Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit

  • citát:"Co se to stalo se světem, který dal před více než tisícem let lidstvu takové velikány, jako byl třeba matematik Al-Chorezmí, astronom Al-Battání, optik Alhazen, geograf Al-Idrísí nebo filozof a lékař Avicenna?"

    Asi takto-historie jsou dějiny lidí a odvíjí se od jejich vlastností a schopností.Odpověď na výše položenou otázku je ,že vymřeli.Tehdy to totiž byli lidé haploskupiny R1a,zatímco dnes jsou ta místa obývána lidmi jiných haploskupin.To je totéž jako v Řecku,Římu nebo v Makedonii.Prostě jsou to jiní lidé.Proto myslí jinak,jednají jinak a dělají jiné věci.V Římské říši vymřeli Latinové kolem r. 200 BC,antičtí Řekové asi 200 let předtím a  k tomu zlomu u Arabů došlo někdy ve 14.stol.

    Vymřeli možná válkami,ale spíš epidemiemi nebo ztratili vůli.Po nich byli míšenci,propuštěnci,cizinci.Tak jak to naplánovali v Bruselu i pro nás. 

  • Rozhodně nejsem žádný znalec a vykladač koránu.

    Mám ale pochybnosti, zda jde srovnávat právě Korán jako knihu a islamismus jako nějaký pokřivený směr myšlení a jednání. Patřící svými praktizujícími manýry do středověku. 

    To je jako srovnat Marxův kapitál a tu parodii, kterou z toho ve 20. století udělali bolševici, kteří tu knihu vlastně ani nečetli. Nebo srovnat bibli a teatrální majetkové tanečky současných prelátů. 

    Prostě nejsem asi znalec těchto vazeb, ale přemýšlím o nich. 

    • Marx a Mohamed mají společné i to, že souložili s vlastními dcerami!

      Jakou smysluplnou nauku mohli takoví gauneři vyprodukovat? 

      • Souložení s vlastními dcerami je základem euroatlantické civilisace a je popsáno v Bibli:

        Tak obě Lotovy dcery otěhotněly se svým otcem. I porodila prvorozená syna a nazvala ho Moáb (to je Z otce zplozený); ten je praotcem Moábců až podnes. A mladší porodila také syna a nazvala ho Ben-amí (to je Syn mého příbuzného); ten je praotcem Amónovců až podnes. (Genesis 19,30-38)

        Poznámka: Cituji jen úryvek - z celého textu je samozřejmě možno odvodit, že nešlo o jev zcela běžný.

        • A že se nezmiňujete, že příbuzenská plemenitba byla běžná např. u egyptských faraonů - proto se také můžete kochat figurálním zobrazením Tutanchamona (též psán jako Tutanchaton)...

          Bez zajímavosti není ani diagnosa Marfanova syndromu u faraona Achnatona, již lze diagnostikovat z jeho soch i vyobrazení...

          Příbuzenská plemenitba nezůstala bez následků ani v pozdějších dobách. Rodů, které pronásledovaly dědičné choroby, neplodnost a nejrůznější postižení, lze mezi vládci velkých i malých říší najít bezpočet. Hemofilií čili chorobnou krvácivostí.trpěli i mužští potomci britské královny Viktorie (včetně careviče Alexeje, na kterého gen hemofilie přenesla jeho matka, princezna z britské dynastie - zavražděného bolševikem Jakovem Jurovským, který povraždil se svou partou i celou carskou rodinu)  

          Ilustrativní pohled do neblahého vlivu dědictví chorob v příbuzenských manželstvích nabízí osud španělské větve Habsburků, která vymřela 1. listopadu 1700 s pětatřicetiletým Karlem II. Španělským. Pro Evropu to byla zásadní událost, protože o uvolněný trůn se utkaly mocnosti v tzv. válce o dědictví španělské. 

          Karel II. byl sice dvakrát ženatý, ale zemřel bez dětí a bez dědiců. Trpěl celou řadou postižení a neduhů. Měl například obludně zvětšený jazyk, takže jeho řeči bylo stěží rozumět. Byl dementní a impotentní.

          • Proč se nezmiňuji? Asi proto, že činnost egyptských faraonů neumísťuji do kořenů euroatlantické civilisace. Když už tedy přidat, tak něco z toho, co praktikovali již staří Římané.

            • ...tak jakože Korán ("svatá kniha" islámu, o kterém je řeč) je jedním z "kořenů euroatlantické civilizace"?

              Tvl. to je síla...

              • Reakce na příspěvek:

                Takže vy moje tvrzení: "Souložení s vlastními dcerami je základem euroatlantické civilisace a je popsáno v Bibli:..."  komentujete slovy:"...tak jakože Korán ("svatá kniha" islámu, o kterém je řeč) je jedním z "kořenů euroatlantické civilizace"?"?

                V tom případě máte pravdu, pravě:"Tvl. to je síla..."

                • Reakce na příspěvek:

                  V úvodu naší diskuse mluvím o Mohammedovi (a Marxovi - to byl ale neznaboh par excellence).

                  I diskutovaný článek se islámem zabývá... 

    • No.......to zrušení soukromého vlastnictví a to i za cenu násilí, si vymysleli bolševici nebo o tom psal už Marx?

  • Autor si měl položit jinou otázku. Jde moderní věda a středověk dohromady? Stačí se podívat do Koránu a najdete tam stovky míst kde se píše, že nevěřící (ten co nevyznává Korán) musí být bez podmínečně zabit. Je toto i v Bibli co myslíte?


    A všimněte si, že všichni muslimové nejsou teroristé, ale všichni teroristé jsou muslimové.

    • Všichni teroristé, ať již jsou příslušníky IRA, ETA či RAF, jsou muslimové? Děkuji, dobrý muži, to jsem netušil.

      V Bibli jest psáno (Matoušem):  

      34 Nemyslete si, že jsem přišel, abych na zem přinesl pokoj. Nepřišel jsem přinést pokoj, ale meč. 

      35 Přišel jsem, abych rozdělil člověka proti jeho otci, dceru proti matce a snachu proti tchyni. 

      36 Člověk bude mít nepřátele ve vlastní rodině.


  • senil666
    Evropa nemá už žádnou
    šanci se dostat ze spárů spojených sil politického islámu a těžce
    kriminálních islámských klanů. Některé evropské vlády jim dovolily celá
    desetiletí jednat a podnikat co jen chtěli. A nejeden politik se jimi nechal
    korumpovat. Nyní je již velmi pozdě něco proti nim začít dělat.


    https://www.epshark.cz/clanek/3014/evropu-arabske-bandy-a-klany-rozlozi-na-soucastky
  • Jde: korán proti modernímu kulometu.

  • on už jenom islám a Evropa nejde dohromady, to je ten důvod proč naši předkové proti této zrůdné ideologii bojovali a my jsme jim plivli do tváře, je mi zle z dnešních kurev, sluníčkářů, pirátů, feťáků, sorošovců, globalistů, havloidů

  • mun.go

    No - nějací úspěšní novodobí muslimové by se našli ... List of Muslim Nobel laureates

    Chemistry (2): 1999 Ahmed Zewail; 2015 Aziz Sancar

    Physics (1): 1979 Mohammad Abdus Salam

    Jsou také muslimští laureáti Nobelovy mírové ceny (7) a ceny za literaturu (2). Existuje rověž seznam nositelů Nobelovy ceny podle států: List of Nobel laureates by country

    - pokud je Nobelova cena dostatečně vypovídající údaj.

    Viz též Who are the most famous Muslim top scientists nowadays in this 21st century? 

    nebo Muslim science

    • TheGGG

      mě stačil iránský profesor a jeho práce, která řešila vztah mezi mírou zemětřesení a modlením k aláhovi... naprosto dostačující ukázka vědeckého pokroku a inteligence...

      vedle toho kolik je nositelů nobelovy ceny židů je to s muslimy docela slabota... a to jich je skoro 1,5 miliardy a islám je hlavním náboženstvím v desítkách  zemí... a nobelovy ceny za mír bych vůbec nepočítal..

      • Odobne exoty najdeš i v křesťanství.

        On je problém hlavně to, že Češi si rádi dělají srandu že všeho, a nějak nemáme důvěru k lidem co berou věci smrtelně vážně, ještě méně pokud je berou vražedně vážně.

  • Islám je jednou ze slepých uliček intelektuálního potenciálu lidstva!

    Nic více, ale také nic méně!

    • Jednou ze slepých uliček islámu je i tzv. "novodobý antisemitismus" - co je ostatně v současné době „cool“ dokonce u dalších partají, považujících se za "levici politického dění" - a to nejen v Česku - zde je propagován jistým S. Grospičem - viz jeho poslední "entrée" - tzv. hodnocení okupace Československa v roce 1968 - jen tak mimochodem - akce Brežněva a spol. úzce souvisící s porážkou Egypta, Jordánska, Syrie a Libanonu... 

      Levicový antisemitismus se jeví do budoucna nepochybně nebezpečnější než pravicový, jak ostatně varuje už delší dobu - nejen - židovská komunita! 

      Israelský ministr Natan SHARANSKIY (původně sovětský disident) charakterisuje tento nový antisemitismus třemi D  

      - 1. D -  DELEGITIMATION -  snaha upřít Židům právo na vlastní stát. 

      - 2. D - DEMONISATION - Israel je démonisován v médiích a na mezinárodních fórech. 

      - 3. D -  DOUBLE STANDARD - dvojí metr je pro Israel používán -  jak  stigmatisací jeho výrobků - tak jednostranně propalestinskými resolucemi OSN či UNESCO.

      Tato tři protiisraelská D, i když jsou o něco mírnější formou vyjádření postojů, než bylo zvykem v bipolárním světě za komunistického režimu, otevřeně podporujícího palestinské teroristy, v konečném důsledku, ale stejně jako tehdy vedou 

      K OŽIVOVÁNÍ PROTIŽIDOVSKÝCH NÁLAD - I V EVROPĚ !

      • tohle sem dáváš už podruhé a to je špatně,měl bys ve věci najít nový úhel.Jak si například vysvětluješ,že Bilderberg,což je Židovská skupina která naváží muslimské migranty do EU vytváří tak  v Evropě situaci nebezpečnou pro normální židovské věřící?

      • Podle vašeho textu je Natan Šaranskij leda průměrný propagandista, neměl jste ho zmiňovat.

        Snaha upřít Židům právo na vlastní stát je projeven antisionismu, který pouze někteří autoři považují za projev "nového antisemitismu".

        Antisemitismus na levicový a pravicový dělit jistě lze, ovšem jen pro potřeby hodně zaostalých aktivistů.

        Co je to"levice politického dění"? Je to něco jiného než klasikovo to, co nic se nazývá?

      • mun.go

        A hlavně nemluvit o izraelských jaderných zbraních, což?

        Mimochodem - už jste to tady jednou psal zde a já vám dal odkazy na články o Židech:

        Židé I

        Zidé II

        • Mu.go,děkuji za ty odkazy,důkladně jsem je prostudoval-je s těmi Židy potíž,a ještě bude.Přitom jim nikdo nic zlého nepřeje.Hodně z nich se dalo pokřtít a ostatní se většinou chovají saprofyticky,ale nevčleňují se,což je škoda.Muslimové se rovněž nevčleňují a působí paraziticky.Je to tedy větší zlo a škoda jich není.

        • Přemek Janýrů a intelektuální guru?

          Tvl. - to je síla!

  • von.Karton

    Islám je ideologie a náboženství, neslučitelné se současným světem. Islám patří do středověku. Tím, že Evropa tyto lidi přijímá, tak se sama staví do pozice rozvojové kultury. Je pravděpodobné, že současná Evropa jak ji známe, zanikne. A zaniknou především ty západní země jako Francie, Německo, Holandsko, Belgie, Švédsko, Norsko. My jsme územě s těmito zeměmi spjaty a pokud podlehneme tlaku EU na rozdělování imigrantů, tak zkrachujeme také.

  • Pravda, pravda. 

    Ale připomenu tady jeden výrok, který se těžko chápe. 

    Citace z projevu ministra vnitra Hamáčka na turecké ambasádě : “Odsuzuji islamofobii stejně jako odsuzuji jakoukoli jinou formu extremismu či rasismu. Islám už v minulosti prokázal a prokazuje nadále, že má nezastupitelnou a nevyčíslitelnou roli ve vývoji lidské společnosti.” 

    Tak zde můžeme vidět, že to s tím vývojem islámu asi nebude tak zlé, když to tvrdí i nás ministr za čssd. 

    "A teď, bratři, spěchejme k modlitbě, už je čas. Pravou víru je třeba udržovati v každém věku." Protože jistě nechceme být nikdo podezírán z islamofobie, tedy z nějaké té formy extremismu, či rasismu. 

    Apropos, údajně byl - už poněkolikáté,  zabit vůdce IS Abů Bakr Bagdádí.  A prý si už vybral svého nástupce. Ale na základě výroků mnohých politiků to vypadá, že má své zástupce i u nás. V případě již citovaného pana Hamáčka by mu seděl nick "Abú Bakr-Hammádí". 😈 

    Historici kupodivu nijak razantně netroubili na poplach, když se pan Hamáček "vyjádřil". Ale každý, kdo se učil náš dějepis, potažmo i dějepis Evropy, ví, že naši předkové se proti agresi islámu bránili staletí a vždy s mečem v ruce. Patrně to byli, podle pana Hamáčka, velcí extremisti, rasisti a xenofobové. Ještě, že my už tací nejsme. My v Evropě už zde vítáme islamisty s otevřenou náručí, stavíme jim mešity  a modlitebny a ty případné drzé nácky ženeme pryč. Jako naše skvělá mládež třeba organizovaná v Antifa a její sympatizant, pokrokový politik za Piráty, pan předseda Bartoš. Jojo, příklady táhnou. A dnešní mládež je jiná, než ta "minulá". Navzdory ruskému Leninovi, který by po ní chtěl jen to "učit se, učit  učit se....a v souladu s Koránem, který žádné takové "učení" nepodporuje. Vše, co potřeba znát, je už jasně vymezeno v Koránu. A to dnešní mládež jistě ocení. Jen co islám zvítězí v Evropě, spálí na hromadě po Koniášovsku všechny ty zbytečné moudré knihy až zůstane pouze ta jedna...Korán.  

    • Hamáček nás sleduje a ví jak na nás,prostě v nás vidí nepřátele asi jako celá ČSSD.Je potěšitelné vidět ,že ČSSD není jen strana plná žluči a vzteku,ale má i nosnou myšlenku a přátele-islám a muslimy.

      Alláh akbar Hamáčku!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit