Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ale je tu světlo na konci tunelu! Zdivočelá smečka pomatených hlupáků z nějakého"občanského rozcestníku" přináší řešení. Heslo agitky zní:

"100 000 nově zateplených domů=nižší platby Rusku o více než 830 milionů ročně"

Ale u nás vždycky rozhodovala cena. Pokud jí zlý rus má nejnižší každý rád a bez mrknutí oka zaplatí jemu. Ať zateplený/nezateplený. Protože běžný spotřebitel s nikým neválčí, nikomu do Mosky nevyhrožuje.Ani nemachruje v Bruselu s kolektivním odpojováním. Sankce se týkají výhradně kyjevských patolízalů. Tady se každý snaží o důstojný život. V teple a pohodě. Bez komediálního odevzdávání výplaty za energie. Jen abychom podpořili válečného štváče z Kyjeva.

• Diwa

No, to je ten problém pane. Rusko napadlo Ukrajinu a od toho se totiž vše v EU odvíjí !!! EU udělala sankce a doslova "zbrojí" proti Rusku i za cenu, že lidi v republice budou bez plynu a že energie budou drahé ! Nikdo totiž vůbec neřekl nahlas, že zvyšování cen energie ČEZu NEMÁ totiž vůbec žádný vliv na válku a nějaké zvyšování záloh nemusí vůbec být. Všichni se dnes vymlouvají na válku a na Rusko ale ve finále to jenom uměle zvedá ceny. EU se totálně pomátla a tahle sebranka nám vládne. Byl bych pro, aby se každý stát staral sám o sebe !!! Energii i její přebytky bych na burzu ani nedával a nechal energii doma v ČR......Plyn bych dojednal s Putinem napřímo z Ruska jako klasický kontrakt a je mi jedno jestli vedou s Ukrajinou válku, to ať si vyřeší spolu !!! Takto bych začal postupovat a měli bychom v naší republice TEPLO a klid !!!

• mun.go

"Ano, to je ten problém pane. Rusko napadlo Ukrajinu" ... a je zakázáno rozebírat jak a proč k tomu došlo.

Na válce zbohatne USA, zbohatne Rusko, trochu zbohatne Ukrajina (tedy někteří oligarchové - z peněz Evropy a USA) a zchudne nebo se rozloží Evropa. To je ten pravý záměr zaoceánských taktiků. 

Jinak máte pravdu.

• goyim

Je třeba si uvědomit, že asi 2/3 Ukrajiny ovládá Čína a korporace typu Monsanto, Bayer. Ukrajincům tam nepatří možná ani voda z vodovodu.

A stejné to bude i u nás (už se to vlastně děje), tzv. Ukrajinizace ČR. Montovna Německa, kde vše vlastní nadnárodní korporace, kterým slouží zrádci typu Fiala, Pekarová.. 

• Jediná naše možnost je vypráskat tu svoloč v čele s fialovým blbem a přestat kecat, že jsme ve válce.

• Ve válce sami se sebou a proti Babišovi. Pan Fiala v tom má jasno. 

• goyim

Vše je přece v pořádku, takhle to Fialový zrádce chtěl, nebo ne? On vykřikoval, že nechce plyn z Ruska, tzn. s válkou to logicky nemá nic společné. A přesto si tento Fialový chucpe ZÁROVEŇ dovolí tvrdit, že to je "Putinova drahota". Intelektuální septik nejvyššího stupně, co jiného k tomu říct.

• josef.chmela

Někde jsem slyšel, že naše vláda se už bojí roku 2023. Že prý nepřežije. Že přežije jen moucha, protože nelétá na benzín a vyžije z houna.

• Až budou energie jako strategická surovina v gesci státu.

Není to vůbec nic zvláštního. Stát i za kapitalismu musí chránit občana. To věděl i Adam Smith v roce 1776. I když věděl prdlačku o kapitalismu. 

• Katastrofa
    to je to je pravda a lepší to asi nebude. Zálohy a ceny energií jsou opravdu
    katastrofální. Teď to se ženou zvládáme, protože oba ještě aktivně
    vyděláváme. Ale nedovedu si představit co potom, až bude člověk v důchodu?
    Proto jsem už taky v minulém roce kompletně zateplil dům a letos bych chtěl
    nechat dát na dům fotovoltaickou elektrárnu. Můžete se někdo poděli o
    zkušenost? Kde ji vyřídit nějak rychle a rozumně a co dotace? Dá se na to
    něco vyčerpat? 

• Já jsem
      řešil fotovoltaiku i s dotacemi. Sehnal jsem na to firmu, která nám to
      montovala, tak nám vyřizovala právě i dotace. Takže pro nás vlastně bez
      starostí a teď máme radost z každého slunného dne, kdy pořádně vyrábíme a
      šetříme. 

• Která
        firma vám fotovoltaickou elektrárnu montovala? 

• Vybral
          jsem firmu https://columbusenergy.cz/ , která dává vlastně 15 let záruku a
          hlavně používají kvalitní a účinné panely. Vše se vyřídilo rychle, za mě
          dobrá spolupráce. 

• Za
      teplo už málo, protože manžel nechal náš dům kompletně zateplit a navíc
      vybudovat krbovou vložku s výměníkem, takže topíme teď opravdu za pár. Co nás
      ale ještě čeká, tak je vyřešit spotřebuje elektřiny. Zvažujeme pořízení
      fotovoltaické elektrárny. Máte zkušenost někdo? Na koho se třeba obrátit?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit