Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Za mě osobně je to velice dobrý krok, jak se operátoři v České republice předhání v tom, kdo a jak rychle stihne pokrýt určité území. Ale rozhodně bych neřekl, že to bude taková změna, jak si mnozí myslí (alespoň tedy, co se rychlosti týče). Pro mě osobně je to fajn, protože máme doma díky jablotron chytrou domácnost propojenou s internetem, avšak signál tam moc dobrý není.

    • Není to zas tak dávno, co jsem si přes https://www.f-mobil.cz/mobilni-telefony__internet-v-mobilu_5g telefon, který 5G umí koupil a musím teda říct, že ta větší rychlost je opravdu znát. Záleží to ale hodně na tom, kde se člověk nachází. Někde jsou ty rychlosti pořád dost žalostné, ale například ve městech je to fakt rychlé. Teď je otázka jestli tak rychlý internet normální člověk vůbec potřebuje. 

  • Odkud čerpají moudra ti prěchytralí mudrci, že si dovolí psát o největších mýtech a to nejen o 5G na internetu. A pár fanatiků jim poklonkuje.

  • mun.go

    " 5G síť, která nabízí kvalitní pevné vysokorychlostní internetové připojení vzduchem "

    To je očividný (reklamní) protimluv. Je to sice z pevného bodu na pevný bod, ale vzdálenost je překlenována vzduchem se všemi nectnostmi plynoucími z útlumu a rozptylu milimetrových vln v atmosféře.

    Při ceně optických komponentů je pro pevné připojení mnohem vhodnější optické vlákno, kde přenosová cesta není ničím rušena a signál nelze odposlechnout. 

    Otázka není "co 5G přinese běžnému uživateli internetu", ale " kdo je běžný uživatel internetu". Pro běžné (pevné) připojení domácnosti na internet nepřinese 5G ve srovnání s optikou vůbec nic.

    Pro majitele chytrých telefonů přinese nutnost koupě nového telefonu. Pokud by se ekologové zamysleli, je internet v chytrém telefonu jedním z poškozujících klima (výroba a recyklace elektroniky telefonů, výstavba nových vysílačů, výroba elektřiny a baterií pro tisíce buňkových stanic a milióny telefonů ...)

    5G má nesporný význam ve spojení s IoT (internet věcí) ve spojení se špehováním automobilů, veřejného prostoru a průnikem do soukromí pomocí zařízení chytré domácnosti (Smart Home).

  • Pravda je jediná USA neumí síť prolomit, tím pádem nemůžou odposlouchávat a nebo jinak ovládat tuto síť.

    Což je proně nepřijatelné.

    • mun.go

      To víte jistě? Co myslíte tím " síť "?

  • Njn. V poslední době lidi rádi věří "alternativním" zdrojům. Čím méně vzdělaný čtenář, tím náchylnější k důvěře k těmto pochybným zdrojům (Sputnik, Aeronet, AZ24 a další)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit