Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je zajímavé, že naše i Evropská oficiální místa drží palce Kurdům kteří se chtějí osamostatnit od Sýrie, Turecka a Iráku, bylo prý v pořádku osamostatnění Bosny a Hercegoviny, případně Černé Hory, nemáme nic mít proti tomu, že Skotové chtějí případně odejít z Velké Británie, a zrovna tak Baskové ze Španělska, bylo OK že Slovensko odešlo z Československé federace, v Tibetu odtrženém od Činy bychom asi jásali nad znovuoživením kruté teokracie z předminulého století, ale běda když Rusové v referendu rozhodnou, že chtějí i s územím na kterém žijí (a které jakýmsi byrokratickým rozhodnutím z doby Sovětského Svazu bylo přičleněno k Ukrajině) patřit k Rusku a ne k Ukrajině.
    • já jen koukám, jak se ta osamostatňující místa rozrůstají...
  • A komu to vadí? Kdo si jezdí kam a za své? Demokracie nebo diktát?
    • pochybuji že mu Japončík něco nedotoval
  • NĚKDO CHCE FALŠOVAT DĚJINY - ALE JÁ TO NEJSEM ............................................................................................................. Krym byl ruský až do Chruščevova (ukroše) "dekretu" z roku 1954! Po vítězství ruských vojsk, vedených (ruským) generalissimem Suvorovem 1774 se Krymský chanát stal mírovou smlouvou z Küčük-Kainardži uzavřenou v důsledku této porážky v rusko turecké válce v letech 1768–1774 součástí Ruského impéria, což bylo potvrzeno i vítězstvím v následné rusko-turecké válce v letech 1787–1792. V Ruském impériu Krym nejprve součástí tavričské oblasti (od roku 1783) a pak od roku 1802 až do bolševické říjnové "revoluce" v roce 1917 součástí navazující tavričské gubernie. Ta kromě poloostrova Krym zahrnovala i území na sever až k Dněpru.
    Od prosince 1917 do ledna 1918 zde krátkodobě fungovala Krymská lidová republika vytvořená Krymskými Tatary, pak do konce dubna Tauridská sovětská socialistická republika, následovaná Krymskou krajovou vládou od června 1918 do dubna 1919, kdy Rudá armáda obsadila Simferopol a ustavila Krymskou sovětskou socialistickou republiku - zanikla po dobytí bělogvardějci v červnu 1919. V roce 1945 byla Krymská autonomní SSR nahrazena Krymskou oblastí. Ta byla součástí Ruské socialistické federativní republiky do 19. února 1954, kdy vyhlásilo předsednictvo Nejvyššího sovětu pod taktovkou UKRAJINCE Chruščeva, že Krymská oblast stává součástí Ukrajinské sovětské socialistické republiky - údajně proto, že zemědělský Krym je závislý na dodávkách vody a elektřiny z Ukrajiny. TOTO OSTUDNÉ, DIKTÁTORSKÉ ROZHODNUTÍ NEGOVALO CELÉ OBDOBÍ 1774 - 1954.
    Podle oficiálních statistických údajů se na Krymu k ruské národnosti hlásí 58 % obyvatel poloostrova, k ukrajinské národnosti 24% a ke krymskotatarské národnosti 13%. Mezi méně početné menšiny patří například Řekové. TAKŽE KRYM JE A BUDE RUSKÝ A NIDKY JINAK!

    Na Krymu je nejvíce užívaným jazykem ruština, ve styku s úřady ale všechny národnosti mohou používat - a také používají - své mateřské jazyky, seznam tlumočníků z nich do ruštiny je na každé poště, na každém úřadě. Tlumočení je bezplatné, finanční náklady nese vláda Ruska!

    Krym má po ruce řádně dokladované výsledky opakovaných referend, která potvrzovla jeho nezávislost - a to od doby rozpadu SSSR. Výsledky "oficiální" Ukrajina vždy odmítala uznat s tím, že referendum o autonomii Krymu "musí proběhnout na celé Ukrajině"!
    • Tady se jasně ukazuje EU. Neví co vlastně chce. vyřvává cosi o svobodě a demokracii, ale na Ukrajině jí nevadí fašizující proces. Stejně tak u Pobaltských států Litvy, Lotyšska a Estonska.kde uťali práva etnického charakteru. EU lilviduje u svých východních států školství a kulturu i když Velkopolsko se řítí od nacionalismu k šovinismu, přitom z počátku nereagovalo na plánovanou islamizaci.
  • tolik poslaneckých výprav, že se nedají spočítat... Taloši, Frantíci, Rakušáci... a jediný diplomatický poprask z toho byl ten, že na ně na všechny uvalili Ukroši nějaké sankce, protože řekli to co viděli - na Krymu se pod taktovkou Kremlu mají lidi dobře, nikdo je nebombarduje a nevraždí, tak jako to Ukroši dělají na Donbase. *15*
  • Jedinými " pravdivými a autentickými informacemi" je to, co hlásá současná vládní garnitura v Kyjevě. Není potřeba nikam jezdit a nic prověřovat na vlastní oči! Naši poslanci jsou sice jelita, ale velká část národa nejsou poslanci a absolventi "plzeňských práv", tak si umí udělat vlastní názor. Když je většina obyvatel Krymu ruská, tak přece nebudou mluvit ukrajinsky a oslavovat Stepana Banderu.
  • k uznání ruského Krymu stejně jednou dojde a nebude to dlouho trvat, to potom si dejte pozor na tyto zrádce jak otočí a co budou říkat
    • Jó, už se na to těším, to bude slast a velká legrace. Budou se všelijak ošívat a vykrucovat a budou vysvětlovat, že Rusko změnilo postoj a metody, a že začalo na Krymu dodržovat lidská práva a proto že to už uznávají a kdyby to bylo jinak, tak by to nikdy neuznali.
  • Na Krymu jsou rádi že nezažili "majdan" a dobráky z USA jak radí koho zabít. *11*
  • Pane Chalupo váš vztek z toho, že se lidem na Krymu daří z článku přímo čiší. Co kdyby jste tak psal o naši cizáky a vlastizrádci vydrancované zemi.
  • Lidé na Krymu jsou šťastní, že Krym se vymanil z ukrajinského područí, že se Krym vrátil ke své matičce Rusi.
    • Důchodci, státní zaměstnanci a ti, jimž obživu zajišťuje turistický průmysl, očekávali, že se jejich finanční situace po anexi poloostrova výrazně zlepší. V důsledku poklesu cen ropy a západních sankcí však rubl naopak ztratil polovinu své hodnoty vůči dolaru

      Místní obyvatelstvo, ale ze strachu před Kremelskými represemi mlčí *13*
      • Já tedy nevím ale kurz rublu za poslední dva roky nějak výrazně neklesl, pozor na propagandu. http://www.kurzy.cz/kurzy-men/grafy/nr/RUB-USD/od-25.4.2015/
    • Namísto zářných zítřků, které Krymu slibovalo Rusko, zápolí tamní obyvatelé se stagnací mezd a raketovým nárůstem cen. Také turistický ruch na poloostrově hluboce upadá.
      Lidé, kteří tu žijí, začínají ze špatné ekonomické situace vinit Moskvu
      • Tvůj kmen tam byl na dovolené, nebo jsi to četl od pánka Chalůpky???
      • Vy jste tam byl? nebo jen papouškujete
    • ANO, nejštastnější je slabé slovo, jsou mega štastní :Ceny dramaticky stoupají, zatímco mzdy a důchody stagnují. Tak vypadá ekonomická situace na Krymu více než dva roky od okamžiku, kdy jej anektovalo Rusko. Důchodci, státní zaměstnanci i pracovníci v turistickém ruchu přitom čekali, že se jejich finanční situace po anexi poloostrova zlepší.
  • Už to tady i dnes někdo psal , že záleží na úhlu pohledu !!!
    Když jdu tak jednou týdně na pivo a dojde i na ostré výměny názorů tak používám jednoduchou pomůcku a to pivní tácek ! V naší hospůdce máme tácky s různým tiskem
    na každé straně. No a oponentovi nabídnu pohled a upozorním ho na to , že se díváme oba na stejnou věc ale každý vidíme něco jiného ! No a musí uznat ,že každý opravdu můžeme vidět něco jiného a jestli to přizná tak můžeme začít diskutovat čí pohled je pravdivější .
    Ono vždy platí "Svoboda ano ale pro koho !" No a se střetů a diskuse vždy vzniká nová kvalita !!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit