Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na to, že u nás platí "po bitvě je každý generálem", to není ještě tak mnoho *1*
  • Víte, byl jsem na vojně za bolševika 2 roky. A byl tam takový nepořádek, že jistě známý film Černí baroni je velmi pravdivý co se týče základního vojenskho výcviku/není pravdivý o jednotkách PTP/. Když polovině manšaftu chyběla výstroj, někteří vystřelili z pušky jednou a to v přijímači, někteří neměli na sobě VOP-pro zasvěcené. Veškerý výcvik byl ten, že se pochodovalo...., nesmyslně uklízelo/každý týden se vše natíralo barvami..... každý víkend bylo90% vojáků v podnapilém stavu, Když bylo potřeba, tak se vojáci proměnili v osobní sluhy nebo lépe v osobní řemeslníky/zaharadníci, zedníci, natěrači, automechanici a když přišly prověrky, tak většina vojáků z kasáren se zamykala do skladů a garáží. Z toho je krásně vidět, jak to ani tehdy nemohlo fungovat. Nevěšte hlavy, ale ani v dobách jistot jsme nebyli schopni obrany....
    • Nevím kde si sloužil Ty ale já (78-80) si prostředky PCHOJ jak se to za nás nazývalo užil dost a někteří mí kamarádi si dokonce při jakémsi zrychleném přesunu v PCHOJ nablinkali do masky. Kde jsem byl já tak nikomu nic nechybělo pokud si to nenechal ukrást nebo neztratil. Naopak se prováděla kontrola skříní, skříněk, PP atd. jestli někomu něco nechybí. V podnapilém stavu se občas někdo vrátil z vycházky že by bylo 90% osádky ožralých jsem nikdy nezažil. Občas se pronesla PP lahváčů což si mohli dovolit pouze mazáci a ti většinou věděli jak to ukočírovat. Šikana byla (a to i od důstojníků) a asi je a bude (i v NATO a RA), vojna holt neni kojná. Film Černí baroni asi bude pravdivý protože spoustu těch historek nám jako dětem vyprávěl táta pro obveselení, kdy ani on ani my jsme ještě netušili že nějaká taková knížka vznikla. Z toho usuzuji že museli se Švandrlíkem někde v PTP sloužit spolu.
    • Pokud bylo o víkendu devadesát procent vojáků v podnapilém stavu,tak buďto sprostě lžeš,nebo jste byli vyjímečná jednotka celého nádoda.Pak by muselo skoro devadesát procent chlapů chlastat takto do dnešních dnů.Kdo chlastá ve dvaceti,tak toho jen tak nenechá.Jsi nejspíše prolhaný darebák.Zaměstnat nějakého vojáka jako osobního sluhu,nebo řemeslníka by si tehdy důstojník nedovolil.Asi jsi si službu v armádě vysnil a ve skutečnosti jsi měl"modrou knížku".
  • Tak to zrušte,nééé?Na co armádu?vždyt to je na hovno.
    Kdo o to stojí?jen vláda,mi né.A ty ušetřený prachy dejte poslancům at mají co krást, mi to stejně zaplatíme
    z daní.
  • Kecáte - vojnu jsem absolvoval 72-74, normální vojenský výcvik, střelby a fyzické testy každé dva měsíce. A to jsem byl u protichemické jednotky, takže každý kvartál týdení soustředění v Brdech.
    Miámochodem pochodování mě šlo také na nervy, ale je to součást výcviku každé armády - tzv. vylmývání mozků k absolutní poslušnosti (viz armáda USA). Do civiálu jsem šel jako vojín - odmítl jsem se stát členem SSM a následně komunistou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit