I v malém domě si můžete užívat maximální komfort
-
Je to zhruba rok, co jsem řešila kompletní zařízení našeho domu a podařilo se mi vybrat opravdu hodně pěkných věcí do interiéru od https://www.nejlepsi-nabytek.cz/ Takže pokud chcete opravdu pěkné kousky, tak určitě doporučím se podívat na jejich stránky.
-
Můžete mi prosím někdo poradit, kde do nového domu vybírat kvalitní nábytek, který pak i dlouho vydrží? Kdo mi dokážete poradit prosím?
-
Hlavně si kupte čerpadlo s médiem, které EU po roce 2027 nezakáže ... nekupujte s GWP > 150 ... a po roce 2035 jen přírodní chladiva ...
-
Máme menší dům a jsme tam naprosto v pohodě. Chtěla jsem menší dům, který nebude náročný na údržbu a provoz. Pořídila jsem si do domu nakonec i fotovoltaickou elektrárnu, ze které se mi teď daří prodávat přetoky elektřiny na burze za spotové ceny. Při hledání ideálního řešení pro prodej přetoků elektřiny jsem narazila na https://www.electree.cz/ Co mě zaujalo, byl jejich jednoduchý a přehledný systém poplatků – žádné provize, pouze fixní měsíční poplatek 217 Kč. Navíc jsem začala používat jejich aplikaci electree Elis, která mi umožňuje sledovat aktuální ceny elektřiny a kontrolovat, za kolik prodáváme naše přetoky.
-
to je pravda. Já nejsem náročná a nepotřebuju hodně místa. Alespoň mi tolik času nezabere úklid :-D . Skoro jediná podmínka, kterou jsem měla, tak že chci doma krbová kamna. těšila jsem se, až si večer sedneme v obýváku na gauč a budeme poslouchat, jak praská dřevo v kamnech :-) .
-
Dobrý den, s manželem jsme se také rozhodovali jestli postavíme domeček nebo se na do nějakého staršího ale většího nastěhujeme. Nakonec zvítězila stavba nového malého domku a musím říct že lepší rozhodnutí jsme udělat nemohli. Je mnohem jednoduší tak malý prostor vytopit, takže máte teplíčko levněji a rychleji než ve větším domě. Jediný problém je že máme neustále studené podlahy. To jsme naštěstí vyřešili levně koupí koberce ze stránky https://www.vesna.cz/kusove-koberce. Teď už nás nožky nezebou a dokonce domečku koberce sluší.
-
Já bych si taky trochu přisadil. My jsme do malé domu zvolili vytápění od rekuperace do domu Pardubice. Do menších pasivních domů je to skvělá varianta. Zvládne to perfektně vytopit a v létě to navíc vychladí dům. Takže fajn kombinace a ušetříte za klimatizaci. Navíc pokud to máte dobře nastavené, tak to v létě potřebuje na ochlazování minimum energie. Doporučuji si o tom něco zjistit a sami uvidíte, že se to vyplatí. ;-)
-
Tepelná čerpadla jsou super, ale být vámi bych zvážila i jiné možnosti. Super a hlavně finančně výhodné mohou být třeba i krbová kamna. Sami je máme doma a rozhodně můžu doporučit. Palivové dřevo je (naštěstí) v dnešní době ještě pořád docela levné, takže díky tomu se krbovky mohou dost vyplatit.
-
S tímto určitě souhlasím. My taktéž nemáme nijak extra velký dům, ale stačí nám to bohatě. I na malém prostoru se toho dá spousta vykouzlit. Jsem velice rád, že zmiňujete to vytápění. My původně topení také chtěli řešit pomocí dřeva, ale nakonec mě mnohem víc zaujala tepelná čerpadla. Z dlouhodobého hlediska se to prý vyplatí více.
-
Nejsem vůbec odborník, architekt a ani zedník, ale myslím si, že při dnešních cenách "hotových" domů je štěstím sehnat odpovídající pozemek.
No a potom by se mohl zájemce spolehnout na vlastní aktivitu. Materiálů je dnes (na rozdíl od minulosti) všude dostatek. Nakonec udělal jsem to tak také a náklady lehce kontaktovaly 1 milion. Není to vila na Ořechovce, ale poskytuje všechno, co je třeba. Ano, stálo to čas, běhání a pomoc přátel.
Jenže my mladší máme rádi všechno hned hotové a pod nos. To je to kvůli čemu se zadlužíme třeba na 30 let.
-
nejvíc ušetříte když přiložíte vlastní ruce , "problém "spočívá v tom že zisk který tím máte nikdo nemůže kapitalizovat.Je škoda že se zanevřelo na svépomoc , uznávám že se po dni stráveném na stavbě nebudete těšit do fitka .Članek je inzerce ale je pravdou že držet se hesla když stavim tak stavim je hloupost , menší lepší .(vlastní zkušenost)