Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jalova krava zase zabodovala

  • josef.chmela

    Zato ta militantní bába černochová zase udělala obchod století. To je do nebe volající a na soud. Jak bych dopad kdybych měl opravit malou vodní elektrárnu a majiteli řekl, že musí zaplatit několik milionů ihned a já pak začnu s opravou a dodávkou technologií za 7 let.

  • Zajímalo by mě kdo, kdy a za kolik koupil takový trenažér, když letouny tohoto typu vůbec nemá Česká armáda ve výzbroji.

    Není to na soud? 

  • Šojgu byl vyměněn a je to dobře...Jeho podřízený půjde do ťurmy za
    korupci a to padá i na hlavu Šojgu, je přirozené odvolat toho, kdo za něho odpovídal a odpovědnost nezvládl. Od prvního mého pohledu to nebyl
    voják, ale ouřada. Ve škole měl průměrné výsledky. Bojově nasazení například
    plukovníci si mezi sebou na něho stěžovali, za jeho špatná rozhodnutí. Udělal ovšem mnoho dobrých skutků. Právě on například dokázal obejít Putina a prosadit, aby do Sýrie byl dodán S-400. Nový MO není voják, ale od pohledu je to střihoun, tedy kdo má hlavu na svém místě, měl by výměnu (k lepšímu) ocenit. Ale to jsou na někoho příliš vysoké počty... jsou schopni si všimnout jen toho, že ministr byl vyměněn, což si v primitivních rusofobních kebulkách interpretují jako selhání Putina nebo především Šojgu. Šojgu mohl také docela smysluplně na funkci zůstat. Nový ministr prošel několika významnými funkcemi. Lavrov na funkci zůstává. Šojgu, po otci tuvinského původu, je ze sibiřské Tuvy s 336 000 obyvateli, nejzaostalejší republiky Ruska u Mongolska, kde dosud nevede železnice, (Tuvinci, zastarale Sojoti či Urjanchajci)... Šojgu si financuje genetický výzkum Skytů, kteří se před dlouhými staletími na území Tuvy vyskytovali. Jde mu o vzkříšení skytského bojovníka  s těmi správnými udatnostními vlastnostmi. Skytové či také Skythové, byl starověký východoíránský jezdecký kočovný národ, který během 9. století př. n. l. až
    8. století př. n. l. pronikl ze střední Asie do stepí severního
    Černomoří na území dnešní Ukrajiny a jižního Ruska, kde zůstal usazen od
    7. století. Byli to lovci lebek; lebky skalpovali a pili z nich vodu.
    Byli to výborní lukostřelci. Tuvincům imponují Šojguovy (dosavadní) pravomoci a takřka neomezené finanční prostředky, kterými jeho ministerstvo momentálně disponuje/dosud disponovalo. Také jeho blízkost k Putinovi.
  • To je dojemné, jak se fanklub pedofilního diktátora Vladimíra Adolfoviče Putlera rozčiluje nad pomocí napadené Ukrajině. A zatím ten agresivní trpaslík vyměňuje  "veleúspěšného" ministra obrany. Nějak se ta třídenní speciální operace ruských fašounů protahuje. Šojgu asi brzy vypadne z okna, jak je v ruském buranově zvykem.

    • Tak netuším, nakolik je pan Putin pedofilní diktátor (to jsou nejspíše jen Vaše nezvladatelné emoce a hořkost), ale je na čase, aby pan Šojgu odešel.

      Kdyby chtělo vést Rusko regulérní válku, tak za tři dny není po Ukrajině ani smrad. To, co Rusové předvádějí je jen parodie na válku. Měli by to buď ukončit nebo toho nechat.

      Nebo jako Vámi milovaní boys  z U.S. Army vzít nohy na ramena a utíkat až k Vladivostoku

      • 🤣

        🙈

        😢

    • KIMCID

      Kam se poděla nákladná obranná zařízení? ptá se Denys Jaroslavskij, velitel ukrajinské speciální průzkumné jednotky. Z postupu ruských jednotek v Charkovské oblasti je doslova omráčený, informovala britská BBC.

      https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-kam-se-podela-obranna-linie-charkovske-oblasti-co-je-to-za-zradu-rozciluje-se-ukrajinsky-velitel-40471389?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0cL43cDh56hwIelTzp45q8XvKeWvIS47VB-5RtjfcTTzLIw81ty-WTK4U_aem_AdOfh8y9ll_7xfEChrKo5soR4c2Zs8NiKdQ8S-nUagbVti6Dl61fjKVg-eOlLkm2V2WPs6_SLbsR-No9MpSrZc2r

      • Donský, téměř pravdomluvný, pražský Kozáku: V týlu skupiny vojsk Sever generál
        Gerasimov, podle zpráv CIA i ukrajinské rozvědky a různých expertů, už pár měsíců “intenzivně posiluje a vyzbrojuje” záložní 44. armádní sbor (+ 20 000 vojáků), a buduje 1. kozácký sbor (25 až 50 tisíc kozáků).
      • Honoráře, úplatky a miliardy dolarů  za nákladná obranná zařízení kolem Charkova, jaké svět neviděl (stejně jako klobásu v české pohádce), skončily na účtech ukrajinských oligarchů. 

        My budeme sbírat víčka od PET láhví na rekonstrukci Ukrajiny. Co chceme rekonstruovat? Říši mafií a zlodějů? Odkud každý normální člověk raději utekl? Tedy když měl na úplatek pro celníky. 

        • Herec Vetký i přes žalobu neutuchává ve své podpoře, nyní spíše "podpoře", Ukrajiny. Včera mi přišlo videjko, jak osobně nakládá krabice do nějaké dodávky a má s ustaraným obličejem tento komentář: Zatímco u nás oslavujeme MDŽ, ukrajinské ženy velmi trpí... A těm právě on posílá pomoc. Existuje reportáž se záběry na regály v ukrajinských obchodech, kde se prodává zboží prokazatelně dodávané jako pomoc Ukrajině. I západní průzkumy udávají, že 60 % dodaných zbraní a zřejmě i humanitární pomoci, je korupcí přeprodáváno dál. Pokud má tedy politherec Vetchý nějak zajištěno, že se většina jeho pomoci dostane až k zoufalým ukrajinským maminám, tak prosím - je to v pořádku. Maminám asi především nepomáhá nejnovější praktika v získávání nových vojáků do mlýnku na maso: Armáda a policie tam obkličuje městské čtvrti a dům od domu prohledává byty. Mužům předávají povolávací rozkazy. Ale to už je na politherce Vetchého zřejmě moc vysoká dívčí.

  • Doufám,že po volbách do PS se najde nějaký frajer,který zažaluje členy této vlády za tunelování peněz občanů ČR do zahraničí.

    • Žaloby jsou podány. Například na Černochovou, Lipánka. Paragrafy se týkají především podněcování války. U nás je toto zakázané. Ale myslím že by guma Pávek použil abolici.

      • Není v této zemi státní zástupce, který by takové žaloby řešil. Přišel by okamžitě o práci. To je jako kdyby chtěl někdo za komárů žalovat Gottwalda.

        Opravdu se mnohé od hadráku změnilo. 

        • Podle mě svobodně plácáte nesmysly. U pápěrky mě to nepřekvapuje. Hodnotíte nejspíše jiné podle sebe. Takto přízemních je mnoho. Zkuste se - a je to snadné, zaregistrovat na vlasteneckém webu pokec24.cz. Tam se můžete jakkoli vymačkávat, pod jedním článkem třeba desetkrát. Diskutérů je tam mnoho a mnozí jsou velmi vyspělí. Nové články přicházejí i přes víkend, tedy zabijete nudu. Je tam více rubrik. Administrátor Scipio už na vás čeká. Máte u něho vyjednané i heslo: Kopřivu mráz nespálí. Budete mít zelenou, fórečka sympatie, už od začátku.

      • Trestní oznámení na herce Ondřeje Vetchého a další
        osoby pro podezření ze spáchání teroristického útoku dle § 311 tr. zák. a
        trestného činu podvod dle § 209.

        Vrchní státní zastupitelství, nám. Hrdinů 1300, 140 65 P R A H A  4 Oznamovatelé: ……………………………………

        Věc: Podání trestního oznámení

        Tímto plníme zákonnou oznamovací povinnost a podáváme trestní oznámení na
        tyto osoby: Ondřej Vetchý, herec divadla Činoherní klub, Praha, předseda a zakladatel spolku  Skupina D z.s., Purkyňova 2121/3, Praha 1, Milan Mikulecký, zakladatel spolku  Skupina D z.s., Jan Veverka, investor a zakladatel spolku  Skupina D z.s.,  Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková, Zborovská 11, Praha 5, Náměstek hejtmanky Středočeského kraje Jiří Snížek, Radní Středočeského kraje Václav Švenda, Radní Středočeského kraje Petr Borecký,  Radní Středočeského kraje Milan Vácha, Statutární náměstek hejtmanky Středočeského kraje Pavel Pavlík,

        pro
        podezření, že spáchali trestný čin teroristický útok dle § 311 tr.
        zák., odst. 2, 3a, 3b, 3g tím, že financují výrobu dronů, které
        ukrajinským teroristickým skupinám už dodali a stále dodávají, a tyto
        skupiny je používají k teroristickým útokům na civilní obyvatele Ruské
        federace a Donbasu.
        Přitom se odvoláváme na § 313, podle něhož se ochrana dle § 311 poskytuje též cizímu státu, tedy i Ruské federaci. A dále též pro podezření ze spáchání trestného činu podvod podle §
        209 tr. Zák., který dle našeho názoru páchají tak, že  sebe nebo jiné
        obohacují tím, že uvádějí své spoluobčany v této záležitosti v omyl,
        zamlčují podstatné skutečnosti a působí tak na cizím majetku škodu
        nikoli nepatrnou.

        Odůvodnění

        Herec
        Ondřej Vetchý založil koncem roku 2023 spolu s výše jmenovanými osobami
        spolek Skupina D z.s.,jejíž předmětem činnosti je m.j. organizace
        sbírek pro financování podpory Ukrajiny či jiných států a zahraničních
        subjektů, které čelí otevřeným vojenským a/nebo jiným hybridním hrozbám,
        v souladu s cíli zahraniční, bezpečnostní a obranné politiky České
        republiky … Tento spolek potom vypsal sbírku, jejíž účelem je
        zajištění financování výroby dronů Nemesis, a také i jejich přímou
        distribuci k Ukrajinským jednotkám, které je používají nejen k vojenským
        účelům, ale také k teroristickým útokům na civilní obyvatelstvo. Ondřej Vetchý natočil propagační video k této aktivitě, Sbírka na 10.000 FPV dronů Ukrajině | Ondřej Vetchý – YouTube

        • Návrh trestního oznámení na ministryni
          obrany J. Černochovou a předsedu vlády ČR Petra Fialu pro podezření ze
          spáchání trestného činu teroristický útok dle § 311 tr. zák. Vrchní státní zastupitelství, nám. Hrdinů 1300, 140 65 P R A H A 4

          Věc: Trestní oznámení

          Tímto plníme zákonnou oznamovací povinnost a podáváme trestní oznámení z důvodu podezření, že spáchali trestný čin teroristický útok podle § 311 tr. zák., odst. 2,
          3a, 3b, 3g tím, že ukrajinským militantním skupinám zajistili dodání
          raketometů RM-70 Vampire české výroby. Těmto skupinám zajistili také
          souhlas s použitím zmíněných raketometů na jakékoli cíle i mimo území
          Ukrajiny. A proto byl dne 30.12. 2023 proveden teroristický útok na
          historické centrum ruského města Bělgorod, ve kterém se nenacházejí
          žádné vojenské objekty, přičemž zemřelo 24 lidí včetně čtyř dětí. Další
          útok, při kterém zahynulo 5 lidí, byl potom proveden 19.3.2024 na stejné
          město. Přitom se odvoláváme na § 313, podle něhož se ochrana dle § 311
          poskytuje též cizímu státu, tedy i Ruské federaci.Odůvodnění: V
          sobotu odpoledne 30. prosince 2023 bylo v centru ruského města Bělgorod
          mnoho lidí včetně rodin s malými dětmi, protože tam byl také obrovský
          vánoční strom a kluziště. Toho využila ukrajinská skupina s názvem
          Národní prapor Kraken a vystřelila pomocí raketometu české výroby RM-70
          Vampire na toto centrum města raketu s fragmentační municí, která zabila
          24 lidí včetně čtyř dětí.
          Nálož rakety se před dopadem rozdělila na 9 menších bomb. Epicentrum výbuchů bylo mezi Chrámem Proměnění Páně a sídlem Vlády
          bělgorodské oblasti a Oblastní rady /dumy/, to je ta velká budova s
          červenou střechou. Toto místo dopadu výbuchu tedy nelze považovat za
          náhodu, protože u raketometů RM-70 Vampire se udává přesnost zásahu do
          30 metrů od zadaných souřadnic. Při použití fragmentační munice je ten
          rozptyl ovšem záměrně větší.

          Některé zdroje v souvislosti s tímto
          útokem uvádějí ještě ukrajinské rakety Olcha, které ovšem nemohou s
          takovou přesností zasáhnout centrum města.

          Centrum Bělgorodu je vzdáleno od hranic s Ukrajinou vzdušnou čarou 33 – 36

          km, takže to pro tyto raketomety nemusel být problém vystřelit z ukrajinského území, když jejich rakety mají dolet až 40 km.

          Ukrajinští důstojníci totiž už na podzim 2022 sdělili, že jejich  Vampiry mají dostřel 20 až 40km v “závislosti na verzi rakety“. Česká
          armáda podle dostupných informací poskytla Ukrajině ve spolupráci se
          zbrojovkou Excalibur Army modernizované verze RM-70 Vampire. Také
          šéf prezidentské kanceláře Andrij Jermak uvedl, že jde konkrétně o typ
          raketometů RM-70 Vampire MLRS. Podle ukrajinského webu Defense Express má ukrajinská armáda k dispozici modernizovanou verzi raketometů, který vyrobila šternberská firma Excalibur Army.

          Další útok na Bělgorod se stal 20.3.2024 a bylo tam zabito 5 lidí a
          další byli zraněni a zmrzačeni. „To je mezinárodní terorismus, protože v
          Belgorodu nejsou žádná rozmístěná vojska Ruské armády, ani muniční
          sklady, ani vojenské instalace. Ukrajinci však do tohoto města střílí
          rakety kvůli jediné věci, a to je šíření teroru“ podle (1).


          • Nyní k jednotlivým odstavcům § 311

            (2) Stejně bude potrestán, kdo takové jednání, teroristu, teroristickou skupinu nebo jejího člena finančně, materiálně nebo jinak podporuje.

            Váda
            Petra Fialy úřaduje od prosince 2021 a raketomety RM-70 Vampir byly
            dodány Ukrajině v dubnu 2022, takže to bylo plně v kompetenci této
            vlády. Výše zmíněné osoby ovšem nijak nezajistily, aby tyto
            raketomety nebyly použity proti civilnímu obyvatelstvu. Přitom britské
            rakety Storm Shadow a americké rakety Himars se k takovým účelům ve
            válce na Ukrajině nepoužívají, takže je evidentní, že to zajistit šlo. (3)
            Odnětím svobody na dvanáct až dvacet let, popřípadě vedle tohoto trestu
            též propadnutím majetku, nebo výjimečným trestem bude pachatel
            potrestán,

            a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 jako člen organizované skupiny, b) způsobí-li takovým činem těžkou újmu na zdraví nebo smrt, g)
            ohrozí-li takovým činem závažně mezinárodní postavení České republiky
            nebo postavení mezinárodní organizace, jejíž je Česká republika členem

            ad
            a) Domníváme se, že za organizované skupiny lze považovat Vládu ČR ,
            Bezpečnostní radu státu, Nejvyšší radu obrany státu, které zmíněné
            počínání schválily a také organizaci NATO.  ad b) Zde zmiňujeme
            pouze dva teroristé útoky, při kterých bylo zabito 29 lidí, to jsou jen
            ty největší, ve skutečnosti jich bylo více. ad g) Domníváme se, že výše uvedenými činy se ČR de facto stala zemí podporující terorismus. Rusko
            žádalo účast Česka na zasedání Rady bezpečnosti OSN po ostřelování
            Bělgorodu. Ruské úřady tvrdí, že při ostřelování Bělgorodu zemřelo přes
            dvacet lidí a použity měly být při útoku také raketomety české výroby. Česko
            na zasedání mělo vysvětlit své dodávky zbraní na Ukrajinu, prohlásil
            zástupce ruského velvyslance při OSN Dmitrij Poljanskij.
            Praha nebude sloužit lživé ruské propagandě, sdělil ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti), Česko se jednání nezúčastnilo.
            „Odmítáme se nechat Ruskem kamkoli předvolávat. Česko nebude sloužit lží otrávené propagandě agresora….“ uvedl Lipavský. „Rusko
            ve spolupráci s některými dalšími zeměmi jako je Čína zvažuje zařazení
            České republiky na seznam zemí podporujících mezinárodní
            terorismus. Česká republika totiž podle Moskvy prý v tichosti dovolila
            ukrajinské straně, že může české zbraně a rakety používat
            proti “všem” cílům v Ruské federaci, bez jakéhokoliv omezení, na rozdíl
            od Američanů a Britů, podle (2). Úmyslné zavinění lze doložit tím,
            že premiér Fiala i ministryně obrany Černochová souhlasili s použitím
            zmíněných raketometů na jakékoli cíle i mimo území Ukrajiny a neudělali
            nic, aby po prvním útoku se dalším útokům na civilní obyvatele
            zabránilo. Také to můžeme doložit těmito výroky premiéra:

            „Okamžitě
            jsme se začali ptát ukrajinských představitelů na potřeby jejich armády
            a jsem rád, že jsme se s nimi mohli rychle setkat v řadě oblastí. Byli
            jsme první zemí, která dodala Ukrajině vrtulníky, tanky,
            houfnice, raketomety a bojová vozidla pěchoty. První námi organizovaná
            dodávka těžké techniky na Ukrajinu dorazila pouhých čtrnáct dní po
            invazi. Šli jsme příkladem a ukázali ostatním, že to šlo,“ uvedl
            premiér Petr Fiala. Jako svědka doporučujeme vyslechnout gubernátora Bělgorodské oblasti Vjačeslava Gladkova. Na
            základě výše uvedených skutečností jsme přesvědčeni, že zde jsou důvody
            k zahájení úkonů trestního řízení a žádáme, abychom byli do jednoho
            měsíce od podání tohoto oznámení vyrozuměni o výsledcích vyšetřování.

            • josef.chmela

              To je dobrý ale zbytečný. Tito naši vládní i nevládní teroristé jsou chráněni hlavním teroristou USA a teroristickým paktem NATO. Ti totiž dodržují pouze zákony které se jim hodí. Proto jsou nedoknutelní a nepotrestatelní.

  • KIMCID

    Tak počítačovou hru ? No snad kluci z UA dodělají co nejdříve Stalkrea 2 za to odměnou  :D

  • Jak si nás naše lidová armáda dělá kozy:

    Pořád dokola slyšíme jak potřebuje ministerstvo války peníze.A když je dostane? Rozdává drahou vojenskou techniku cizákům. Nakopat! RF dala najevo že F 16 považuje za nosiče nukleárních zbraní.Zaútočí? Ale v tom případě RF zaútočí na dodavatelské země a jejich letiště. Klidně malými atomovými bombičkami. Si dělají pražáci kozy? Co my tady máme společného se žlutomodrými? Co je nám do jejich válčení? Oni prudí a vyhryzují a my to tady máme odskákat? Jejich válčení i výsledek války je nám tady zcela ukradený.

  • Americký pilot: F-16 jsou primadony:

    https://tvujmagazin.cz/armada/f-16-mohou-ukrajincum-zpusobit-problemy-uprimny-nazor-americkeho-pilota/michalcerny/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

    • Série dnešních úderů ruských vzdušných a
      kosmických sil na město Stryj ve Lvovské oblasti, byla podmíněna údaji
      ruské rozvědky o připravovaném rozmístění ukrajinských stíhaček F-16.
      Informaci přinesly ukrajinské informační zdroje. Podle předložených údajů
      se v oblasti, která má potřebnou infrastrukturu, včetně letiště a
      strategicky důležitého železničního uzlu, plánuje umístění první letky
      stíhaček F-16 vzdušných ukrajinských sil.
  • Kolik my máme F-16, že jsme si na ně pořídili simulátor?

    Nebo to jsou zase skryté miliony, o které vláda okradla lidi na úkor Ukrajiny? 

    • KIMCID

      Já bych na UA poslal všechny automaty z heren ,co byly zavřený. Někde ty prachy co tam posíláme musí skončit :D

    • To je to co tady nepotřebujeme.Podlézat do Kyjeva a nahněvat si atomovou velmoc. V našem zájmu je chodit do restaurací barů a za zábavou. Dělat si výlety kopat se v zahrádce, vyrazit na letní dovolené do světa.

      V našem zájmu není sledovat naše nebe jestli už letí stihačky nebo rakety.V našem zájmu není kupovat válečným štváčům střelivo. Jejich bojování, existence, neexistence je nám tady úplně fuk. A též máme důsledný zájem na repatriaci mladých bojovníků tam k nim d do Kyjeva.Upozorňovat je na všechny vlaky i autobusy jedoucí tím směrem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit