Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dzixy

    Co pravil Pavel má váhu, jako ta prohlášení před tímto. Jeho důvěra u mne, po těch jeho přešlapech hned na začátku funkce prezidenta, padla natolik, že jeho prohlášení prochází jedním uchem dovnitř, a druhým ven.  Prostě nemá váhu. A ne proto, jak kde kdo poukazuje na to, že je voják, "guma", zelený..." a pod. Prostě proto, že jeho "pravil" má váhu "žvanit do větru". Opět souhlasí s něčím, co národu nesedí, dokonce i renomovaní ekonomové mají jasno, že teď NE. No, a že vše pro národ.

  • KIMCID

    82% lidí nechce Euro. Jak s tím naložíme? - Přijmeme ho. - Lid je tu přece od toho, aby poslouchal pány. Ne naopak.

    • Chtěl by snad pisatel raději přijmout ruble? Kdybychom se opět stali ČSSR - Čechoslovackaja sovětskaja socialističekaja respublika,  tak bychom ho asi museli přijmout. A místo latinkou bychom psali azbukou.

      • KIMCID

        Chtěl by snad pisatel zradit, národní měnu?

    • 🤣  🤣 🤣 🤣

      • KIMCID

        To chce klid. Sice jsme se už 20 let zpět zavázali, že ho jednou přijmeme, ale jsou k tomu potřeba splnit určitá kritéria, která tato a min. ani ta další vláda s největší pravděpodobností vedená Babišem nezvládne dát dohromady. Nakonec vláda neschopných chrání Korunu proti Euru a to je ta ironie

  • Karel

    Kontráši(to co studoval Pávek) byli horší než STB a dodnes mám husí kůži když procházím kolem jejich bývalého stanoviště. A co se týče předsedů KSČ(jakým byl i Pávek) ti byli nadřízení STB a úkolovali při neveřejných zasedání na okresním výboru jejich činnost. Takže Pávek nebyl jejich přímý člen jako kontráš,  ale de fakto jejich(STB) řídícím orgánem(nadřízeným). V této souvislosti jsem si vzpomněl  na písničku Karla Kryla "Na rohu ulice vrah o morálce káže".

  • On s tím má asi zkušenosti. Tipuji, že už delší dobu přijímá Euro na svůj účet.... Důsledek toho je nabízení naší suverenity a vlastizrádné jednání s Lichštejny.. 

  • Je čas přijmout Euro. To mu zase poradil nějaký Tydýt co nedokončil obchodní akademii. Ale proč by na to nemohl přijít pan generál na penzí sám? Takový jenerál ví všechno. 

    • Vlastně bude vědět o čem hovoří. Jako bývalý šéf jestřáb NACO byl placen v Eurech a teď má starosti (podobné jako paní Havlová) jestli za ně nakoupí vůbec u nás brambory. 

      Když byla posledně paní Eva (chudinka, co má teď tolik jiných starostí)  v sámošce na rodinném nákupu, žmoulala v ruce stu eurovou bankovku a nelíbil se jí kurz u pokladny.  Tak zavelela a Petr horuje pro Euro. 

  • Komu nám. KIMCID ? Za koho máte mandát něco psát ? K vaší oslňující duševní úrovni musí být čtenář velmi tolerantní... A proamerické bolševiky někdo poslouchá, tedy proamerické hujery ? Vysvětluji, že tím myslím zevšeobecnění bolševiků - vždy když jsem toto napsal, zagágala nějaká vzdělaná kachnička z hejna, jestli vím, co znamená slovo bolševik.

    Řada prezidentů byla původně vojáky:  Gen. Svoboda, Tito, Churchill, Stalin + Brežněv (jejich vedoucí funkce se tehdy nejmenovaly prezident), Brežněv, Eisenhower. A kdo poslouchá například vnuky generálů Hitlera? Scholz je vnuk generála SS - takových příkladů jsou desítky. Vedou nejen Německo, ale i EU.

    • KIMCID

      🤣🤣🤣

  • KIMCID

    https://pravdaovode.cz/novinky/pro-prijeti-eura-neni-duvod/?fbclid=IwAR1rSkVw-bSc2l00k0-kcbVTboBBANWoqXiaSgeNJ_eN1fRNNevy-kd6Upo

    • 1 + 1 = ?

  • Petr Pavel dělá dobrou práci, ale tohle je velmi vrtkavá záležitost, protože pokud by se něco stalo v EU, tak zpět k čs. koruně už není návratu, prošli bychom obrovskou devalvací. Pomůže to v časech krizí (inflací) jako byla tahle, pomůže to určitě firmám v rámci exportu, ale běžní lidé to nepocítí téměř vůbec podle mě, protože málokteré firmě se chce, pokud tady nemáme inflační tlaky s pádem reálné mzdy, ty případné přebytky přerozdělovat mezi zaměstnance, většinou volí první sféru inovací, popř. rozšíření výroby.. tzn. tohle je podle mě podružná debata pro tuhle dobu, kdy už jsme z poslední krize, kterou mimoděk nezvládla Česká národní banka pod kolegou Michlem, která měla pokračovat v intervencích s růstem úrokových sazeb a utlumením domácí spotřebitelské poptávky (tohle se nyní mimochodem vyplácí guvernérce v Sovětském svazu, pač je to odpradávna účinná ekonomická zbrań s inflací), zvláště rostla-li postupně reálná mzda a firmy na tuhle krizi reagovaly růstem mezd, a zvláště pokud se vědělo z dat bankovních ústavů, že firmy zvládají splácet i v téhle době úvěry a většina jich obchoduje stejně s eurem, venku..

    • Jakou "dobrou práci", smím-li se zeptat? Pracujete v ČNB, že je pan Michl Váš kolega?

      No tak potom je zřejmé, odkud pramení Vaše znalosti. (To je psané bez urážky prosím). 

      • Asi čerpá Rejdim ze lžimédií. Osobně jsem si jist, že píše dva úplné nesmysly: Guvernérka ruské centrální banky  je totiž stoprocentně proamerická. Gosudár báťuška ji ovšem nemůže odvolat. Má za sebou příliš silnou 5. kolonu. Například někdy v r. 2015, v době finanční krize závratně zvedla Rusům úroky u půjček - neměli čím splácet. Ruská vláda proto občanům nabídla půjčky ze svých zdrojů. A dále - pokud budeme mít dluhové euro, pak bysme nemohli hýbat kurzem a hůře bysme odolávali krizi. Na rozdíl od jejímu odolávání v roce 2008. Exportérům by ovšem euro vyhovovalo. A dále - když zavedlo euro například  Německo nebo Slovensko, tak se občanům zvedly ceny. Proto: euro?  - na.rat a vmasírovat volskému potahu ze Strakovky do ksichtů, Antone Pavloviči.

        • Chazin uvádí: Prvním „velkým činem“ Elviry Nabiulliny byla dvojnásobná devalvace, v
          jejímž důsledku Rusko ztratilo 200 miliard dolarů národního kapitálu.

      • a bez argumentací.. 😂 kterými byste mi něco z toho, co jsem napsal, vyvrátil. Ale vyvrátit to nejde, protože jsem napsal pravdu.
        ČNB s Michlem posilovala českou korunu prodejem devizových rezerv, čímž chtěla zchladit (zatavit) trh, ale v konečném důsledku posílila poptávku spotřebitelů, protože Čechům zlevnily např. zahraniční zájezdy (přes čs. cestovky, byť ty peníze šly částečně ven), a taky samo veškerý import sem, hlavně tedy dovoz spotřebního zboží, což jsou dost zásadní položky trhu, kde Češi rádi utrácí.
        Pokud přemýšlel Michl a spol takhle, pak měli raději ony devizové rezervy investovat, nabízel se nákup zlata, které rostlo snad 11% za unci. Těžit pak z toho mohl přerozdělením fiskální sektor, kde plaveme.. ČNB ale nedělala, pane kolego (termín z alma mater, přečtěte si Gaudeamus), právě v konečném důsledku VŮBEC NIC, což bylo chybou..

        • Ale já Vám pane Rejdime nechci nic vyvracet.
          Jen jsem se zdvořile zeptal, jakou dobrou práci pan Pavel vykonal. To je všechno.

          Děkuji za rady, myslím, že jsem s těmito texty obeznámen a pojem "kolega" nemá význam jen podle nich. Častěji se užívá v praktickém smyslu pro někoho, s kým mám něco společného nebo s ním spolupracuji. Ale nebudu se přít o etymologii pojmu. 

          Přeji hezký den.

    • Spolu s hlavním hrdinou našeho
      dokumentu si také chceme klást otázku, co pro nás dnes, na začátku roku
      2024, znamenají hodnoty, které Václav Havel vyznával a ctil.

      Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-letos-se-vrati-havlovsky-usmev-odvaha-i-nenapadna-velikost-rika-reziser-242734


      na film si určitě všichni zajděte a tohle výše je myslím základní (nosná) myšlenka celého toho článku

      • Pro mě budou signály ukazující na návrat normálnosti do vlasti například tyto: Letiště Václava Havla bude znovu pojmenováno na Letiště Ruzyně. Členové vlád národní zkázy a další - budou souzeni (skupina českých právníků na tom intenzivně pracuje). Dále - sochy, jako ta rytíře maršála Koněva, budou vráceny zpět. Tank č. 23 bude vrácen na svůj podstavec na Smíchov. Z učebnic bude jako hlavní osvoboditel vyškrtnut spolek některých západních armád (Američan padl při našem osvobozování jen jeden a to proto, že se upil k smrti) a bude uveden Sovětský svaz. Sovětů tu padlo přes 300 tisíc. Slavit se bude Den osvobození opět v ten původní den.

  • Zde jsou ona Maastrichtská kritéria:

    https://www.zavedenieura.cz/cs/euro/eurozona/maastrichtska-kriteria

  • KIMCID

    Tento soudruh ,co omlouval vstup do ksč v 22 letech jako mladistvou nerozvážnost. By rád aby děti volili od 16 let. Tento bezpáteřní tvor co má svůj důchod od 57 let, by rád aby byl věk do důchodu od 65 . Neví co říkal včera z hlavy ,natož co dneska přečetl.

    • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    • Bingo!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit