Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Směje se hezky ničema, nejhorší je, že nám. Boží mlýny melou Fialo.

  • Doufám, že vládní politici, kteří svým diletantismem dluhy způsobili je zaplatí i se všemi svými příbuznými a dokud to nezaplatí, tak nebudou moci vycestovat z tohoto státu.

    • Budou si moci vylézt na kandelábr.

    • Takže Andrej už na zámeček ve Francii nepojede??

      • mun.go
        • Taky, že tam příští rok v létě pojede, na oslavu porážky rusských vrahů, fašistů a gestapáků. To už bude Putin, tedy to co z něho zbude,  hnít někde na poli za Moskvou.

          • Božíčku, co ty máš v té hlavě. Napsal bych to, ale byl bych banován.


  •    "Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prohlásil, že Krymský (též
    Kerčský) most přináší válku, je tak terčem Ukrajinců. "Krymský most, to
    není jen logistická trasa, je to trasa používaná k zásobování války
    municí," uvedl."

    A my si tady myslíme, že pokud zásobujeme našimi penězi takové válečné hlupáky je to špatně.A zejména že by měl být zrušen ten penězovod Praha - Kyjev.Jednak nás to znatelně vyčerpává a jednak tím vysloveně podporujeme válku. Naše peníze přinášejí do Kyjeva válku.Proto by mělo být naším terčem zdrušení tohoto penězovodu. Máme tady svých problémů dost.Nějaká válka azbukových mezi sebou je nám ukradená.Zcela.

    • josef.chmela

      No, já sice nejsem takový "velikán" jako zelenina ale prohlašuji, že přístav v Oděse a veškeré železniční a silniční spojení s Ukrajinou nejsou jen logistickou cestou ale jsou to cesty pro zásobování války municí a těžkou technikou.

      • mun.go
        Podle "Konvence z Montreux" (1936) by měly být průplavy Bospor a Dardanely (brána do Černého moře) v době války uzavřeny všem válečným lodím nečermomořských států. Cílem dohody z Montreux je chránit státy přiléhající k Černému moři před námořními silami ostatních států světa.

        V době války nepatří do Černého moře lodě USA, Velké Británie, Polska, Francie a dalších poskoků NATO, které ohrožují zájmy  států závisejících na černomořské plavbě.

        Konvence dovoluje Turecku v době války uzavřít zmíněné průlivy pro všechny cizí lodi. Bohužel, Turecko vzhledem ke svému členství v NATO není zárukou spolehlivé funkce dohody.

    • Současná "demokracie" je bohužel nastavena tak, že o bytí a nebytí národa rozhoduje jen pár jedinců a nikoho nezajímá, co si myslí většina. Jak se to liší od totalitních režimů? A jak to u nás bude vypadat za deset, dvacet let? Fakt někdo věří, že to zajímá Fialu, Rakušana, Černochovou nebo Adamovou Pekarovou?

  • gaheris

    Na té fotce vypadá Fiala jako absolvent Jedličkova ústavu, jestli ho už konečně nevezmou do Bohnic na pozorování tak Bůh s námi!

  • Partaje sdružené ve vládní pětikoalici porušují své předvolební sliby. Zadlužují stále víc republiku a daří se jim dále zvětšovat svůj škůdcovský potenciál. Vláda Fialy se vyprofilovala jako nejhorší vláda v historii české státnosti. 


    • Rychetský tím jak zmanipuloval volby a nastartoval politický chaos, nestabilitu a úpadek republiky. V podstatě zničil volební system.

      • A nikdo ho za to nezavře.

  • Fiala vypadá jak nepříčetný , nejspíš tomu bude tak.

  • josef.chmela

    Škoda času tady komentovat činy vládních šmejdů a škoda času diskutovat se zabedněnci - voliči pětišmejdů. Stejně jinak oponovat neumí než: "Za všechno může Babiš a Putin".

    • gaheris

      A taky Putin a Babiš, to už vědí i pacienti z Bohnic včetně těch na vycházce!

  • A vedle v Polsku státní dluh už osm let jen snižují. Lidem se zvedají platy a důchody. Minimální plat je už teď v Polsku v přepočtu o 400 stovky vyšší než u nás a do konce roku se bude radikálně zvedat až na 24 tisíc. A to Poláci mají všechno mnohem levnější než my, od jídla až třeba po nábytek. Poláci dokonce vykupují zpět podíly v klíčových bankách a firmách, které byly minulými vládami rozprodány zahraničnímu kapitálu. Takhle zpět získali kontrolu v obří bance PKO a pojišťovně PZU. Skupují i další velké firmy, dokonce v zahraničí. Koupili i naši Benzinu. Letos Poláci zrušili zpoplatnění svých dálnic (u nás se poplatky zvedly z 1500 na 2300). A jak toho všeho dosahují? Zdanili nadnárodní korporace a zatrhli čachry s přesuny kapitálu od poboček z matkám aby se nemohly vyhnout daním. Zamezili taky tzv. daňovým optimalizacím firem. A tady se Fiala a spol se i za cenu zničení české ekonomiky bojí sáhnout na zisky americkým bankám (JP Morgan) a investičním fondům (Blac rock, Vanguard, State street), které jsou mezi menšinovými akcionáři ČEZu. Radši nechává vydělávat Američany na lichvářsky předražené elektřině než aby pomohl českým firmám a občanům. 

  • Ať udělá Fiala cokoliv, i kdyby třeba zbankrotoval celou ČR, tak média mu stále budou mazat med kolem pusy a pojede stále osvědčený Antibabiš. 

    Přesto asi naivně doufám, že mnozí z voličů pětidemolice konečně otevřou oči a uvědomí si, kam spějeme.

  • gaheris

    Lepšího dluhomistra jsme už najít nemohli! Kam se na něj hrabe náčelník utahů Klaus co nám utahoval opasky, ani Kalousek tak chytrej jako Fiala nebyl, takže to svedeme na Babiše a máme vyhráno! No teda spíš prohráno!

    • gaheris - ale dám ti za pravdu aspoň v tom, že Andrej pravděpodobně nekorumpuje a je proti korupci, jeho živí ale dotace z EU... Jednám teď se dvěma jinými oligarchy a nemyslím si, že Andrej by si ke mně v obchodním styku dovolil to, co oni.. Právě protože má ekonomické vzdělání. Tihle dva jeden právnické a u druhého je to jedno, pač to má ze slovenského vzdělávacího systému. Další férový argument pro Andrej třeba vers. Fico. Fico vyloženě krade a korumpuje. Andrej toho dost dá lidem - jsou to ale jeho voličské skupiny (senioři, nicméně jim přidat v té době chtělo, ale to udělala i tahle pravicová vláda). Přidal ale i kantorům, což je určitě fajn, navýšil rezortu soc. služeb, kde to taky už chtělo, a který třeba asociál Kalousek zanedbával, ještě tam s tehdejší TOP09 kradli přes IT zakázky. Ještěže se ho Markéta Pekarová zbavila, ta strana je hned průhlednější finančně, klientelisticky..Navýšil i v rezortu obrany, kde v tom současná ministryně bude pokračovat díky závazku, který máme v NATO. Já s tím nesouhlasím, protože peníze by měly jít prioritně do rezortů zdravotnictví a školství, vědy, výzkumu ve vyspělých zemích, ale lidé aspoň vidí, že se to nerozkradlo. A Kalousek s Hávou už rezort obrany neplení, armáda sama si hlídá transparentnost, je tam více stupňů kontroly než za toho Klondajku Kalouska, čiže to je taky pro Andreje. Andrej taky jedná co na srdci, to na jazyku. Tihle dva, se kterými nyní jednám jsou píáristi manifestně, ale latentně používají pěkně mafiánské metody a jde na nich hodně vidět, že obchodovali dominantně na tom Východě donedávna. Nyní by chtěli na Západ, kde je histem Amerika. Jenom nevím, co tam chtějí dělat, protože s tímhle chováním a obchodní etikou tam narazí hned zkraje. To tak ale u lidí je. Bohužel Andrej trpí na to, že lidé posuzují člověka hodně ne podle toho co říká, ale jak to říká... to je ale už záležitostí temperamentu. Nicméně to nic nemění na faktu, že máme nyní slušnou a transparentní vládu, která pomáhá nejen svým voličským skupinám, ale napříč společností - viz. i ten úsporný balíček. Píšu to stále a tady mi to potvrdil i jeden z předních čs. novinářů, tzn. nezávislý názor:

      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-soucitny-ministr-na-koho-bere-stanjuruv-balicek-nejvic-ohledu-232274


      ale souhlasím, Andrejovi se často křivdí, musí se zmiňovat i to dobré, co udělali. Zkraje mandátu po Kalouskovi narovnávali finance velmi dobře.. Nesouhlasím s EET, protože jsou jiné mechanismy v ekonomice a všude v ekonomické literatuře je dokázáno, že čím větší volnost a nižší daně se firmám dají, tím více se vybere a mají ochotu odvádět, to je zase západní trend myšlení. Pak je tady ještě to Lafferovo pravidlo 35%, že nad 35% daňové zatížení se už nevybere nikdy do rozpočtu více laicky řečeno a spíše začínají probíhat daňové úniky, firmy se snaží zkrátka obejít daňové zákony, jak se dá..

      • " je dokázáno, že čím větší volnost a nižší daně se firmám dají, tím více se vybere a mají ochotu odvádět, to je zase západní trend myšlení."

        Ale vždyť EET nebylo o výši daní. Bylo jen určeno k přiznání celkových příjmů (tržeb). A zastávat se zatajování příjmů (tržeb) a tím krácení daní je podobné jako se zastávat i jiné nelegální činnosti (krádeže, znásilňování apod.)

        • ale bylo o fízlování a zakleknutí na každého podnikatele, jako by to byl krátič, to je psychologický faktor. Tady se vyplatí být liberálním v té daňové politice, protože je to stejně o kultuře národa.. Dotace pak deformují tržní prostředí, zvýhodňují jen některé (nastavenými dotačními podmínkami), nejhorší je, když je přerozděluje tady u nás už pak ten, který z nich žije, to nebudí dobrý dojem v podnikatelských kruzích a je to to samé, o čem píšeš ve svém kurzivu výše. :)

    • ale tak to je, podívej se na čísla, s jakými se loučil Andrej - deficit státnío rozpočtu přes 300 mld. Každá vláda se musí úvěrovat u mezinárodních institucí, a pokud vlastníš takový dluh, tak si právě ta Fialova vláda, díky tomu pohrobku (deficitu 300mld), nyní půjčuje několikrát dráž, než to dělal Andrej, čímž nás to rychleji zadlužuje. Proto taky Zbyněk vydal státní dluhopisy, kde si mohl nastavit lepší podmínky za stát a úvěruje se tak u občanů a institucí, kteří tu emisi nakupují.
      musíš argumentovat ekonomicky, ne dělnicky, jinak s tebou nemůžu disputovat. Ale takhle to je, zeptej se ekonomů.. tohle + to níže, co jsem napsal, je důvodem nyní zadlužování této vlády.. ještě to zkopnu pro doktora všech demagogických věd munga.. :) to je první člověk, u kterého fakt nevím, jestli je fakt tak blbej, nebo je na výplatní pásce Kremlu jako dezinformátor tady u nás..

      • mun.go

        Andrej doplatil na Covid, což je vnesená externalita.

        Graf vládního dluhu od roku 1995 zde


        • Po sametu se začalo krádst ve velkém

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit