Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ježíš Kristus, který se právě narodil (v roce nula po Kristu) po 30 letech svého života při vyučování řekl: „Lk6:44Každý strom se přece pozná po vlastním ovoci: z trní se nesbírají fíky a z bodláčí se nesklízejí hrozny. 45Dobrý člověk vynáší z dobrého pokladu svého srdce to dobré, zlý pak vynáší ze zlého pokladu to zlé. Co má na srdci, to na jazyku!“ A my všichni, věřící i nevěřící, denně dokazujeme, že měl pravdu. Kdo má v srdci lásku, vynáší ji ven. I na tyto stránky a do této diskuse. Kdo má v srdci hnůj, vynáší ho ven. I na tyto stránky a do této diskuse. Kdo má v srdci strach a obavy, vynáší ven pochybnost. I na tyto stránky a do této diskuse. A nám se nedaří dokázat, že Ježíš nemá pravdu.
    • Vám křesťanům se toho nepodařilo více. V boji o světskou moc a mamon jste směšní, jak vy řešíte podobu krista, na rozdl od židů, nebo ortodoxní pravoslavné církve. Jedni nesmí boha ani náznakem vypodobnit, natož se něčemu takovému klanět, druzí malují ikony, třetí jej vyřezávají ze dřeva na kříži... to jsou opravdu směšné detaily ve vašem ideologickém rozdílu, jak má-nemá bůh vypadat, jen aby jste se odlišili od těch dalších sekt. Patláte jednu pitomost do druhé a sami se v tom nevyznáte. Pomatencům potom postačí ty bláboly, které se standardně masírují profi manipulátory do palic a potom i oni tady blijí ty své hnusy.
      Jak krásně tady mnozí nadáváte Rusku, a většina nemáte ani šajn, jak tam ortodoxní křesťanství bylo přeneseno právě z naší Velké Moravy, jak vznikl pojem car a proč mají ve znaku orla se dvěmi hlavami...atd. ...znáte pouze Stalina, Putina a s tím si vystačíte. *16*
    • Tak jako JK dokázal přeměnit vodu na víno to dnes dokáže kdejaký "vinař".

      A mnoho nechybělo a křesťané oslavovali Bar Kohbu a ne JK. Ačkoliv, šarlatán jako šarlatán, hlavně, že je populární a sype to. Rozjímat nad neexistujícími nesmysly, slibovat "království nebeské" a tedy docela dobře se tím živit, to chce náturu. Šlo to dříve, jde to i nyní, na stejném principu oblbování oveček-sponzorů. Dříve povinně, a pod bičem, dnes dobrovolně - povinně. Zmanipulované vystrašené ovce se vlků budou bát vždy. A konečně, stejné bludy káží i naši VIP politici. Slibují lepší zítřky a nechají si za to sec sakra dobře platit. Kdo takové neschopné podfuckáře potřebuje? Rozumné bytosti? Ale kdepak, jen hloupé obce neschopné vlastního úsudku. Náboženství a politika-obě falešné a nedokonalé ideologie v touze po moci a mamonu, jsou největším neštěstím lidstva. *16*
      • A co má Ježíš Kristus společného v těmi lidskými slabostmi, popisovanými v příspěvku?
        • Co? Vymysleli si jej šíbři, kteří toužili po světské moci a mamonu. A udělali z něj to, co chtěli. Zkušenosti načerpali u Židů a začali manipulovat - od 4. století s myšlením lidí. Nic nového pod sluncem, jen jiná jména, povídačky a ideologie. *12* *16* *12*
          • Pane tiradore, a ze které planety vy pocházíte? Už mi to dochází před kým nás Ježíš Kristus varoval. Ale přeci jenom, přiznejte se. Napište také o sobě, nejenom i jiných. A můžete klidně na sebe také naházet hnoje kolik jen chcete, máte ho v sobě hodně.
            • Před kým JK varoval? *1* *1* *1*
  • Za co jsme zvonili, aby byla svoboda, tedy aby nám nikdo nic nenařizoval, a aby jsme žili podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, Nechme císaři co císařovo jest, Nechme Bohu co Božího jest, nezneužívejme výdobytky svobody draze zaplacené v minulosti, ale i teď, k rušení svátků klidu a míru, kreténskými názory a blbými komenáři, to nechme politilům, Ti vědí jako náš vzor , jak se chovat, co říkat národu, jak rozdělovat a panovat, My obyčejní lidé , - "Buďme svorní". Protože když český národ byl nesvorný a rozhádaný, vždy přišel cizí "Vůdce", a národ potupil. /Z našeho národa potom získal - "Přisluhovače"/. Kdo má krátkou paměť, je odsouzen opět prožít znovu.
    • Ty jsi zvonil tak maximálně v kostele. Ano, buďme svorní. Ne pouze 90% normálních, moderních nevěřících občanů naší republiky, ale ať to je celých 100%! *1*
  • Souhlasím plně s názopry, které napsal " Pavel "
    • To už tak vypatlánci dělají. *1* *1* *1*
      • Všimni si tu svobodu. Zcela svobodně potvrzuješ to, co učil Ježíš Kristus: "Dobrý člověk vynáší z dobrého pokladu svého srdce to dobré, zlý pak vynáší ze zlého pokladu to zlé. Co má na srdci, to v diskusním příspěvku!"
        • Tys byl u něj v učení? Tak to bys mohl trošku rozvést, kecale.

          "Učenci" JK v historii a dodnes vraždí, kradou, znásilňují a okrádají jiné o jejich svobodu. V historii lidstva bylo bez válek cca 60 let, jinak...tak co tady meleš za hňupoviny? Kde jsou ty dobré srdeční poklady? Církve "vyučující učení JK" mají na rukou krev! Včetně jejich oveček, takto lépe a výstižněji, vlků! Tvůj cynismus je "do nebe volající". *16*
  • "Boží hod", je svátek "všech," ne jen křesťanů, Ti kteří si říkají "nevěřící",také "ONI" mají možnost se ztišit, a prožít si tu chvíli v klidu, to je pro ně dar, popřemýšlet o hodnotách, které už zde jsou více jak 2.000 , let. Někteří si to nepřipustí, ale kdesi v koutku v hloubi své "Duše" vědí,,, / A důkazů je kolem hodně, je nutné se umět podívat "Tema správnýma očima, - než nám osud tyto oči opravdu - OTEVŘE"/, Vždyť i Gusta měl křesťanský pohřeb, tak jak to je???
    • To je zase agitka! Nezveličuj těch 2000 let, římská říše byla do 3 století "pohanská". A když udělala ten zásadní krok a přijala křesťanství, byla do 100 let zlikvidována barbary.
      U nás - na území Velké Moravy, se křesťanství začalo rozmáhat až v 8-9 století díky vyslancům Byzantské říše, Cyrilu a Metoději. Ne tedy ta latinská větev, ale ortodoxní, pravoslavná.
      V 11 století, v roce 1045, se udála "velká schizma", kdy papežův vyslanec předal císaři Konstantinovi dopis o jeho exkomunikaci. Ten zareagoval stejně, poslal to stejné papeži.
      Ve 12 století začaly vpády Osmanů do Byzantské říše a proto Byzanc požádala o pomoc papeže. První papež, Urban druhý, vypravil první křížovou výpravu.
      Paradoxe bylo, když v roce 1204 došlo u čtvrté křížové výpravy namísto ochrany Konstantinopole, k jejímu dobití křižáky. Ti ji vyplenili a své bratry křesťany povraždili.
      Už v polovině 13 století došlo k postupnému obsazování Byzance Osmanskými Turky a nastolení islámu. Opravdu bratrské od latinských křesťanů.
      Takže vy - křesťani, zpytujte svá svědomí, které je pouze manipulováno zájmovými církvemi. Podporujete parazity, chtivé světské moci a mamonu, o tom to je.
      Jste směšní, když tady blijete cosi o hodnotách, které neumíte popsat. I v tom "svatém městě" Jeruzalémě byla původně pohanská svatyně. Potom přišli Židé, a další a další, křestané, Mameluci, Osmanští Turci, až po Mongoly. S meči v ruce. *16*
    • 2000 staré hodnoty? A jaké? Vyjmenuj je!

      Zlodějiny a manipulace! Ukradené svátky slunovratu našim předkům, ideologicky zprasené ježuchem a vtloukané po dobrém, či zlém, to jsou ty hodnoty?!

      Křesťanství vzniklo na existujícím judaismu. Dávno předtím tady byly vyspělé civilzace. A co Antika, wole? Napřed si něco nastuduj, potom si nafackuj a deset očenášků na kolenou k ježuchovi. *12* *16* *12*
    • Moje řeč.
      • Jistě tvá řeč, i když někdo používá více nicků, vždycky jde o jednu tutéž osobu. *1* *1* *1*
  • Kdybyste to nenapsali, tak to fakt nevime. Zrovna jsem se chystal sfarat do dolu, ale kdyz jste me poucili, tak to necham na zitra. *1* *12* *1*
  • Boží hod je vzpomínka či oslava narozenin Ježíše Krista. Já v tuto dobu projevuji vděčnost za to, co nám přinesl a co nám zanechal. Nestěžuji si na to, za co on nemůže. Kdyby mé učitele odsuzovali či trestali za to, co jsem provedl já, jejich žák - následník, měli by samé modřiny a někteří by ani nepřežili. Díky Bohu a moudrým lidem za to, že takto nečiní. Díky Bohu máme svobodu myslet si, co chceme.
    • Já si myslím, že jsi vool.
    • Co nám přinesl a zanechal? *16*
    • A mě to je naprosto šumák. A to zmiňované myšlení o svobodě, hm, ty cyniku, Miliony utlačovaných a povražděných obyvatel světa, kteří byli křesťany okradeni o svobody a životy (na majetky jsi taky zapomněl), by ti plivly do xichtu, ty lháři! *12* *16* *12*
      • Kristus, o kterém je dnes řeč, a který má narozeniny, křesťanem nebyl. A také nikoho nezabil. A nikomu žádný majetek neukradl. A nikoho neokradl ani o svobodu.
        • S jeho jménem a v jeho jméně...drancovali, vraždili a kradli svobodu ti, kteří se jím ohání. Pokrytectví, faleš, lež a hnus největšího kalibru. *12* *16* *12*
  • A jakého Krista lidé uctívají? Není nám o něm vůbec nic známo.

    Všechno co se o něm traduje bylo sepsáno až mnoho let po jeho smrti a ne jeho
    současníky. Pokud však opravdu kázal štědrost chudobu a dobrotu pak mu jeho
    katolická církev svou pověstnou nenažraností radost rozhodně nedělá.
    Určitě by neměl radost ani z toho že církve a šlechta po staletí kradou a vraždí ve jménu Božím.

    Jinak říká se že Ježíš přežil ukřižování a odešel do Indie. Má tam i hrob a zůstala tam o jeho
    přítomnosti zachována tradice. Kolem tohoto tématu se však jen opatrně našlapuje.
    Už Pavel psal že pokud Ježíš nevstal z mrtvých je naše učení chybné!!
    • Samozřejmě je kolem Krista spousta legend a ani apokryfy se nedostaly do Písma. Ale nejde ani tak o fysickou osobu, ale o symbol. Církev musela dát lidem nějaké účení, nějaký řád, aby nežili jako divoká zvířátka v džungli. A také vytvářela, chránila a udržovala majetek a kulturní poklady pro příští generace.

      Nebýt křesťanské církve, tak bychom chodili celý den v noční košili s hlavou zabalenou do ručníku a pětkrát denně bychom mlátili hlavou o zem. Ono to stejně bude, protože lidé se vzdali své křesťanské víry a kultury a ručníkáři už zaplavují Evropu.
      • No právě, křesťanská církev "musela dát řád". Řeckým filozofům, učencům a mnoha dalším bylo třeba vnutit "křesťanství" aby neběhali jako divoká zvířata...."ohněm a mečem". Ty si cynik, křesťane. *1* *1* *1*
        • Nebyla jenom antická civilizace, byla i civilizace egyptská, starobabylonská, sumerská... a ty nakonec degenerovaly, jak se to ukázalo v císařském Římě. A jinde v Evropě byly civilizace tzv. pohanské, které neměly tušení o antické civilizaci. Prostým nevzdělaným lidem v těchto zemích se sotva mohla vykládat filosofie a poznatky antických učenců, aniž by se jim dal nějaký pevný řád. To by vedlo k degeneraci a k rozpadu společnosti, jak to vidíme dnes, kdy je věda na výši, ale chybí morálka, tedy ten řád, uvažování o tom kdo jsme, odkud jsme přišli, proč tady jsme a kam směřujeme. Děkuji za oslovení "křesťane", to je pro mne čest. Snažím se nikomu neubližovat a cítím s trpícími, tak snad cynik nejsem. *4* *4* *4*
          • Podpora Němců, šlechty, averze proti Benešovým dekretům, dehonestace prezidenta republiky, nulové národní cítění...to není zrovna křesťanské. A pokud ano, tak jsem rád, že křesťan nejsem.
            A vymezování se k jiným náboženstvím, jako to děláš k islámu, je cynické, nebo hloupé. Já preferuji normální zdravý selský rozum, a to je to nejlepší. Místo kostelů a mešit...bych raději preferoval vzdělávací a kulturní zařízení. To potřebuje každý normální člověk. Aby nebyl tím "barbarem", kterého pro svůj řád "polidšťuje křesťan, nebo muslim", každý "svými osvědčenými prostředky". Na co si to vy lumpové a paraziti hrajete?! *16* *16* *16*
            • Němci jsou Němci tak jako my jsme Češi. Znám mnoho Němců z pracovních vztahů i osobních kontaktů a neznám jediný případ, že bych s nimi měl nějaké problémy.
              Šlechta je šlechta, na tom se nedá nic změnit. Zajímavé, že přislušníci šlechtických rodů mají většinou vybrané chování, inu to šlechtictví mají v krvi.
              Tzv. Benešovy dekrety jsou svinstvo, které nácek Beneš jako soukromá osoba vytvořil na základě nacistických norimberských rasových zákonů a pomoci ooupeživé lůzy je prosazoval. Jsou ostudou našeho národa. Je ovšem třeba ty dekrety si přečíst.
              Pokud jde o presidenta, ten se dehonestuje sám svým chováním a vyjadřováním.
              A národní cítění? Jsem nejprve Člověk, pak Evropan a pak Čech. Nevím, co je na tom nekřesťanského.

              Pokud jde o jiná náboženství, je třeba rozlišovat na straně jedné mezi islámem a věřícími muslsmy a na druhé straně islamisty. To co dělají islamisté je skutečně v rozporu s křesťanským Desaterem.
              Kostel snad není vzdělávací a kulturní zařízení? Slouží také k rozjímání kdo jsem, proč tady jsem, odkud a kam jdu, jaký je smysl mého života. Mešity v naší zemi odmítám proto, že se stávají nástrojem islamistů k ovládnutí a zničení křesťanského světa. A bohužel muslimové se k tomu stávají nástrojem. Jinak křesťanské Desatero je morální kodex, doporučuji si ho přečíst. A je dobré přečíst si také Korán, aby člověk poznal, že islám hlásá poněkud jiné hodnoty.
              *4* *4* *4*
  • prostě odmítám uvěřit že k takovému idylickému článku lze zmastit takový buržoázní příspěvek.Obecně se všichni radují že Lenin a jemu podobní natáhli ráfy a dále neprudí.A pak vyleze z poza zemljanky takový pomatenec tobě podobný a vyblije se tady.Mám za to že taková to sprostá chamraď by neměla mít vůbec přístup na net.Ale zas - je pěkné vidět jak tady bezmocně skučíš.A nic s tím nemůžeš dělat,co?
    • Peppone je známý starý bolševik, kterému zjevně dementia senilis nedovolí pochopit současnost. Nejspíš také teskní po "starých rudých časech", kdy se měl dobře na úkor jiných a kdy se díky své straničké příslušnosti cítil "nadčlověkem". A tak ve vzpomínkách stále pohybuje v dobách maj. Teraskiho.
  • A ktože sú to tý Právdoláskari, veď já takých nepoznám, stará mama mi hovorili, synak drž sa Ježíša, oslavuj Jeho narodenie, tak prečo tu ktosi hovorí, že Ho nemám oslavovať, veď to je rúhanie, to by mi stará mama dali po papuli, a vyhodili by ma z domu, kam by som potom išiel, k tomu Trolovi, či Tratrolovi, či ako sa volá henten Tiradar, nuž čo na plat, toto sú volajaké nové poriadky, ktorým nerozumiem, stará mama i otec vraveli, synak drž sa Ježíša Krista, to ti neublíži, a oslavuj Jeho narodedie, ale aj vzriesenie, a tý čo ti vravia čosi jiné , tých neposlúchaj, tý sú pomatený. *1*
    • A kdyby jsi místo pasení koz chodil i do školy, mohl ses naučit číst, psát a počítat. pak by z tebe nebyl takový debílek. *1* *1* *1*
      • Čo mi tu nadáváš do debilov ty chuj pomatený, s tebou ja som kozy nepásal, tak ma nehaj nebo ťa nahlásim Majitelovi Tiscali, Moj strýko sa s ním velmi dobre pozná, a zakážú ti písať takéto chujoviny, čo tu kážeš, ty by si potreboval poriadně cez papuľu, aby si prišiel na jiné myšlienky tupec hlúpý
        • To je fakt, se mnou si kozy pást nemohl. Já je na rozdíl od tebe nepásl vůbec. Ale z oken našeho zámečku tito pasáčci vidět byli.
          • Pán Tirador, prepáčte že som Vám nadával, ale ste ma vyprovokovali, keďže ste mi nadávali ako prvý, Terzsky som už triezvy, dovidenia, prajem pekný veselý Silvester.
          • No "Pane Tiradore", tak to vidíte, napadáte, obviňujete jine lidí, když chtějí světit svátek Narození Krista, hlavně ty křesťany, nevím co Vám udělali, a tak přemýšlím, jestli to není xenofobie, neboli napadání a útok na určidou skupinu obyvatelstva, což podle Ústavy, a mezinárodní deklarace o lidských právech jest považováno za trestný čin. A potom ty vulgarismy,,,
            A tu příjde nějaký slovenský chasník, pasáček koz jak jste jej nazval, "Teraszky" někde od "Čiernej pri Čope", tak Vám to vrátí i s úroky, a ještě Vám pohrozí, že má strýčka, který se dobře zná s majitelem Firmy Tiscali, /chtěl Vám prostě lidově říci, že když budete psát nadále takovým to způsobem, že Vám to zarazí/ a ne jen to/,
            A už jste pane "Tiradore" začal být hned hodný, už není ten výhružný Tón, už není to napadání a ty provokace, vidíte prosím jak to funguje ?
            A teď se Vás slušně zeptám, když jste tak encyklopedicky vzdělaný, kteří lidé takto jednají, nevíte ? no to Vám poradím....

            No přece " Z B A B Ě L C I ", a z toho by jste se měl také uzdravit,
            a k tomu Vám dopomáhej Bůh
            Hezký den Vám přeje "Tón" *3* *3* *3* *3* *3* *1* *1* *1* *5*
          • Tak to je, Ty býváš v zámečku, ty nevieš čo je poriadná robota, preto si tak osprostel, keby si poriadne robil, bol by z teba celkom iný človek, vážil by si si práce iných ľudí, aj Ježíša Krista, somár
  • Vymývání mozečků musí být pravidelné. Z nevědomosti lidí vznikla božstva, náboženství a falešné učení. Moci a mamonu chtivé "boží" organizace, které vymývaly mozky a tam, kde to "nestačilo", se použily meče. "Správná křesťanská věrouka". Ovšem, hned po "svátkách" se mnozí "skalní fanoušci" opět stanou jen obyčejnými hříšníky, kteří na své učení rychle zapomenou a budou lhát, krást, podvádět a ubližovat bližním, co to půjde. *1* *1* *1*
    • Ježíš Kristus, o kterém je dnes řeč a který má dnes narozeniny, žádné náboženství nezaložil. Ani církev nezaložil. Ba ani o sobě nic nenapsal. Neviňme ho za to, co o něm píší jiní či co po něm činí jiní.
      • Tys zanechal po sobě znamení blba, to stačí!
      • To nikdo netvrdí, ty manipulo. Napřed vznikly sekty pomatenců a šíbrů, které postupně vymývali mozky lidem s tou pohádkou o ježuchovi. Takových šarlatánů byly spousty. *1* *1* *1*
    • Božstva a náboženství vznikla ze snahy vysvětlit jevy, s nimiž se lidé setkávali a jejichž podstatu nechápali. A vznikla také z potřeby vytvořit řád, dát lidskému životu nějaký smysl a jistotu. Jsou samozřejmě tací, kteří lžou, kradou, podvádějí a ubližují bližním a pokud to nedělají o svátcích, tak ne z důvodu nějakého fatizejství, ale protože se věnují obžerství, lenošení a ukájení svých chotek. A pokud se jdou podívat na jesličky nebo kostela, tak jen proto, že se tam "něco děje" a čekají, že budou mít "show".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit