Přejít na výpis diskuzí
Drsná Bobo: Schwarzenberg upírá lidem základní lidské právo. Odvolejte ho
20.8.2011 | Danica Klein
49 příspěvků
-
No ten Habsburk není tak špatnej,celá TOP 09 včele se stranickým cestovatelem Kalouskem to je děsné.Ale nenadávejte,máte jen to co jste si sami zvolili.I když platí - kdyb volby mohly něco změnit tak už by byla dávno zrušeny.
-
Byl bych hodně rád, abyste své anonimity nezneužívali a vyjadřovali se slušně. Popkud toho není schopná pí Bobošíková, tak prosím aspoň Vás přispěvatele.
-
-
Sorry Pedro, ale když se jeden podívá na ty co nám vládnou, tak slušné slovo hledám jen těžko.Buď trochu tolerantní a nech nás , ať si zanadáváme - vždyť je to vlastně to jediné co ještě můžeme.Dík.
-
-
Nepochopím proč se omlouváš blbovi co napadá to co on sám je? *16*
-
-
Si blbej jak ryba. Anonym napadá anonymy to tu ještě nebylo, co degene?
-
Byl bych hodně rád, kdybyste nezneužíval anonymity a psal bez chyb. *1*
-
-
Pane kníže ,Vaše velkopanské a urážlivé výroky svědčí o jediném.Uražená ješitnost !!!!!Buďte tak laskav a odstupte !!!Stáváte se stále více směšným.
-
V této kauze tahá nitky opět kalous a stařec co neudrží prd a mocˇ je jen marionetou. Teď mu kalous naordinoval že má být tvrdým chlapem ale vážení jde to v jeho věku??? vždyť už si nepamamtuje co bylo včera. To je demokracie po kalouskovsku. *12* *12* *12*
-
Být idiotem v očích blbce je rozkoší labužníka.
-
-
jeden z dalsich ceskych tupounu, *12* tipuju te na komouse a ted podnikatek a ODSak a rika si patriot
-
-
... ty jsi tak tupej, že ani netušíš, která bije
-
-
Hlavně že to víš ty, to se mi hned líp spí *12*
-
-
-
-
To hov.do Černohorský , A´t táhne do pr..le. Čech nikdy nebyl a nebude. Je to starej z..d.
-
Je načase nakopat tu čůzu Bobošici do "píp". Jen se neustále cpe ke korytům a to nikoli schopnostmi, ale přes postel. Ještě mám v živé paměti jak se snažila uchvátit v televizi moc a jak ta čarodějnice plula jak bohyně pomsty a rozdávala výpovědi. Být to ve středověku, tak by tu mr.chu upálili pro čarodějnictví.
-
-
copa copa Pěťulo chtěl si a nesmočils....hm tak skus jinou cestu k ukojení
-
-
To upíráte všichni tam nahoře !!! bando ,horší jak Adolf.To nemá cenu se rozčilovat... *16* *16* *16* *16* *16*
-
Tenhle rakouskej degenerád vůbec neměl ve vládě cizího státu figurovat. Je jen jeden z póvlu co po revoluci, zdánlivé najednou opruzoval. Cizák a ještě k tomu degenerovanej. *16*
-
-
Kníže Karl von Schwarzenberg je potomek slavného českého šlechtického rodu, který se velmi zasloužil o zvelebení naší země. A co ty jsi udělal pro tuto zemi a kdo jsou tví předci a co pro naši zemi udělali?
-
-
jsi normální?
-
Tento Karl není v přímé linii Schwarzenberg, ale z boční větve, kterou údajně na Krumlově a Hluboké žijící skuteční Schwarzenbergové nazývali "tu ze Schwanzenbergu" (německy Schwanz - ocas)
-
Pane Petře, prosím Tě, napiš mi, čím potomek slavného šlechtitelského rodu (?) se zasloužil o zvelebení české země ! To, že slavné šlechtitelské rody dovolily poddaným robotovat na jejich nakradené půdě a lesích ? To, že dovolily poddaným povinně odvádět desátky, aby se šlechtické panstvo mělo dobře ? To, že mohly kdykoliv poddaného při práci bičovat, posílat mladou chasu na mnoho let na vojnu, znásilňovat služebné ? No, milý Petře, rozepiš se !!! Čekám na tvoji odpověď ! *16* *16* *16*
-
-
Pane v.k.nekvasovský, omlouvám se za nepřesnou formulaci. o to zvelebení české země se zasloužil rod Schwarzenbergů. O co se zasloužil Karl von Sch. přesně nevím, je to ale osoba v cizině známá a respektovaná. To že existovala šlechta, svobodní občané a poddaní, to přinesla doba. Tresty byly z dnešního hlediska nepřijatelné, ale uvědom si na jaké úrovni ti lidé byli. Malé dítě také potřebuje někdy plácnout a spratkům chybí občas pořádný nářez. Ale ono to jednak zas takové nebylo, nesmíš věřit těm Jiráskovým blábolům, které si komunisti vybrali a zveličili a zneužili. Tehdy byl viník potrestán tělesně, za komunismu StBáci nevinného člověka přivázali a k židli a umlátili ho, protože se nechtěl "přiznat" k tomu co neudělal.
A pokud jde o Schwarzenbergy, přečti si něco o tom jak se k poddaným chovali oni. -
-
Pane Petře, já jsem ve věku, kdy v dětství mne vyprávěli lidé, kteří ještě osobně zažili morálku šlechty, zacházení s lidmi, kteří u nich pracovali. To už byla robota zrušena, ale šlechta si najímala na práci na polích a v lese vesnické lidi - sedláky i bezzemky. To vyprávění nebylo z panství Schwanzenbergů, ale z panství Broz-Waldeků. To byla stejná sebranka, žádné panstvo nebylo lidumilné, ani tak, jak o tom píše Božena Němcová v Babičce. Že by šlechta dělala něco pro český národ, resp. boží lid, jsem nikde nečetl ani neslyšel. Když něco pro tehdejší dobu udělali něco vyjímečného, tak to bylo vždy v jejich prospěch, kdy výsledné dílo přinášelo zisky jim, ne obyčejným českým lidem !!! Ve válečných dobách měli za úkol ze svého panství posílat do válek ty nejlepší mladé muže, a hlavně ty kterým potřebovali odloudit mladá děvčaty a přivést si je na svůj dvůr jako služebné a děvečky, kde je naprosto beztrastně zneužívali !!! Sám pan Karel Schwanzeberg je, tehdy tak zvané, kukatčí dítě. Matka známá, otec neznámý!!! Takový malý příklad z vyprávění : V panských lesích bylo zakázáno prostému lidu lovit (pytlačit) zvěř, sbírat klestí na otop a dokonce i sbírat lesní plody. Pokuď tehdejší "hajný" někoho při této činnosti přistihl, namístě takového člověka nemilosrdně zpráskal důtkami, za pytlačení byl navíc krutý žalář. Zatímco panstvo se nezřídně přežíralo, chudý lid hladověl a děti hlady umíraly. Jestlipak víš, proč se říká, že panstvo mělo modrou krev ? To bylo z důvodu přežírání se masem, čímž v krvi měli vysoký obsah cholesterolu a nedostatek železa. Tento stav je v podstatě onemocnění zvané anémie, neboli chudokrevnost a takový člověk má skutečně tak tmavou krev, že barva je velice vzdálená od barvy červené, ale skutečně připomíná krev modrou. Tohle Tě může potvrdit každý lékař či zdravotní sestra. Jestli by Tě zajímalo, mohu Tě zaslat záznamy ze Zelenohoského panství u Nepomuka, kolik každoročně bylo zastřeleno zvěře při podzimních honech. Oni páni za touto zvěří neběhali, jako dnešní myslivci, ale nechali si prostým lidem zvěř odchytat do sítí, a pak při slavnostním honu jim prostáčkové postupně zvěř v přiměřené vzdálenosti vypouštěli, aby panstvo tuto zvěř mohli masakrovat a přitom se zrůdně bavit !!! Taková byla šlechta na českém území !!! A mohl bych vypravovat i další zrůdnosti šlechty, které si sami oni zapisovali do kronik a účetních dokladů. Žádný Jirásek, oni sami o sobě zanechali písemných důkazů. Takže pane Petře, přemýšlej, hledej fakta po archivech a nezávisle studuj! Sám jsem kronikářem jedné obce a mám tudíž přístup do veškerých archiváliích, které se až do dnešní doby zachovaly a kontakty s vědci a odborníky na české dějiny. Mnohdy se sám velice divím, co vše hnusného dokázala lidská společnost složená z primátů zvaných Homo sapiens - člověk rozumný. A to jsem se vůbec nezmínil o církvi římskokatolické, která je velice spjatá se šlechtickými rody !!! *16* *16* *16*
-
-
Ještě k církvi, církev není a nikdy nebude bůh, je to jen shluk sráčů, kteří boha zneužívají. Třeba nepochopím proč to co nakradli u lidí, kteří neměli na odpustky mám splácet já ze svích daní. To považuji za svinstvo, jako sponzorovat cikány, feťáky, kriminálníky a tu tlupu s nejnižšími pudy co si říká vláda.
-
Vás bych vydržel poslouchat celé hodiny. Také si pamatuji, jak vyprávěla babča o tom, že její máma dřela za bochník chleba o žně na panském, Možná by to petrovi otevřelo oči, kdyby si to na rok zkusil, místo imbecilních žvástů bez hlavy a paty. Díky
-
-
A víš proč je ve světě váženej? Protože se podílí na rozkladu hospodářství a je v klubu nej pracháčů světa ty blbe!!!
-
-
-
Nesmíte být tak vyvalený, pane inžinýre, z nějaké famílie, byť by byla "slavná". Měli tam zrovna tolik darebáků jako v rodině občana X.Y., ponocného v městečku N. *3*
-
-