Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Populační exploze muslimů to rychle nahradí. Stačí vidět kolik omotaných hlav je v Berlíně. Tady se už taky začínají množit.
  • Těžká věc, když se palestinští bojovníci vědomě ukrývají za ženy a děti...
    • kdežto Izraelci ponižujií Palestince, napadají, obtěžují a kradou proto, aby své děti chránili?
      • A na to jsi přišel (přišla) jak?
  • Samostatná Palestina, noční můra všech palestinců. kdo by je pak živil? Možná by museli začít i pracovat a práce a Palestinec , to nejde dohromady .
  • palestinští "bojovníci za svobodu" bez zábran střílí stovky raket a minometných granátů na izraelská města s jediným přáním, zranit, zmrzačit a zabít co nejvíce izraelských civilistů, neustále vyvolávají atmosféru strachu a nutí izraelskou vládu k investování enormních částek do svého vojska, aby mohli bránit své obyvatelstvo
    ale samotná obrana občas nestačí a tak nastupuje ofenzíva, aby vojáci ochránili své blízké

    oproti tomu "palestinci" volí naprosto jinou taktiku, jejich blízcí (děti a ženy) ochraňují (často nevědomě) své bojovníky formou živých štítů ...

    podporuji Stát izrael
    • jsem zásadně proti rasistické, apartheidní, nacistické , útočné a zlodějské politice státu iZRAEL a podporuju boj palestinského lidu za svobodu- jsem na tom stejně jako OSN
      • Jako bych otevřel Rudé právo před r. 1989 s nějakou komunistickou agitkou ! "Děkuji" za Vaše retro, omádl jsem rázem téměř o čtvrtstoletí ... *3*
  • Je to špatný článek, je jednostranný, není tam nic o obětech na druhé straně ( rakety) a nic z historie, z které tento spor vychází.
    • ti jednotlivci, které zabijí palestinské rakety jsou zpravidla konkrétně jmenováni, ty stovky, které zabijí Izraelci jsou zahrnuty pod pojmem - stodvacet palestinců a podobně
    • Souhlas. Hlavně by měli všichni, kdo chtějí "komentovat" dotčený spor, odložit svoji vlastní lenost /pohodlnost a napřed si důkladně nastudovat úvod a skutečné příčiny tzv. izraelsko-palestinského konfliktu. Potom by se zde určitě neobjevilo tolik podjatých blábolů a nesmyslů (není to poprvé !). Ty vyplývají z fatální neznalosti anebo kloupých tendenčních zjednodušení (tzv. stádnosti). Pro ty militantní Palestince a současnou situaci mám jediné poselství - zanechte nesmyslných raketových, bombových a jiných útoků na Izraelce a bude klid. Už není doba, kdy je dle dobového hurá hesla "zaženete čepicemi do moře" (jako jste chtěli při opakovaných přepadech ze strany "sousedů" Izraele - za aktivní palestinské účasti nebo podpory - v r. 1948,1967 nebo 1973 !). Tenhle přístup nemá význam ani budoucnost, tak myslete hlavou a nefňukejte tady nad 300 nevinnými oběťmi - ty jdou hlavně na váš účet...
      • Palestincům lze vzkázat jen jedno - společně s vámi doufáme, že brzy budou přesně stanoveny hranice státu Palestina s východním Jeruzaléme,, že stát bude mírový, se svou vlastní armádou a zcela a naprosto nezávislý - doufejme, že v Izraeli dříve či později zvítezí hlas rozumu a dojde k nápravě zločinů, jichž se tento stát dopustil
        • Nejenom neznalosti, ale i obrovská naivita. V Gaze se radují, kdykoli se jim podaří někoho z Izraele zavraždit, byť je to rodina i s nemluvnětem. Malé děti učí nenávisti k Izraeli, učí je šlapat po izraelské vlajce. Opakují, že chtějí Izrael vymazat z mapy - a vy si vážně myslíte, že taková organizace jako Hamás bude mírumilovná? To už není neznalost, to je buď provokace nebo bezbřehý naivismus.
        • Takový stát nikdy nebude mírový, pokud tam budou žít obyvatelé vyznávající islám s jeho zrůdnou ideologií šíření víry jakýmikoli prostředky.
          "Hlas rozumu" je jediný: nenechat si od moslemínů nic líbit a stonásobně jim oplatit jejich zlé činy. Naši předkové to dobře věděli.
    • Ano, velice správně připomenuté, velice jednostranně podané lidem, Izrael se brání a pokud si tu někdo stěžuje na Izrael, pak nevím, proč tvrdíme, že české vojáky (nejsou tu doma a pobírají žold, který je placen krví občanů, kteří bráni svoji zem) zabil terorista, který hájí zájmy své země před okupanty, což český žoldnéř je, Izrael má právo vést odvetné akce, použil bych vše proti palestinské "zvěři", napalm, tříštivé bomby, střely DUM DUM, vždyť palestinci v BUSech odpalují nálože, zabíjejí matky, děti, starce, studenty, je to pakáž z Palestiny.
      • aha a nemohl by se Izrael bránit nikoliv na cizím okupovaném území, ale doma?
        • Na svém území těžko budou eliminovat odpalovací rampy palestinské zvěře.
  • Vojenský střet kultur se opět blíží. Tyto národy přibližně každých 300-350 let se hrnuly na západ a byly poraženy a jejich stavy vždy byly zkráceny na polovinu a o tom to je. Dnešní multikulti toto nedokáže takže nás ručníkáři převálcují.
    Obama je zřejmě musulman jinak si nedkážu představit tak masivní podporu USáků těmto středověkým nájezdníkům.
    • no, nerada vám beru třpyt, ale naši předci taky přišli z východu a jak se jim daří...
    • Parazit nazývající sám sebe "člověk" se přemnožil a narušuje přírodní rovnováhu. Příroda si s ním poradí tak jako už v minulosti. Přežije pár někde v jeskyních a budou si vyprávět legendy o tom, že lidé byli příliš pyšní, chtěli se rovnat bohům a provitili se jejich vůli. A tak je bohové potrestali. Např. potopou...
      • a když máte jít k zubaři, ječíte a nespíte, že, ale miliony sem, miliony tam - to vás nebolí
      • Člověk je skutečně na této planetě parazitem. Jenom aby, až ve své nekonečné blbosti zlikviduje sebe, aby nezničil i tu Zemi. Bohužel.
        • Zemi možná změní tak, že se stane neobyvatelnou pro živé tvory tak jak je známe. Ale takových zemiček, tedy koulí hmoty ve vesmíru je nepočítáno...
    • Zřejmě už je Evropa obětovaná, zřejmě je to dohodnuto, jinak nedovedu pochopit, proč jsme multikulti až k vlastnímu sebezničení. Je jiná odpověď? Nejdříve nás udřou naši milí spoluobčané nepracující a tyjící ze sebevražedného levicového sociálního systému, no a co zbude, to už hravě pak zvládnou ručníkáři.
  • Hadráci léta ostřelují Izrael raketami a teď se jim to vrací.
    Kdo seje vítr, sklízí bouři.
  • Izraelcům konečně došla trpělivost. Teď by nemělí polevit a vyprášit těm hadrákům kožich tak, že na to tisíc let nezapomenou.
  • Kam chodíte na všechny ty Vaše nesmysly? Kdyby, teoreticky, ovládl Hamás další území - Vy si myslíte, jak by to na tom území vypadalo jinak? Světe, dávej nám prachy, protože my se velmi a velmi množíme, to by dříve nebo později zaznělo - a území, které máme, nám už dávno nestačí, tak nám nezbývá, než se bránit tím, že začneme útočit na své okolí (!) - a když nás okolí ohraničí, aby mohlo slušně žít, pak budeme vyřvávat, že jsme ohrazení a ubožáci namačkaní - to se tak míní namnožit na celou planetu? Copak Vám to stále nedochází?
  • 1/2 -Pro pusinku a jiné ignoranty historie: Izrael nebo Palestina? Který název je správný? V Bibli není Izrael nazýván Palestinou. Jako dodatek je však v mnoha Biblích soubor dobových map, které nesou název „Palestina v době starozákonní“, „Palestina v době novozákonní“ atd. Předně, tento dodatek nepatří k vlastní Bibli, za druhé je takové označení falšováním dějin, protože ve starozákonní a novozákonní době se v této oblasti nevyskytovala země, která by nesla název „Palestina“. Dvanáct izraelských kmenů dobylo Izrael roku 1272 př. Kr, vytvořilo v Zemi Izraelské státní formu, později se země rozpadla na království Izraelské a království Judské.Židé vládli v zemi nepřetržitě po více než 1000 let a v zemi žili nepřetržitě 3300 let. Král David učinil z Jeruzaléma hlavní město izraelského státu. Jeruzalém nikdy nebyl hlavním městem arabské nebo muslimské entity.
    Teprve v roce 135, po potlačeném židovském povstání Bar Kochby, nazval císař Hadrián, který vešel do dějin jako pronásledovatel křesťanů a zavilý nepřítel Židů, území Izraele a Judska „Palestinou“, což bylo řecké označení země obývané Pelištějci, kteří vládli i Gaze a Gatu, pocházeli však původně z ostrovů v Egejském moři. Římané chtěli smazat veškeré vzpomínky na židovské obyvatelstvo, chtěli vymazat název „Izrael“ a „Juda“. Arabové zemi ovládli jen dvakrát, od roku 634 do křižácké invaze v červnu 1099 a od roku 1292 do roku 1517, kdy byli poraženi Turky. Dnešní Palestinci nemají nic společného s egejskými Pelištějci, Palestinci jsou potomky Arabů, kteří se většinou přistěhovali na území Svaté země v 19. století, Palestina nikdy nebyla vyloženě arabskou zemí, jak se snaží antisionisté poukazovat.

    Palestinci nejsou národ v obvyklém slova smyslu, až do založení státu Izrael roku 1948 byl Palestinec každý, kdo žil na území Eretz Jisrael: Židé, křesťané, drůzové, Arabové. Do té doby neexistoval žádný palestinský národ, zakladatelé státu Izrael David Ben Gurion či Chajm Weizman měli palestinské pasy, první židovské noviny se jmenovaly „Palestine Post“(dnešní Jerusalem Post). Turci, kteří Zemi Izrael dobyli roku 1517, nazvali tuto zemi Sýrií, Angličané Zemi Izraelskou dobyli roku 1917 a dali ji znovu název Palestina. To však nic neříká o lidech, kteří zde žili, beduíni, mniši, drůzové, Židé, všichni se jmenovali Palestinci.Teprve roku 1964, vznikla legenda, že Arabové, kteří žijí v Eretz Jisrael, jsou „národ Palestinců“, byla tak vytvořena umělá národní příslušnost, aby prostřednictvím arabské národní fronty bylo možné lépe potírat Izrael.

    Po zničení Druhého chrámu, počátku druhého exilu, pokračoval v Zemi Izraelské bohatý život židovských obcí. V Jeruzalémě a Tiberiadě byly v 9. století založeny kvetoucí židovské obce. Ve 12. století, když křižáci táhli do Izraele, zahubili mnoho Židů i muslimů, ale v následujících 300 letech slavní rabíni založili obce v Safedu, Jeruzalému a jinde. Židovský život v Zemi Izraelské nikdy nezanikl. Na začátku 19. století, ještě před vznikem moderního sionismu, žilo v Zemi Izraelské na 10 000 Židů. Sionismus vznikl jako reakce na evropský antisemitismus, Dreyfusovu aféru, pogromy v carském Rusku. Při pogromu v Kišiněvě v 19. století bylo zabito přes 100 Židů. Při první přistěhovalecké vlně žilo v Zemi Izraelské necelých 250 000 Arabů, tito Arabové se většinou do země přistěhovali před desetiletím, proto sionisté označovali Palestinu „zemí bez obyvatel“. Smyslem Britského mandátu byla realizace Balfourovy deklarace, která hovořila o „historickém spojení židovského lidu s Palestinou“ a o morálním oprávnění „znovuzřízení národní domoviny v této zemi.“ Pojem „znovuzřízení“ uznává, že už v minulosti byla Palestina vlastí Židů. Z toho Britové vycházeli při požadavku „vyvinout úsilí usnadnit přistěhovalectví Židů“, usídlit je v zemi a zajistit jejich ochranu. Nikde v mandátu není slovo „arabský.“

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit