Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Z článku jednoznačně vyplývá, že czexit je mimořádně výhodný, a co mě překvapilo, laciný. Když si člověk uvědomí, že polovina peněz z evropských dotací, než se dostane k svému "cíli", se rozkrade, nebo zmizí, tak je to o ničem, je to zlo a ať si ty dotace Brusel strčí někam. Aspoň mu ubyde argument, že mu za něco vděčíme, že mu dlužíme, že nejsme loajální, a že nejsme solidární, jinými slovy, že jsme něco jako paraziti.
    Ale nejlepší je tohle:
    "Kromě toho bude komise žádat, aby Británie dál ručila svým dílem (11,5 miliardy eur, to je 300 miliard korun) za nejrůznější úvěry (například Ukrajině)."
    Kterej ekonomickej diletant mohl "půjčovat", rozuměj "dát", peníze Ukrajině? Možná, že to ani nebyl ekonomickej diletant, ale nějakej kovanej ideolog. Protože je nabíledni, že Ukrajina tento dluh splatit nemůže, a také ho nikdy nesplatí. Za Ukrajinu již jeden dluh z dob Sovětského svazu splatilo Rusko, které jí takto oddlužilo, to znamená, že Ukrajina začala s "čistým štítem." Jaká je situace dnes, víme všichni, dokonce i zavilí "demokraté". Opravdu mě hřeje u srdce představa, jak si manželka nějakého ukrajinského oligarchy létá nakupovat do New Yorku kožichy a jiné "životně nezbytné" věci, a jeho ratolesti mají veliké dilema, zda Ferrari či Maserati. A je to i za naše peníze, i když na tom dle Bruselu vyděláváme. Podle mého názoru, velmi pofidérní a dubiózní aktivum. Hlavně, že sbíráme víčka na naše postižené děti. Nakonec ještě budeme splácet dluhy za nějaké pohrobky Bandery, nebo Chruščova. Jedině CZEXIT!
    • Lepší se skládat na hrdinu osvobozeneckého boje proti ruským vrahům a okupantům -Banderu, než na neofašistu Putina a ten jeho hroutící se militantní Gulagistán. Taky mi vadí, že peníze a uran nakradený v Československu, vyletěly komínem na ruský fašo-bolševický jaderný arzenál, kterým pak úplně zbytečně buzerovali ostatní státy.
  • karban.milan
    Novináři a někteří politici nás budou strašit a lhát o neštěstí které by potkalo Čechy při vystoupení z EU! Čím dříve vystoupíme, tím lépe. Jsem pro CZEXIT
    • NIKDY. Nechceme zpátky do ruského koncentráku.NAŠE VLAST JE EU
  • Nejde o Evropskou unii, nýbrž o Německou unii, v níž má teď Macron ambice učinit z EU dualistickou německo-francouzskou unii, což by byl sofistikovaný žalář zotročených evropských národů. My jsme povinni ctít bezpečnost našich občanů a minimalizovat náklady na dobrodružství v podobě iniciativního blbnutí Merkelové, Macrona, Junckera a spol.
  • to je to správné slovo na dnešek! Vyhnání darmožhroutů zpět do Afriky. Pokud tady nebyli tito paraziti, šel život v EU běžně. Nic se nehrotilo. Najednou se bouří taliáni, že už nemají kam dávat vyžírky. Ale loví je z moře dál hned u břehu Afriky. Jo hoši za blbost musíte sami platit! Němci se zblbli a v satisfakci za válečné zločiny nabrali hordy mohamedánů. Nyní neví co s nimi. Ale co my jako s tím? A najednou chtějí všichni kolektivně platit za vlastní hloupost. Tady je jednoduché řešení. Kopat kopat - až všechny vyžírky vykopat!
    • Kam dát ty muslimácké a africké imigranty? Vytvořit v nějaké muslimské zemi uprchlické tábory, kde si mohou světit ramadán, koupat se v kožichu a mít ženské plovárny s plavčicemi. A z humanitárních důvodů by měla EU nanejvýš přispět na provoz těch táborů. A imigraci dovolit pouze těm, kdo dokáží přijmout evropskou kulturu a budou se živit vlastní prací.
  • Z Bruselu máme možnost získat na další období 550 miliard Kč (dle kursu). Krásné číslo. Tyto peníze jsou rozpočtovány na 8 let.
    Do Bruselu posíláme ročně přímo asi 40 miliard. Tzn. 8 x 40 = 320 miliard.
    V dividendách jde na západ cca 260 miliard ročně.
    Nazpět asi 20 miliard. (Potvrdil to i Paroubek na Primě jako bývalý premiér.)

    Tudíž na západ jde ročně cca 240 miliard. Za 8 let to je 8 x 240 = 1 920 miliard. Tzn., že z České republiky odchází 1920 + 320 = 2 240 miliard !!!!!! Tzn., že do České republiky přichází (z EU ) 550 miliard !!!!!!
    • Pane, vaše srovnání má „drobný“ nedostatek. Okázale upozorňuje na dividendy, ale zamlčuje zahraniční investice (i reinvestice). Zkuste to s nimi.
      • Pane, psal jsem to dost jasně "V dividendách jde na západ cca 260 miliard ročně.
        Nazpět asi 20 miliard.
    • V tom právě tkví umění našich západních kamarádů, pěkně nás vydrancovat a ještě v nás vzbudit dojem, co pro nás všechno udělali, a že jim máme být vděční, protože mi samotní jsme naprosto neschopní, a tudíž jako občané druhé kategorie a tupci uděláme nejlíp, když budeme držet hubu a krok.
      • Měli jsme nesmírně bohatá ložiska uranu, za který nám Velká Britanie nabízela ohromný blahobyt na mnoho desítek let. Jenomže to zabral CCCP jako válečnou kořist (?!) a naši nejlepší lidé tam ten uran museli za nelidských otrockých podmínek obývat pro výrobu ruských atomových bomb k dobývání světa.
        • jEN uran? tak to je v pohodě.My sice z sovětského svazu a teď z ruska bereme to životně důležité.
          Ale pořád ti občane nebraní to nedělat.
          • Jistě že nám neukradli jenom uran, ale i svobodu, demokracii, civilizované mezilidské vztahy. A vnutili nám místo toho své způsoby primitivních stepních divochů.
            A nyní nám dodávají ropu a plyn. Nic jiného dodávat nemohou, protože je to rozvojová země. A musí s něčím obchodovat, aby nepochcípali. Ale nejsou sami kdo ty suroviny mají. Nehledě na to, že za chvíli nebude potřeba ani jedno ani druhé.
            • Hlavně se nenech rušit a hul ten kvalitní matroš dál.
            • své způsoby primitivních stepních divochů? prosím rozveď?
        • Británii se nedá věřit ani pozdrav. Hodili nás do chřtánu Hitlerovi a pak ukradli naše zlato ze kterého si brali co se jim zachtělo a když naši piloti umírali aby je zachránili před Luftwaffe tak jim naůčtovali i tkaničky do bot. Než obchodovat s Británií, to raději všechno co mám zdarma daruji například Africe. Jsem si jist, že by to byl výhodnější obchod.
          • Ono to bylo všechno trochu jinak. Ale to je potřeba místo poslouchání komunistických keců keců číst historickou literaturu a seznámit se s fakty.
            • To mne zajímá. Jak to bylo, Povídej...přeháněj....ale ušetři mne prosímtě nabiflovaných propagandistických odrhovaček. nemusíš mi dokazovat, že je znáš.......uveď pravdivá věcná fakta.....
            • opravdu si nejsem jist jestli ty žvásty máš naučené nazpaměť anebo těm blbostem opravdu věříš. Ty dělíš svět pouze na dvě strany "kdo tě chválí a souhlasí s tebou, je prý "demograt" a kdo má trochu jiný názor poznatky zkušenosti je automaticky bolševik rusofil a bůhví co ještě. Prozraď mi PLATÍ TI ZA TY ŽVÁSTY ANEBO MÁŠ OPRAVDU TAK VYMETENÝ MOZEK ŽE TĚM KRAVINÁM SKUTEČNĚ VĚŘÍŠ??????
            • Problém je že místo komunistických keců posloucháme levičácký Brusel
  • Autor nepočítá s možností setrvání v Evropském sdružení volného obchodu (ESVO, též EFTA (European Free Trade Association)) - mezinárodní organizací založenou r. 1960, která podporuje prosperitu a hospodářskou spolupráci mezi svými členy. Vznikla jako protiváha k EHS (dnes Evropské unii) uzavřením Stockholmské smlouvy 4. ledna 1960 - a vedoucí zemí uskupení byla (světe, div se!) Spojené království Velké Británie a Severního Irska.
    Zakládajícími členy byly Dánsko, Norsko, Portugalsko, Rakousko, Švédsko, Švýcarsko a Spojené království. V roce 1961 se jako přidružený člen připojilo Finsko (plným členem se stalo v roce 1986), v roce 1970 se přičlenil Island. Postupně s přechodem do EU jednotlivé země sice "odpadávaly", Švýcarsko po referendu 1992.
    Evropská unie uzavřela s Evropským sdružením volného obchodu v Portu v roce 1992 smlouvu o vytvoření společného Evropského hospodářského prostoru - která je platná dodnes.
    Čili - spojenectví založené na byznysu - bez nesmyslných politických hříček, které jen otravují obyvatelům Evropy život!
    • stačí číst…
      "…bezbariérový přístup na jednotný trh unie. Pokud bychom se zavázali i po czexitu ctít volný pohyb lidí, zboží, služeb a kapitálu, neměl by to být problém. Norsko má na jednotný trh přístup jako člen Evropského sdružení volného obchodu.... ALE..."
  • Jasně. poplatky za přístup na společný trh. A proto musej zároveň Poláci a Maďaři, a to pak donutí i Slováky. Ergo vytvořit VEU mna bazi V4. A nakonec - ty poplatky by v hojné míře platili i oni západní podnikatelé Jenom taková automobilka - to by byl balík. A bylo by jich víc.
  • z EU rychle vycouvat, pak si vyhrnout rukávy a konečně vykopat ten kanál Dunaj-Odra-Labe, přidal bych tam i Volhu, hlavní přístav samozřejmě na Čapím hnízdě. Pak bude líp a všichni nám budou závidět!
  • Pro obyčejné lidi by se Czexitem v podstatě nic nezměnilo. Ale pro europoslance, různé úředníčky a think tanky zabývající se agendou EU, pro pobírače dotací z vybraných firem a neziskového sektoru by Czexit byl tragédií.
    • Úředníčci a think-tanky si vždycky něco lukrativního najdou, ale dopady takového debi..ního rozhodnutí zaplatí krvavě, obyčejný člověk. Dodnes nás papaláši ušetřili údajů, na kolik přišlo rozdělení Československa, jehož jediným smyslem bylo, aby Klaus a Mečiar mohli oba zároveň dělat premiéry a které splácíme dodnes. *10*
  • Článek je napsán velmi jednostraně, pro-unijně. Pravda je taková, že vypadneme li ze spolku, stane se to, že ONI nás budou stále potřebovat, kam by jinak umisťovali své zboží? A to co jde odsud je kvalitní také více než jsme si ochotni připustit. Ekonomika je na politicích méně závislá než si myslíme. A mimochodem, kde jsou největší objevená naleziště lithia na světě?? ANO - v Čechách. Takže zájem bude veliký převeliký a mohli bysme se tu mít velmi dobře, jenže korporace se už třepo na uzurpování práv na těžbu, aby v ČR zase nic nezůstalo.
    • Potěšilo mě, že mezi těmi zdejšími "diskutéry" zazněl rozumný hlas. Ale obvykle zdejší "výkřiky" nečtu. Škoda, že tahle diskuze není moderovaná. Byla by mnohem, kratší.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit