Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ...co k tomu ilustračnímu snímku dodat ... úsměv idiota .. stále platí a platilo od počátku ... s holou řiti do nebes , dovede nás ODS :-)!!!

  • Neblahý signál? Kde jste byl na takovém nesmyslu. Když nerozumíte politice natož ekonomice, tak radši pište o manželkách fotbalistů .... to Vám snad půjde líp.

  • Fiala vypadá jak nepříčetný , nejspíš tomu bude tak.


  •    "Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prohlásil, že Krymský (též
    Kerčský) most přináší válku, je tak terčem Ukrajinců. "Krymský most, to
    není jen logistická trasa, je to trasa používaná k zásobování války
    municí," uvedl."

    A my si tady myslíme, že pokud zásobujeme našimi penězi takové válečné hlupáky je to špatně.A zejména že by měl být zrušen ten penězovod Praha - Kyjev.Jednak nás to znatelně vyčerpává a jednak tím vysloveně podporujeme válku. Naše peníze přinášejí do Kyjeva válku.Proto by mělo být naším terčem zdrušení tohoto penězovodu. Máme tady svých problémů dost.Nějaká válka azbukových mezi sebou je nám ukradená.Zcela.

    • josef.chmela

      No, já sice nejsem takový "velikán" jako zelenina ale prohlašuji, že přístav v Oděse a veškeré železniční a silniční spojení s Ukrajinou nejsou jen logistickou cestou ale jsou to cesty pro zásobování války municí a těžkou technikou.

      • mun.go
        Podle "Konvence z Montreux" (1936) by měly být průplavy Bospor a Dardanely (brána do Černého moře) v době války uzavřeny všem válečným lodím nečermomořských států. Cílem dohody z Montreux je chránit státy přiléhající k Černému moři před námořními silami ostatních států světa.

        V době války nepatří do Černého moře lodě USA, Velké Británie, Polska, Francie a dalších poskoků NATO, které ohrožují zájmy  států závisejících na černomořské plavbě.

        Konvence dovoluje Turecku v době války uzavřít zmíněné průlivy pro všechny cizí lodi. Bohužel, Turecko vzhledem ke svému členství v NATO není zárukou spolehlivé funkce dohody.

    • Současná "demokracie" je bohužel nastavena tak, že o bytí a nebytí národa rozhoduje jen pár jedinců a nikoho nezajímá, co si myslí většina. Jak se to liší od totalitních režimů? A jak to u nás bude vypadat za deset, dvacet let? Fakt někdo věří, že to zajímá Fialu, Rakušana, Černochovou nebo Adamovou Pekarovou?

  • Doufám, že vládní politici, kteří svým diletantismem dluhy způsobili je zaplatí i se všemi svými příbuznými a dokud to nezaplatí, tak nebudou moci vycestovat z tohoto státu.

    • Budou si moci vylézt na kandelábr.

    • Takže Andrej už na zámeček ve Francii nepojede??

      • mun.go
        • Taky, že tam příští rok v létě pojede, na oslavu porážky rusských vrahů, fašistů a gestapáků. To už bude Putin, tedy to co z něho zbude,  hnít někde na poli za Moskvou.

          • Božíčku, co ty máš v té hlavě. Napsal bych to, ale byl bych banován.

  • https://www.irozhlas.cz/ekonomika/statni-dluh-schodek-rozpocet-vlada-ekonomika-dominik-stroukal-rozhovor_2307212123_afo

    další ekonom žehrá na to, že se neměla rušit v téhle situaci superhrubá mzda, což píšu už snad 2 roky.. protože nám to ovlivní strukturální příjmy. Plus chválí vládu za konsolidační balíček, který měl byl ale ještě razantnější, v tom by ala narazil na ten sociální faktor, který chtěla tahle vláda zachovat rovnoměrně ve společnosti, tzn. aby hlavně netrpěli dominantně nízkopříjmoví.. Což by mělo být programem jinak levicových vlád, tohle je pravicová, o to se to musí ocenit.. :) snaží se šetřit, ale zároveň zachovat sociální smír zkrátka..

    • a tady pasáž z článku pro mun.ga a toho druhého, to jsem vám hoši tady psal, jen tohle je ten inflační faktor, nás ještě dostihuje ze strany ratingu díky zadlužení z předchozích let a úvěrovat se úvěruje každá vláda, to vám taky ekonom potvrzuje v téhle pasáži a pak v tom článku na konci:

      Můžeme připomenout, proč náklady na obsluhu státního dluhu, tedy úroky, od zrhuba od roku 2021 významně rostly?

      Je to kvůli tomu, jak narostla inflace a tím, jak se centrální banka snaží s inflací bojovat pomocí zvyšování úrokových sazeb.













      Státní dluh v pololetí poprvé překročil hranici tří bilionů korun, míra zadlužení je 42,8 procenta HDP






      Zvyšování úrokových sazeb se projevuje na veškerých finančních
      trzích. Na trhu s dluhopisy se projevuje tím, že klesají jejich ceny,
      rostou jejich výnosy a tudíž rostou úroky z dluhopisů. Státy si půjčují
      dráž.


      + je tam i pochvala vládě Andreje v jeho 1.voleb. období, kdy to tempo zadlužení klesalo, za to jsem chválil Andreje i já mun.go, férově... spustil se až nyní na konci, což jsem psal, že nás dostihne, i při tom faktu zrušení superhrubé mzdy, což byl program Andreje i ODS společný, hlasovali pro to spolu

      • mun.go

        Superhrubá mzda je jedna velká zlodějna ... při tzv. superhrubé mzdě byl součástí základu daně zaměstnance i fakticky neexistující příjemZáklad daně v modelu superhrubé mzdy byl stanoven i z plateb, které skutečným příjmem poplatníka nebyly.  Přesto, jako příjem fiktivní, základ daně též tvořily, a poplatník z něj daň z příjmů fyzických osob platil. Superhrubá mzda byl pravicový útok na příjmy zaměstnancůUstanovení o superhrubé mzdě bylo do § 6 odst. 12 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, vloženo novelizací provedenou zákonem č. 261/2007 Sb. 

        Šlo o fiktivní zvýšení základu daně z příjmů ze závislé činnosti, které se vymykalo hospodářské a daňové logice; v historii zdaňování v Evropě nelze s tímto institutem najít ani vzdálenou podobnost. 

        Novelizace byla výsledkem pravicového ideologického uvažování (vláda ODS, premiér Topolánek); na tripartitním jednání zástupci podnikatelské ekipy tuto změnu tvrdě podporovali – ať zaměstnanci vidí, co za ně musíme platit

        Důvodová zpráva vládního návrhu zákona uváděla, že kromě toho, že nemá být snižován příjem zaměstnance pro účely výpočtu základu daně ze závislé činnosti o pojistné, které sice sráží zaměstnavatel, ale které je povinen platit zaměstnanec, je nezbytné, kvůli dodržení daňové spravedlnosti, do základu daně zaměstnance zahrnout též částku odpovídající pojistnému na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti a pojistnému na všeobecné zdravotní pojištění, které z těchto příjmů podle příslušných zákonů je povinen platit zaměstnavatel. Přitom uváděla, že v tomto nejde o platbu pojistného zaměstnavatele za zaměstnance, a tudíž ani o příjem zaměstnance, a zaměstnavatel může tuto částku uplatnit jako výdaj na dosažení, zajištění a udržení zdanitelných příjmů, což se týkalo jak zaměstnavatele – právnické i fyzické osoby. Změnu vláda zdůvodňovala též tím, že důchod ze sociálního pojistného je nezdaňován, takže se tímto opatřením neporuší daňová spravedlnost (vládní návrh zákona o stabilizaci veřejných rozpočtů, PS PČR, 5. volební období, r. 2007, tisk č. 222). Základ daně tak byl zčásti tvořen fiktivní částkou odpovídající výši pojistného na sociální a zdravotní pojištění, které byl povinen platit podle zvláštních právních předpisů (zákon ČNR č. 589/1992 Sb., o pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, zákon ČNR č. 592/1992 Sb., o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění) z příjmů zaměstnance zaměstnavatel sám za sebe.

        Superhrubou mzdu v minulém volebním období zrušilo hnutí ANO společně s ODS a SPD.

        • No my víme, že jsi múdrý ako Lenin. Zbytečně se tu rozepisuješ, normální lidi ty tvoje šílené kompiláty nečtou a Burešova voličská základna myslí jen na sex a na žrádlo.

          • Ty mezi normální lidi nepatříš. Ty patříš mezi intelektuální dobytek. I když to by mohla být urážka kráwy.

          • ...oni myslí aspoň na něco ... Vy, myslet ani nemůžete, poněvadž máte nemoc zvanou MÍMONA (MÍsto MOzku NAsr@né):-)!!

  • Partaje sdružené ve vládní pětikoalici porušují své předvolební sliby. Zadlužují stále víc republiku a daří se jim dále zvětšovat svůj škůdcovský potenciál. Vláda Fialy se vyprofilovala jako nejhorší vláda v historii české státnosti. 


    • Rychetský tím jak zmanipuloval volby a nastartoval politický chaos, nestabilitu a úpadek republiky. V podstatě zničil volební system.

      • A nikdo ho za to nezavře.

  • Směje se hezky ničema, nejhorší je, že nám. Boží mlýny melou Fialo.

  • jasan tak mužou za to soukromníčci a dame to na hrb zamestnancům na ty mame paky .

    Co takhle si soudruhu Fialo posvitit na agentury práce , odnosiče socialních dávek co si říkaj černá sila , ? Nic ? Nebo jako že ty firmy z Kajman jsou součástí danoveho systemu ČR ? Jen chtít  , ale to by se mohl nekdo zlobit a nedej Jahve že by se začali zlobit globální fondy z bank a jiných , kde prachy odtíkaj jak na Kachovce voda po ruskej invazi .😎

  • Zdá se, že desátníka "rejdim" začali soudruzi platit, že ho platí na špatné adrese jim nepřijde divné, neboť co si pamatuji, soudruzi většinou nebyli zrovna bystří 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit