Komunisté nás stáhli do propasti, pravil Miloš Zeman. A měl pravdu!
-
......... A měl pravdu! 😂 Napsal kdo jiný, než Jégl!
Jestlipak umíte něco jiného, než rozeštvávat lidi??? Ještě jsem si nevšimnul.
-
Jednou hlupák = navždy hlupák
-
Máš pravdu. Tenkrát obecně stát vynakládal málo prostředků na nákup ženských novotvarů.
Magore. Nauč se psát, když jsi se to ve škole nenaučil.
-
Jenom magoři s IQ tykve oslovení "soudruh" berou jako nadávku.
-
K tomu lze jen podotknout, že na některých pracovištích se například tehdejší RTG vybavení (tuším z NDR) používá dodnes - loni jsem s těmi stroji strávil skoro hodinu, nemohu použít "přístroji" vzhledem k dílenskému zpracování a způsobu ovládání...
Rodiče pracovali v Libyi? Byla to stranický úkol, nebo dobrovolný závazek?
-
Presne naprosto nedulezite zbytne veci jsou dnes za hubicku, ale zakladni veci jako bydleni, voda , energie, potraviny, to nezkutecne zdrazilo! Bydleni je pro vetsinu pracujicich nedostupne k tomu stres nejistota v praci. K cemu pak je ze si muzes dneska koupit jahody v zime a novou TV kazdej rok nic z toho nutne nepotrebujes, kdyz makas dve prace jen na to abys zaplatil najem a zbytek das za jidlo🤮
-
Urážka typu "soudruh" by měla být trestně stíhatelná!
-
Jednou komunista = navzdy komunista...
-
Náš bývalý soudruh prezident má vždy pravdu. 😍
-
Tot jsou pouze řeči. Že rohlík stál 30 haléřů to stál dneska 2 Kč. Já jsem bral 2 500 Kč. když jsem si vzal druhou práci měl jsem 4 000 Kč. Mohl jsem si koupit při mzdě 2 500 Kč. 7 575 rohlíků. Dneska za min mzdu si jich koupím 7 000 rohlíků. Nejdůležitější je bydlení a to jsem si koupil parcelu 850 m2 za 1 800 Kč. Přitom jsem bral 2 500 Kč. Dneska si parcelu ze měsíční mzdu nekoupím. Dům si postavím asi tak za 4 mega + parcelu a pokud mi dá banka peníze jako že ne tak to budu splácet více jak 30 let. Tenkrát si projektant vzal za projekt domu 2 000 Kč. méně jak jedna měsíční mzda a dneska? Když jsem se ho ptal kolik by zaplatil dnes, dostal jsem odpověď 400 000 Kč. Za to by bylo rohlíků. Nebylo zboží v obchodech, ale kdo sháněl tak si ho sehnal. Reportáž je dělaná v Praze a to i dneska Pražáci čekají co jim vesnice vyprodukuje a dovoze jinak žvanit a plácat hubou by jim šlo.
-
Lidský faktor - lékaři, sestry, laboranti zdravotní, zubní i rentgenoví - tedy lidský faktor měl úroveň vysokou.
Proto byly některé obory - konkrétně porodnictví - na vysoké úrovni. Ne tak s tímto oborem souvisící gynekologie, kde spousta žen zemřela na zhoubné novotvary, protože stát nevynaložil prostředky na jejich nákup. Stejné to bylo v onkologii obecně, v chirurgii, interním lékařství i v infekciologii - TBC se kéčila ruským streptomycinem, po kterém řada paciantů ohluchla, nebo měla sníženou ostrost sluchu. INH a PAS se vyráběly ve Spolaně a dalších farmaceutických firmách běžně, z laciných domácích surovin...
Moderní poznatky v tištěné podobě se sem dostávaly i ze západních zemí, Teoretická výuka na zdravotnických školách i na lékařských fakultách úroveň měla! I když nebyly učebnice, často ani skripta toho, kterého oboru a studenti byli nuceni opisovat ve veřejných knihovnách z knih, které tam k disposici byly - ani kopírky nebylo možné pro tento účel používat, to si "stát hlídal"
Pochopitelně - SANOPS, kde jste asi byl i Vy v té době léčen - měl pro papaláše k disposici vše. Mezi personálem tam byli i tací, co s léky na černém trhu kšeftovali - to je pravda. Dokonce i přes Tuzex se nakupovaly léky - to ale musel váš ošetřující lékař o této možnosti vědět a ji využívat...
-
Kritizují zde Zemana a většinou tu doby nezažili. Pokud jste se ozvali, tak jste měli smůlu a nikdy jste ničeho nedosáhli i kdyby jste byl Einstein. Co říkáte na naše umělce co nám v seriálech a v televizních inscenacích lili do hlav rudou propagandu, nemá smysl je jmenovat oni dnes jsou opět u vysokých koryt a slouží zase jinému. Jistě za mnohé nedostatky mohou komunisté, ale byli jsme Evropská velmoc ve výrobě cukru, piva, bot a taky jsme byli v potravinách plně soběstační apod. Dnes jsme zadlužení a plně závislí na západu a tudíž je cíle dosaženo. Je jen s podivem proč Poláci i Maďaři jsou v mnoha oborech soběstační a my ne a oni jsou Bruselem pronásledováni a my jen držíme hubu a krok. Poláci i Maďaři si uvědomili kam je Brusel žene a postavili se tomu, jelikož měli politiky co chránili svou zemi a ne jako u nás i zlaté husy jsme prodali za hubičku.
-
Ale péče a v případě třeba porodnictví na vysoké úrovni.Nech se léčit třeba v Anglii tam se to nezměnilo od 60 let.
-
Komunista ani ne dva roky co to tu lžeš?
-
I ty jeden přiblblý komouši,držel jsi hubu a krok a slintal blahem,chudáku.
-
Komunista Zeman špiní komunisty a při tom 30 let pokračuje v jejich práci. Co se týká rozkrádání a ničení republiky jsou komunisti amatéři. Všichni dobře vědí kdo republiku rozkradl a dále rozkrádá.
-
Lidé, kteří tu dobu pamatují, to potvrdí.
Konkrétně - zdravotnictví bylo pod úrovní rozvojových zemí,
jako např. Libye, kde v letech 1986 - 8 pracovali moji rodiče.
Konkrétně - chybění léků (moderních antituberkulotik i antibiotik vůbec,
nemluvě o cytostatikách, často nebyl ani onen "mokrý hadr na čelo",
o kterém mluvil ředitel nemocnice v jednom městě Východních Čech).
Zaostalé vybavení laboratoří, RTG pracovišť, operačních sálů...
-
Cituji: "Zlato prodala ČNB, tedy bankovní rada. Přetavila ho do jiných aktiv."
Do papírků, respektive jedniček a nul, které jiná vláda generuje podle potřeby. Skvělý úspěch.
-
Devizové rezervy, to jsou ta čísla, která vygeneruje ČNB po libosti?
Na základě mandátu uděleného bankovní radou nakupuje ČNB dle
potřeby a podmínek na trhu zahraniční měnu tak, aby dosáhla
požadovaného uvolnění měnových podmínek. Na nákup cizí měny
může ČNB použít koruny v neomezeném množství, neboť českou
měnu sama emituje v papírové i elektronické podobě. -
No a měl v té době pravdu,proti západu.