Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Už pánové Marx a Engels psali o světové revoluci. Lenin to bohužel trošku uspěchal.
    Už i ekonomové se světové revoluce bojí. Změnu společenského řádu bohužel velké revoluce provázejí. Vždy zahýbou minimálně kontinentem. Viz rok 1848. A vzhledem k globalitě současného ekonomického systému, nás tentokrát čeká pořádný mazec *8* *16*
  • A já si přeji aby ty ku..... co rozkradli ty miliardy všechny pozavírali, všechno jim vzali a pokud to nestačí na vrácení dluhu, tak aby je donutili vše vrátit i třeba na úrok vlastních rodinných budoucích pokolení. Nechť to splácí rodina a potomci všech těch co dluh nadělali. Zbytek života bych je nechala žít s životním minimem bez sociálních vyrovnávacích příspěvků a povinností odpracovat veřejně prospěšné práce měsíčně. Kolik že to je 2.000,--Kč? Naše slavné politiky ( je jedno jestli pravicové nebo levicové nebo středové), kteří zapomínají, že lid, když už jich má plné zuby, tak je vyhazuje z okna, bych nechal pracovat za důchodový plat, který dávají a i navrhují do budoucna pro řadové občany, kteří je nejen zvolili ale hlavně je živí. A ona by se demokracie zase vrátila.
    • Ale oni tady nic nemají.Vše je pěkně převedeno, odvezeno do zemí zaslíbených. A vzít jim krásný dům za pár milionů? To je jen promile nakradeného. Se budou dívat někde z teplých krajin na tv, jak tu všichni lítáme a rozbijíme ty jejich krásné domy. Oni se jen usmějou a večer si pujdou do příjemné restaurace na bezva vééču.
  • Najděte si informace o Islandu, to je potřeba udělat tady taky! *16*
  • Období, kdy demokracie přestává fungovat, je ideální živnou půdou pro nástup extremismu, extremistickou máme již vládu, ne občany, tato vláda se chová arogantně a zapomíná, že byla zvolena lidem a že lid ji má právo také odvolat a pokud se vláda začíná zastřešovat armádou, policií, tak je na konci své cesty, armáda, policie půjde těžko proti lidu této země, peníze vojákům a policistům nevzal lid, ale ODS, TOP 09 a VV.
  • na ten dnešní pravicový dobytek ve vládě a kolem padesátá léta včetně měnové reformy z r.1953, tj. čím víc nakradls tím větší kulový za to dostaneš !!!
  • Nechtěl jsem tomu věřit,ale mněním názor.Něco na tom pravdy bude,že vše je centrálně řízeno,aby se ke světovládě doszali židé,Vždyť dnes jsou již v převaze na důležitých místech.Je tvrzeno,že syonské protokoly jsou padělek,ale dnes již tomu přestávám věřit.Že Izrael terorizuje ostatní státy je dnes již jasné.Neplní resoluce OSN.
  • Zvítězit v posledních volbách před revolucí, která nás zřejmě čeká, nad extrémní levicí, nad nepoučitelnými komunisty, znamená, být nejméně o třídu lepší, charakternější a spravedlivější, než byli oni, a na to bohužel novodobí "levo-praví" kapitalističtí bossové (z nichž někteří přeběhli od komunistů, viz Hušák býv. důst. Stb), nemají. Kyvadlo dějin se pomalu ale jistě vychyluje opět do nebezpečné levé polohy! Málo kdo z mých spoluobčanů již nebere vážně českého velikána a reformátora M.J.Husa, který za Pravdu obětoval sebe, nikoliv druhé(!), učitele národů J.A.Komenského, národní buditele, T.G.Masaryka či Tomáše Baťu a jeho vyjádření ke krizi 30. let:
    POLITIKA: Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací.
    Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem. Tomáš Baťa, 1932
    Žel, mnozí mezi námi mají krátkou paměť, budeme si tedy muset zopakovat velmi bolestné dějiny!
    Východisko se však nabízí: v přijetí etiky, ve zlepšení vztahu k našim bližním a ve spravedlnosti - kterou hlásal Ježíš, M. Jan Hus, Jan Amos Komenský, ale i jiní velikáni našich českých dějin.
    Tak co, zkusíme to ještě??? *4*
    • Zase jsi vedle, jak ta jedle, nevzpomínej dějiny KSČ, ani Masaryka, děj se odehrává právě teď a v tuto chvíli, pamět národa je vymazána a mladí lidé neví, kde je Bratislava, natož co se nyní děje, a dějiny se nedají posuzovat vyjádřením Krista, Koziny, Husa a Žižky, jiná doba, jiný stát, jiná hra, sedni si doma a čti si, i Božena Němcová psala pohádky o bezpráví, všude a v každé pohádce někdo byl zabit a vždy pravda (jejich a její) zvítězila, někdo byl zabit a děti to čtou, tak neoblbuj citacemi, čti si a buď hodný.
      • ..a ty Bajajo mě můžeš tak maximalně vylízat. Buď tak hodnej *1*
    • Krásný citát.
      Bohužel se obávám, že další pokus v našich zemích nemá moc šanci. První republika byla postavena na úplně jiných morálních základech než dnešní stát. Za první republiky právo a morálka mělo nějakou hodnotu. Dneska je právo nevymahatelné a morálka většiny lidí je veskrze ve psí.
      A nemyslím si, že by k tomuto stavu přispělo jen to, že naše vlast prošla socialistickou fází vývoje.
      Chování celé společnosti odporuje tomu, co je v tomto článku citováno ... nedělat dluhy - celá západní civilizace žije na dluh, ... nevydírat pracující - a proč se tedy zadávají zakázky do zemí, kde je levná pracovní síla bez ohledu na to, v jakých podmínkách pracující pracují.... omezit mrhání - v dnešní době velkého technického pokroku, nevím, jak stanovit hranici mrhání. Je to, že vyhodím 10 let starou televizi, když ještě funguje, mrháním? Já nevím. A poslední věta ... Důvěru lze obnovit jen osobním příkladem ... kdo nám ten příklad bude dávat? Naše vláda? *8* Naši podnikatelé, typu Pitr, Krejčíř,...? *16* , špičkoví manažeři (Roman, Hušák,..)? Neříkám, že nejsou slušní podnikatelé. Ale je jich bohužel pomálu.
      • Vážený DK, kde jste přišel na to, že za první republiky bylo nějaké právo. Nesmysl, Masarik si svoji reputaci poskvrnil sám, když nechal střílet do dělníků, kteří hladověli s rodinami.
        Dost se to podobá dnešní situaci, ale lidé nepoznali nic lepšího než absolutní moc monarchů ve Vídni.Lidé jsou naštvaní a Nečas mluví o politickém tlaku, je hloupý?Jeho
        nejbližší politici kradou a on dělá mrtvého brouka, to nemluvě o Pospíšilovi, který je absolutně nemožný.Teď nesklamal Trojský kůň Peake-bývalá členka ODS vyslaná do jiné politické strany, mimochodem je jich více i v TOP09, uvidíme, jak bude hlasovat Skokan VV
        a jiní modří zakuklenci.
      • No nevím, ale řekl bych že jste nic z toho co Emet napsal nepochopil. Ad 1 morálka neexistuje ! To co dělá z lidí morální osobnosti je strach. Dnes se lidé ničeho nebojí. To teprve příjde a pak se zas bude mluvit o morálce. Pěkný příklad je období první republiky pak socializmu a popřevratové koma. Takzvaná morálka je přímo úměrná množství strachu jak u jedince tak u společnosti.
        Nedělat dluhy? Ach jo, porovnávat spotřebu s mrháním peněz opravdu nejde.
        Ještě bych dodal a to už není na vás, že ohánět se mravními hodnotami Komenského, Husa, či nedejbože Masaryka nebo Bati je buď totální idealismus nebo základní mezera ve vzdělání.
  • Dnešní představitelé pravicové politiky by už konečně měli býti odejiti do pr..le.
  • Snímek najatých státních žoldáků je téměr totožný se žoldáky z před cca 300lety.Rozdíl ve pouze v materiálu.Ale ani tito žodáci navěky neochrání tu naši zkorumpovanou politickou lůzu.Diktátoři se také žaštiťují demokracií a rádoby svobodou.Ale jen do té doby než lid povstane a potom v lepším případě skončí u soudu a v horším na šibenici.Nikdo přeci nemůže jít proti vlastním lidem.To jste ještě vy politici asi nepochopili. *8*
  • Demokracie funguje,ale kapitalismus se předělat nedá.Vývoj-krize,hlubší krize
    a celosvětová krize,poslední fáze válka.Po válce ekonomický bum a opět krize
    a končí válkou.Viz. dějiny.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit