Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jo jo hoši.A to je tak maximum co můžete dělat.Zlostně tady skučet a spílat nepříteli.To už tak lumpenproletariát dělá.Ale nic jiného nemůžete.A to je na tom to krásné.Ta vaše naprostá bezmoc.

  • vanhorne

    "mimo napadání odpůrců eštébackého"

    Na nic jineho nema zabra a nema cojones, k tomu do aquria mu chovatel leje repkovy olej a sype suchou koblihovou drt, az je z toho chudak cely vyficeny.

  • vanhorne

    Drahy pane Janak, vcera jste mne neprimo obvinil, ze jsem nekde pouzil lez. V cem jsem lhal a kterou lez jsem podle vas stokrat opakoval? Bohuzel muj computer nezna diakritics, proto nad to "z" ve slove "lez" si dejte hacek, aby ta lez byla srozumitelnejsi. Mozna tim, ze moje Czestina uz neni to co byvala jsem se mohl nejak mylit i ja. Proto bych rad slysel i vase vysvetleni. Dekuji a preji vam hezky den.

  • Karel

    Myslím si že Pan Jégl za to nemůže taková "toxmoplatóza (virus covid napadá i domácí mazlíčky)" způsobená možným novým  virem může napadat i mozek člověka a takoví jedinci nejsou schopni  rozlišit mezi dvěma stavy bezpečím a nebezpečím z covidu a klidně vlezou covidu do tlamy jen proto že jim v tom někdo byť neúspěšně s ohledem na ekonomiku  brání.

    Místo nového podnětu a nápadu jak tomuto šíření zabránit a přitom zabránit katastrofě propadu ekonomiky.

    Já si myslím že bychom se měli snažit o soběstačnost ve výrobě potravin "viz aktivity pana Babiše a jiných zemědělců" a podporovat tyto lidi na všech úrovních od přestání házení klacků pod nohy až po státní podporu(dovoz potravin a ovoce ze zahraničí může covidu prospět k šíření). A nejen potravin ale i ochranných pomůcek a čeho jsem si všiml že šíření viru se velmi podobá meteorologické situaci jestli se k nám virus nešíří z Afriky nebo Ameriky díky horním vrstvám atmosféry(omezení leteckého provozu jen na nejnutnější případy) a snažit se výzkum a předpovědi napnout tímto směrem(saharský písek z Afriky v Evropě...)atd.

  • i když mam občas distanc přišel anoidní okoun alias rodrigo s něčím vznosným mimo napadání odpůrců eštébackého zbojníka ,si nějak nepamatuju🙂

  • Pavel.Jegl

    I kdybych byl tady vyfičen, okoune, píšu ještě do několika dalších médií, takže se z toho nezblázním.

    A lidi jim ukázali zdvižený prst... To už jsem slyšel před osmadevadesátým. Tehdy se akorát místo lidi říkalo lid a místo zdviženého prstu se používala pěst.

    Každopádně vám, okoune, přeji pevné zdraví, a ať vám lidi nevypustí rybník a nemusíte se plácat na suchu.


  • vanhorne

    "nejlépe do suchomrazivé zimy"

    Ona asi letos bude takova ta stara Ladovska zima. Kastany, duby, orechoviny a jine stromy rodily dobre, krmiva pro zver bude dost. Pro ptactvo se urodilo take hodne. Hojna uroda potravy pro zvirata, kdysi predpovidala tuhou zimu. Ale uz se na to neda spolehat tak, jako se dalo kdysi.

  • Pan Ing. Pavel JÉGL publikuje i na stránkách jiných periodik - z internetových lze jmenovat  iDnes, Neviditelný pes,  www.peníze.cz na Twitteru, na Facebooku a dalších

    I když by mohl být jako 62 letý už na penzi a kašlat na svět...

  • Zatím zůstávají v platnosti závěry, vyřčené už v březnu tohoto roku předsedou Vysokého zdravotního ústavu v Římě, panem doktorem Silviem BRUSAFERRO, když tehdy komentoval epidemiologické údaje: "Analýzy, které provádíme, ukazují, že zesnulí pacienti jsou vyššího věku - v průměru 81 let. 

    - 16% zemřelých v naší zemi je ve věku mezi 60-69 lety, 

    - 30% je ve věku mezi 70-79 roky, 

    - 42% je ve věku mezi 80-89 roky 

    - 06% je ve věku nad 90 let.

    Za zaznamenání stojí, že 80% zemřelých má více než 2 (dvě) diagnózy současně, 

    - 60% zemřelých v souvislosti se SARS, způsobenou virusem 2019-CoVi-D - má více než 3 (tři) diagnózy současně, 

    - pouze u 2% zemřelých s potvrzenou diagnosou SARS, způsobenou virusem 2019-CoVi-D jsme žádnou další diagnózu, vedoucí ke smrti nezaznamenali“.... 

  • "Bobling" má holt "úroveň"...

  • a co jsi vymyslel ty? ,uběhla dlouhá doba a zatím jsem neviděl nic , a nemyslím to špatně , ale když tepu do ostatních a nic nemám tak má člověk mlčet ,neb místo něj prohovoří někdo kdo to posune dál či najde řešení.Tohle říkám každému v práci když je problém a je to univerzální.

    tak i na podzim R<1 

    a hodně slunce nejen v duši ale i na obloze a z teplého vlahého léta nejlépe do suchomrazivé zimy , to by bylo lepší než jakákoliv vakcína.

  • jen tak mimo ja zatim Prymulovi fandim ale to jen okolo ,a pročínskej kašpar na hradě pokud vim byl tak trochu proruskej ,no a svatej jánošík tak ten je pro fšechno kde jsou nějaký zlatky🙂

  • že bolševík hamáček neva či bolševík babiš ?ono dneska kdo je bolševík a komunista když nejvíc miliardářů má ten estébácký puvod a KSČ( -číny) má na sjezdu jednoho multimiliardáře vedle druhýho , tak co je ultrakapitalistický elaborát?

  • jojo soudruhu ochmelo i ultrasoudruhu toníčku janáku to nebylo zatím o ČR ale o minulém roce v ČLR ,při inteligenci nadbláznů jste mohli poznat a už by jste dokonce chtěli značkovat ?nemam si něco přišít na džísku abych se odlišil od obdivovatelů eštébáka Bureše?

  • vanhorne

    "eines Konfidenten von StB"

    Dej tomu estebackemu Buresovi jeho registračné číslo:26085, protoze normalnich Buresu zije v Cesku neco kolem 200.

    Nektere lidi zahada kolem Burese a jeho druheho ja, dost mate a klidne by mohli rict, ze lzes a ze Bures nikdy s STB nespolupracoval.

  • Ten janak je opravdu blbec nebo provokater. Neverim , ze ani za to , co ted gerontum bures sype je nekdo z nich neceho takoveho schopny a soucasne pusobit zde na Tiscali. Tahle rasa je tak nejvyse na mlask a televyzy znova. 

  • Das "Bureš" ist der Deckname eines Konfidenten von StB.

  • A PAK JSOU TADY takoví hůře placení komentátoři a redaktoři.Napíší kde co.Jen aby se zavděčili.Už se zdálo, že tady Pavlík byl vyfičen.JE TOTIŽ JEDEN Z TĚCH PERMANENTNÍCH REVOLUCIONÁŘŮ.Pořád by konfrontovali.Pořád  vyhryzovali.Nepoučitelní.Na takové věčné konfrontování dojela CNN Prima.Pořád chtěli útočit.Dokola.A lidi jim ukázali zdvižený prst.Není zájem přihlížet, jak si novinový šmudla vybrušuje ostrovtip.To musela být pro americké kluky pořádná ťafka.Sledovanost v promilech procent.A takové miliony stála redakce.Také špičkové vybavení navezli.A nyní ruší vysílání.Jo hoši.Doma v kuchyni můžete bojovat hubou.Tady jste všem pro srandu.Podobně to vypadá i tady.

  • vanhorne

    "že stokrát opakovaná lež"

    V cem se ta lez skryva? Pepa Goebbelsu proti Buresovym hochum z propagandy byl sumar, ktery by jim musel chodit pro pivo a vysypavat popelnicky🙂

  • Hlavně je si nutno uvědomit - a respektovat skutečnost, že tzv. Coronavirus patří do skupiny RNA (ribonucleotic acid - informace pro tvorbu nových virusů je uložena v ribonukleové kyselině) virusů, což jsou virusy, co ve svém těle (virionu) obsahují pouze ribonukleovou kyselinu (RNA), jsou opatřeny bílkovinným obalem a v "hrotech" korony obalu obsahují enzym, narušující stěnu napadené buňky, do které je vpravena vlastní RNA, co donutí napadenou buňku replikovat virus podle původní předlohy, takto do buňky vpravené. 

    Díky obsahu RNA bez dalších buněčných komponent mají jednoduchou, snadno replikovatelnou - ale i snadno chybně replikovatelnou - strukturu. RNA plní v těchto virusech dvojí funkci:

    - slouží jako předloha pro přepis do další molekuly RNA (vytvoření nového virusu) 

    - pomocí ní je v procesu novotvorby vytvářen cílová bílkovina, tvořící obal virusu, včetně hrotů s enzymem, sloužícím k narušení stěny napadené buňky

    V případě coronavirusu jde o virus s jednoduchou šroubovnicí RNA (RNA má "sense" charakter, takže může být rovnou transkribována). 

    Takže - ve výše popsaném procesu snadno dochází k chybám v přepisu, což se projeví snížením stupně virulentnosti daného virusu - zde Coronavirusu, způsobujícího SARS (Syndrom Akutního Respiračního Selhání

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit