Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • My už máme ty své nohy jako řešeto, jak se do nich pořád střílíme 😀

  • dzixy

    Pokud je pravda s problémy plynových  kotlů, domnívám se, že zodpovědnost za to mají dodavatele plynu, kteří na tuto okolnost / jiné vlastnosti plynu /,  měli dostatečně včas upozornit.

    • Zodpovědnost za problémy bych hledal jinde, ale to je jedno, protože to stejně vždycky zaplatí spotřebitel. "Většina kotlů a dalších plynových spotřebičů v českých domácnostech byly nastavené a seřízené na ruský plyn. Jenže do Česka teď po protiruských sankcích proudí tato surovina z jiných zemí, které má ale jiné složení a může například ucpávat hořák nebo potrubí. Spotřebiče je proto nutné upravit."

      Tuto prémii získali spotřebitelé navíc!

      " V případě již zkolaudovaných objektů je povinností majitele nemovitosti sledovat údaje o změnách složení plynu (norský, nizozemský, katarský, americký včetně zkapalněného skupenství, pozn. aut.).Tyto informace a s nimi spojená technická řešení by měli majitelé nemovitostí obdržet od distributora, respektive dodavatele plynu"

      No a toto je další "radost"

      "Pro koncové zákazníky nejde primárně o životu nebezpečnou, jako spíše o nákladnější záležitost. Náhradní hořáky vyjdou na deset tisíc korun, práce spojená s jejich výměnou, případným čištěním a kontrolou stojí zhruba na dalších pět tisíc – podle velikosti zařízení a rozsahu eventuálního poškození.Speciální filtr, který by u mnohých plynových kotlů měl stačit, vyjde na přibližně 1,2 tisíce korun, k čemuž je ještě zapotřebí připočítat náklady za práci.

      • mun.go

        No jo - ale dodavatel plynu je z Německa (Innogy, RWE ...) a prohlásí, že německým normám to vyhovuje ... 

        Kromě toho nejde jen o hořáky - také o potrubí z mědi, které se v interiérech na plyn používají a o mosazné (slitina mědi a zinku) armatury - viz odzinkování mosazi

        Koroze materiálů: měď a její slitiny


        On totiž ideově čistý zkapalněný a vypařený plyn obsahuje všeliká svinstva včetně té síry ... v ČR jsou tisíce kilometrů plynovodů, přípojek a armatur ...

      • Zodpovědnost? Za to může přeci Babííííš!!!
        Jsme celí radostí bez sebe, že nebereme Ruský plyn a tak to domácnosti rádi a s nadšením zaplatí. A Pepíček Síkelů jim za to pošle pohlednici k velikonocím.

        Děkujeme, naše milá vládo. 

    • Jj - a zaplatit opravy...

  • goyim

    Co na to fialový signálista? Asi že je všechno v pohodě.😂

    • Diwa

      Tomu to je jedno, lidi si tu případnou opravu kotlů zaplatí ze svého, takže pohoda.....

  • sow.da

    Ale podle ČT se přece nic neděje a protože to je etalon pravdivosti, tak nechápu ty rozhořčené výkřiky. :) :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit