Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jalova krava zase zabodovala

  • josef.chmela

    Zato ta militantní bába černochová zase udělala obchod století. To je do nebe volající a na soud. Jak bych dopad kdybych měl opravit malou vodní elektrárnu a majiteli řekl, že musí zaplatit několik milionů ihned a já pak začnu s opravou a dodávkou technologií za 7 let.

  • Zajímalo by mě kdo, kdy a za kolik koupil takový trenažér, když letouny tohoto typu vůbec nemá Česká armáda ve výzbroji.

    Není to na soud? 

  • Přesně, pane kolego... Potěší, že ?

  • Podle mě svobodně plácáte nesmysly. U pápěrky mě to nepřekvapuje. Hodnotíte nejspíše jiné podle sebe. Takto přízemních je mnoho. Zkuste se - a je to snadné, zaregistrovat na vlasteneckém webu pokec24.cz. Tam se můžete jakkoli vymačkávat, pod jedním článkem třeba desetkrát. Diskutérů je tam mnoho a mnozí jsou velmi vyspělí. Nové články přicházejí i přes víkend, tedy zabijete nudu. Je tam více rubrik. Administrátor Scipio už na vás čeká. Máte u něho vyjednané i heslo: Kopřivu mráz nespálí. Budete mít zelenou, fórečka sympatie, už od začátku.

  • Herec Vetký i přes žalobu neutuchává ve své podpoře, nyní spíše "podpoře", Ukrajiny. Včera mi přišlo videjko, jak osobně nakládá krabice do nějaké dodávky a má s ustaraným obličejem tento komentář: Zatímco u nás oslavujeme MDŽ, ukrajinské ženy velmi trpí... A těm právě on posílá pomoc. Existuje reportáž se záběry na regály v ukrajinských obchodech, kde se prodává zboží prokazatelně dodávané jako pomoc Ukrajině. I západní průzkumy udávají, že 60 % dodaných zbraní a zřejmě i humanitární pomoci, je korupcí přeprodáváno dál. Pokud má tedy politherec Vetchý nějak zajištěno, že se většina jeho pomoci dostane až k zoufalým ukrajinským maminám, tak prosím - je to v pořádku. Maminám asi především nepomáhá nejnovější praktika v získávání nových vojáků do mlýnku na maso: Armáda a policie tam obkličuje městské čtvrti a dům od domu prohledává byty. Mužům předávají povolávací rozkazy. Ale to už je na politherce Vetchého zřejmě moc vysoká dívčí.

  • Donský, téměř pravdomluvný, pražský Kozáku: V týlu skupiny vojsk Sever generál
    Gerasimov, podle zpráv CIA i ukrajinské rozvědky a různých expertů, už pár měsíců “intenzivně posiluje a vyzbrojuje” záložní 44. armádní sbor (+ 20 000 vojáků), a buduje 1. kozácký sbor (25 až 50 tisíc kozáků).
  • Šojgu byl vyměněn a je to dobře...Jeho podřízený půjde do ťurmy za
    korupci a to padá i na hlavu Šojgu, je přirozené odvolat toho, kdo za něho odpovídal a odpovědnost nezvládl. Od prvního mého pohledu to nebyl
    voják, ale ouřada. Ve škole měl průměrné výsledky. Bojově nasazení například
    plukovníci si mezi sebou na něho stěžovali, za jeho špatná rozhodnutí. Udělal ovšem mnoho dobrých skutků. Právě on například dokázal obejít Putina a prosadit, aby do Sýrie byl dodán S-400. Nový MO není voják, ale od pohledu je to střihoun, tedy kdo má hlavu na svém místě, měl by výměnu (k lepšímu) ocenit. Ale to jsou na někoho příliš vysoké počty... jsou schopni si všimnout jen toho, že ministr byl vyměněn, což si v primitivních rusofobních kebulkách interpretují jako selhání Putina nebo především Šojgu. Šojgu mohl také docela smysluplně na funkci zůstat. Nový ministr prošel několika významnými funkcemi. Lavrov na funkci zůstává. Šojgu, po otci tuvinského původu, je ze sibiřské Tuvy s 336 000 obyvateli, nejzaostalejší republiky Ruska u Mongolska, kde dosud nevede železnice, (Tuvinci, zastarale Sojoti či Urjanchajci)... Šojgu si financuje genetický výzkum Skytů, kteří se před dlouhými staletími na území Tuvy vyskytovali. Jde mu o vzkříšení skytského bojovníka  s těmi správnými udatnostními vlastnostmi. Skytové či také Skythové, byl starověký východoíránský jezdecký kočovný národ, který během 9. století př. n. l. až
    8. století př. n. l. pronikl ze střední Asie do stepí severního
    Černomoří na území dnešní Ukrajiny a jižního Ruska, kde zůstal usazen od
    7. století. Byli to lovci lebek; lebky skalpovali a pili z nich vodu.
    Byli to výborní lukostřelci. Tuvincům imponují Šojguovy (dosavadní) pravomoci a takřka neomezené finanční prostředky, kterými jeho ministerstvo momentálně disponuje/dosud disponovalo. Také jeho blízkost k Putinovi.
  • 🤣

    🙈

    😢

  • Není v této zemi státní zástupce, který by takové žaloby řešil. Přišel by okamžitě o práci. To je jako kdyby chtěl někdo za komárů žalovat Gottwalda.

    Opravdu se mnohé od hadráku změnilo. 

  • Honoráře, úplatky a miliardy dolarů  za nákladná obranná zařízení kolem Charkova, jaké svět neviděl (stejně jako klobásu v české pohádce), skončily na účtech ukrajinských oligarchů. 

    My budeme sbírat víčka od PET láhví na rekonstrukci Ukrajiny. Co chceme rekonstruovat? Říši mafií a zlodějů? Odkud každý normální člověk raději utekl? Tedy když měl na úplatek pro celníky. 

  • Tak netuším, nakolik je pan Putin pedofilní diktátor (to jsou nejspíše jen Vaše nezvladatelné emoce a hořkost), ale je na čase, aby pan Šojgu odešel.

    Kdyby chtělo vést Rusko regulérní válku, tak za tři dny není po Ukrajině ani smrad. To, co Rusové předvádějí je jen parodie na válku. Měli by to buď ukončit nebo toho nechat.

    Nebo jako Vámi milovaní boys  z U.S. Army vzít nohy na ramena a utíkat až k Vladivostoku

  • KIMCID

    Kam se poděla nákladná obranná zařízení? ptá se Denys Jaroslavskij, velitel ukrajinské speciální průzkumné jednotky. Z postupu ruských jednotek v Charkovské oblasti je doslova omráčený, informovala britská BBC.

    https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-kam-se-podela-obranna-linie-charkovske-oblasti-co-je-to-za-zradu-rozciluje-se-ukrajinsky-velitel-40471389?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0cL43cDh56hwIelTzp45q8XvKeWvIS47VB-5RtjfcTTzLIw81ty-WTK4U_aem_AdOfh8y9ll_7xfEChrKo5soR4c2Zs8NiKdQ8S-nUagbVti6Dl61fjKVg-eOlLkm2V2WPs6_SLbsR-No9MpSrZc2r

  • To je dojemné, jak se fanklub pedofilního diktátora Vladimíra Adolfoviče Putlera rozčiluje nad pomocí napadené Ukrajině. A zatím ten agresivní trpaslík vyměňuje  "veleúspěšného" ministra obrany. Nějak se ta třídenní speciální operace ruských fašounů protahuje. Šojgu asi brzy vypadne z okna, jak je v ruském buranově zvykem.

  • josef.chmela

    To je dobrý ale zbytečný. Tito naši vládní i nevládní teroristé jsou chráněni hlavním teroristou USA a teroristickým paktem NATO. Ti totiž dodržují pouze zákony které se jim hodí. Proto jsou nedoknutelní a nepotrestatelní.

  • Nyní k jednotlivým odstavcům § 311

    (2) Stejně bude potrestán, kdo takové jednání, teroristu, teroristickou skupinu nebo jejího člena finančně, materiálně nebo jinak podporuje.

    Váda
    Petra Fialy úřaduje od prosince 2021 a raketomety RM-70 Vampir byly
    dodány Ukrajině v dubnu 2022, takže to bylo plně v kompetenci této
    vlády. Výše zmíněné osoby ovšem nijak nezajistily, aby tyto
    raketomety nebyly použity proti civilnímu obyvatelstvu. Přitom britské
    rakety Storm Shadow a americké rakety Himars se k takovým účelům ve
    válce na Ukrajině nepoužívají, takže je evidentní, že to zajistit šlo. (3)
    Odnětím svobody na dvanáct až dvacet let, popřípadě vedle tohoto trestu
    též propadnutím majetku, nebo výjimečným trestem bude pachatel
    potrestán,

    a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 jako člen organizované skupiny, b) způsobí-li takovým činem těžkou újmu na zdraví nebo smrt, g)
    ohrozí-li takovým činem závažně mezinárodní postavení České republiky
    nebo postavení mezinárodní organizace, jejíž je Česká republika členem

    ad
    a) Domníváme se, že za organizované skupiny lze považovat Vládu ČR ,
    Bezpečnostní radu státu, Nejvyšší radu obrany státu, které zmíněné
    počínání schválily a také organizaci NATO.  ad b) Zde zmiňujeme
    pouze dva teroristé útoky, při kterých bylo zabito 29 lidí, to jsou jen
    ty největší, ve skutečnosti jich bylo více. ad g) Domníváme se, že výše uvedenými činy se ČR de facto stala zemí podporující terorismus. Rusko
    žádalo účast Česka na zasedání Rady bezpečnosti OSN po ostřelování
    Bělgorodu. Ruské úřady tvrdí, že při ostřelování Bělgorodu zemřelo přes
    dvacet lidí a použity měly být při útoku také raketomety české výroby. Česko
    na zasedání mělo vysvětlit své dodávky zbraní na Ukrajinu, prohlásil
    zástupce ruského velvyslance při OSN Dmitrij Poljanskij.
    Praha nebude sloužit lživé ruské propagandě, sdělil ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti), Česko se jednání nezúčastnilo.
    „Odmítáme se nechat Ruskem kamkoli předvolávat. Česko nebude sloužit lží otrávené propagandě agresora….“ uvedl Lipavský. „Rusko
    ve spolupráci s některými dalšími zeměmi jako je Čína zvažuje zařazení
    České republiky na seznam zemí podporujících mezinárodní
    terorismus. Česká republika totiž podle Moskvy prý v tichosti dovolila
    ukrajinské straně, že může české zbraně a rakety používat
    proti “všem” cílům v Ruské federaci, bez jakéhokoliv omezení, na rozdíl
    od Američanů a Britů, podle (2). Úmyslné zavinění lze doložit tím,
    že premiér Fiala i ministryně obrany Černochová souhlasili s použitím
    zmíněných raketometů na jakékoli cíle i mimo území Ukrajiny a neudělali
    nic, aby po prvním útoku se dalším útokům na civilní obyvatele
    zabránilo. Také to můžeme doložit těmito výroky premiéra:

    „Okamžitě
    jsme se začali ptát ukrajinských představitelů na potřeby jejich armády
    a jsem rád, že jsme se s nimi mohli rychle setkat v řadě oblastí. Byli
    jsme první zemí, která dodala Ukrajině vrtulníky, tanky,
    houfnice, raketomety a bojová vozidla pěchoty. První námi organizovaná
    dodávka těžké techniky na Ukrajinu dorazila pouhých čtrnáct dní po
    invazi. Šli jsme příkladem a ukázali ostatním, že to šlo,“ uvedl
    premiér Petr Fiala. Jako svědka doporučujeme vyslechnout gubernátora Bělgorodské oblasti Vjačeslava Gladkova. Na
    základě výše uvedených skutečností jsme přesvědčeni, že zde jsou důvody
    k zahájení úkonů trestního řízení a žádáme, abychom byli do jednoho
    měsíce od podání tohoto oznámení vyrozuměni o výsledcích vyšetřování.

  • Návrh trestního oznámení na ministryni
    obrany J. Černochovou a předsedu vlády ČR Petra Fialu pro podezření ze
    spáchání trestného činu teroristický útok dle § 311 tr. zák. Vrchní státní zastupitelství, nám. Hrdinů 1300, 140 65 P R A H A 4

    Věc: Trestní oznámení

    Tímto plníme zákonnou oznamovací povinnost a podáváme trestní oznámení z důvodu podezření, že spáchali trestný čin teroristický útok podle § 311 tr. zák., odst. 2,
    3a, 3b, 3g tím, že ukrajinským militantním skupinám zajistili dodání
    raketometů RM-70 Vampire české výroby. Těmto skupinám zajistili také
    souhlas s použitím zmíněných raketometů na jakékoli cíle i mimo území
    Ukrajiny. A proto byl dne 30.12. 2023 proveden teroristický útok na
    historické centrum ruského města Bělgorod, ve kterém se nenacházejí
    žádné vojenské objekty, přičemž zemřelo 24 lidí včetně čtyř dětí. Další
    útok, při kterém zahynulo 5 lidí, byl potom proveden 19.3.2024 na stejné
    město. Přitom se odvoláváme na § 313, podle něhož se ochrana dle § 311
    poskytuje též cizímu státu, tedy i Ruské federaci.Odůvodnění: V
    sobotu odpoledne 30. prosince 2023 bylo v centru ruského města Bělgorod
    mnoho lidí včetně rodin s malými dětmi, protože tam byl také obrovský
    vánoční strom a kluziště. Toho využila ukrajinská skupina s názvem
    Národní prapor Kraken a vystřelila pomocí raketometu české výroby RM-70
    Vampire na toto centrum města raketu s fragmentační municí, která zabila
    24 lidí včetně čtyř dětí.
    Nálož rakety se před dopadem rozdělila na 9 menších bomb. Epicentrum výbuchů bylo mezi Chrámem Proměnění Páně a sídlem Vlády
    bělgorodské oblasti a Oblastní rady /dumy/, to je ta velká budova s
    červenou střechou. Toto místo dopadu výbuchu tedy nelze považovat za
    náhodu, protože u raketometů RM-70 Vampire se udává přesnost zásahu do
    30 metrů od zadaných souřadnic. Při použití fragmentační munice je ten
    rozptyl ovšem záměrně větší.

    Některé zdroje v souvislosti s tímto
    útokem uvádějí ještě ukrajinské rakety Olcha, které ovšem nemohou s
    takovou přesností zasáhnout centrum města.

    Centrum Bělgorodu je vzdáleno od hranic s Ukrajinou vzdušnou čarou 33 – 36

    km, takže to pro tyto raketomety nemusel být problém vystřelit z ukrajinského území, když jejich rakety mají dolet až 40 km.

    Ukrajinští důstojníci totiž už na podzim 2022 sdělili, že jejich  Vampiry mají dostřel 20 až 40km v “závislosti na verzi rakety“. Česká
    armáda podle dostupných informací poskytla Ukrajině ve spolupráci se
    zbrojovkou Excalibur Army modernizované verze RM-70 Vampire. Také
    šéf prezidentské kanceláře Andrij Jermak uvedl, že jde konkrétně o typ
    raketometů RM-70 Vampire MLRS. Podle ukrajinského webu Defense Express má ukrajinská armáda k dispozici modernizovanou verzi raketometů, který vyrobila šternberská firma Excalibur Army.

    Další útok na Bělgorod se stal 20.3.2024 a bylo tam zabito 5 lidí a
    další byli zraněni a zmrzačeni. „To je mezinárodní terorismus, protože v
    Belgorodu nejsou žádná rozmístěná vojska Ruské armády, ani muniční
    sklady, ani vojenské instalace. Ukrajinci však do tohoto města střílí
    rakety kvůli jediné věci, a to je šíření teroru“ podle (1).


  • Trestní oznámení na herce Ondřeje Vetchého a další
    osoby pro podezření ze spáchání teroristického útoku dle § 311 tr. zák. a
    trestného činu podvod dle § 209.

    Vrchní státní zastupitelství, nám. Hrdinů 1300, 140 65 P R A H A  4 Oznamovatelé: ……………………………………

    Věc: Podání trestního oznámení

    Tímto plníme zákonnou oznamovací povinnost a podáváme trestní oznámení na
    tyto osoby: Ondřej Vetchý, herec divadla Činoherní klub, Praha, předseda a zakladatel spolku  Skupina D z.s., Purkyňova 2121/3, Praha 1, Milan Mikulecký, zakladatel spolku  Skupina D z.s., Jan Veverka, investor a zakladatel spolku  Skupina D z.s.,  Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková, Zborovská 11, Praha 5, Náměstek hejtmanky Středočeského kraje Jiří Snížek, Radní Středočeského kraje Václav Švenda, Radní Středočeského kraje Petr Borecký,  Radní Středočeského kraje Milan Vácha, Statutární náměstek hejtmanky Středočeského kraje Pavel Pavlík,

    pro
    podezření, že spáchali trestný čin teroristický útok dle § 311 tr.
    zák., odst. 2, 3a, 3b, 3g tím, že financují výrobu dronů, které
    ukrajinským teroristickým skupinám už dodali a stále dodávají, a tyto
    skupiny je používají k teroristickým útokům na civilní obyvatele Ruské
    federace a Donbasu.
    Přitom se odvoláváme na § 313, podle něhož se ochrana dle § 311 poskytuje též cizímu státu, tedy i Ruské federaci. A dále též pro podezření ze spáchání trestného činu podvod podle §
    209 tr. Zák., který dle našeho názoru páchají tak, že  sebe nebo jiné
    obohacují tím, že uvádějí své spoluobčany v této záležitosti v omyl,
    zamlčují podstatné skutečnosti a působí tak na cizím majetku škodu
    nikoli nepatrnou.

    Odůvodnění

    Herec
    Ondřej Vetchý založil koncem roku 2023 spolu s výše jmenovanými osobami
    spolek Skupina D z.s.,jejíž předmětem činnosti je m.j. organizace
    sbírek pro financování podpory Ukrajiny či jiných států a zahraničních
    subjektů, které čelí otevřeným vojenským a/nebo jiným hybridním hrozbám,
    v souladu s cíli zahraniční, bezpečnostní a obranné politiky České
    republiky … Tento spolek potom vypsal sbírku, jejíž účelem je
    zajištění financování výroby dronů Nemesis, a také i jejich přímou
    distribuci k Ukrajinským jednotkám, které je používají nejen k vojenským
    účelům, ale také k teroristickým útokům na civilní obyvatelstvo. Ondřej Vetchý natočil propagační video k této aktivitě, Sbírka na 10.000 FPV dronů Ukrajině | Ondřej Vetchý – YouTube

  • Žaloby jsou podány. Například na Černochovou, Lipánka. Paragrafy se týkají především podněcování války. U nás je toto zakázané. Ale myslím že by guma Pávek použil abolici.

  • Doufám,že po volbách do PS se najde nějaký frajer,který zažaluje členy této vlády za tunelování peněz občanů ČR do zahraničí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit