Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Existuje jedna praktická, až neskutečně primitivní věc, která při topení v kotlech na uhlí významně snižuje vypouštěný kouř a smrad s ním spojený.  Není to můj výmysl, ale praktikuji jej se 100% úspěchem sám. O co jde?  Jde o zatápění. Stačí naložit do kotle polovinu spodní (!) násypky uhlím, poté naložit kousky dřeva (suchého) a nahoru třísky a noviny, nebo nějaký podpalovač.. Nebo, namísto uhlí naložit dřívím a nahoru třísky... 

Potom shora zapálit a ponechat "horní tah". Výsledek? Absolutně nečoudící komíny! Po rozhoření kotle na stanovenou teplotu vnitřního okruhu, už lze zavřít tah do komína, dosypat uhlí a nastavit spodní tah. Kdo to neviděl, nepochopí, jak to je funkční! Platí to i pro všelijaká kamna na dříví. Otočená pyramida při zatápění!!!

Dovedete si představit, že stačí osvěta na vesnicích, zcela zdarma a najednou se na těch vesnicích bude dát jinak dýchat? Na netu existují na toto téma i videa. Já tak zatápím 3 roky. A je po smradu a zlých emisích způsobených špatným zatápěním. Viditelný, typicky nažloutlý kouř z mého komínu nevychází a okolí netrpí smradem ze špatně spáleného uhlí. Lidi by se měli toto dozvědět a ubude obrovský problém. Zaručuji, že to tak je! 😈

• josef.chmela

Něco na tom bude. Já už tak zatápěl v kamnech před 50 lety.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit