Přejít na výpis diskuzí
Hašek se 'poklonil sovětským osvoboditelům'. Obklopen Putinovými vlky
4.5.2016 | Tomáš Chalupa
711 příspěvků
-
Už si teplej čůr@´k Semjon Gayínek zpívá:
"Tato noc nebude krátká, teplýmu Semjonovi tiscali se zachtělo, Shapiro otvírej vrátka...! -
Američané evropským zemím vydatně pomohli a do fondů UNRRA dali tehdy velkou sumu 2,7 miliardy dolarů. Tím vydatně přispěli k obnově válkou zničené Evropy.
Pro srovnání to ještě porovnejme s chováním Rusů v poválečném Československu. To například přiblížil ministr financí v čs. exilové londýnské vládě Ladislav Feierabend v knize Politické vzpomínky, díl III., kterou vydalo brněnské nakladatelství Atlantis, takto. „Rusové si nic nepřivezli sebou a žijí ze země. Vybíjejí dobytek, hlavně dojnice, a hromadně porážení prasata. Kdyby to tak šlo delší dobu, nebude ani maso, ani mléko, ani hnůj.“
Ministr zahraničních věcí Jan Masaryk také ještě v květnu 1945 protestoval u sovětského velvyslance Valerije Zorina proti tomu, že vojáci Rudé armády demontují a odvážejí strojní zařízení československých továren, které v žádném případě nespadají do kategorie válečné kořisti. A na ústřední čs. orgány v Praze došly stovky stížností místních národních výborů na bezohledné chování ruských vojsk, rabování a svévolně zabírání soukromých majetků. -
Podíl Spojených států amerických na porážce nacismu nespočíval jen v přímé a vydatné vojenské a hospodářské podpoře států protihitlerovské koalice, ale též v poválečné pomoci zničené Evropě. Jmenovala se United Nations Relief and Rehabilitation Administration (UNRRA), česky Správa Spojených národů pro pomoc a obnovu. Jak uvádí brněnský historik Libor Vykoupil v publikaci Slovník českých dějin, například Československo z ní získalo od května 1945 do konce roku 1947 zboží za 270 milionů dolarů, přepočteno na dnešní ceny se jednalo řádově o desítky miliardy korun.
Naše země tak dostala 793 451 tun potravin, polovinu z toho tvořily obilí a mouka, dále pak maso, masové a rybí konzervy, mléko, káva a kakao. Do naší země také dorazily potraviny, které byly za války prakticky nedostupné. K nim patřily rýže, špagety, burská pomazánka, různé druhy čajů, pro děti pak čokoláda, burské oříšky, cukrovinky, ovocné šťávy, ovocné konzervy, jablečné protlaky a džemy.
V tucích a olejích pokrývaly dodávky UNRRA 33% naší celostátní spotřeby, v mase a obilí pak 15%. Důležité byly i dodávky strojů, dopravních prostředků a spotřebního zboží. Například parní lokomotivy řady 475.1 přezdívané Šlechtična dostaly šnekové přikladače uhlí, které výrazně ulehčily práci topičům, dodané v rámci této pomoci
Výrazně nám pomohla i americká léčiva, hlavně antibiotikum - penicilin, který se u nás tehdy nevyráběl a jenž pomohl zachránit životy tisíce nemocných lidí. Kamarád z Písku mně vyprávěl, jak jeho máma dostala rok po válce těžký zápal plic a nebýt amerického penicilinu, tak zemřela. -
Semjon jsi ty sám. ty jsi ho vytvořil když jsi zkomolil moje jméno Simona.
Teplouš budeš StBáku malý ptáku BTW. když ti pořád vadí že jsem holka.
Já jsem žumpu tiscali omezila na minimum.
Ty tu táboříš nonstop každý den Ruský agente BTW.
Podvádíš s hlasováním aneb plis a mínus 10 za vteřinu. jsi ruskem placený šmejd na tiscali. -
Starej, teplej, smradlavej chlap Semjon Gayínek nastoupil bez odpočinku na noční, takže se můžeme těšit na dalších 600 debilit z jeho "demokratický" tlamy!!!
Neviditelná ruka zmetka Shapira ho povede!!! -
zatím chcípnul jen váš ruský rubl.
Čr je také EU: Takže když přeješ smrt EU přeješ smrt nám čechům.
Zase jsi potvrdil že nejsi čech ale proruský kolaborant haajzle bbbb -
naší rodině komunistický režim ukradl rodinnou vilu.
Strejda byl vyhozen z práce jen proto že se reta vdala za západního občana.
BBBB Js zkurwený haajzkl. a za popírání komunistických zločinů zaplatíš ty swině -
Ano semjone BTW. ruský agente.
komolíš moje jméno simona a podvádíš s hlasováním. Plus 7 za vteřinu. moc nápadný -
Ubožáku. Já jsem holka Simona. Vadí ti to? Tak jsi teplouš spíše ty bbbb.
Komolíš názorové soupeřce jméno a pohlaví,. Jsi opravdu haajzl. Nic jiného.
Táhni do plynu proruský kookote, -
Ruská rohožko bbbb.
Ti Rusáci které tak miluješ ať si v Rusku dělají co chtějí. Ať si vystavují teroristu a vraha Lenina. Ať si volí zloděje z KGB Putina který podle ruských vyšetřovatelů okradl jako zaměstnanec radnice v 90 letech občany Petrohradu o miliony.
Ale netahejre vaše Ruské haajzloviny do okolních států. Nikdo o vás vy prašivé špíny nestojí. Komu se v EU nelíbí může z ní odejít do ruska nebo do KLDR. tam najdete komunistickou totalitu po které se vám tak stýská. Včetně cenzury, nemožnosti kritizovat vládu či debatovat na internetu. -
Tema je jine ale buznasimon to nechape nemuze je to holt rocnik 1990
-
Historie se opakuje, teplej Semjon Gayínek má před sebou další bezesnou noc!!!
-
To brzo skonci vivat brexit konec eu
-
Nic o tom nevis.a kopirovat umis:-D
-
Víš co je fajn ruská rohožko.
že váš fašista Putin ukradl Krym ale tím skončil.
Pobaltí se ještě více přilklonilo k NATo a EU,.
Ani Bělorusko po ruských zlodějích půdy netouží a přidalo se k západu.
Takže vaše Rusko prohrálo. Je izolované chudé a má po krasdení území. Hell yeah *14* -
Komunistický ruský totalitní režim zavraždil více lidí než režim nacistický.
Komunisté jsou lháři zloději a vrazi.
Zločiny komunistů jsou zdokumentovány a pamětníci stále žijí.
Pokud je chceš popírat tak jsi nejen prvotřídní grázl ale také zločinec.
Protože podle zákonů ČR je popírání komunistickéhých zločinů trestným činem.
A ten tu pravidelně pácháš bbbb -
Vis co je fajn ze stim nikdo nehne a ty uz vubec ne:-D
-
Ty ale nevis co je komunista vis.nezazilas tak se tu heohanej necim o cem nemas paru.a jdi si cucat palec.
-
Válku začal tvůj fašista Putin který napadl Ukrajinu a ukradl jí část území
Stejně jako už ukradl část území Gruzie -
já jsem TA holka.
Ubožák a gauner jsi ty když neumíš reagovat jinak než komolením jména a pohlaví
názorové soupeřky. Jsi proruská špína a gauner. Jdi k čeru nebo do plynu. Zrůdo