Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pesimista.,je bývalý optimista, tvrdě a často i velmi draze a bolavě poučený skutečnou realitou a životem.

  • Člověk mající problémy s logickým myšlením nepřemýšlí o své budoucnosti, nedokáže realisticky předvídat, žije ve své bublině iluzorních představ a tak se nezatěžuje nějakými obavami z toho, co mu přinese budoucnost, co mu můžou způsobit jiní lidé atd. Chybí mu intuice a další přednosti. Takovýto člověk je optimista.  

  • Optimista je špatně informovaný pesimista.

    • Nenapravitelný optimista může svému okolí způsobit i velké potíže.
  • Byt pripraven na nejhorší a Doufat v nejlepší... 

    Řekněte mi co jste vy.... můžete ale nemusite skočit z baráku s tím že v nejlepším se vám nic nestane a v nejhorším si zlomite vaz... Budete optimisti? 

    Proč nevyhral gen optimismu? Záleží  na prostředí a na tom jak hodně je optimista naivni. Když vezmu příklad se sklenici vody, pak na poušti vyhraje pesimista a optimista umře žízní, ale stačí mít uvědomělého pesimistu a skupina skládající se z pesimistu a optimistu přežije díky pesimistum... Nebo nepřežije a o tom už se nedocteme.... Ve střední Evropě optimistovi bude pohodlněji, protože i optimista co všechnu vodu vychlasta hned si může dojít pro další a v případě čehokoliv dalšího tu je sociální stát.

    Obecně platí v životě: to co se týká přímo mě bych měl vnímat jako pesimista(vytváření dluhu, nebezpečné sporty, nebezpečné situace), to co se týká globálních věci vnímat jako optimista(globální oteplování, migraci, vládu). 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit