Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Po pravde - je mi u zadku, co je ruskym komunistum trnem v oku...


    • Novináři předhazují témata a tetelí se, když se zvedají emoce. Zeptejte se 100 mladých lidí v Rusku, co si myslí o památníků ROA v Řeporyjích. Vyvalí oči a nebudou vědět o čem mluvíte. 

      Je to jen těšítko psychopata na radnici v téhle metropoli světa. A vyhřívá své panděro ve světle pozornosti médií. 

      Jako jsou lidé v Dumě lhostejní nám, jsme stejně lhostejní my jim. 

  • Všichni okupanti jsou stejný dobytek a je jedno, zdali jsou z Varšavské smlouvy nebo z Německa - v Československu anebo třeba američani v Sýrii, Iráku, Afganistánu anebo v Japonsku. Domácí obyvatelstvo je nenávidí tak jako tak.

  • Šlo o okupaci vojsky Varšavské smlouvy. Nešlo jen o vojáky tehdejšího Sovětského svazu. Protiruská fanatická a hysterická mašinérie ale nevidí, neslyší, ale mluví.

    Je výsostně věcí České republiky, na co a kdy bude vzpomínat jako památný den nebo státní svátek. Nemusí se na to ptát ani v Moskvě, ani ve Washingtonu. 

    • Pavel.Jegl

      Jindřichu, hlas z fanatické a hysterické mašinérie:

      Invazi podnikla některá vojska Varšavské smlouvy. 

      Zdaleka největší podíl v invazních jednotkách měl Sovětský svaz. Ostatní státy dělaly jen stafáž mimo klíčových míst - tam, kde se nepředpokládaly problémy.

      Československo okupovala pouze Sovětská armáda. Ostatní odtud rychle zmizely.




      • Nemyslím, že bych chtěl obhajovat svůj názor. Vojáci plnili rozkazy, suďte politiky a ne nástroje jejich zvůle. Do vězení neposadíte sekeru, protože s ní někdo zabil člověka. 

        Jen jsem upozornil na fakt, že šlo o společnou akci více zemí. Další analýzy jsem nepřipojil. 

      • Nikoliv. Minimálně polská okupační jednotka zde zůstala, v osmdesátých letech jsem onu posádku  navšívil, jakkoli náhodou a na rozkaz.

        • Pavel.Jegl

          A nebyli to, Filie, čtyři z tanku a pes (Šaryk)? 🙂

          Omlouvám za špetku ironie, ale nedalo mi to ...

          Z historických pramenů:

          ... Na rozdíl od jednotek sovětských, které u nás zůstaly přes 20 let se poslední polští vojáci vrátili domů už v říjnu roku 1968. 

          (Patrně nějaká jednotka, která tady byla na cvičení)

          • V rámci řešení havarijní situace v průběhu zimního cvičení v osmdesátých letech jsme potřebovali dočasnou krátkodobou dislokaci roty v nejbližší posádce, nicméně velitel divize musel o souhlas žádat hodně vysoko. 

            Jak vypadá jednotka na cvičení vím - naše byla právě tehdy na cvičení, jehož součástí byl zimní přesun Libavá - Mimoň - Libavá. Součinnost s vojsky spřátelených armád se odehrávala pouze na mapách.



  • Mě se líbí jak naše média vždy vyjádření jednoho politika z dumy ,považuji za názor všech 400 + názor celého národa. Běžným Rusům je to totálně u zadku stejně jako památníky v Řeporyjích. A názory pár komunistů v dumě, neposlouchá nikdo.

  • Vzdávejte hold v Rusku svým tehdejším sovětským vojákům, vyznamenávejte si je atd. atp., jak chcete. Pro nás jsou a zůstanou okupanty a vrahy společně s dalšími vojáky států Varšavské smlouvy, které se podílely na naší okupaci v roce 1968. Trpké historické zkušenosti s vámi mají Poláci, Ukrajinci, Litevci, Lotyši, Estonci, Finové, Rusíni, Rumuni - Moldavané, Maďaři, Gruzínci aj.

  • V Orlové je ZŠ U nemocnice.Několik let z iniciativy komunistické ředitelky P.Bařinové se škola družila s okupační posádkou v Bruntále.Na víkend a několikrát do roka přijížděli vybraní malí ruští darebáci do Orlové.Byli nasazeni do prověřených rodin.Ve škole byli proškoleni rodiče k toleranci.Zejména kdyby rusák něco v rodině sebral nebo vymastil.Společně se pak s rusákama muselo trajdat po městě a okolí.Kdo z pedagogů se štítil, byl ukázněn na odměnách. Rusák je náš odvěký nepřítel.Je jen dobře,že jej vyloučili z OH.Všechny prastaré dobré skutky rusáka jsou zapomenuty.Už je jen pachuť z těch čerstvých.

  • Tovarišči z Ruské fererace mohou poděkovat tehdejšímu sovětskému vedení v čele s tovariščem L.I.Brežněvem. Právě senilní Leonid Iljič Brežněv byl stále víc mimo realitu. Právě invazí do ČSSR učinili sovětští tovarišči významný krok k rozpadu SSSR....21. srpen 68 odstartoval konečnou fázi existence Sovětského svazu. 
    • A ty hrdino si se o to nejvíce zasloužil. Nebýt tebe, tak by nemělo ani smysl žít a Jegl by měl o tobě psáti samé ódy.

  • A co 15.březen 1938? Němečtí vojáci také splnili rozkaz, neměli by tedy být také oslavováni jako veteráni?

    • Oni veteráni jsou a jejich vdovy, žijící v ČSSR, pobíraly důchod v (tehdy) západoněmeckých markách.

      To jste nevěděl?

    • A oni se někdy před tím než k nám vtrhli chlubili tím jací jsou "třídní bratři", jak nás váže pouto "nerozborného bratrství" ......  - nebo jak to žvástzali ti komouští rusáčtí z.m.r..i . Ne - nikdy ani náznakem.

      To jen zpar..an..lá zdivočelá komoušská rusácká be.t.ie dokáže takový podraz.

    • 😀

  • Pravopis "ďélo"  říká vše - článek netřeba číst. I když, zkusil jsem to "z povinnosti" (jak říkají mariášníci) a mohu svou thesi jen potvrdit.

    A jako obvykle: náhodné změny názvu článku. Dělá to nějaký elév ručně, nebo máte robota?

  • O tohle téma se dnes v RF prakticky zajímají už opravdu jen ruští komunisté, malé skupiny., ti účastníci., kterých se to přímo týká., někteří novináři a státní média..Desítky milionů střední generace a zvláště mladí v celé RF, což hodně zdaleka nejsou jen Rusové..mají dnes úplně a to doslova..úplně jiné zájmy, témata a starosti !..V podstatě ani naši střední generaci, natož tu mladou generaci už to ani moc nezajímá..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit