Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Já v tom teda nic špatného nevidím a to jsem normální heterosexuál. Jen to prostě neřeším. Sexuální orientace pro mě byla vždycky něco jako hudební vkus. Co je mi do toho, kdo si co poslouchá, když to neřve na celý panelák? Prostě to nechávám být. A myslím si, že dva chlapi by klidně mohli mít dítě. Nebo dvě ženy. Navíc jsem o genderové nerovnosti i poměrně dost načetl. Pomohly mi v tom i audioknihy o seberozvoji. Ono je fajn občas vystoupit ze svojí bubliny a dostat se trochu mimo vlastní komfortní zónu. Třeba i v myšlenkách. ;-) 

  • My bychom se ženou nemohli takový formulář vyplnit. Kdo je otec a matka, v tom se shodneme hravě. Ale kdo je rodič 1 a kdo rodič dvě, to se neshodneme. Oba jsme přeci jedničky, nikdo nebude chtít být dvojka.

  • henrys

    "To, že se ve Francii rozhodli na školních formulářích namísto "matka" a "otec" nově uvádět "rodič 1" a "rodič 2", je ve skutečnosti marginální věc, která by nestála za pozornost."

    Když je to tak marginální a nedůležité, proč tedy některým stojí za to tyto změny prosazovat?! A některým novinářům (toto slovo už má dnes prakticky význam hrubé urážky) pak je obhajovat!

    Je to tak, jak píše Vejprtský: "Jen dva prstíčky...". A někdo z toho má prospěch! 🤮

  • dzixy

    Myslím si, že Bican, autor článku, dost významně zpochybňuje význam pojmů i obsahu slovo "otec a matka", "muž a žena" což od nepaměti nebylo nutno doznat změn ve významu i obsahu těchto slov. I když léta plynula ještě z dob před Kristem, význam se neměnil. Až do dob, která se vyznačují tím, že menší část společnosti je nadmíru tolerantní k odchylkám, které neguji vývoj lidstva a vyzvedávají chyby přírody jako by to bylo naprosto normální. Občané států střední i východní Evropy si potrpí na dodržování všeho, co je přirozené od nepaměti a většina občanů nevidí důvody nic na významu toho měnit. Proto ty reakce na podbízivé Francouze, kteří nikdy neskrývali svou lhostejnost k hodně i jiných věcí i jevů, než ostatní Evropa. Nezměrná ochota tolerovat kde co, co není v souladu s přírodou a její funkčnosti, jsou pro ně typickými vlastnostmi. Proto se nedomnívám, že bychom od nich měli přebírat něco, co není přirozené, vývojově nefunkční, snad kromě technických vynálezů, pokud nějaké vynaleznou. Dnešní Francie a Francouzi opravdu nemají moc toho co nabídnout občanům Evropy, kteří si dosavadní vývoj lidstva a jeho funkčnost chtějí zachovat i do budoucích let.


    • Deuteronomium 5,16:"Cti svého otce i matku, jak ti přikázal Hospodin, tvůj Bůh, abys byl dlouho živ a dobře se ti vedlo na zemi, kterou ti dává Hospodin, tvůj Bůh."

      Zdali není tato věta přímo v základech euroatlantické civilisace?

  • Tak tak jsou to teplouši!
  • Na toto nepřijde žádný řemeslník.Nekteri studuji až se z toho zblázní 

  • Jaké pak caráty, odjakživa se těmto lidem říkalo teplouši a teplouš chce vychovávat děti? Čí děti chtějí vychovávat když jsou to dva přihřátí hoši nebo je jich po hromadě víc. To dítě na obrázku je celé vystrašené a neví jaká bije a dva teplouši se smějí od ucha k uchu. Foto je spíše k pláči a ne k smíchu. Politik taky dostane přidělené číslo, ale s tím rozdílem, že číslo bude vytetováno na ruku aby se to náhodou nepletlo. Zeman 1 Babiš 2 atd. Jenže se to bude plést když někdo dostane přidělené stejné číslo. Jedno číslo už máme přidělené od narození, místo jména bude další číslo proč ne? Je nás deset milionů ten kdo se narodí jako poslední vždy bude v nevýhodě protože číslo bude dost dlouhé.    

     

    • Hmm, proč "teplouši"? To když se někomu líbí ženské tak je "studeňouš"? Nezapomínejme, že sex je určen jako prostředek k rozmnožování. A jestli ho někdo používá z nudy k ukrácení dlouhé chvíle, tak je snad jedno jestli je to jedinec "s pohlavím č.1" nebo "s pohlavím č.2" a stejně tak je jejich věc co a jak spolu dělají. Pokud se samozřejmě jedná o dospělé svéprávné jedince, je to s oboustranným souhlasem a dělají to v soukromí. A co když někdo používá sex k soukromému podnikání?

      • Jenže upřímně v moderní společnosti je opravdu výhodné žít se stejnym pohlavim ... není se co divit se i  normální člověk si vybere život  se stejnym pohlavim... Zatím to má minimum nevyhod, a to potomky a vnímání společnosti, proto na tom ještě pracujou.... Fakticky se na to nejspíš dobře i Bali holky. Třeba, když se podíváte na německé návody "udělej si sám" Hornbachu... Vždy tam mají práci ve dvou... Často to dělá páreček mladíků co při práci flirtujou. 

  • tobro

    Žádná marginálie, zvrhlosti na postupu...😠

  • Lidé už jsou opravdu unaveni z řevů všech možných menšin po svých právech. Těmto malým skupinkám se dostává mnohem více mediálního prostoru, než odpovídá jejich počtu.

    Např. WC, která chtějí tuším v Bavodsku ve školách rozšířit o třetí možnost "pohlaví". No k čemu to je? Kolkk takových dětí na školách mají a kolik z nich se odváží vlézt před spolužáky na tu třetí možnost?

    Co jít opačným trendem? Proč ne společná WC pro všechny? Koneckonců jak lje to v letadlech? A je nějaký řev? Nebo zavést oddělené lety pro muže a pro ženy? Jistě by si to opět našlo nějaké přívržence a většina by zase jen nechápavě kroutila hlavami.

    Nebo sport? Proč jsou odděleny sporty pro ženy a pro muže? Kvůli tělesným proporcím a síle? A nebyl by to i důvod pro oddělení mužských silových sportů? Nejsou obecně černoši silnější než bílí? Ale to by byla diskriminace, že? A co malí lidé? Proč si nemohou rovnoprávně zahrát s dvoumetrovými basket nebo volejbal? Že mohou? Ano, stejně jao by mohly hrát ženy s muži společné sporty.

    A jde vůbec o sílu a stavbu těla? proč mají tedy oddělené soutěže i v šachách? To má naznačit, že ženy jsou obecně hloupější, než muži?

    Ženy, podobně jako menšiny se vždy budou domáhat pouze výhod, nikdy ne obecné spravedlnosti. pro ženy je lépe hrát vlastní soutěž (i v těch šachách) protože by prostě ve společné soutěži s muži na tom byly hůře. Ale říct o nich, že jsou na šachy hloupější? No to zas ne! Takže proč vlastně je ta oddělená soutěž? Vysvětlete to tak nějak politicky korektně. Děkuji :-)))


  • To je zase kravina - takže dítě bude volat - jedničko, nebo dvojko...?!



Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit