Přejít na výpis diskuzí
Kauza Volkswagen: Špinavá politika nebo nesmyslné normy?
29.9.2015 | Jakub Rejlek
22 příspěvků
-
Sranda bude až všem kdo fiktivně plnili normu a uplatňovali slevu na mýtném protože maj EURO IV nebo kolik Rakušáci s Kapsch doměří poplatky jako ušlý zisk. *1* *1* *1*
-
Já chcu taky nemuset plnit normy jako škodovkáři a Vwáři! Pro všecky stejný metr! Nebo to snad dělajó kvůlivá zaměstnanosti v Bolce?
-
Ten poslední odstavec mě dostal - vlastně se o emise vůbec nemusíme starat, hlavně když máme ve svém miláčkovi skvělé tédéíčko od folksvágnu! To mě tedy emise zajímají a přesto, že nemám v oblibě ekoteroristy a ekoaktivisty, snažím se být k okolí šetrný. Nějaké CO2, které je přírodě prospěšné, vůbec neřešim. Ale pevné částice (rakovinotvorné) vypouštěné těmi skvělými diesely a jedovaté kysličníky dusíku, by měly zajímat každého, mimo totálních ignorantů. Když vidim při akceleraci nafťáků ten černý oblak sazí za nimi, je mi jasné, jakým způsobem tyto motory procházejí emisními testy *16*
-
Nejsem odborník, ale ten dým, co vidíte při akceleraci jsou snad jen vyplavený spáleniny, co se od motoru po výfuk někde po cestě usadí klidnou jízdou. Tzn pokud to budete drtit jak blázen pokaždé, když nasednete, žádný oblaka se nekonaj ani při akceleraci. Protože to je jak čistit komín, pokud ho po každém špalku protáhnete, taky se vám tolik nezanese. Vím by Vás mělo znepokojovat, pokud něco v tom dieslovém ústrojí nefunguje jak má, tak to kouří permanentně a není to ten černej dým jak z komínu. Taky bych to tak hrozně neviděl, když jsou tu ty mega přepravní lodě, které jsou mnohonásobně horší, než celý světový automobilový průmysl. V Améru se vztekaj, že maj falešný testy, ale aby tam ty dovozový auta dopravili, tak vypustí do ovzduší víc škodlivin, než ty auta za celou dobu jejich provozování....
-
-
... fakt nejsi odborník :)))
-