Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Super  FVE  dotovány z  cen jádra a fosil, jinak by  se neuživily. Švédsko  a německo  odvrátilo  v lednu BLACK OUT  jen díky jádru a fosil elektrárně, kterou chtěli zlikvidovat. Podle statistik se to bude dít až 13 krát do roka , že FVE nepokryjí potřeby států. Tento týden hrozil kolaps v rozvodně v chorvatsku.  Ale pořád budete tlačit likvidaci fosil a jádra. Čím více do toho budou kecat lidé co tomu nerozumí, tím větší budou ztráty. Vždy v technickém vývoji civilizace se nahrazoval starý zdroj novým za podmínek, že je dostupnějí , levnější, výkonější a hlavně STABILNĚJŠÍ!!!  Dnešní počínání mi připadá zpátečnické až likvidační. FVE není a z dostupnosti ani nemůže být hlavním zdrojem. Je nestabilní. Základem musí být stabilní zdroj!!!  Pak si můžete hrát na zelené mužíčky. Přdstava že dělám tavbu oceli a v půlce přestane foukat svítit, mne děsí. Ale ti co si nepamatují ani základy ze ZDŠ fyziky  si myslí že sjou spasitelé.

  • Asi to bude také taková polopravda jako obvykle bývá u veřejných sdělovacích prostředků. Kdy je zahrnut významný (v desítkách procent) zdroj bezemisní elektrické  energie z atomových elektráren. A kde je Polsko, které vyrábí většinu proudu spalováním uhlí, také další státy jihu Evropy. 

  • mun.go

    Elektrárna Hodonín - bioblok disponuje elektrickým výkonem až 30 MW a denně si vyžádá 1250 tun biomasy, z toho fluidní kotel č. 1 má denní spotřebu 700 tun. Vytvoření postačující rezervy nutné k pokrytí víkendového provozu vyžaduje dodávku 1750 – 2200 tun biomasy každý všední den.

    Těch 30 MW je  6% výkonu jednoho bloku elektrárny Dukovany.

  • mun.go

    Na biomasu jsou rekonstruovány i elektrárny ČEZ - Hodonín a Poříčí

  • Taky se dá dovážet dřevo z Brazílie jako to dělají Dánové nebo Holanďané, (nemohu si vzpomenout, ten článek jsem četla před několika týdny).  A pak Brazilcům  velkopansky vyčítat, že kácejí lesy. 

    Není nad biomasu. 

  • mun.go

    Ano - plyn (metan) je "skleníkový" prvek - to máte pravdu.

    Ovšem skleníkový efekt působí opačně proti oteplování ...

  • Plyn ovšen není bezuhíkové palivo, ale naopak je to směs alifatických uhlovodíků  a kromě CO2 při spalování vzniká i vodní pára, která je násobně účinnějším skleníkovým plynem, jak se každý může přesvědčit, že když je zamračeno je chladněji, než když svítí slunce.

  • Dovolím si upozornit na článek s názvem "Nebezpečné ekozvěrstvo s názvem BIOMASA"   https://ditetova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=764728. 

    Pro ty, kterým se to nechce hledat, jen krátký výňatek: 

    A na co že to tedy vlastně všichni připlácíme? Průmyslový proces kácení lesů za účelem výroby dřevěných pelet dosáhl měřítka mnoha milionů tun ročně a zahrnuje přepravu na vzdálenosti v řádech tisíců km. V Evropě totiž není lesů dostatek, takže se do evropských elektráren na spalování biomasy dováží dřevo naftovými tankery hlavně z Ameriky, a to severní i jižní, kde se mj. ve velkém kácejí amazonské pralesy, a potom také ze Sibiře.

    Například takoví Dánové, kteří se chlubí, jací jsou zelení a pokrokoví, dovážejí dřevo do svých elektráren na biomasu z Brazílie, konkrétně z ekologicky mimořádně cenné lokality Cerrado. Dřevo urazí téměř 10 tisíc kilometrů. Když se ozvali kritici, že „ekologičtí“ Dánové způsobují huntování brazilských pralesů, tak provozovatel kodaňské elektrárny reagoval. Z Brazílie dnes už dováží jen 5-10 % štěpky. Tedy asi 60 000 tun měsíčně.

    Zdroj: https://ditetova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=764728

  • mun.go

    Co se týká Německa, pak také přenášíme po naší síti jejich elektřinu ze severu (Meklenburgsko-Pomořansko, Schleswigsko-Holštýnsko, Dolní Sasko) na jih do Bavorska.

    Nejnovější uhelná elektrárna Moorburg bude uzavřena:

    "Na konci roku 2020 bylo rozhodnuto o odstavení jedné z největších a nejmodernějších uhelných elektráren v Německu. V provozu byla pouze pět let a její výstavba i konec je symbolickou ukázkou reality a environmentálních dopadů německé Energiewende."

    Současně pod tlakem USA končí výstavba plynovodu Nordstream 2:

    "USA  jsou nadále odhodlány podniknout všechny příslušné kroky k zastavení  výstavby plynovodu Nord Stream 2, který ohrožuje zásadní národní zájmy jejích evropských spojenců a samotných Spojených států ...“ 

    Takže Němcům zůstanou jenom větrníky, slunečníky a drahý americký plyn ...

  • mun.go

    Pojmem "plyn" se zřejmě myslí zemní plyn z přírodních hlubinných nalezišť, který obsahuje až 90% metanu (CH4).

    Metan se ovšem dá vyrábět i uměle jako bioplyn a samovolně vzniká na skládkách odpadů.

    Další apřehlednější grafy jsou zde: Energy Production and Consumption

  • V okamžiku kdy ČR přestane dodávat elektrickou energii do Rakouska a Německa, tak v Rakousku bude blackout a v Německu naběhnou během pár dní odstavené uhelné elktrárny, pokud je vůbec nepotká to, co nedávno téměř potkalo Rakušany - blackout.

    Celý graf je stupidní propaganda zelených zemských škůdců.

  • A co graf ceny elektriny a vytapeni v jednotlivych zemich?

    Dale podil vyrobni sobestacnosti everopskych zemi?

    A co jeste stabilita a robustnost elektricke site ?


    Cele to vnimam jako zelene nabozenstvi mainstreamu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit