Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Přes všechny potíže a nešvary jsme šťastnou generací, protože jsme nezažili hrůzy války. 

    Možná nás to tolik lidsky nestmelilo a na druhou stranu se neukázaly silné, ale i hnusné stránky některých jedinců. 

    Měli bychom být za život v míru vděční a ne tuto skutečnost přijímat jako samozřejmost. pro mnoho lidí na světě tato výsada neplatí. 

  • V koncentrácích nacistů skončilo více studentů - hlavně těch, co měli smůlu, že noc po demonstraci trávili na kolejích. 

    Z jejich řad byli i ti, které ta odporná nacistická soldateska, podporovaná brněnskými Němci, 

    pozabíjela u Kounickových kolejí

    A pak se náckové divili, že po roce 1945 ke Brně nikdo nechtěl - stejně jako v celém českém pohraničí! 

     

    • Němci byli, jsou a budou zlo Evropy!


      • ale ale  Antone Janáku,ty ses nám tu nějak rozparádil! Zkus si o tom něco přečíst,třeba tady:http://nassmer.blogspot.com/2010/09/obhajovaci-spisy-k-h-franka-2-cast.html

        A na ty Kaunicovy koleje honem rychle zapomeň,aby si náhodou někdo nevzpomněl ,co jsme v nich dělali po r.45 my Češi.Já ti to připomenu- velitel Kouniček byl Kulhánek,ten každý den na jedné trubce ve sklepě oběsil 40 německých civilistů podle toho jesli mají zlaté zuby.Ty jim pak vyrazil a vyrval kleštěma a hodil do pytle.A s tím pytlem pak utekl do Hamburku,kde při prodeji poznal své práce  odsunutý německý zubař,Kulhánka Němci zatkli a začátkem 50. let popravili.A zatímco se Kulhánek činil ve sklepě,tak v podkroví se shazovalo ze schodů s židlí přivázanou k hlavě nebo genitáliím.

         


        • Každá akce vyvolává reakci...

          • Druck übt Gegendruck.Jak vidíš,Němci to říkají taky.Proč to říkají oni i my? Protože každý národ nahlíží své dějiny úkorně.Němci taky a mají k tomu právo -válka u nich byla častým hostem a Botschaft der deutschen Fahne ist: Von den schwarzen Knechtschaft durch bluttiges Kampf zum goldenen Zukunft.Podařilo se jim to a my jim to přejme.

            Problém je v tom.že ten řetěz příčin a následků může pokračovat do nekonečna a jediným řešením je soužití v míru založené na sebereflexi,odpuštění a vzájemném respektu.

            To bylo smyslem celé poválečné politiky vítězných mocností a když už to pochopili politici,tak to snad můžou pochopit i normální lidi.Takže ti,kteří vychází z principů msty a kolektivní viny,ti kteří ponižují německý národ (a to jsou i jejich vlastní  politici) i ti,kteří v zajetí půlstoletí staré propagandy hecují nenávist,vyvolávají zase tenhle kolotoč a Druck pak zase vyvolá Gegendruck a bude to všechno nanovo.

            Tak a teď co se mi nelíbí je to,že Němci k seberefklexi ,ba i k odpuštění dozráli,zatímco my Češi ne a pořád se snažíme nevědět a omlouvat ty hnusné činy,ke kterým nás nikdo nenutil. 

            Na Západ se od nás jde přes Německo a naše hospodářství od Německa odvisí,tak jako celá naše minulost je s Němci spojena.Právě německý vliv z Čechů udělal národ úspěšnější nad jiné slovanské národy,ke kterým se hloupě hlásíme,ač jsme původní evropské předslovanské obyvatelstvo.Proto ať  Němce pomlouvají jiní když musí,ale nám Čechům to nesluší.


             

  • Jak dojemné!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit