Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • to je pravda. Já nejsem náročná a nepotřebuju hodně místa. Alespoň mi tolik času nezabere úklid :-D . Skoro jediná podmínka, kterou jsem měla, tak že chci doma krbová kamna. těšila jsem se, až si večer sedneme v obýváku na gauč a budeme poslouchat, jak praská dřevo v kamnech :-) .

  • Dobrý den, s manželem jsme se také rozhodovali jestli postavíme domeček nebo se na do nějakého staršího ale většího nastěhujeme. Nakonec zvítězila stavba nového malého domku a musím říct že lepší rozhodnutí jsme udělat nemohli. Je mnohem jednoduší tak malý prostor vytopit, takže máte teplíčko levněji a rychleji než ve větším domě. Jediný problém je že máme neustále studené podlahy. To jsme naštěstí vyřešili levně koupí koberce ze stránky https://www.vesna.cz/kusove-koberce. Teď už nás nožky nezebou a dokonce domečku koberce sluší.

  • S tímto určitě souhlasím. My taktéž nemáme nijak extra velký dům, ale stačí nám to bohatě. I na malém prostoru se toho dá spousta vykouzlit. Jsem velice rád, že zmiňujete to vytápění. My původně topení také chtěli řešit pomocí dřeva, ale nakonec mě mnohem víc zaujala tepelná čerpadla. Z dlouhodobého hlediska se to prý vyplatí více.

    • Tepelná čerpadla jsou super, ale být vámi bych zvážila i jiné možnosti. Super a hlavně finančně výhodné mohou být třeba i krbová kamna. Sami je máme doma a rozhodně můžu doporučit. Palivové dřevo je (naštěstí) v dnešní době ještě pořád docela levné, takže díky tomu se krbovky mohou dost vyplatit. 

      • milacekpublika

        Já bych si taky trochu přisadil. My jsme do malé domu zvolili vytápění od rekuperace do domu Pardubice. Do menších pasivních domů je to skvělá varianta. Zvládne to perfektně vytopit a v létě to navíc vychladí dům. Takže fajn kombinace a ušetříte za klimatizaci. Navíc pokud to máte dobře nastavené, tak to v létě potřebuje na ochlazování minimum energie. Doporučuji si o tom něco zjistit a sami uvidíte, že se to vyplatí. ;-) 

  • Nejsem vůbec odborník, architekt a ani zedník, ale myslím si, že při dnešních cenách "hotových" domů je štěstím sehnat odpovídající pozemek.

    No a potom by se mohl zájemce spolehnout na vlastní aktivitu. Materiálů je dnes (na rozdíl od minulosti) všude dostatek. Nakonec udělal jsem to tak také a náklady lehce kontaktovaly 1 milion. Není to vila na Ořechovce, ale poskytuje všechno, co je třeba. Ano, stálo to čas, běhání a pomoc přátel. 

    Jenže my mladší máme rádi všechno hned hotové a pod nos. To je to kvůli čemu se zadlužíme třeba na 30 let.


  • nejvíc ušetříte když přiložíte vlastní ruce , "problém "spočívá v tom že zisk který tím máte nikdo nemůže kapitalizovat.Je škoda že se zanevřelo na svépomoc , uznávám že se po dni stráveném na stavbě nebudete těšit do fitka .Članek je inzerce ale je pravdou že držet se hesla když stavim tak stavim je hloupost , menší lepší .(vlastní zkušenost)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit