Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Těší mne, že panu Knížákovi vadí zejména počet protestujících studentů. Je zřejmé, že protest splnil svůj účel. Samozřejmě, že musí zesměšňovat a urážet, ty, kteří se staví proti vládnoucí klice, ke které patří.
    Mě na rozdíl od něj situace připomíná spíše rok 1989. Tehdy také studenti protestovali, proti režimu, který byl v hluboké krizi a jehož představitelé nevěděli, jak dál.
    Co dokázali nynější představitelé politické moci za 22 let? Zadlužit zemi, rozvrátit tradiční průmysl, zrušit tradiční měřítka hodnot a podle pana Knížáka také vychovat generaci primitivů. Opravdu mají velké úspěchy.
    • Knížák už se mnohokrát projevil jako arogantní hlupec, navíc i základní pravidla lidské slušnosti jsou mu cizí. Je odkojen bolševismem, proto nechápe a nesnáší kohokoliv s jinými názory, reakcí jsou jen urážky a sprostoty, na víc se nezmůže - jako teď. Pochopitelně věk se na něm podepisuje rovněž, takže se to jen zhoršuje. Vlastně musí být chudák - nepochopený, žije nejspíš v neustálém stavu na§ranosti.
  • Proč se pan Knížák občas nepodívá do zrcadla. Tam by uviděl, jak pravý primitiv vypadá.
    • Jak snášíš pohled na svou prázdnou makovici, duševní žebráku? Pěkně jsi se přihlásil k těm, o kterých přízemnosti se zde diskutuje :)
  • Knižák, by si měl především vzpomenout na svá studentská léta... Je to normální hulvát a provokatér, který se rádoby vydává za intelektuála a umělce. Normální prací by si na živobytí nevydělal...Kdyby se nenasomroval k dnešním "pánům a presidentovi" nikdo by o něm tady nevěděl..Normální člověk se bez takových "umělců" v životě klidně obejde a bez jejich učených řečí taky...Knižák se holt chtěl zase ukázat, že žije....
  • NESOUHLASÍM... učím na VŠ a vím, že studenti jsou ve velké většině vysoce inteligentní. To, že mají mezery v základním vzdělání není jejich chyba, ale výsledek totálně rozhrabané a nesystematické výuky na základních a středních školách. Se základní vzdělaností jsme na tom byli před 15 lety mnohem líp... *9* Povinné osnovy každého předmětu a státní maturity měly něco do sebe.
    • no, nestyďte se napsat, před 22 lety, Nejedlého škola byla výkonná a měla výsledky a i když samozřejmě modernizaci chtěla, rozbít ji byl zločin, Vzpomínám si, že před rokem 1989 láteřili na to, že naši žáci umí moc, tedy je asi přetěžují, proti tomu, co je obvyklé v Evropě, a ejhle, vše je jinak
    • No já nevím. Moje žena přednáší na VŠ a je zvláštní, že v posledních letech o studentech mluví hlavně jako o tupounech. Prý dobře polovina nemá na VŠ co dělat. Takové základní díry ve všeobecném rozhledu, o nichž mi doma vypráví a cituje je z jejich prací, by neměl mít nikdo, kdo se trochu zajímá o svět a občas si otevře noviny.
      • Vaše žena by především neměla doma vyprávět o konkrétních lidech a vynášet nic z VŠ, kde jak píšete, přednáší. Jestli to dělá, tak si může podávat s hloupostí.
    • Kdo umi, umi, kdo neumi, uci
  • Knížák je pako. Sám studoval za bolševika a zadarmo měl nejen studie, ale i ubytování a stravu.Po revoluci si drží výnosná místa. Na jeho škrábanice se nedá koukat.
  • Pan Knížák je slušně řečeno Narcis , kromě sebe a pár vyvolených ze stejné garnitury považuje za lůzu nehodnou názoru. No nevím, tento pán nebýt uměle udržovaný na výsluní
    by se rukama ani hlavou neuživil. Pán Knížák si snad může podat ruku jen s panem Klausem,
    taky odborníkem na všechno,ze kterého si v evropě už jen dělají srandu.
    • moje slova.
  • nevím, jak to berou studenti, ale Knížák dokázal jen to, že se udržel dlouho na jednom výnosném fleku prostřednictvím drzého čela a dobrých známostí, sám kritiku nesnášel a vzpomínám si, že nějakého studenta dokonce vyhodil ze studia, když byl jím kritizován. Sám je kýčař a veliký sebevědomý žvanil. Studenti ale to taky mají v hlavě vygumované, koho zvolili, a dokonce přemlouvali bábu s dědkem, aby volili, toho mají, mohou mu pravou rukou potřást, až se levou budou držet za zadek, až poletí po společenském žebříčku dolů, tomu se říká osobní odpovědnost za výsledek. Kdyby je bývalo poslechlo více dědů a babek a jejich milovaní měli ústavní většinu, bylo by ještě hůř
    • Protože děla svou práci dobře a dal NG nějaký systém a řád. Hlavně ale zabránil, aby NG zaplavily díla pseudoumělců z Pravdy a lásky a i přes jejich velkou snahu se jim nepodařilo Knižáka znemožnit. Takových jůlů jako jste vy sice pravdoláskaři oslovili, ale to je taky všechno.
      Nemusí se vám líbit Knížákove obrazy, protože nemaluje podle vás, ale podle sebe, ale co se týká inteligence tak ta vaše na Knížáka nestačí. o schopnostech ani nemluvě. *3*
      • Tady mi to připadá jak v hospodě bez cenové skupiny, plno ožralů - primitivů nebo "ukřivděných" a každý "má", nebo "chce mít", pravdu. A když někdo nesouhlasí, tak se tříská do stolu a padají vulgární slova, v duchu jedné obskurní písničky:
        ... kdo nejde s námi, ten je rozvraceč,
        kdo proti nám je lump a břídil,
        jsme s vámi špicl, špeh a donašeč,
        konfident, informant a slídil ....
        Když se "porozhlédnete" zde, na zdejším diskuzním fóru, tak těch ožralů je zde spousta a žijí v představě, že jejich uslintaný názor ovlivní dění na celé zemi. Sami nic nedokázali, tedy kromě hloupých řečí které jsou jen šumění listí ve větru *12* *12* *12* *12* *12* *12*
  • Co jsem Knížáka poznal, tak i jeho považuju za primitiva. Navíc arogantního a neomaleného...
  • Od pana Knížáka by mi takové výroky absolutně nevadily.To je člověk,který neznamená nic,kromě své trapné extravagance a tak trochu primitiv je on sám.Zřejmě se snaží na svém sestupu do muzea dějin ještě maličko zviditelnit,ale myslím,že už mu to těžko pomůže.
    • ono nebýt jeho přisátí na hradního milostpána a modré bolševiky, nikdo by neznal ani jeho jméno
  • Bože, jak já toho Knížáka nemusím, ale tohle mi prostě vzal přímo z mé mysli. Prostě je to tak. Vysokoškolský titul má dnes kdekdo, ale vzdělání lidí pramálo. A souhlasím s tím, že se blížíme době minulé, dříve na řídící funkci stačila stranická knížka, dnes diplom s VŠFS apod. A blížíme se k tomu, že nás opět budou řídit neumětelové, tupci a protekční panáci. Kvalitu si rozebere v lepším případě soukromý sektor, v tom horším cizina a my zas spadneme o pár příček domů....
    • Bohužel rok 48 spíš připomíná kontrola škol politickými stranami jak ji zavádí Dobeš. Problém je hlavně v soukromých školách, kterých se vyrojilo neuvěřitelné množství. U nás je 26 veřejných vysokých škol (ne veřejnoprávních jak píše pan Knížák) a 46 soukromých škol. Na těch soukromých školách se učí obory jako marketing, management a politologie. A právě úroveň těch soukromých škol je z velké části zodpovědná za stav našeho školství. Veřejné školy obvykle nemají až tak špatnou kvalitu i v porovnání z cizinou. Je ale jasné, že když má škola v Německu stejný rozpočet v eurech jako naše v korunách, že to musí být někde vidět.
      • O tomto problému dost vím.Mladšího syna jsem dal na soukromou školu J.Palacha i když byl přijat na státní.Bylo to v.r.1990 a výsledek Byl jsem velice spokojen.Profesorský sbor vynikající.Dnes mluví slovem i písmem anglicky,německy,domluví se rusky a rozumí španělsky a latině.Zkoušky na VŠ státní udělal bez problémů.A z toho státního nebyl přijat snad ani 1 student na VŠ.Starší byl dán na státní školu při DP a začalo takové martirium,že to mě právě donutilo k rozhodnutí tak jak jsem se rozhodl.Podotýkám,že nevím jak to je dnes.A ještě něco já mám výběrovou státní školu a až na některé případy v prof.sboru na tuto školu a na profesory rád vzpomínám ,protože mě něco pro život naučili.
        • Samozřejmě to závisí na úrovni té určité školy. Rozhodně bych neřekl, že všechny soukromé jsou špatné, ale problém je, že na naší malou zemi je prostě těch (soukromých) škol moc. Hodnocení škol by mělo být právě podle té kvality a ne podle toho jestli jí vlastní můj kamarád, co v případě potřeby něco pošle do stranické pokladny.
          • Učil jsem kdysi na střední soukromé škole i na střední státní škole a tam ten rozdíl už byl patrný. Některé výjimky existují dodnes - prostě soukromá škola může být opravdu vynikající, ale souhlasím s tím, že se stalo módou založit soukromou vysokou školu v jednom městě, pak kousek dál další vysokou školu. A častým zaměřením - marketing a podobné, době poplatné zaměření, které se dá těžko uchytit. Na těchto školách pak velmi hrozí kupčení s tituly. Škola láká (všimněte si dnes těch reklamních lákadel na internetu) hlavně na to, že získáte titul !!! Ne vzdělání, vysokou erudici v oboru !!
            Když dnes sleduji situaci na vysokých školách, pak je třeba provést reformu, která by zamezila, aby tam šli ti, kterým záleží jenom na titulu a ten by získali, ale znalosti nebudou mít žádné. Úroveň absolventů mnoha vysokých škol je tristní. Je tu určitá podobnost, jako u těch, kteří mají maturitu. Je to rozdíl přímo strašný. A proto by měla být zavedena i určitá jasná pravidla pro náročnost maturity. Jinak bude mít maturitu a vysokoškolský titul ten, kdo se tam prostě přihlásí a to mi připadá jako strašná degradace

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit