Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomasperny

    Nemyslím si, že by žurnalistika byla nějak v ohrožení. Ale prostě se mění ten styl práce a z toho řetězce vypadávají ti novináři, kteří prostě jenom vytvářejí vatu. Myslím si, že je to docela dobře vidět na médiích jako takových. Dneska není tvorba mobilních aplikací žádný problém a myslím si, že lidi dávají přednost raději dlouhým kvalitním a investigativním článkům, než aby četli prostě bulvární vatu. Tu umí už ChatGPT. 

  • mun.go

    Ono je to těžké. Dne 14. února se slaví podle západních hodnot Den svatého Valentýna ...  ... jako svátek lásky a náklonnosti mezi intimními partnery. Je to den, kdy se tradičně posílají dárky, květiny, cukrovinky a pohlednice s tematikou stylizovaného srdce, jako symbolu lásky. Tento svátek se šíří i v kontinentální Evropě, do určité míry z komerčních důvodů.

    Zároveň také (a to je pro novináře důležitější) nabude o tři dny později, 17. února 2024 v ČR účinnosti "Nařízení o digitálních službách / Digital Services Act / DSA".  Jeho cílem je údajně "sjednotit základní pravidla v celé EU, udržovat bezpečné online prostředí, chránit základní práva uživatelů a zároveň umožnit rozvoj novým inovativním firmám."

    Jaká pravidla stanovuje DSA pro moderaci obsahu?

    Určité digitální služby (hosting a online platformy včetně sociálních sítí) budou mít povinnost zavést mechanismus, pomocí kterého budou moci uživatelé těmto službám nahlašovat, že nějaký obsah (příspěvek, obrázek apod.) považují za nezákonný. ... Tento mechanismus platí pro uživatele služeb. Veřejné orgány (soudy, správní orgány, policie apod.) mají možnost digitálním službám nařídit smazání určitého obsahu prostřednictvím zaslání příkazu. Na to, zda digitální služby splňují tyto a ostatní povinnosti stanovené DSA, bude v každém členském státě dohlížet samostatný veřejný orgán, tzv. koordinátor digitálních služeb. Na toho se také mohou uživatelé obrátit se stížností, pokud nějaká služba některé povinnosti neplní.

    Na nahlašování obsahu mají mít velký vliv tzv. důvěryhodní oznamovatelé. Kdo se jimi může stát? Nehrozí, že budou mazat obsah, který neodpovídá jejich názorům?

    Status důvěryhodného oznamovatele může být udělen subjektům (nikoli fyzickým osobám), které splňují stanovené podmínky. Musí mimo jiné prokázat, že mají zvláštní odborné znalosti a způsobilost v oblasti boje proti nezákonnému obsahu, nejsou závislé na žádné online platformě, vykonávají činnost s náležitou péči a objektivně. Tyto subjekty mohou mít veřejnoprávní povahu (v případě teroristického obsahu to může být například policie nebo Europol), nebo může jít o nevládní organizace a poloveřejné subjekty, například organizace, které jsou součástí sítě internetových horkých linek INHOPE pro oznamování dětské pornografie, a organizace angažující se v oznamování nezákonných rasistických a xenofobních projevů na internetu. Status důvěryhodného oznamovatele uděluje koordinátor digitálních služeb, a to na žádost subjektu a poté, co posoudí, zda subjekt splňuje všechny dané podmínky. Pokud důvěryhodný oznamovatel nahlásí nějaký obsah, mají platformy povinnost toto oznámení vyřídit přednostně. Není to tedy tak, že by byl daný obsah automaticky smazán. Platforma musí oznámení nejprve posoudit stejně jako v případě oznámení podaných běžnými uživateli a obsah smazat pouze pokud je nezákonný. 

    • "budou moci uživatelé těmto službám nahlašovat, že nějaký obsah (příspěvek, obrázek apod.) považují za nezákonný"

      Já myslím, že tobude houby platné. Vezměme si příklad:

      "

      § 355

      Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob(1) Kdo veřejně hanobí

      a) některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo

      b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání,

      bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

      Fakt si někdo myslí že se konečně začne trestat hanobení lidí s jiným politickým přesvědčením, než mají fialovci? Že by byl konečně někdo obviněnza to hanobení typu: Dezolát, chamraď, lůza a já nevím, čím dalším ještě urážejí příznivci pětikoalice své názorové odpůrce. Fakt si někdo myslí, že by to Rakušan podporoval? 😀

      • mun.go

        Jo, jo - háček je v tom, že "Status důvěryhodného oznamovatele může být udělen subjektům (nikoli fyzickým osobám), které splňují stanovené podmínky, mají zvláštní odborné znalosti a způsobilost v oblasti boje proti nezákonnému obsahu ..."

        A stanovené podmínky jsou ty, které vyhovují aktuálně vládnoucí klice - tak jako je svět založený na pravidlech (v závorce: pokud ta pravidla vyhovují hegemonovi - tedy USA).  

    • mun.go

      Takže zásadní novinky: 

      Cenzor se nyní nazývá Moderátor obsahu.

      Udavači jsou vedeni v instituci Důvěryhodný oznamovatel.

      Český telekomunikační úřad (ČTÚ) byl pověřen rolí národního koordinátora digitálních služeb.

  • f2sulik
    MAP 1905 ŠOK! Washington včera oficiálně přiznal, že Putinovy rakety jsou vysoce přesné, ničí ukrajinské strategické vojenské a průmyslové objekty, a není proti nim obrana! ČT přitom tvrdila pravý opak!!

    1) Puč na Ukrajině!

    Celá řada ruských médií začala včera hromadně spekulovat nad údajně probíhajícím převratem na Ukrajině. Jeho scénář je následující:

    • 1) Bývalý prezident Porošenko se prý chystá letos v březnu využít Ústavy Ukrajiny, která ani při stanném právu nebrání zániku mandátu prezidenta Ukrajiny vypršením jeho funkčního období 5ti let, a která tak předpokládá, že mandát prezidenta zanikne, na rozdíl od mandátu poslanců Ukrajiny, jejichž mandáty výslovně při stanném právu nezanikají ani vypršením jejich funkčního období! (Viz. článek 83 Ústavy Ukrajiny). 
    • 2) Jakmile koncem března dojde k ústavnímu zániku mandátu prezidenta Zelenského, chystá se Porošenko dosadit za předsedu ukrajinského parlamentu svého člověka, který bude podle Ústavy vykonávat Zelenského povinnosti. Na Ukrajině tak dojde k “dvojvládí” protože Zelenského klika “zánik prezidentského mandátu podle Ústavy” neuzná a bude tvrdit, “že podle zákona o stanném právu, mandát prezidenta Ukrajiny nezaniká do té doby, dokud je stanné právo“! Vznikne ústavní krize, která bude předložena Nejvyššímu soudu k rozsouzení. 
    • 3) Klíčovou roli při převzetí moci na Ukrajině podle Porošenkova plánu hraje generál Zalužnyj. Podle plánu má být Zelenskyj donucen a nebo zmanipulován, aby odvolal z funkce velitele armády generála Zalužného. Vysoká popularita Zalužného mezi Ukrajinci tím dramaticky vzroste! 
    • 4) Buď – Armáda využije odvolání Zalužného z funkce a právních sporů kolem existence mandátu Zelenského vykonávat úřad prezidenta i od poloviny března 2024, a sesadí ho a všichni na něj svalí odpovědnost za Ukrajinské porážky. 
    • 5) Nebo – Tlupa podplacených poslanců Ukrajiny neprodlouží v květnu stanné právo, a bez stanného práva Zelenského mandát automaticky zanikne! Funkci dočasného prezidenta Ukrajiny převezme Porošenkův muž z Ukrajinské vrchní rady,  a vyhlásí nové volby. V nich jasně zvítězí generál Zalužnyj, kterého Zelenskyj má odvolat. 
    • 6) Porošenko a Zelenskyj si jdou celé roky ostře po krku. O převratech chystaných Porošenkem informují ukrajinská i evropská média s půlroční pravidelností, stejně jako o tom, že Zelenskyj chystá zatčení Porošenka! Zaručené informace o nejnovějším převratu, tak mohou být jen mediální kachnou, nebýt role Zalužného v celém soukolí. 
    • 7) Příštím prezidentem USA bude Trump, pokud nenastanou mimořádné události. Trump je vzteky bez sebe, jak na Porošenka, že zastavil vyšetřování Bidena ve věci Burisma, tak na Zelenského, že v této politice pokračoval. Pokud má mít Ukrajina v blízké budoucnosti dveře do Bílého domu otevřené, je nahrazení Zelenského Zalužným logické. Porošenko se zbaví rivala Zelenského, který by jej nejraději zavřel a zahodil klíč, a s Trumpem si vyžehlí vztahy. Zalužnyj je generál, a ne politik. Dosavadní výkon funkce prezidenta Pavla ukazuje, že generálové se v prezidentském úřadu dají překvapivě snadno vodit jako loutky, stačí pouze dosadit ty správné poradce! A v tom jsou jak ukrajinští, tak i čeští miliardáři světoví přeborníci......

    • Vše dopadne podle rozhodnutí USA. Jiná cesta neexistuje.

  • f2sulik
    Fiala chce letos za 54 miliard nakoupit granáty 155mm a poslat je darem na Ukrajinu!! Platit je mají i Slováci!! Co na to Babiš?

    Česká vláda Petra Fialy zase tento týden perlila, a spolehlivě dokázala, jak jsou jí všichni obyčejní Češi šumafuk.

    Nejprve ve středu 31. ledna vyhlásilo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR pirátského digitálního šarlatána Bartoše, který tento týden čelil všeobecnému posměchu za krach digitálních přihlášek na střední školy, za digitální občanky, i za další katastrofální pirátskou digitalizaci ČR, že na jeho rozkaz věnuje vláda letos na výstavbu sociálních bytů v celé ČR 2 miliardy CZK. Miliardy na výstavbu bytů pro chudé mají dostat hlavně neziskovky a církve, a aby se jim výstavba za české státní peníze ještě více vyplatila, slíbil jim Bartoš, že se chudým patřičně zvedne nájem, asi aby zchudli ještě víc. Dostupnost bydlení v ČR se od fialového převzetí moci v ČR neustále zhoršuje. Když vládl Babiš, dával v letech 2016 až 2021 na výstavbu bytů pro chudé 2.32 miliardy každý rok. To bylo ještě před fialovou inflací a drahotou. Pirát Bartoš, když sliby lákal voliče, aby získal současné vládní koryto, sliboval, že na rozdíl od velkoagrárníka Andreje, bude více a lépe podporovat bytovou výstavbu pro méně majetné. Dopadlo to ovšem přesně naopak, po přepočtení o inflaci a drahotu, Babiš se Schillerovou dávali 2.32 miliardy, Bartoš s Fialou dají jen 1.2 miliardy!....

    Tak co fungujou aspoň ti degenští cenzoři?

  • 90 % pisálků by klidně mohlo být propuštěno... buď jsou to sorosovští globalističtí propagátoři nebo tvůrci toho nejhoršího bulvárního škváru. Průměrný západní MSM novinář není o nic lepší jak státní pisálek v nějaké zaostalé diktatůře. Docela dobře se odkopali v posledních letech s hysterickými články o Trumpovi, vší to lží o islamistické invazivní migraci a tzv. doktorech a inženýrech, green dealu a feministických agendách či podporách sexuálních uchylek... CNN je ultralevičácká stoka a že prskají zrovna oni, když jsou de facto prodloužená ruka globalistů a amerických demokratů, je vrchol ironie. 

    • Je to tak. V CNN pracovala i naše nedělní redaktorská mediální hvězda Václav Moravec. Odtamtud ji vyhodili kvůli neprofesionalitě.

  • K čemu mainstreamovi novináři dneska jsou? Většina z nich funguje stylem "copy & pastě" zkopíruj a vlož). Na to by stačilo zaměstnat  trochu chytřejší Romy z Chanova. Stejně všichni podávají naprosto stejné jednostranně informace, mnohdy zavádějící až naprosto lživé. To platí o mainstreamovych novinářích v celém západním světě. Jsou to služky neoliberální vládnoucí mafie. Když se chcete dozvědět skutečnou pravdu, musíte na alternativní média nebo sledovat média z jiných částí světa. Dnes být mainstreamovych novinářem je jeden z nejodpornějších způsobu obživy, na který musí mít člověk velmi nízkou morálku a hodně silný žaludek, prostě být servilní prostitut aby v zájmu mocných byl schopen lidem, i svým příbuzným i rodině lhát přímo do očí.

  • Prodejnost žurnalistických potvor může mít a taky má různé následky. Mediální svět je zglajchšaltovaný, novinářská etika je vynulována. Nezávislých a poctivých novinářů je méně než šafránu. 

  • U nás? Máme nastaveno jinak. 

    Blesk zde představuje absolutní hnojiště.Zaměstnává  opravdový odpad.To se prskne ven polopravda. A čeká se co se z toho vyklube.V nejhorším se zaplatí pokuta, vzešlá ze soudního příkazu. To v seznam.cz je jiná liga.Tam chodí do práce opravdoví novinoví výlupci. Viz takový Janek Kroupa. Nebo záškvara Slonková.Tihle už byli vyšoupnuti snad odevšad v ČR.  Tyhle exempláře se neštítí snad ničeho. Ovšem vrcholem novinářského hnusu bylo když tihle ve Švýcarsku vyhledali nemocného syna pana Babiše.Do jeho bytu vtrhli jak Jeziňky ke Smolíčkovi. A několik měsíců na něm a rodině parazitovali. Tento novinářský odpad se budoucnosti nebojí.Až jednou ......

  • " Antidemokratičtí kandidáti záměrně pracují na podkopání důvěry ve zpravodajské stanice, protože se snaží uchopit moc ve volebních kláních od pobřeží k pobřeží a útočí na ty, kteří mají za úkol hnát veřejné činitele k odpovědnosti, tvrdí CNN."

    A přesně kvůli těmto lžím a manipulacím klesá zájem občanů o informace. I u nás bude za chvíli stačit na každém zpravodajském webu "novinář", který bude úkolovat AI (umělou inteligenci), aby za něj napsala článek:

    V pondělí- napiš článek proti Trumpovi. V úterý - napiš článek proti Babišovi. Ve středu - napiš článek proti Okamurovi. Ve čtvrtek - napiš velmi pochvalný článek o Fialovi a členech jeho vlády. V pátek - napiš článek o nebezpečí globálního oteplování. V sobotu - napiš článek o úspěších EU. V neděli - napiš článek o nebezpečí pravicového extrémismu.

    A od pondělí znovu opakuj výše uvedená témata.

    Kromě toho napiš každý den článek o tom, jak naše vojska vítězí na všech frontách, Rusové, trpí ohromnými ztrátami a jsou těsně před pádem. Ale napiš i to, že těsně než padnou, tak zaútočí na země NATO.

    Případně postraš lidi čímkoliv možným tak, aby se ochcotně podřizovali zákazům, příkazům a omezením a aby vítali i to, že se jim bude snižovat životní úroveň.


  • C h u j  s nima, taky napíšu pravdu a hnedka jsem mel 10-ty mesični ban, že cenzore....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit