Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • musel bych reagovat na pomalu každý řádek toho rozhovoru s Haškem. Zase si mě Váňo nasral, že to svět neviděl, pač nesnáším lidskou hloupost a vy, děcka komunistů, jí přímo vyzařujete v té výchově, v jaké jste byly modelovány..V té pasáži, jak se nyní máme kontra to, že koukáš raději dopředu. Pak bys měl  jako analytik (trenér) i umět anticipovat. Ale takoví jako ty, Veselý a spol ani nemusíte, protože vlastně vytáhnete přinejhorším stranické knížky a místo na ten Melantrich půjdete do lampionového průvodu s mávátky. Vždy podle situace a hlavně zareagovat včas - to ta pasáž, kdy ti máme uvěřit, že jsi jako děcko elitního komunisty (soudce) orodoval a vyloženě se modlil za revoluci.. Prostě už vám nic nezbývalo, tak jste převlékli kabáty.. A ty tady ještě odpublikuješ rozhovor, kde se za to vůbec nestydíš..
    Tady si přečti, co se děje na Slovensku, kousek od nás. A podílí se tam na tom ti, co řídí republiku tady u nás, byť se tahle první slušná vláda od revoluce snaží, co může, aby místním oligarchům v těch totalitních manýrech zabránila.. i přes Kalouskovy plky, který jim naopak nadbíhal (daňové výjimky) jako ministr financí..

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-slovenske-osobnosti-zadaji-ppf-aby-branila-tv-markiza-pred-politiky-248034#utm_content=ribbonnavignews&utm_term=Markiza%20kellnerova&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz


    A člověk fakt zírá, že vám oli asi úplně yebe. Máte tady v teritoriu akvizice, komunismus přináší jako první věc znárodňování, absolutní diktaturu psychopatů, Andrejových 30% za chvíli ve vzduchu, na čekačce vlci jako Raichl, ten bláznivý japonský nedouk, soudružka Konečná, nevyzpytatelní socani a s nimi v zádech senilní moudra Milouše a Václava, Bouček už zve do TV komouše jako seriozní diskutéry tak, že mu pak utíkají hosté z debat, když tam soudružka Konečná rozjede ty své alotrie v pokračování těch bezduchých tézí Falmera (zkráceně pokračuje v blbosti té partaje komoušů tak, jak je historicky známe, oni snad ještě neodprezentovali rozumného, racionálně uvažujícího jedince) a začne obhajovat soudruha Putina tak, že pak v tom má takový Tomáš Hubschmann a další kopačky úplný guláš, kde leží pravda, byť věc je jasná, jako že máma má Emu ze slabikáře a my to tady z 68. roku známe nejlépe jako národ přeci. Do toho nám tady Váňa zarecituje Walkerovu Poštovní schránku, že šecko je v klidu, a kdyžtak komunismus se dá dělat i s lidskou tváří a buďte v klidu, dokud sem nevjedou zase tanky, popř. sem soudruh Fico nezačne posílat sovětské agenty se slovenským pasem.
    Renátě Kellnerové se fakt divím, že to PPF stojí za tu ostudu. Že jim současný slovenský trh stojí za tu ostudu, s jejich ekonomikou bez ekonomů závislou přísně na dotacích z EU, absolutně netuším, jaké promile akvizičního potenciálu si tohle stojí v portfoliu PPF. Tak tu Markízu prodejte, tak jako jste prodali akvizice na východě v zemích, kde se rýsovala nízká vymahatelnost práva a nemusíte se takhle ponižovat a vysílat tam soudruha, který z té televize udělá další CCTV nebo ten Kimův korejský teleshoping s tou gesty a plamennou dikcí rozevlátou soudružkou v tom kimonu.
    Vyloučit navíc Slováky z EU, tak Fica lidé do půl roku vyženou ze země i s tím dalším bezmozkem Pellegrinim, oba evidentní narcističtí psychopaté zaměření na touhu po moci, v orientaci na věci v tom rozdělení osobností v rámci sociální psychologie. Vůbec jim nejde o budoucnost národa, to by ho takhle nezadlužovali jako se jim to "daří" v současnosti..
    Ale nebylo v tu chvíli z čeho krást, nebylo by už ani na ty mandatorní výdaje (veškeré soc. dávky, na kterých je závislá půlka Slovenska), pač Slovensko, a to všichni víme, kdo se zajímáme o makroekonomii, si na sebe NEVYDĚLÁ.. Jen mandatorní výdaje tam dosahují vyšší procentuální výše v rámci rozpočtu, než je tomu u nás a u nás je to už tak alarmujicích 80%.
    Už nyní si navíc Slovensko půjčuje s katastrofálním úrokem, snad nejvyšším ze zemí EU, tzn. pro Renátu ODKLON investorů a velká nedůvěra nejen v tamní ekonomiku, ale i právě tu vymahatelnost práva, tzn. ochranu akvizic..
    Zavčasu prodat. :)

    • tohle je nejlepší vláda od revoluce a zatím jediná, která pracuje pro
      občany, nejde na ruku oligarchům, tzn. podnikatelským skupinám, snaží se
      a daří se jí to snižovat veřejný dluh, tzn. nezadlužovat příští
      generace (úplný opak třeba toho, co se děje nyní na Slovensku pod Ficem,
      kde se zadlužují rychlosti světla..) + nakládat s veřejnými financemi s
      péčí řádného hospodáře. Zbyňa Stanjura to taky zdůrazňuje v každém ze
      svých rozhovorů do médií..

      Slováky nyní stejně zasáhnou na 100% sankce EU s pozastavením dotací díky zasahování do nezávislosti medií v zemi Ficem a jeho socanskou vládou + podkopávání právního státu, stejně jako tomu bylo v případě té minulé polské jehovistické vlády. čiže nebude tzv., z čeho Renáto brát na protislužby.. ;)

      jakože nikdy nebyla lepší příležitost pro to Slováky vyloučit z EU - jednak to napomůže tamní opozici a i té poslední tetě ze Sniny to ukáže, kam je Fico s Pellegrinim a těmi nácky zavedli, ale taky současné Slovensko, s jejich rusofilní politickou reprezentací, představuje bezpečnostní hrozbu pro západní země a západní hodnoty v podobě té možné infiltrace sovětských agentů, kterým Fico může poskytnout slovenské pasy. Pač momentálně byli odtud vyobcováni, ale ten rusofilní, tendenční příklon Fica směrem ke Kremlu a obecně vývoj slovenské společnosti, která je dlouhodobě rusofilně nakloněná, se určitě dá označit za bezpečnostní hrozbu. 
      Namísto Slovenska bych do EU přijal Ukrajinu.. :) Jakmile si to tam Slováci vyřeší, mohou zahájit nové přístupové rozhovory, momentálně se i zadlužují rychlostí dřívějšího Řecka, tzn. za chvíli budou ohrožovat i maastrichtská kritéria, což už bude v rozporu s EU rules. Fico totiž teprve začal a s Pellegrinim jsou nepolíbení ekonomikou, vypadají dosti ve svém jednání tak, že budou končit ve stylu po nás potopa...
      EU Slovensko stejně ekonomicky nic nepřináší, tím se nemusí v EU ani nikdo zajímat. Geograficky pak budou v obklíčení Ukrajinou. Navíc to bude bič i na soudruha Orbána, který by okamžitě stáhl krovky a zmírnil svou retoriku, příklady táhnou..

  • a jenom off topic, protože tohle je plné právo každého trenérského týmu vybrat si tým dle svého uvážení, ale zase byste měli být pánové pak soudní, a pokud se vám nepovede ME, tak z těch koryt odstoupit, včetně předsedy svazu, takhle se to dělá na západě.
    Pač slyšíme, že skládáte tým směrem k MS... ale pokud neuspějete na ME, tak na to MS už ten tým může skládat úplně jiná sestava, předpokládám.
    Z tohoto pohledu nechápu, ale jsem laikem, proč 3 měsíce před ME zkoušíte nějaké experimenty s novými hráči (hlavně do obrany teda), když byste měli asi ladit (vzhledem k minimu tréninků, některé mají být regenerační navíc, jak jsem nyní slyšel) sestavu a systém směrem k tomu ME tak, aby se to sehrálo. Ale uvažuju jen logicky, možná v trenérské praxi existují nějaké metodické zkratky, jak k těm automatismům ve hře dojít i za ten jeden, dva srazy, které vás čekají do ME. V klubové praxi ale trvá takové sehrání min. rok, čiže jsem četl, že trenér Hašek projevil KOULE a vybral si to podle svého, jenom nevím, jestli je to metodicky správně skládat nyní nový tým, když je důležitý turnaj doslova za rohem.
    Pak jsem ale taky četl, a to mělo koule zase podle mě, že ve finále jsou důležité ty výsledky, to prohlásil kolega Kostl. já bych taky jako manažer myslel..
    Dost mě překvapilo, že v nominaci není takový Vasil Kušej, který hraje, v lize je elitní v bodování, chápu, že tam nejsou někteří jinak kvalitní hráči ze zahraničí, kteří v klubech nehrají, to se obhájit dá, ale zrovna Vasil je moderní hráč, tahový, soubojový, ale je to právem trenéra vsadit na ty, kterým věří. Ale měl by mít pak ty koule tu funkci složit, což nevím, jestli se Ivanovi podaří právě, kolega Fousek by si nejraději asi taky prodloužil mandát nějak uměle, než vyvozoval důsledky, pač to by bylo na složení už možná teď po těch všech kauzách, naposledy i se sudími na tom soustředění. :)
    Chápu koncepci, ale nechápu ji 3 měsíce před turnajem. Na to snad máte čas po ME, je tam dlouhý cyklus před MS. Teď byste měli vycházet z toho základu a to pozitivní tam promítnout, pač trenér Šilhavý třeba zrovna Vasilem dost oživil poslední srazy. Ale jak říkám, pokud máte svůj recept, pak je to právo a erudice jedinců s trenérskými licencemi. Jen máte fakt těžkou skupinu, nic na experimentování, chlapci.. Pač soupeři jsou sehraní a opravdu silní, Turci mají velmi silnou generaci, trefili jsme je v nepravý čas, měli teď hluché období minulé roky, ale nyní jim začínají žně podle mě s touhle generací..

    • navíc na to MS se ani nemusíte kvalifikovat, na tom Euru jsme. Nevím, jestli by se manažer (šéf) svazu měl konfrontovat s myšlenkou, že Euro tzv. bude přípravou pro MS, kde ještě ani nejsme, už jen protože z toho Eura a úspěchu na něm přeci pro svaz plynou příjmy do rozpočtu. A nemalé.
      moc té retorice Haška nerozumím, se přiznám, teď ji zase čtu v rozhovoru s golmanem Kovářem. Při té bilanci v kvalifikacích MS, kterou jako země historicky máme, by se měl opravdu soustředit na nejbližší turnaj, aby se ho ještě ta kvalda týkala, nebo aby nešel od válu pak jako historicky nejméně úspěšný trenér, pokud by to v té kvaldě o MS dopadlo jako standardně.
      Podle mě by si ale svazový výbor měl vyhodnotit práci trenérského týmu už po tomto turnaji, zvláště pokud bychom tam dopadli nějak tragicky nejen s nepostupem ze skupiny, ale i slabým bodovým ziskem.
      Chápu význam koncepční práce, ale taky bychom neměli snižovat význam turnajů jako Euro a jet tam něco (někoho) s nějakým výhledem zkoušet. To mi přijde hodně jelimanské..zvláště, pokud se o tu kvaldu na to Euro Hašek a celý tenhle trenérský tým nijak navíc nezasloužil.

  • Dobře, nevypovídá ale nižší počet reprezentantů z ciziny víc o tom, že o Čechy není venku takový zájem?


    se to tak prezentovat, ale narážíme na mé životní nastavení. Snažím se
    spoustu věcí vidět pozitivně a optimisticky, protože negativismu je
    u nás víc než dost. Vždycky se snažím hledat pozitiva a jsem rád, že
    i kolem sebe mám pozitivně naladěné lidi.

    Zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-reprezentace-rezim-nam-bral-sebevedomi-stale-jsme-negativni-hasek-a-zazitky-z-reprezentace-5024920


    Ivane, já tě nechci soudit, od toho tady nejsem, ale fakta..  navíc pokud jsem veřejně činným, dávám rozhovory, pak bych měl mít rozum. O komouších a lidech, kteří splynuli s tehdejším režimem, je známo, že jsou ohební, dnes se tomu rádo říká diplomaté, čekají na vývoj situace zkrátka, žádná osobní odvaha. Proto zve Bouček na Primu komunistku Konečnou, ačkoliv to není ani jedna z parlamentních stran, ale co kdyby, že.. Rostou jim preference.. Mareš velebí Putina na Evropě 2 apod. ještě před tím vpádem Sovětů na Ukrajinu. Komunismus vás především naučil bažit po funkcích, naprosto nekriticky. Proto  intelektuál za komančů topil a tvůj otec soudil. Jeden měl více osobní odvahy než ten druhý holt, často i více rozumu, ale takhle to prostě bylo, že intelekt byl upozaděn (na škodu), důležitá byla agitace, křivení hřbetu, to děláte i teď před Fouskem ostatně, a on to má rád, takovými lidmi se rád obklopuje (přímo definice Napoleonského komplexu)... Na svazu je nyní taková ta komunistická, kolektivizační nálada, kde to není o schopnostech, ale o oddanosti především.. ;) A to je mi předseda svazu fuk, ale sleduju ho déle a vidím do něj už myslím parádně, proto to taky takhle vypadá nyní u repre a volil tuhle nepochopitelnou cestu. Je to jako v tendru nevysoutěžit nejlepší nabídku, ty si Ivane nebyl nejlepší možnost z nabízených, bohužel.. to je ale o soudnosti (dále v textu..)
    Tvrdím, že výchova v komunistické rodině se pozná a s tím jedincem se to pak táhne i v životě. Za to můžeš poděkovat rodičům. Máme tady lepší, úspěšnější trenéry, ale tohle ti nemůže spousta lidí vysvětlit, pač to je právě ten pozůstatek komunistické výchovy..Dalším je pak to vykrucování se, naštěstí jsou ty vaši výpovědi s Jardou Veselým taky o rozumu a intelektu, čiže na sebe řeknete i to, co by vám tiskový mluvčí proškrtal..Tvůj otec soudce, to je stejná linie jako komunistický prokurátor, těžili jste jako rodina z doby. Ty si za komančů vystudoval, JUDr, o právech víš podle mě kulové (dílem komoušských osnov, dílem, že tam nešlo vůbec o studium, to si musíš přiznat už sám), to studium při fotbale probíhalo všichni tušíme jak, proto ti taky nedělá problém jezdit pracovat do zemí, kde ta práva žen, menšin potírají, to budeš asi jediný právník od nás takový. Tam je to zase o té zištnosti, nulových zásadách, idejích (výchova v komoušské rodině). Pač tohle by žádného vysokoškoláka snad nenapadlo, až na pár lékařů, ti se ale můžou ohánět Hippokratovou přísahou, léčit musí za určitých okolností i vojáky nepřítele, ať už by byl jakýkoliv.

    Nějaké ideje si prokázal u kauzy praotce
    Berbra, ale zase si hned z toho vytěžil funkcí - tehdy nakrátko předsedy svazu (asi to tolik neneslo), pak trenéra repre, což už pak katapultuje zase k angažmá v zahraničí. Jinak takový Ping Pong v čajně taky nesnáší korupci, to je takový
    zajímavý totalitní strašák. Je to u těch papalášů z toho důvodu takto
    zakořeněno, pač každá diktatura se bojí svržení a ten klientelismus a
    korupce jsou těmi nástroji možných zákulisních převratů..
    To, jak jste s Jardou Veselým jednoduššími o tom svědčí ta pasáž s klíčemi. Pač Jarda na mě zkoušel hodinky od Maradony, ty zase tohle. Nicméně si to s ním neprobral, pač Jarda vyloženě nesnáší Čechy cinkající a v nějaké revoluční, NEGATIVNÍ, náladě.
    Ivane, tohle celé je o kritickém myšlení, slabší povahy to shrnují a dávají tomu zkratku negativní nálada. To kritické myšlení tě měli naučit komouši na těch právech, tam tě taky měli naučit myslet, než budeš dávat tyhle zavádějící rozhovory.
    Krom toho tu negativitu jste projevili nejvíce ty, Veselý, Mareš a Bouček, když jste se dozvěděli, že nějaký Mynář dostal nabídku z Holly, nechtěj, ať to zase rozepisuju u každého z vás. Kdybys byl přející, držíš hubu, ale ty máš tu komoušskou, ubrečenou, ustrašenou, NEGATIVNÍ, nepřející výchovu s nulovou sebereflexí.. :) tzn i omluva nic neříká, komouši se taky nikdy neomluvili. Stačí sledovat stalinistu Falmera (Filipa). Naštěstí z vás kape blbost, čiže trošku inteligentní jedinec si v těch výrocích, textech najde své a pomyslí si své..
    Ještěže jsou i novináři, kteří ti nedělají to P.R. a vytvoří tento elaborát výše, a´t už taky z nedostatku rozumu, anebo aby tu pravou tvář jedince, jehož rodina přisluhovala režimu a on z něj taky těžil, viděli i ostatní.
    Vaše rodina i ty sám byste měli mlčet, to by bylo to nejlepší v téhle době, nikdo z nás, kteří jsme neměli drtivou většinu rodiny ve straně, protože s režimem nesouhlasili, by nic neřekl (pač vámi pohrdáme a je škoda se k vám vyjadřovat, nikdy to nepochopíte, kolika lidem třeba tvůj otec rozsudky ublížil, jenom abys ty mohl studovat, měli jste se tzv. dobře, proto jsi zvyklý přeskakovat schopnější a nepřijde ti to vůbec zvláštní ani v této době), stejně jako další přisluhovači režimu. Takoví soudci jako tvůj otec odsoudili Miladu Horákovou, právě toho Václava Havla apod. Tobě asi úplně yebe, že s tímhle obrazem jdeš ještě do medií dělat ze sebe revolucionáře a snad i oběť.. Prostě jste jako rodina zavětřili, že by bylo dobré v davu teď zase pro změnu bojovat za tu demokracii..
    A nemanipuluj Váňo, fakt nejsem tak jednoduchý jako vy dva s Veselým.

    • tu nepřející povahu komoušských typů bych nahradil lepším slovem - závistivou. Vždyť na závisti mezi lidmi je postavena celá ideologie marxismu, ze které komunisté vycházejí... krom tedy té sociologické teorie konfliktu..kdo se nad tím zamyslí..

    • Ohledně národního cítění Ivane bych se taky mohl rozepsat, ale marním akorát čas. Vy to prostě máte naučené z komoušských rodin jako ten Milouš Jakeš se Štrougalem ty nic neříkající, tupé projevy z Červeného hrádku.
      Děcko z komoušské rodiny nemůže tvrdit, že má nějaké národní cítění, protože vy jste prostě tu republiku prodali hned několikrát. Jako vystudovaný právník, i když marxismu leninismu bys měl znát historii. jsou to fakt všechno takové bláboly, co jsi zase sesmolil pro ten sport.cz, že to se musí lidé s kritickým myšlením smát, nebo plakat, mají-li to národnostní, protože všichni s kritickým myšlením tak nějak nejen po přečtení článků třeba kolegy Psotky, bývalého technického ředitele svazu (+ po výběrových řízeních, všech těch skandálech - repre, sudí, nekvalifikovaní lidé ve funkcích - vůbec ne nej manažeři na trhu), jak to tak asi na svazu chodí. Chybí tomu už jen korupční skandál, jak už jsem psal. Ale i tak je těch úletů už dosti. Manažeři asi chápou, o čem píšu..
      Jste sice spolkem, ale pořád je to obdoba akciovky, hospodaříte s veřejnými penězi (koncepce čs. fotbalu od technického ředitele se nabízí v tomto čase), spolkem jste jen proto, abyste byli do poslední chvíle neprůhlednými. Kontroloval bych vás každý měsíc pod Fouskem (NSA), pač mám pocit, že na svazu je teď tá pravá komunistická byrokracie, hlavně dělejme, že něco děláme.. :)

      • prokurátoři, soudci, policisté - za komoušů estebáci jsou základem MOCI každého režimu, Ivane.. akorát že v demokracii je neřídí politici. U nás a v Sovětském svazu oligarchové a bývají v těch demokratických zřízeních neúplatní, proto v USA odsoudí ducka bez problémů a u nás není možné odsoudit jediného politika, oligarchu. U nás byl odsouzen jen jediný - socan z politiků, zřejmě ho nikdo nepotřeboval..
        Tzn. tvůj otec byl součást státní moci, Ivane.. Neměl bys o tom moc mluvit. A tak jako každý sparťan tahá za sebou kolegu Kasíka, tak by ti měl i svaz přidělit nějakého tiskového mluvčího. Fakt ho potřebuješ.. Kolega Veselý 2x.. ten zpochybňuje i sametovou revoluci.. Vy jste skvadra teď u té repre, pak kolega Kostl s kolegou Soukupem nemají mít názorové rozpory hned ze startu, jestli se dá v Arábii vydělat nebo nedá.. :D to byla taky debata na dálku... doufám, že takhle nefunguje vaše analytika, pač to bude problém, nemáte nikterak lehkou skupinu na tom ME..

  • Do premiéra se poté opřel i bývalý šéf
    TOP 09 Miroslav Kalousek. „Tohle fakt bolí. Mluvíme-li o akcionářích,
    mluvíme o osobách, které mají svá práva a povinnosti vymezená
    příslušnými právními předpisy. Nikde v nich se nepíše o jejich
    posuzování podle jejich majetku a nikoho by to nemělo ani napadnout,“
    napsal bývalý ministr financí.

    Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-akcie-fondy-fiala-rozcilil-akcionare-cez-pry-jsou-to-vetsinou-bohati-podnikatele-248063?_zn=aWQlM0QxNjkzODYzNTQ5NjU0NTMyMjc2MiU3Q3QlM0QxNzEwODIwNDU4LjQzNyU3Q3RlJTNEMTcxMDgyMDQ1OC40MzclN0NjJTNERjdCRjNERDUzNDEwMkRFRDYxNkRCMjdFQzEwQjc0Nzc%3D


    škoda, že tak Mirda nevyskakuje na obranu drobných střadatelů v případech jejich nedávného poškození PPF (to se jich zastal třeba i šéf pražské burzy, Mirda ale ne) nebo v minulosti kolegou Tykačem (tuším CS fondy, teď se mu to tak nějak karmicky oklikou vrací :D  ),  to jsem ho neslyšel vystoupit, arcikokota... :D  tam šlo totiž fakt o MINORITNÍ akcionáře - fyzické osoby.. Petr Fiala tady působí jako ten Bůh, který měří všem nakonec stejně.. :D

    • tohle je nejlepší vláda od revoluce a zatím jediná, která pracuje pro občany, nejde na ruku oligarchům, tzn. podnikatelským skupinám, snaží se a daří se jí to snižovat veřejný dluh, tzn. nezadlužovat příští generace (úplný opak třeba toho, co se děje nyní na Slovensku pod Ficem, kde se zadlužují rychlosti světla..) + nakládat s veřejnými financemi s péčí řádného hospodáře. Zbyňa Stanjura to taky zdůrazňuje v každém ze svých rozhovorů do médií..
      Kalousek prostě lže a chová se tendenčně, vždy šel na ruku zájmovým podnikatelským skupinám jako ministr financí či při lobbingu jako poslanec, ať už to byl zbrojař Háva, hazardní průmysl tady u nás, nebo právě oligarchické struktury.. Krytí mu pak v tomto jednání poskytoval, kdo ví proč, knížepán.. Nyní podkopává nohy téhle slušné vládě, která ho odstavila, Markéta Pekarová a TOP 09 mu dokonce znemožnili i kandidovat pro volby v europarlamentu. Dělal by tam stejně akorát ostudu s jeho pověstí odtud. Věra Jourová to tam určitě popisuje dokonale, co se tady odehrává - jediný politik, na kterého Transparency international vydala publikaci, a stálo jim to za to s těmi všemi kauzami, které provázejí jeho politickou kariéru..

  • Bartošovi nevěřím ani slovo. 

  • https://www.super.cz/clanek/celebrity-odmitl-jsem-kseft-radeji-jsem-synovi-umyl-zadek-libor-boucek-ostre-reaguje-na-proslov-o-deloze-souhlasi-i-havlova-1503192?_zn=aWQlM0QzOTk0MTE2NzkwMDQwNDE1NzI1JTdDdCUzRDE3MTAyNjM3NDIuODMwJTdDdGUlM0QxNzEwMjY1Njg0LjA5NSU3Q2MlM0Q0Q0NBOUQ2QUMzOEY3NkRDNTlGMzI1QzA5NkFFM0M3RQ%3D%3D

    já nevím, že se ke slušnosti ozývá zrovna Bouček. Ten Bouček, který okřikoval na ig Petra Vojnara, který prozřel a pustil se do jeho kamaráda Ondřeje Brzobohatého, dost pravděpodobně ve společném projektu tzv. svatby s Danielou Písařovicovou, kterou následně doprovodil infantilními slovy, že se "cítí jako vítěz" v domnění, že někdo jako já je soutěživým. Už to podle nás zkoušel i přes Showtime dostat se mi do mobilu, jednu z reprdtáži, jeden z nejvíce přemotivovaných jedinců čs. trhu, kterému není možné absolutně věřit.. :)
    Nebo ten Bouček, který ve svém volném čase, kdy by měl právě utírat ten zadek potomkům, točí reklamy na gambling, drží na tribuně za ruku Dana Křetínského. Možná by měl doma pomáhat více, pak by národ možná nemusel koukat na další úpadek kultury v podobě toho jeho Ein Kessel Buntes  pořadu Máme rádi Česko, kde to vypadá místy jako na sjezdu UV KSČ nebo Ping Pongovy strany v čajně.
    Dagmar Havlová by si pak měla už dávat sakra pozor na to, kde se vyskytuje (šedá zona šoubizu). Bouček je jinak ten, který by určitě první agitoval, otočit se tady režim.. Už takhle podpořila toho Bendiga, je třeba trénovat kritické myšlení. Já jsem to tady klukům říkal hned, že ten kluk zase fabuluje, provokuje. Je mu to vlastní znovu i v mém případě - narychlo zpunktovaná přehlídka, kde si vzal ženské šaty v představě, že k tomu napíšu esej.. Kdyby raději tvořil, než se pitvořil, shazuje se i na tomhle malém českém trhu jen sám. Nyní ho někdo neuváženě pozval na Festival knih, kluka, který nedočetl slabikář v životě a zase z pěkné akce pro dnes už pár jedinců, kteří si zachovali v téhle digitální době s reakcí na každý výkřik rádobycelebrit na sítích, zdravý rozum a místo surfování po nic neříkajících ig profilech tady Boučka, raději otevřou ještě pořád tu knihu, tak z téhle akce udělal propagaci kluka, který si tu propagaci snad ani i přes ten svůj nesporný talent nezaslouží. Byla to devalvace té akce a kolega Bendig by měl příště sám racionálně, sebekriticky zvážit, zdali je vhodné přijímat všechna pozvání, byť je rád za cokoliv, a vyskytuje-li se tam segment trhu, na který cílí, když už organizátor pozbyl rozumu..

    • ten ostravský Festival knih si kladl předpokládám za cíl i přilákat nové čtenáře, kterým chtěl představit nové publikace, případně zprostředkovat setkání s autory. Proto to asi zaštiťoval i veřejnoprávní Rozhlas. Nicméně celá akce byla organizátorem pojata, jak jsem už výše psal, příliš komerčně. Začalo to už vstupným v rozmezí 120-150Kč. Na takovou akci, pro školy, děti, by mělo být vstupné symbolické, možná i dobrovolné a organizátor by si měl na tohle být schopen sehnat sponzory.
      Celé to pak měl pojmout kontraktačně, tzn. dohodnout si s vydavatelstvími nějaký podíl z prodeje knih na místě, které měly nést ještě nějakou slevu, budou-li zakoupeny návštěvníkem přímo na místě. To setkání s píšícími autory je tak jediné ok na celé akci, netuším jen, co napsal v poslední době ten Jan Bendig.. Ten tam měl být tím komerčním lákadlem v tom segmentu mladých. Jen nevím, jestli ne za zenitem. To organizátoři měli ještě x dalších možností, jak ty mladé nalákat na někoho podstatně populárnější a tzv. IN v této době, možná s daleko větším vztahem ke knihám, čtení obecně.
      Celé to působilo podivně tím, jak to bylo pojato chaoticky (vstupné, Bendig kontra autoři, snad i workshopy s nimi, propagace toho čtení jako koníčku). Tady by si to organizátoři měli do budoucna sladit a vyjasnit, oč jim pořádáním té akce jde - zdali o příliv nových čtenářů, rodin, které takto přilákají na setkání s autory nebo o zisk z té akce.. Nedovedu si představit, že by rodina pustila 500Kč jen za to, že se dostane na Výstaviště přes turnikety a ještě měla utratit něco na místě, co si odnese, což by mělo  býti meritem takhle pojaté akce...

      • zároveň je tohle dobré místo, kde by se měly propagovat městské knihovny z okolních měst, rozdávat slevy pro roční předplatné u svých čtenářů z měst z okolí Ostravy. Tam se dá vymyslet tolik věcí na podporu čtení v populaci, popř. prodeje knih, nebýt to pojato teda komerčně, ale se zájmem o věc a smysl celé akce..
        Vydavatelství by pak určitě ocenila ty prodeje na místě, knižní kluby, jestli to ještě existuje a nebylo to odsouzeno k zániku, které ty knihy nabízejí a fungují jako prostředník, pak taky mohly nabízet členům registrovaným na místě slevy. Zkrátka aby měl každý na výběr, jen ho dostat k té knize a jejich periodickému nakupování. Ono je i v tomhle případě jedno, zdali ten čtenář nakupuje tu tzv. červenou knihovnu, nebo hodnotnější populárně vědecké, vědecké publikace, protože dnes už máte v populaci problém najít jedince, mezi celebritami je to snad nejrozšířenější, který by se dokázal nějak stylisticky vyjádřit v rámci rodného jazyka a ještě tu stať napsal bez chyby. Učitelé češtiny by vám mohli v této době povídat, svědčí o tom i výsledky nedávných testů tuším maturantů i u přijímaček na střední školy. Propad byl u dětí větší než u testů z matematiky, což je co říci.
        A slovní zásobu, její slohové vyjádření, pravopis, to vám dá právě jen to čtení, s tím se nikdo z nás bohužel nerodí.. Proto jsou tyhle akce více než potřebné, jen podle mě ještě jinak pojaté.. Nad tímhle by mělo brát záštitu i min. školství a kultury, pomáhat organizátorovi sehnat ty sponzory tak, aby to vstupné pro návštěvníky bylo něco, nad čím se nemusí vůbec zamýšlet, zdali na tu akci jít či nejít..
        Pro menší děti zase nějací pohádkoví maskoti v životní velikosti z knih propagovaných na místě s možností jejich zakoupení, zkrátka, aby si tam našla své celá rodina.. pro otce brigoše zase knihy o kutilství, myslivosti, houbaření (zálibách zkrátka), aby i dělnický typ pochopil, že od doby, kdy absolvoval s výučním listem, tak knihy ze světa nevymizely a jsou tady pro všechny, bez rozdílu vzdělání, věku..

    • mimoděk úplně k tématu - každý o mně ví, že nekoukám z pohledu výběru své partnerky, matky svých dětí, směrem do šoubyznysu. A nedělám to právě z důvodu, že považuji umělkyně za nedokonalé matky. Tady se jedna zodpovědná ozvala a šovinista Bouček z toho má hned pásový opar.. Pro mě je to důkazem, že ne všem matkám umělkyním (už jsem něco podobného zaznamenal i u Lindy Rybové) je fuk, zdali dají dítě chůvě nebo stare mame a chtějí se postarat. Zároveň ale mají potřebu tvořit. Tím neútočím na dramaturgii pořadu, ale zdůrazňují, že chápu podstatu vyřčeného, byť jsem neviděl, ale rezonuje to tak na netu, nepochopitelně (matka dětí se ozvala, o co to mají ženy-umělkyně těžší než my muži, umělci-neumělci), že jsem už tak nějak pobral, s čím se chtěla světu svěřit.
      Umělecká branže je specifická, časově náročná. Mít proto děti s umělkyní znamená pro muže, že částečně ztrácí matku pro své děti, pokud teda ta matka nechce skončit na neurolu.. Holčina si jen postěžovala a ještě to má schytávat od antikulturní české ligy, která má bezduchý scénář vytvořený při jedné potřebě na wecku, přesto se tomu taky říká umělecká tvorba. Dnes by možná měla být už obnovena funkce kulturních cenzorů jako za komoušů, akorát by se neměla hlídat agitace a protirežimní diverzanství, ale právě ta kulturní hodnota pro národ. Jinak to vůbec nepustit do vysílání, jakože Boučka s Marešem se nedá poslouchat, ještěže už nevystupují spolu a ještěže nemám TV, protože to jinak byla dvojtá nálož fekálního "humoru".. Pánové se doplňovali jako toaletní papír a ruka na tom WC..

      • btw to je i to, proč nesouhlasím s institutem otců na mateřské, protože z psychologického hlediska je první rok, rok a půl (kdy matka obvykle kojí a buduje se bazální důvěra u dítěte) dítě de facto matky. Otec nastupuje až poté, kdy začne trošku vnímat. Takhle to vnímá totiž i to dítě, registruje jen matku jako první vjem (nějakou dobu totiž nevidí, ale matku bere jako bezpečí, je-li tedy pravidelně přítomna a vývoj je ok, není v lihu nebo pod antidepresivy, což je bohužel dnešním trendem, přibývá matek s nějakým abusem, tak jak přibývá i rozvodovost - jsme snad stabilně někde přes 50% a matek samoživitelek). Je to tak i v přírodě u zvířat. Proto ten projev té holčiny byl poměrně trefným do této uspěchané doby, kdy vymýšlíme kolikrát nesmysly stran společenských institutů (homosexuálům sňatky přeju i adopce dětí, některé to může společensky srovnat, najdou životní směr + zodpovědnost, kterou nemají často ani k vlastním životům, ty děti to sice v Jungově teorii ovlivňuje, protože těžko v takovém svazku jeden může suplovat roli matky - animy, to mají odpůrci tohoto institu pravdu, ale já tady vidím přesah i do toho života neukotveného homosexuála, který se pak upne na něco, co má v životě smysl, přestane drbat po nálevnách u latté, jak mají tihle ve zvyku a začne trávit čas rozumným způsobem, což do této chvíle nemohl, pač mu to společnost de facto znemožňovala, v některých zemích už tomu tak není, mohou tedy i adoptovat) a zapomínáme, že tohle už za nás vyřešili Freud, Jung, Adler, Erikson, Piaget nebo v humanistické větvi Maslow, Horneyová apod. Nikdo chytřejší se od té doby v oblasti té vývojové psychologie nenarodil. Ani z poslanců..

        • psychologové už dnes bezpečně vědí, že dítě se učí nápodobou, nápodobou rodičů (podle mě až do věku pubescence, kde tu roli přebírá malá soc. skupina + vzdělávací instituce). Mám k tomu fajn příklady ze života. Máme tady pravidelně ve městě zle synchronizované semafory, tzn. pokud spěcháte, stojíte co 3 m, vzadu už máte přitom zelenou, tzn. nutí to porušovat předpisy. Pokud nic nejede, dělávám to ráno, když spěchám, se přiznám. Ale teď jsem minulý týden potkal skupinu dětí, které šly do školy, já zase valil na červenou, ty děti na mě koukaly, stály, čekaly na zeleného panáčka. čiže ani dospěly s nimi nehnul, mají prostě zakořeněny zásady od rodičů, že na červenou prostě ne.
          Další věcí, a teď zpět k umělcům, je to, o čem hovořila ta holčina na Lvech. Umělci v našich končinách mají velmi neefektivní práci vzhledem k odměnám. U divadelních herců je to vidět nejvíce. DAjí tomu spousty času - zkoušení, učení, ale ta odměna není kolikrát adekvátní, divadlo zkrátka musíte mít rád. Ale kvalitní herec se zase podle mě pozná jen na divadle, protože je tam třeba prodat všechny ty dovednosti herectví - gesta, srozumitelnou, hlasitou mluvu, zkrátka expresivní pojetí té postavy, kterou ztvárňuje.
          Libor tady nemůže srovnávat jeho moderaci rautů a večírků ze seznamek pro podnikatele někde ve Špindlu s misskami s tvorbou téhle oceněné holčiny. Ta nad tím stráví jako režisérka zaručeně více času u těch natáčecích dnů. Proto to ty zodpovědné umělecké matky řeší tak, že děti tahají s sebou do práce, nic jiného jim nezbývá, chtějí-li tvořit, vydělávat (příjmy v šoubizu u nás nelze srovnávat s tím v Holly, čiže našetřeno tuze málo, zvláště, pokud začínáte), ale přitom být taky zodpovědné matky, budovat u dítěte tu bazální důvěru, nebo vůbec vztah s ním, mít na něj nějaký vliv (nad jeho vývojem, nepohodit ho někde doma chůvě apod.) minimálně v těch velmi důležitých prvních 6 letech života (Freud). Proto pak není divu, že v těch hereckých, uměleckých rodinách se ta profese přenáší i na děti, které tráví dětství v backstage divadel, karavanů, je-li nějaká filmová výprava. Mě můj táta brával na fotbal, tenis, opravoval jsem s ním věci, máma zase naučila, abych měl ve věcech pořádek, celé mě to nasměrovalo pak na technickou školu, kde tohle vše vyžadují logicky.
          A teď zpět k úpadku kultury národa. Pokud je děcko naučené jen přecházet z gauče svého pokojíku od tabletu, mobilu nebo compu na gauč do obyváku, kde už emočně rozkolísaná matka, které je naprosto fuk narozdíl tady od té umělecké slečny, co její potomek celý den provádí (má toho sama hodně),  ladí další díl telenovely, tak jakmile tohle dokoukají, tak to takhle tím, co dnešní televize nabízí, zasažené děcko nenapadne nic lepšího, než psát na ig Evě Burešové, že je taková nebo maková... Rodič nemá kontrolu nad jeho vývojem zkrátka.
          To by měla být odpověď Boučkovi a dalším ukřičencům směrem k té slečně. Znám dokonce naši výbornou herečku, která se dodnes nenaučila vařit.. nemá k tomu absolutně motivaci, protože je celý den mimo domov a naprosto by tu dovednost nevyužila. Každý tu výchovu řeší jinak, ale není třeba plísnit ty, kteří se chovají zodpovědně, byť mají časově náročnou práci, která navíc nemusí být ekonomicky ohodnocena vzhledem k investovanému času. V tom je Bouček zaplacen za to, co produkuje, úplně jinak a je to samozřejmě smutným obrazem této konzumní doby. Nechápu jeho nesoudnost, že se vůbec ještě při znalosti tohoto faktu nás všech, kteří tím kritickým myšlením disponuje, ještě ozývá..
          Kvantita dnes vítězí nad kvalitou v době konzumu, tak jako se lidé zabývají tím, jakým způsobem člověk informaci sděluje, než aby dumali nad jejím obsahem, samotným sdělením. Což nahrává machiavellistickým, servilním jedincům prezentujícím fasádu, ale nikterak společnosti neprospívajícím. Každý ať si dosadí jména sám.. 

          Pokud Libore doufáš, že se tě někdy bude týkat moderace Lvů tím, že se v nějakém kalkulu sobě vlastním zastaneš režie nebo dramaturgie toho pořadu, tak nebude. To je skupina lidí, která drží při sobě v tom kritickým myšlením, holčina jen přetáhla.. Tuhle sféru totiž ovládají lidé s tím kritickým myšlením, což filmaři potřebují v té reflexi témat doby, o kterých točí. To, co ti stačí tedy jinde, s tím tady nepochodíš.
          V rámci soc. psychologie se lidé dělí na ty, kteří jsou orientovaní na vztahy a pak na ty, kteří tu životní orientaci mají na věci (říkám jim dobyvatelé, boží bojovníci, tady je možno zařadit i oligarchy s jejich pnutím eg). A tady je to střetem myšlenek holčiny orientované na vztahy s člověkem (Boučkem, ještě tady chyběl Mareš, ten je protypem této skupiny) orientovaným na ty věci.

          • Národ každopádně hloupne díky působení jedinců orientovaných na ty věci nejen na mladou generaci, ztrácí tu schopnost kritického myšlení, sebereflexe (což je
            voda na mlýn tomu konzumu), mladí začínají hledat životní zkratky (influencerství, reality show, laciné sňatky namísto práce, studia, budování vztahů - pracovních, partnerských, které dávají smysl, jsou postaveny na lásce, AUTENTICITĚ, nikoliv účelovosti, hraní soc. her, což je doménou právě lidí orientovaných na věci - o tom by mohla hovořit asi Iveta Lutovská, která se tam netuším proč taky ozvala, protože samu jsem ji viděl brečet po rozchodu s přítelem do bulváru, že ji nechal bezprizorní, tohle se lidem ze Lvů stát nemůže, pač mají životy založeny na jiných hodnotách a pěstují ty opravdové vztahy v životě, jsou to lidé orientovaní zkrátka na vztahy..) 
            Možností, jak tu dobu zvrátit jsou právě
            tyhle správně pojaté festivaly knih. Protože čtením rozvíjí dítě nejen
            představivost, namáhá tu syntetickou a analytickou část hemisfér, ale
            taky se učí rozlišovat dobro a zlo u těch pohádkových knížek. Pokud
            jsou dnes lidé konzumní, pak i jejich hodnotový žebříček tomuto faktu
            odpovídá. Přibývá těch orientovaných na věci zkrátka, což je alarmující pro společnost..

  • Piráti jsou extremistický politický subjekt, též fungují jako pátá kolona na území ČR, tedy jako parta kolaborantů ve službách Bruselu. 

  • seriozní strana bruselských neo-marxistických ultra woke vítačů a propagátorů LGBT+- agendy.... to už jste radši měli bojovat proti těm zločinným autorským poplatkům OSA, ale na to nemáte koule....

  • Co je na vás seriozního ?Zvedli jste pracky pro okradení důchodců a všechny vládní sviňárny .

  • josef.chmela

    Ano, všichni by si měli zopakovat alespoň maturitu, případně ZŠ.

    Tuto pidsitranu volí pouze mladí bezmozci.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit