Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Stát by měl podporovat jak důchodce , tak rodiny s dětmi a lidi sociálně znevýhodněné. *16* *16* *16*
  • Dejte už dnešním důchodcům, kteří celý svůj produktivní život pracovali a odváděli daně, konečně pokoj! Nechte nás ty naše poslední měsíce či roky prožít bez zbytečného stresu. Vždyť je to až nechutné, protože se jedná o rodiče a prarodiče všech, i těch, kteří do nich tak nestydatě "kopou". Bez těch nenáviděných důchodců byste tu vůbec nebyli, to vám nedochází? Těch pár korun, konkrétně 45 Kč, které nám s těžkým srdcem chystáte přidat, si klidně nechte. Nám nepomůžou a vám se snad uleví.
    Jestli něco nechceme, tak je to ujídat mladým, jak se nám vnucuje. Budoucnost našich dětí nám leží na srdci celý život, i teď na jeho konci, ale slušný důchod, ne almužnu, si zasloužíme. V neposlední řadě i proto, abychom "neujídali chlebíčka".
    Omlouvám se za emotivní příspěvek a zdravím všechny slušné lidi, mladé i dříve narozené.
  • Vážení diskutující, pouze připomínám po 24 letech prosperity a přechodu od neekonomiky k ekonomice, že se rychle blíží výročí oslav 17.Listopadu.
    Mnozí z Vás a to i dnešních důchodců (většinou Pražských na Letné pře půl miliónu) nebo v té době studentů (dnes možná rodičů pobírající sociální dávky) cinkala klíči na Letné (zdůrazňuji, že byly od bytu, chaty, garáže, auta), a protože desetitisíce z nich skončilo po 24 letech na ulici (nebo v brzké době skončí pod mostem) a přesto dále volí strany vzniklé z O - čekávám F- unkci. Uvědomte si, že většina z Vás po roce 89 volí svobodně a neustále Občanské Fórum, respektive nově vzniklé strany napříč politickým spektrem, vzniklé z Občanského Fóra (lze na Internetu dohledat všechny členy OF) kteří se transformovali do různých stran, straniček a uskupení.
    Tak nezapomeňte opět přijít na Oslavy na Národní třídu a svobodně a demokraticky zvonit zbývajícími klíči...
    No a závěrem neuškodí připomenout si z Programového prohlášení OF na stránkách po 24 letech například citaci: " Musíme opustit dosavadní způsob hospodaření. Bere chuť k práci a mrhá jejími výsledky, drancuje přírodní zdroje, ničí životní prostředí a zvětšuje celkové zaostávání Československa za světem. Jsme přesvědčeni, že tento způsob hospodaření nelze dílčími úpravami zlepšit. Chceme vytvořit rozvinutý, byrokratickými zásahy nedeformovaný trh. Jeho úspěšné fungování je podmíněno rozbitím monopolních pozic dnešních velkých podniků a vytvořením skutečné konkurence. Ta může vzniknout jedině na základě souběžné, rovnoprávné existence různých typů vlastnictví a postupným otevíráním naší ekonomiky vůči světu. Státu samozřejmě zůstane i nadále řada nezastupitelných funkcí. Bude zaručovat obecné, pro všechny stejné podmínky hospodaření a provádět makroekonomickou regulační politiku s cílem zvládnout inflaci, nárůst zahraniční zadluženosti i hrozící nezaměstnanosti. Jedině stát může garantovat nezbytné minimum veřejných a sociálních služeb a ochrany životního prostředí.
    http://www.89.usd.cas.cz/dokumenty/26.html
    Nebo z projevu prezidenta ČSSR Václava Havla ve Federálním shromáždění ze dne 23. ledna 1990 tato slova : "Všichni chceme republiku sociálně spravedlivou, v níž nikdo nebude trpět existenční nejistotou, v níž nebudou strádat lidé postižení, staří, děti či lidé jakkoli jinak hendikepovaní. Chceme republiku, která bude starostlivě pečovat o to, aby zmizely všechny ponižující přehrady mezi různými společenskými vrstvami, republiku, v níž se nebudeme dělit na otroky a pány." zde odkaz: http://www.vaclavhavel.cz/showtrans.php?cat=projevy&val=325_projevy.html&typ=HTML
    Zbývá se zeptat všech cinkajících, bývalých členů OF v nově vzniklých stranách, CHARTY 77, kdy konečně bude ta prosperita ???
    Nebo snad chce někdo tvrdit, že 15-18 ročně umrzlých, desetitisíce bezdomovců, 48 lidí otrávených metylalkoholem, tisíce sebevražd, milióny exekucí, cca. 2 bilióny státního dluhu, desetitisíce žebráku atd... naplnilo toto programové prohlášení, prosperitu, svobodu a demokracii ???
    *6* *6* *15*
  • U nás je nejdelší mateřská a rodičovská na světě *1* matky by ji chtěly prodloužit,až do plnoletosti dítěte *1*
  • Pod podporou rodin si představuji podporu domácí výchovy dětí až do věku povinné školní docházky. Rozhodně ne podporu odvádění rodičů (zejména matek) od dětí do zaměstání a vychovy malých dětí ve státních socialistických teletnících.
    • 50tisíc dětí se jen v letošním roce nedostalo do socialistických teletníků,proč si rodiče stěžují,že pro jejich potomka není v teletníku místo,když s ním mohou být doma v klidu nikdo je dnes nenutí nebo snad ano *1*
  • Lide by meli zit dustojne a mnozi o to prisli,nebot pouze prezivaji od vyplaty.Duchodci hladovy a nemaji kde ziskat pomoc,nebot dost jich je samo a stydi se,jak dopadli.Babka nasla popelnici,kde je vzdy neco k snedku a je stastna,ze ma neco.Priznala mi,ze chtela krast,ale nenasla odvahu a zebrala uz i o penize,kdyz mela hlad..,vyhnali ji uz i bezdomovci od popelnic,co je jejich rajon..Bylo mi z toho vselijak,smutno a predstavila jsem si,jak je asi tem,co jsou nemocni a nemaji stesti,aby se k popelnici apod.dostali..Pozoruji i rodice,jak odhaneji deti od drahych mlsek a deti lituji..Za komousu bylo levne,vseho dostatek.Modri tu vse zliklidovali,je bida..Jako deti jsme mely moc dobrot,levnych zmrzlin od 50 hal.,lizatka za 35 hal.,stangle 1 kc,dorty levne od 1 kc,nyni 1 zakusek 20 kc,driv byly dorty vetsi...Tolik jsou lide sizeni,driv byl vyber vseho,nyni same predrazene sizeniny,kolikrat bez chuti,zlata doba driv...Byla pece o mlade,slabe,same vyhody,nyni jen bida,vse chatra...,bude hur..Lide na sebe zas voli bic,je dost hloupich...Jedina KSCM jeste mysli na lidi,aby tu bylo lip,modri jen na sva konta,jak prijit lehce ke zdroji penez a nove strany,prisluhovaci pri modrych se jen prizivy na penezich,na ktere se uz klepou a delaji saskarny,po volbach lidem zas utahnou vic opasek,snizi zivot.uroven,bude hur ....
    • Vy píšete z Austrálie nebo teprve objevujete kouzlo diakritiky? A nerozumím tomu "Duchodci hladovy".
      • Koukám a nestačím se divit,měkké a tvrdé I-Y nemá s diakritikou nic společného a to nejsem vystudovaný češtinář.Bože jde snad o obsah a ne o nějaké písmenko.Všichni nemůžou být vzdělaní jako vy Hynku,ty diakritiko,bože bože,dej lehko.
      • Jestli se zadluzime dal,jednou tomu porozumite,az budete mezi stare nemohouci patrit.Nyni je jeste co jist,ale jestli zlodejny tu neskonci,nebude tu brzy nic a lide budou na ulici a i hladovet...Stari je oslabeni tela,prichazeji nemoci,pamet nefunguje lip a vznika bezmoc...Starym by se melo pomoci,stari oslabuje a lide se stavaji bezmocni,jsou lehkou obeti zlodeju...Je ostuda,ze se stat nedokaze o ne postarat,aby dozili ten zbytek zivota dustojne a tesili se jeste,co jim zbyva a nemuseli zivorit,hladovet a exekuci,podvody prijit kolikrat i o strechu nad hlavou,oni se uz tak totiz neorientuji v teto drave dobe..Venku je ke stari ucta,vidim spokojene babky,jak i cestuji,prijedou autem pred market,nakupuji...Maji ruzna choditka,kde si i sednou,kdyz jsou uz vycerpane,je u toho i kosik na nakup,je to bezne.Jsou upravene,je na nich videt spokojenost...Nerada nakupuji,nebot vidim nejen babky,jak hledaji slusne ceny,par lidi v krame a kosiky skoro prazdne...Driv se nakupovalo naplno,byly v obchodakach fronty,jeste nez otevreli a nestacilo se doplnovat zbozi..Nyni jsou lezaky...,je to ubohe,zlata doba driv,kdy byl nadbytek,vyber,levne,kvalita,tolik toho bylo,nyni jen to same...,i z letaku na pridel...
  • Asi je to tím, že je u nás už víc důchodců. Oni se bojí o svá vnoučata a chtějí jim přilepšit. A politici počítají, že to přijde levněji. Je jich míň.
    • Omyl !!! Důchodci pracovali celý život a platili si 50 let důchodové pojištění, ze kterého jste ale žili i vy, mladí. Takže hyeny se je snaží vraždit. Mohou za to zloději miliardáři. peněz je objemově přece dost, ale jsou rozděleny tak, že několik miliardářů vlastní 90 % všech vydaných peněz, zbylých 10% peněz vlastní 10 milionů občanů !!! A ty podporuješ zlodějské miliardáře a chceš vraždit důchodce ???
  • Lidé chtějí konečně v klidu žít bez ohledu na věk ,sociální stav,etc-c Copak je na tom pro naše politiky nepochopitelné že neustále vymýšlejí hovadiny.Žádné peníze ani majetek si sebou do hrobu nevezmou.Jediné co po člověku zůstane jsou jeho činy a životní postoj jaký zastával.Nechápu co je na tom složitého,stejně tam půjdeme všichni,uvědomme si že jsme zde jen na chvíli a nikdo nám nedal právo uzurpovat si nějaká práva na ukor někoho jiného.Vzpamatujte se už proboha.Copak spokojenost je v krádežích,zlodějinách,násilných činech atd.
  • Jen ztráty z vietnamských zlodějin dosahují téměř 100 miliard Kč ročně. Jo respektování kulturní odlišnosti něco stojí. Přece nikdo nechce kvůli pomoci rodinám a důchodcům omezovat kulturně odlišné občany a jejich zvyky.
  • Za "socialismu" byly výrobní prostředky státní a tak zisky šly do státního rozpočtu.Dnes do státního rozpočtu jdou daně, které na naplnění rozpočtu nestačí a tak se stát zadlužuje a peníze končí v zahraničí. Aby se rozpočet naplnil, musela by být stanovena daň, která by zahrnovala diferenciaci příjmů. Kdo víc vydělává, tak by měl víc odvádět. Ale to se samozřejmě nebude líbit podnikatelské sféře. A tak se bere všem stejně, bez rozdílů jak kdo na tom je. Ale je to málo a tak se mlátíme ode zdi ke zdi. Pokud by se v daňové oblasti přitvrdilo, aby byl rozpočet vyrovnaný, tak dvě třetiny obyvatel by provedlo další převrat. Ale nejdříve budou hledat variantu "socialismu s lidskou tváří". Ale co to je?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit