Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pan ministr Němeček zapomíná na jednu jedinou věc. Když přestaneme všichni kouřit, pít pivo a jezdit autem na jeden jediný týden, tak jsme hluboko pod úrovní Řecka. Kde by potom vzal prachy na předražené zdravotnictví. To nám asi nepoví. Kdysi byl v televizi nějaký lékař, specialista, který řekl že stát na kuřácích má daleko víc peněz než kolik stojí jejich léčba. Tak kde je pravda? Pane ministře. Já jsem nekuřák, ale když jdu na pivo, tak mi to nevadí. Jdu tam dobrovolně a nevyžaduji aby nikdo nekouřil. Opakuji - jdu tam dobrovolně !!!
    • Na to Vám odpovím i když nejsem ministr,
      Neznám žádného odnaučeného kuřáka, který by peníze ušetřené za cigarety pálil!
      Utratí je za něco jiného. Například koupí benzín do auta a vezme rodinu na výlet.
      Spotřební daň u benzínu je podobná jako u cigaret, takže stát o nic nepřijde. Navíc tím podpoří cestovní ruch, zaplní se nekuřácké restaurace, děti se naučí cizí jazyk, poznají jiné kraje a pod.
      Z toho plyne, že kuřáci sice přispívají do státní kasy, ale okrádají tím vlastní rodinu! *3*
      Je pravdou, že statisticky umírají kuřáci o deset let dříve a tím ušetří stát na důchodech.
      Děkujeme milí kuřáci. *3*
      Horší je, když se mladý člověk uchlastá ve třiceti nebo čtyřiceti letech. Je jich čím dál víc.
      A přibývají i mladé ženy, což dřív nebývalo.Proti tomu se ale těžko bojuje, nepomůže ani prohibice, chlastat se bude pořád. *16*
      • Proti chlastu se ani nijak nebojuje. Jsou to jen kecy. Vždyť ani nejsou schopni zakázat reklamu na alkohol v médiích. Opravdu potřebuje dospělý člověk koukat na reklamu na alkohol? Opravdu tyto reklamy musí sledovat děti i v odpoledních hodinách v TV?

        Ať povolí tyto reklamy v TV (když už) až po 22 hodině, ne? Ale kdepak. proti alkoholu se nebude dělat nic. Naopak. Přeci po plošném zákazu kouření v hospodách se tyto hospody zaplní nekuřáky, kteří budou chlastat víc a majitelé hospod budou mít větší tržby *1*
  • Je zajímavé, že každý nakuřák, kterého jsem dnes poslouchal v rádiu z nás dělá jakýsi zaostalý ostrůvek v Evropě, jediné místo, kde se kouří. Kupodivu každý "zapomíná" na Rakousko, kde je také kouření povoleno. Nebo to nevíte? Nebo raději jen polopravdy? Nebo rakousko je také "africkým" státem? Zas jen manipulujete bulíci, že?

    A ještě pár informací:

    Dánsko - Zákaz kouření i v barech a v restauracích začal platit od 15. srpna 2007; v oddělených místnostech ale kouřit lze.
    Estonsko - Od 5. června 2007 platí zákaz kouření v barech a restauracích s výjimkou podniků, kde budou oddělené místnosti pro kouření se samostatnou ventilací.
    Finsko - Zákaz kouření ve veřejných prostorách se od 1. června 2007 týká i barů a restaurací; za přísných podmínek jsou povoleny speciální kuřácké místnosti.
    Itálie - Od ledna 2005 platí zákaz kouření ve veřejných zařízeních, která nemají prostory vybavené stanovenou ventilací.
    Německo - Od 1. ledna 2008 platí zákaz kouření na veřejnosti v devíti spolkových zemích, včetně Bavorska. Na celém území spolkové republiky je zakázáno kouřit na nádražích, na letištích, ve vlacích a taxících stejně jako ve federálních institucích a justičních budovách. Dále si pravidla určují jednotlivé spolkové země samy.
    • Belgie - Od ledna 2006 platí zákaz kouření na veřejných místech, od ledna 2007 se týká zákaz i restaurací, ale ne kaváren, barů, bister a venkovních zahrádek.
      Bosna a Hercegovina - Od roku 2004 platí zákon zakazující kouření na veřejných prostranstvích, ale téměř nikdo ho nedodržuje.
      Kypr - Kouření je od roku 2004 zakázáno ve všech veřejných prostorách s výjimkou restaurací a barů.
      Malta - Od dubna 2005 zakazuje kouření ve veřejných prostorách, výjimku mají restaurace a bary.
      Portugalsko - Od 1. ledna 2008 zakazuje kouření v téměř všech veřejných prostorách s výjimkou některých restaurací a barů.
      Španělsko - Od roku 2006 se nesmí kouřit na pracovištích; zákon rovněž omezuje kouření v hospodách a restauracích.

      http://www.odvykani-koureni.cz/koureni-v-evrope
  • "...za chvíli začne vláda zakazovat čokolády, tučná jídla a kdo ví co všechno a udělá z lidí nesvéprávné askety žijící pod knutou nekonečných regulí. " - ano, přesně tomu se blížíme. *11* *11* *11*
    • jenže když si dá v restauraci někdo vedle mě čokoládový dort či zelo,vepřo, tak mě to neomezuje, čoudící a smradící cigareta nebo doutník ale ano!!
      • A kdo myslíš, že stojí za bitkami v hospodách, otravnými kecy, rušením nočního klidu vyřváváním, ničením soukromého nebo veřejného majetku, sexuálním obtěžováním, domácím násilím?

        Myslíš, že to způsobuje nikotin nebo alkohol? ´Tzn. co je pro společnost horší?
  • "Hospody by se obratem změnily na kuřárny, místo personálu by si do nich nosili pivo sami štamgasti, celé by to velmi rychle začalo připomínat Kocourkov. Tyhle věci zkrátka u nás nefungují, lidová tvořivost (nebo chcete li vyčuranost) z většiny podobných nápadů udělá opak toho, o co původně šlo."
    .
    To vůbec nebude připomínat Kocourkov. To jen hospody, které živí štamgasti kuřáci zpo plošném zákazu zruší koncesi a zaloší jakýsi soukrommý klub, kam budou moct jen členové a pozvaní známí. Pak až přijdou hospodští na to, že to měli udělat dávno a nemuseli se bát berňáku, hygieny, ČOI, porušování autorských práv při zapnuté TV atd., atd. V tu chvíli se stanou jen obyčejnými občany, ke ketrým chodí denně na návštěvu několik známých a kamarádů.
    A to je správná cesta, jak reagovat na ty neustálé zákazy a příkazy.
    • přééésně!!! Totéž se týká všech drobných podnikatelů, řemeslníků a podobně - všech lidí, kteří za celý svůj život neuvidí od státu ani korunu, nemají žádné výhody a prebendy, ale jen cvakají a cvakají - VY...T se na stát a všechno to řešit jako občanskou výpomoc: vy mně sousede, upečete rohlíky a já vám spravím vodovod!
  • Debata na tohle téma je naprosto ujetá.

    Jenom bych chtěl upozornit na to, jak dopadla na začátku minulého století prohibice v USA.
    Přemíra příkazů a zákazů vede jen a jen k jejich nedodržování. Co takhle zakázat konzumaci alkoholu - opilý člověk je rozhodně mnohem větším rizikem pro své okolí, než člověk, který si zakouřil tabák. Lidé, kteří se přejídají nebo obecně nevhodně stravují jsou mnohem větším zatížením pro naše zdravotnictví než kuřáci - podívejte se na statistiky, kolik lidí má cukrovku a s ní spojené nemoci. Už jenom proto, že je jich více.

    Teď je na pořadu dne nekouření. Kdy se do parlamentu dostanou omezení, která se budou týkat dalších tzv. svobod? Zdá se, že již brzy. Zákazy a příkazy jsou způsobem, jak polarizovat společnost a na základě principu "Divide et impera!" vládnout - ovšem nejen kuřákům.

    Militanti - v jakémkoliv oboru - si připravují svůj vlastní neblahý osud. I oni mohou být zařazeni do nějaké skupiny, která bude omezována ve svých "právech". Je to jen otázka času.

    P.S.: Jsem nekuřák.
  • Tak jestli se v té a té hospodě muže nebo nemůže kouřit by mělo byt čistě na majiteli hospody, když tam bude zahuleno že si neuvidím ani na nohy tak tam jednoduše nepolezu hospod je po celém městě hafo.......
    • Které město má pán na mysli? U nás jsou hospody dvě- kouří se v obou. *16*
      • A teď si ještě představ, že by ani v jedné z nich nenabízeli pivo, které mám já rád. A pak prosazovat zákon, který by majitelům určil, kolik a jaké druhy piv musí mít v nabídce, aby byl zákazník spokojen. A ještě možná určit i cenu, ne? *1*
  • Já bych rozlišoval "restaurace" a "hospody". Když se jdu v poledne někam najíst, tak taky nestojím o to, aby mi někdo cmudil pod nos. Ale když půjdu večer s partičkou kamarádů do pajzlu, kde mají nejvejš buřty s cibulí a a naloženej hermelín, do pajzlu, kam se odjakživa chodilo chlastat, remcat a hulit, tak když si tam kámoši nebudou smět zapálit (já jsem nekuřák), bude mi ten modrej oblak kolem lustrů s mušincema chybět. Něco jako kdybych šel do bordelu a tam se nesmělo souložit. *1*
    • A já bych nerozlišoval, ale nechal bych to na poskytovateli té služby. Podle podmínek, jaké nabídne (kuřácká, nekuřácká, rychlost obsluhy, nabídka jídla a pití, druh piva, ceny, otvírací doba a třeba barva židlí) si vyberu, zda tu službu budu nebo nebudu využívat.

      Nestačilo by to takto?
  • Ať si poslouží. Většina barů a hospod se pak "změní" na soukromé kluby, a v těch jak víme kouřit lze.
    • nic takového závisláci budou chodit ven pěkně na mráz
      • O změně na soukromý klub naštěstí nebudeš rozhodovat ty nebo nějaký poslanec, ale rozhodne si to sám majitel příslušné nemovitosti. A pak se budou nekuřáci divit, proč má zavřeno ta hospoda, která má povinnost být nekuřácká, ale přesto tam někteří lidé mohou chodit. *1*
      • Na mraze budete jako doteď stát vy, páč pro vás bude většina podniků OUT nebo CLOSED. *15*
  • když začne uředník dbát o tvé blaho je zle
  • Se závěrem článku lze s autorem souhlasit. Naše vláda začíná kopírovat byrokraty v EU, kteří také nezvládají své funkce, na které politicky nedozrály, a proto se snaží státy unie převychovávat, řídit, nařizovat, měnit i všude tam, kde jim do toho nic není. Podobně naše vláda. Záslužný čin ochránit občany před rakovinou plic ztrácí na účinku, pokud tak nechce i "pacient". A tento fakt státu uniká. Není se čemu divit, když jej řídí a vedou "béčkoví" politici a známí eurohujeři.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit