Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jo, píšeš rozumně. Přesné je to, že to ostatní prochlastali a nešetřili, když mohli. To je pak jejich vina. Ale ve stavebnictví byli větší výdělky . Já jsem tu dobu prožil celou a jako technik konstruktér jsem měl vždycky nižší plat, než dělníci. Mohu to doložit, mám své výplatní pásky schované. Ale dnes zdravotní sestra nemá nižší plat než uklízečka. Jinak tedy pokud máš nižší důchod, tak jsi musel jít do důchodu ještě za komunistů, nebo krátce po plyšáku, protože já šel do důchodu až v roce 2005 a to už se ty výdělky z dob komunistů násobily. Takže já jsem měl celý život nižší plat než dělníci, ale díky systému po plyšáku se mi tak zvýšil základ pro výpočet důchodu a mám dneska důchod vyšší, než ty. Ne závratně, ale ano. Jinak si to nemohu vysvětlit , je to jen rozdílem v době odchodu do důchodu, protože do vašich nízkých důchodů už pak přišla jen valorizace a ne zvýšený základ pro výpočet. Brácha šel do důchodu hned po listopadu a dostal jen kolem 3 tisíc Kč a pak se mu to zvedlo, ale zemřel v r. 1998 a to měl důchod 5.tisíc, dneska by měl asi jako ty. Starodůchodci z dob socializmu na to moc doplatili, i ty , to je vidět. Omlouvám se tedy za to, že jsi kecal, není to pravda. Ale brácha také jako manuální pracovník v kovovýrobě (údržbář) si vydělával víc za komunistů, než já. Nu a ty dnešní " melouchy ", jsou daňové úniky ( to byly tehdy také) , ale čeká se jen, až na to někdo hupne. Zatím mají to štěstí, že vláda se stará hlavně o své nakradené a tohoto si nevšímá. Ale přijde vláda, která na to také hupne a budou mít vymalováno - vezmi např. Švédsko, tam něco podobného prostě neexistuje, tam by je vyhmátli !!! No nic ve zlém, přeji všechno nejlepší, a nějaký ten úlet omluv, ulétává mi to ze vzteku, ale ne k tobě : Zdravím !!!
  • Ty znáš moji sousedku paní Esterkovou?
  • Tak to já znám paní která bydli v bytě Bakaly RPG, platí nájem 6000 Kč a má důchod necelých 8000 Kč takže má problém vůbec přežít, natož aby někomu něco dávala, ta tvoje sousedka je extrém!
  • Fishi, tak to není, nerozumíš věci, nezlob se , chybí ti vzdělání ekonomického směru. Já ekonomické vzdělání mám. Důchodový fond byl definitívně zrušen Topolánkem a převeden do rozpočtu, jako účetní položka rozpočtu a protože tam byl přebytek 200 miliard, tak se objevil v účetnictví SR ( Státní Rozpočet, abych to nemusel pořád vypisovat ) jako výnos, ačkoli šlo v podstatě o krádež ( krádež je také výnos, ale nelegální). A vyplacené důchody se staly položkou výdajovou. Zrušením důchodového fondu tak ale už neexistuje návaznost vybraného pojistného na vyplacené důchody !!! Nevím, jak už to polopaticky vysvětlit, protože se jedná o pojistné a důchody tak to schválně a protiprávně vláda spojuje. Nelze spojovat něco, co je zrušeno, jsou to prostě nyní jen účetní položky , které už nyní nemají na sebe účetní návaznost !!! To bývalo, když byl důchodový fond oddělený mimo SR !!!, jestli tedy tomu rozumíš ,bývalo, ale bylo to zrušeno !!! Co je zrušeno, neexistuje, ale choré mozky to pořád dávají k sobě , protože je tam slůvko "důchodový"...to je ale jen pro blbnutí lidí, s tím, že jsou blbí a budou to opakovat do nekonečna, a nejsou schopni pochopit podstatu. Ta je nyní taková, že stát má ze zákona povinnost vyplácet důchody ze SR a do SR má nějaké příjmy z pojištění, no. A jestli se ta čísla neshodují, je nyní jedno. Pokud chce stát pořád uvažovat v mezích toho, co sám zrušil, no tak ať zvýší odvody SUDZ, pokud ne, tak je povinen dotovat rozdíl z jiných rezortů a položek, toť vše. Kdyby nechal důchodový fond oddělený a nevykradený, tak tam budou peníze v přebytku, nebo minusu a pak by tedy stát ale buď mohl, nebo nemohl navyšovat a valorizovat důchody. Je to svinstvo a velká krádež, spáchaná na důchodcích !!! Ale nyní opravdu příjmy z pojištění a vyplacené důchody nemají účetní souvislost a neměly by být ani na společném syntetickém účtu !!! Pokud jsou ( což já nemohu vědět), tak je to totální bordel. Prostě je to příjem z nějakého pojištění asi jako třeba povinné ručení je také pro pojišťovny ztrátové a dotují jej z jiných produktů, tak i pro stát je nyní výplata důchodů ztrátová a také je povinen dotovat důchody z jiných produktů, no, už snad to proboha někdo pochopí !!! Stát je zde prostě jen v pozici důchodové pojišťovny, a že má blbě nastavené příjmy a výdaje, do toho lidem nic není, lidé jim to neudělali, udělali si to sami, tak ať nám nedávají vinu !!! Oni si to zkurví a pak nám to vyčítají... to snad není pravda...
  • Kdyby jen to. Ale cikáni berou další příspěvky tak, že si legislatívně děti mezi sebou vymění. Fyzicky zůstanou doma, ale jsou napsány "na strejdu" a strejdovy děti zase na ně a přihlásí se tak o pěstounské dávky namísto přídavků na děti, protože pěstounské dávky jsou dvakrát vyšší, než obyčejné dětské přídavky. Nikdo to z vlády nešetří a normálka bez diskuzí jim je proplácí. Takže zatíco "bílá" rodina bere obyčejné přídavky na děti a ještě musí někdo pracovat, cikáni pracovat nemusí a dostanou vyšší dávky než my a k tomu s pěstounskými dávkami si tak taková rodinka přijde taky až na 100 tisíc měsíčně... A hurá na automaty, kde to prohrají. To ale Kalouskovi neva, protože má z hazardu podíly ( dává jim povolenky) a aby bral víc, tak jim na ten hazard vlastně posílá prachy ze státního rozpočtu. No, bodejť by se Pišta Žiga netulil k vládním zlodějům, když nemusí makat a bere majlant...
  • Až všechno seberou, rozkradou zničí ,prožerou ,co pak.?
  • Cikani nemakaj, ty sotva se narodi ,tak uz maji invalidni duchod. Je to bordel, ja kdyz budu mit problem, tak mi na socialce reknou, aby se o me staralo moje dite. Cigosum rovnou sypou prachy protoze se jich boji. Tak to tady chodi. *16* *11*
  • to je prostě tak obrovský aparát
    a když si každý uzme tu svou preberendu a tak trochu pro kamarádíčky, tak nakonec zbyde CO ????????????
  • To tu nemusíme být oba, tak co se do toho sereš, že poteče krev ??? Bude to věcí těch lidí, kteří budou v té době žít, ne ??? Takže se můžem dohodnout, že když v tom žít nebudeme, tak že se na to můžem vybodnout, tak proč s tím začínáš ??? A nemysli, že je tady nějaká slabost z titulu "komunistických pohrobků". Za 23 let jste si prosrali, co se dalo a 92 procent lidí jde doleva ( ne jenom komunisti), ale komunisti začnou zase posilovat ( už začali), protože ten váš hyenismus vysoko převyšuje ty kritizované "komunistické zločiny". Jenom o svých zločinech mlčíte a děláte mrtvé brouky, lidé jsou vražděni chudobou a doháněni k sebevraždám a pod mosty a vy jenom - bůůů, bůůůů, za to si mohou sami. Jak to, že za komunistů tam nikdo nebyl a z bídy nikdo sebevraždy nepáchal ( třeba kvůli kopačkám partnera/ky, ale to bylo minimum ). Už to jde do desetitisíců až statisíců a vy ukazujete na 200 lidí, co popravili komunisti před 70 lety. Pak už nikoho, leda bestiální vrahy...Dnešní doba ukazuje lidem, proč to ti komunisti vlastně dělali a otevírají se jim kudly v kapse a nepotrvá dlouho a budou s tím souhlasit...Pak ale ta krev opravdu poteče a nekontrolovaně...
  • Je zajímavé,že cigánům se dávky na bydlení dávají automaticky a lidi co poctivě makali 40let na ně nemají nárok,kolik cigánů má odpracováno 40let?Hnus tento banánystát.
  • 100% pravda. *11*
  • Fish,kdo je to rom? není to náhodou cikán,když ano tak prosím nazývejme je tak jak je to správné.Cikán a jeho rodina má takové příjmy v soc.dávkách které by uživili min. 3 důchodce.Přitom cigoš nedal do soc.systemu ani korunu kdežto důchodce pracoval 40 let.
    To aby bylo jasné,takže žádný zvyšování odvodů ale pořádný bejčák na ty cikánský nemakačenka.
  • No, to nemáš pravdu. V důchodovém fondu, dokud byl oddělený bylo přes 200 miliard přebytku. Ale nejprve Klaus a po něm Topolánek jej vykradli do mrtiny tím,.že zrušili oddělení důchodového fondu a peníze důchodců převedli do rozpočtu a rozdělili kmotrům za zprasené a předražené, totálně nepotřebné zakázky ( třeba ostravská dálnice a jiné ). Takže jej kompletně rozkradli celý. A nyní kecají, že v důchodovém fondu je minus 49 miliard, když přitom žádný důchodový fond vůbec neexistuje !!! Těch 49 miliard je prostě jen rozdíl, že se o něj vybralo na pojištění méně, než se vyplatilo na důchodech.. Důchodový fond není žádný, stala se z něho jen položka v rozpočtu. Na důchodech se tedy vyplatilo víc, než než vybralo, ale to porovnání už je zavádějící a lživé, je to stejné, jako se zaplatilo navíc za zprasený systém sKaret, registru vozidel atd., toho by bylo... Ukradli všechno a za všechno mohou a nikoho nezajímají jejich počty. My jsme si do toho fondu nacpali peněz dostatek, ale oni to ukradli !!! Je to, jako by sis nastřádal peníze v bance a najednou by ti řekli, že banka potřebovala ukradnout miliardy, tak ti prostě ten tvůj účet ukradla pro sebe - a starej se !!! Tkhle jedná naše vláda a protio nejsou peníze na nic !!! To bys jinak ječel, což ???
  • No nevím... :-( podle mého názoru,by mělo být o důchodce postaraný! Taky odváděli a musejí makat jak šroubci a že těch peněz do státu vrazili! Bez ohledu na funkce,co dělali,jestli ten makal,nebo ne. Odváděli státu několik desítek let,mají nárok na slušné dožití!!!
  • Moje sousedka dává z každého důchodu každému svému dítěti (má dvě) dva tisice korun, jinak by prý vůbec nepřišly na "návštěvu". Před důchodem si občas nějakou tu stovku přijde půjčit s tím, že má malý důchod...
  • Komunisti hlásali, že vše bylo společné.Těch kovaných Jakešů bylo poskromnu těch příživníků na straně byla většina ,a těch co tam byli jen tak "co kdyby se to někdy hodilo"
    Tehdy se říkalo že nás je ze Slovákama patnáct milionů , a milion bylo komunistů.Ty paláce které měli v každém okresním městě si stavěli z daní i těch čtrnácti milionů kteří měli odvahu nebýt v partaji. Je pravdou, že platili nějaké měsíční příspěvky jaké nevím.To nemohlo stačit ani na platy těch povalečů co se v těch palácech povalovali.
  • Mladíčku, studenti byla namyšlená paka se silným ego a s prázdnou životní zkušeností vždy, ale doučte se aritmetiku ze základní školy. Tolik hlasů pro změnu k současnému stavu by studenti nedali dohromady, ani kdyby šli volit každý desetkrát. A oni byli i tehdy důchodci pamatující Hitlera, Masaryka a dokonce císařpána. To by měl pochopit i dušení krypl, hloupý Honza - který ze zločinců dělá nevinné. Nejste advokát?
  • To není o štěstí šetřít si mohl každý musel ale chtít .Jestli jste cpal peníze do zlodějů ,tak já tedy ani korunu. ano ušetříl jsem i na melouchách. Z melouchu jsme chodili společně ,já peníze donesl domu, a ti ostatní je prochlastali.To, že to dneska nejde je lež. Dneska se to provozuje tak , že se nahlásí na pracovní úřad ,nechá si platit podporu, od těch co poctivě platí daně a sociální pojištění a bouchají takzvaně na černo.Někteří toto činost provozují s úspěchem několik let. Bylo by pro ně neštěstí kdyby náhodou dostali práci. Taková je realita.Když jsme nějaký ten melouch tehdy měl tak se dělal v sobotu a v neděli ,a to se ostatní váleli u rybníka.Tuhle si v televizi stěžovala jedna důchodkyně která pracovala prý celí život ve zdravotnictví, že je její důchod 8500 Kč.Taky lhala?. Taková je realita že uklízečka má větší důchod než třeba zdravotní sestra.Čím nechci ponižovat práci uklízečky. Můj důchodoví lis zde opravdu není nutné kopírovat.Ten kdo chce věřit tak může ,a ten kdo ne tomu to právo neberu ,ale hlava mě s toho rozhodně bolet nebude.
  • nedělám ve státním aparátu, tak si rozkrádání moc neužiju. :)
    A nevíte jaký vlastně měli důvod k tomu zastropování, celkem by mě to zajímalo. Smrdí to tím, že by se to státu nevyplatilo ve smyslu toho, že by vám vyplatili na důchodu jakoby více, než tam nasypete v rámci sociální odvodů, tak to utli než se vymyslí co s tím. Navíc si už dnes vyšším sociálním moc k důchodu nepřilepšíte ne? Když se plánuje postupně na důchode ubírat a člověk si na něj musí šetřit sám, pokud tedy nejdete do důchodu v bližší době.
  • Na to, řeči o rozkrádání si nechte se hodí pořekadlo o potrefené huse. Co se týče výše důchodů, ještě nedávno jsem pracoval jako OSVČ a rád bych si platil vyšší sociální, abych si našetřil na slušný důchod. To se mi dařilo nějaký čas, až najednou nějaká chytrá hlava na ministerstvu přišla na to, že platby zastropují a tak jsem byl nucen platit o mnoho méně než jsem chtěl. V této době chtějí zastropování plateb opět zrušit a zase mají naši poslanci o čem jednat, potom že není "práce". Sokol

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit