Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak co je tedy ekologičtější, Když budu dvacet let jezdit s jedním autem nebo když během té doby "spotřebuji" dvě nebo dokonce tři auta? Přemýšlejí ti "experti" a úředníci EU nad tím, kolik stojí výroba nového auta a následně jeho likvidace? Porovná někdo ekologickou stopu toho dvacetiletého auta (zplodiny) za jeho životnost s ekologickou stopou výroby, likvidace a samozřejmě také jeho zplodin, i když menších (doplněno: u těch dvou nebo tří aut)? Opravdu je ekologičtejší střídat auta (či jiné výrobky) co nejčastěji?
    Já ekolog nejsem, ale prostě tomu nevěřím.
  • Dnes ráno mi úspěšně, takřka s pochvalou, prošla STK Felda, r.v.99.

    Na příští STK nechám udělat plechařinu, ta bude sloužit ještě dlouhá léta.

    Nové auto?

    Nabouchejte si ho do análu, soudruzi, na hůl si berte jiného blbce.
    • Just budu jezdit ve starým autě co nejdýl, dokud se v půli nezlomí.

      K@rvy.
      • však si jezdi- ony ty dotace ktera zaplatis zase nejsou takove aby to delnicka trida nemohla zaplatit kdyz chces jezdit musiš platit *12*
    • Tak hodně šťastných kilometrů. *4*
      • Hodně šťastných kilometrů si užívají zvláště majitelé zánovních dieselů, DPF filtr dokáže pěkně brnkat na nervy... *1*
  • Václav Veškrna Havloid říkal: nebojte se vykořisťování člověka člověkem a už zde máme i vykořisťování člověka politikem na základě mimo jiné i v tomto retroaktivním myšlením, tedy působnosti zpětně, nebo vás někdo dopředu při koupi upozornil jak se vše s auty vyvine. Myslete na vše u komunálních voleb a sledujte chování politiků už dnes, uplatněte na ně při volbě kolektivní trest, jako to oni udělali ruským diplomatům, sportovcům na OH a zkoušejí lumpárny na vás. Děkuji za přemýšlení vám všem, kteří se dopravujete starým autem do zaměstnání, aby vrcholní politici mohli mít platy 5-6x větší než vy a dále vás sdírali jako nesvéprávné otroky.
    https://www.youtube.com/watch?v=8CL667GKlIg
    • "Nejsme jako oni"
      Ty byla ta fatální chyba. Ti "oni" schovali rudé knížky (co kdyby se někdy hodily), převlékli kabáty, rozkradli, pardon "rozprivatizovali" co se dalo i nedalo, nalezli do úřadů veřejné správy a mají se dobře. A dokonce měli tu drzost, že si ke jménu přidali "M" (mrchy) a rozvalují se velké prachy v parlamentu a nevadí jim, že porušují zákon.
      • ty co ve straně zůstali jsou u mně větší frajeři než ty co přelezli do jinejch stran s teť si říkaj demo blok
      • všichni dobří lidé té doby kolem tebe byly ve straně.učitelky,doktoři,někteří tvoji přibuzní ale jistě kolektivní vina a všechny pověsit
    • Chce to peítici či regferendum na výši jejich platů závislou na průměrném mediánu platů (tedy x násobek té platově nejslabší poloviny). A je vymalováno.
    • Do kamene vytesat.
      • https://www.youtube.com/watch?v=RBTOkSsdr38
  • To je ten typický llobing kšeftařů s auty. A přitom je vše tak jednoduché.Vykašlat se na tyhle blbinky a zavést poplatky na VŠECHNA AUTA A TO PODLE MÍRY ZNEČIŠŤOVÁNÍ. A to včetně CO2. Některé nové diesely by na tom byly hůř než staré seřízené Favority. Tedy MĚŘIT ZPLODINY A DAŇ PODLE UJETÝCH KM. ČI MOTOHODIN. A ono se to vytříbí samo.
    A hlavně ZPOPLATNIT VŠECHNY CIZÍ UŽIVATELE SILNIC.
    A když EKO poplatky, tak i pro tu spoustu letadel nad našim územím. Včetně těch NATO přeletů.....
  • Ovčani přestaňte být ovce.Já mám staré auto Felicii.Chtěl jsem si před důchodem našetřit na nové,ale byl jsem hromadně demokraticky a svobodně propuštěn z práce po 43 letech bez nemocí,absencí a náročnou práci,kterou jsem miloval.Bylo mi 59 let a moje práce byla jako víno,čím dlouho,tím jsem byl na trhu žádán,proto nyní přejí tomuto státu a lidem to nejlepší co si vycinkali.Asi tato vláda neví co je to občanská neposlušnost.Nebo si již myslí,že je tak silná,že na lid ovce pošle těžkooděnce?Já,ale mít holé ruce nebudu,ale hole.Cítím se jako občan druhé kategorie,protože jsem nedostal kotlíkovou dotaci a teď bych nedostal kompenzaci za staré auto nové.Drzost vlád od roku 1989 je neskutečná.Nerozkrádejte rozkradené a znárodňujte nakradené a zprivatizované.Nebudete mít čas na hloupé nápady.Pane Jégle pokud je to pravda tak to byl první kvalitní příspěvek od vás.V tomto Absurdistánu se nelze již divit ničemu.
    • Promiňte, ale mně to nějak nedává smysl o tom, že jste byl na trhu žádán, vaše práce měla čím dál větší hodnotu a......? A proto vás propustili?
  • Až budu mít plat jako němčouři budu si taky kupovat každých 5 let nový auto
    • až začnes pracovat tak tvrdě jako my pak budeš mít i na nove auto. což když pišeš hned rano co sedneš za stul v praci tak proste nepracuješ a mel bys byt pokaran zamestnavatelem! ja osobne takoveto ihned vyhazuju protoze v moji praci mas a budeš makat a ne si posedavat, kafickovat a vyrizovat si svoje veci na to te neplatim. Tahle jsem se zbavil vsech netahel a ten zbytek proste maka protoze vi ze jinak jde. až tohle zacne byt ve vasi mrske zemi pravidlem tak pak se budete mit podobne jako my! do te doby moulo nemas narok nejprve zacni makat pak budou vysledky *12*
      • tata1
        Co to tady meleš za s...y?Já jsem Němec žijící v Čechách 55 let.V Německu je heslo "langsam aber pünktlich" tak ,co tady lžeš.Tady ,když se budeš dřít jako zaměstnanec za normální mzdu,tak nemáš šanci si na nové auto vydělat tak ,jako v Německu-za pár měsíců.(ne každý má vlohy na podnikání).Nepovyšuj se nad ostatní,protože sám dokazuješ to ,že jsi obyčejná nadmutá lůza ,která si zaslouží akorát kopnout do zadele a vyhnat zpátky do Čech.To že žiješ ,nebo děláš v Německu tě k ničemu neopravňuje(povyšovat se).Vrať se zpátky na zem a zamysli se sám nad sebou a neponižuj obyčejné ,poctivé lidi.
        • nevím proč se příspěvek dal na uvodní stranu máš ho tam
  • Jsme rodina, která vlastní 2 auta. Každé má 20 let. Jedno je čisté malé manželky, kde můžeme vozit syna. A druhé je špinavá dodávka, kde vozím pytle malty a bordel z práce. Nedokážu si představit (finančně), že budu muset mít 2 nová auta!
    • tak holt zacni pracovat tvrdeji a budes mit na nove auta co tri roky- vsak zednicka profese neni placena spatne pokud umíš a jsi ochoten pracovat, což u českeho lojzy tak trochu nehrozí- vy jen kafrate jaci jste chudinci pritom bachory mate vyvalene obezita jede na plne kule, piva vychlemptate taky kubiky rocne ale porad malo- pokud jsi looser tak proste budes platit stare auta a uprimne pokud nechas manzelku vozit syna ve stare skorapce tak to je do nebe volacici- zacni proste pracovat a rodine kup normalni auto treba novou fabii ta nestoji nic to si u nas v DE vydela rodina za par mesicu z platu! *12*
  • Tenhle stát staví svoji ekonomiku na produkci aut což je momentálně výnosné. Do budoucna ekologicky neúnosné. Podporovat to chce týráním těch nejchudších, což je snadné. Pokud jim však jde o ekologii (což je jen záminka). Počítají třeba s výjimkou? Např. Auta jezdící na LPG, CNG? Pokud jim jde o ekologii, tak Škoda 120 na LPG je přívětivější k přírodě, než moderní auto na konvenční palivo. Měli by navýšit JEN poplatek za dovoz ojetých aut do ČR. Ne zpoplatnit ta vozidla, která zde již jezdí a jejich majitelé nepočítali do budoucna s takovýmto zatížením. Analogie. Pokud by dnes vláda vymyslela nový trestný čin, taky by nemohla zpětně trestat ty, kteří jej dosud páchali. Tedy v době, kdy ještě skutek trestným činem nebyl. Má to logiku. Ne tak naše vláda. Pokud nesmyslné zatížení chudých lidí vláda schválí, bylo to naposledy, co se ANO dostalo ke kormidlu. Lidé nezapomínají.
    • Velice správné.Nechci tady mít Detroit.
      • už ho máme a až to padne to bude točo.navíc už to začíná takovej lactalis už,musi platit daně tak odcházi z čr a takhle to bude u dalších fa.
  • Klidně si nechám své staré auto sešrotovat, když mi stát zaplatí aspoň 150-200 tisíc na nové. V Německu to tak bylo loni. Tam byl příspěvek cca 6 tisíc Euro na VW Golf. To je fér. *14*
  • Tak to nám zbývá jediné. tuot vládu a její úředníky vykopat z úřadů a zvolit si takové, kteří na podobné nesmysly zapomenou.
    • vlada to nechce jen asociace auto prodejců ale to už tu zkopirováno z idnes neni

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit