Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Možná by problém vyřešilo, kdyby funkce senátora byla bezplatná, tzv. "čestná". A samozřejmě bez služebního auta a jiných nesmyslných výhod. Propůjčil bych jim jen na dobu výkonu mandátu počítač, ten by museli po skončení mandátu samozřejmě odevzdat, data z něj by se archivovala aby bylo i zpětně prokazatelné jestli ten počítač senátor nezneužíval pro nějaké soukromé účely (což se přece nesmí ani na IT technologii v komerčních firmách), a samotný vysloužilý HW by pak mohl být věnován do škol. Po internetu by mohlo probíhat i zasílání podkladů pro projednávání, rozesílání faktických připomínek k projednávaným zákonům (tím by odpadlo vykecávání senátorů před plénem) a hlasování. Tím pádem by mohlo být zrušeno sídlo senátu a prostor by mohl být využit lepším způsobem (galerie, hotel .... prostě cokoli užitečného).
    Myslím, že v okamžiku ustanovení takovýchto podmínek k opravdu smysluplné práci by tak klesl zájem o senátorské teplé místečko, že by senát prostě samovolně zaniknul. A pokud ne, tak by v něm byli jen ti, kteří to se seriozní prací v senátu myslí vážně.
  • zbytečná instituce a útulna pro zkrachovalé umělce a politiky.Na takové rozhazování financi naše pokladna má.O kolik se mohl snížit naš dluh a rozpočet.Volby do senátu patří mezi ty s nejslabší účastí,protože většina našich obyvatel vidí,že to jsou vyžírky,které stejně nic nevyřeší
    • Neúčastí ve volbách do senátu se nedá najevo nic... je třeba volit takovým způsobem aby došlo k zrušení senátu...
      Se zbytkem souhlasím.

      PS: bylo by zajímavé kdyby byla strana s hlavním programem, že se pokusí vyvolat hlasování o zrušení senátu a při každém snižování jeho pravomocí, výdajů a případně i jeho zrušení bude hlasovat pro.... myslim že by měla nemalou šanci na úspěch (obzvláště když to srovnám s nejasným heslem některých ... "přímá demokracie")
  • Pokud bych kandidovala do senátu ( já říkám velmi dobře placený domov důchodců), tak by bylo mým volebním heslem - Rozpustíme senát!

    Všichni se tam drží jako klíšťata, zaměstnávají své příbuzné a my je za to velké NIC královsky platíme...
  • bez problémů nahražen referendem. Tím spíš, že referendum je demokratický kontrolní mechanismus vyjadřující vládu lidu tedy ono proklamované démos kratos. Senát je ovšem vepřos kratos. A proto tady taky máme bor...el jako v prasečím chlívku všude kam se podíváme. jedni pašíci se tlačí u koryt ve sněmovně druzí pašíci v senátu a lid místo vlády jen bezmocně platí jemu předkládané účty z krádeží a podvodů. Vládu lidu jaksi nevidno.....

    samozřejmě ovce volící za koblihu či za jalové kecy typu sajmon tečka neschopný samostatného myšlení a rozhodování by se referenda účastnit nemusel. Měl by potvrzení od lékaře o nesvéprávnosti......
    • V antických městských státech fungovala přímá demokracie. To se občané sešli na náměstí, filosofové jim vysvětlili situaci, uvedli všechna pro a proti a když to občané zvážili a pochopili tak hlasovali. Dnes je situace taková, že jednak dvanáct milionů se nevejde na jedno náměstí, správné rozhodování vyžaduje odborné znalosti, lidé nenaslouchají filosofům, kteří by jim vysvětlili situace, ale jdou za tím, kdo jim dá koblihu nebo slíbí levnější pivo nebo že nebudou muset nic dělat a budou se mít dobře, protože "on" se o ně postará. Především nám ale chybí OBČANÉ, převládají ovce, které jdou slepě za ovčákem.

      Ono místo keců je potřeba seznámit se alespoň trochu s ústavním právem a ne tady plácat svá pivní moudra.

      Velká chyba je, že příslušníci zločinné komunistické strany nebyli potrestáni, naopak se jim umožnilo "naprivatizovat si" cizí majetek a zabrat teplá místečka. A dokonce ti vyznavači zrůdné fašistické komunistické ideologie se rozvalují v parlamentu, přestože se tím dopouštějí trestného činu. Inu, tupé ovce si je tam zvolily.
      • na náměstí. Existuje ověřený koncept zvaný "Plánovací buňka" profesora Dienela. Další věc je že i kdyby se soused rozhodoval špatně a ty bys byl nastokrát přesvědčen že za něj dokážeš rozhodnout líp, nemáš právo mu upírat možnost svobodného rozhodování ty starý totalitáři a překabátěný bolševiku. To jsme potom nemuseli dělat žádný samet když za nás opět rozhodují nějaké strany jako předtím. Doporučuji ti trochu se vzdělat a pokud je samostatné myšlení nad tvé možnosti, seber koblihu párek a pivo a zmiz a nech druhé ať sami svobodně a demokraticky rozhodnou o svém životě zemi a majetku. Pro tebe se ovčane tečko nic nemění, dříve o tobě a za tebe rozhodovali jiní a teď je tomu stejně. Tak si tak žij a táhni za svým ovčákem když na víc nemáš a neotravuj druhé vnucováním svých fantasmagorií.
      • "správné rozhodování vyžaduje odborné znalosti"...
        a tohle koresponduje s aktuálním rozhodováním ministrů, poslanců a senátorů jak?
        Chcete říci, že aktuální vedení státu se rozhoduje odborněji, než kdyby se rozhodovali občané v městských referendech? Myslím že ne... takže argument nanic.

        "Ovce" převládají protože jim je jedno jak se stát rozhoduje... ono když máte vliv 1/5 000 000 na to co se děje... když máte volit někoho koho jste v životě neviděl ani "face to face" nehovořil... tak upřímně hodně lidem je bližší ten párek, než poslanec. (tím neříkám že je to dobře)

        No a jako poslední věc... s tím vůbec nesouvisí poslední odstavec.
  • Udělejte ze senátorů čestné funkce s úhradou cest. nákladů maximálně s onou minimální mzdou a bude vystaráno.......
  • kvalitní kapřík.Přesněji nenasytné socanské prase. Které ač samo přichyceno s bankovkama se v síťce mrská jak opravdický kapřík. Jinak bezcharakterní darebák,kterého by se hodilo někde za humny na vesnici zhasnout.Běžný člověk přichycen s lupem skloní hlavu a s pokorou očekává co bude dál.Socanské prase vyskakuje a prudí.A pochtívá další peníze.Parchant , zparchantělých rodičů!
  • zdenek.lachman
    Za Senát tuto zbytečnou instituci poděkujme Havlovi. Ten ji založil pro své kamarády a komunisty.
    • Havel je mrtvej ty ruskej dobytku
      • To je dobře, to jsme si oddechli dobytku Simone.
  • přesněji vlezlí všehoschopní t e r m i t i, kteří dlouhodobě parazitují na systému bez reálných výsledků práce. Líná chátra usídlená na Malé straně, která potřebuje vykopat! A ne zvolit. Havěď která je třeba odhubit pokud možno nějakým kvalitním repelentem, aby i náklady byly co nejnižší.
  • KSČM si také nevede špatně
    • chcípni ty komunistickej sifle *11*
  • jak blbě dopadli tví ROPáci pardon TOPáci.....a přitom stačilo tak málo aby hlupáci místo jakýchsi trapných volebních keců a stupidních letáků rozdali pár koblih a mohli obsadit celou republiku. Proč jsi jim to ty génie neporadil???? *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit