Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pamatuji si z loňska první den letních prázdni na R10. Předjet se to nedá,pořád to staví a zdržuje.Místo plácání ropy to mají posadit na vlak.Stejně stou obstarožní technikou nikoho nepoděsí.A navíc se pak dočtete že je do misí odváží ruská dopravní letadla. *1* *1*
  • https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/473466-opusteni-sluzby-ci-dezerce-pocet-trestnych-cinu-mezi-ukrajinskymi-vojaky-prudce-stoupl.html
    • kdo ze slušných lidí by chtěl vraždit za banderovce a teroristické USA?
  • Proč nevěřit. Nás už ovládli a nejen Němci dokonale . Postačí se podívat na jejich majetkové podíly ve státě. (Jsme vlastně na tom majetkově vpodstatě stejně jako za starého Rakouska). A pokud bychom se chtěli majetkově vypořádat, tak stát zbankrotuje. Stále se řeční kolem Benešových dekretů a Sudet, ale skutečný stav cizího majetku v republice se přísně tají. Alespoň na veřejnosti a sděl. prostředcích....
    • Běž se léčit soudruhu, protože nevíš co mluvíš.
      • Neil Armstrong? Zpochybňuješ nacistická zvěrstva?
    • A co Karlovy Vary, které zabrali Rusové.
      Benešovy dekrety jsou svinstvo, za které se každý morální a slušný Čech musí stydět. A jestli mají Němci vysoké majetkové podíly ve státě, to je jedině dobře. Horší bylo když jsme byli ruskou kolonií. A nevím, že by za "starého Rakouska" tady vlastnili majetek nějací Němci, to byli všichni občané Rakousko-Uherska.
      • A jestli mají Němci vysoké majetkové podíly ve státě, to je jedině dobře....
        Typický příklad úrovně českého národa a člověka. Pokud to takhle půjde dál, skončí to opět protektorátem. Ať už tím německým, germánským, ruským či čínským. Prostě nějaká národní hrdost a úcta k národu a předkům neexistuje. Porovnejte prosím s židy či švýcary. A nakonec i ti rakušáci jsou něco zcela jiného. Slizák a prospěchář se nikdy nezmění, stejně jako českej švejk či kocourkov. Bohužel.
      • Přestante už kroutit historii Benešovi dekrety byly reakcí na hrůzovládu říše v protektorátu !!!!!Takže všichni vy co vám nikdo nevyvraždil rodinu v koncentráku držte už tu svojí prolhanou zkuurvenou držku o omluvách a podobně.Nedávno se objevilo jak do němec odjížděli vlaky plné mrtvol a pod.Ty vlaky jely drobet dřív a na druhou stranu Treblinka,Osvětim atd. a kočírovali je soudruzi z Německa ,ale dneska jsou všichni Němci bez viny,tak držte už ty prolhaný držky placený nevim odkud.Braun ,Mengele,Frank to byli lidumilové že ?Nikdo nic nevyčítá dnešním Němcům ale on se nepíše rok 1938.
      • Kdo zpochybňuje Benešovy dekrety, je neználek historie, hňup nebo vlastizrádce. Pokud byl český národ někdy v historii zajedno, pak to bylo po válce v tom, že už nechtěli žít po prožitých hrůzách a německém útlaku pohromady v jednom státě s Němci. Pro některé primitivy a manipulátory ale zřejmě historie začala až po květnu 1945, že ?
        • Stačí si přečíst ty dekrety. V jednom se např. píše: "OBČANÉ německé a maďarské národnosti, jakož i zrádci a kolaboranti..." pozbývají občanských práv, svého majetku, nemohou se domáhat ochrany u úřadů a budou "odsunuti".

          Byli ale i tací, na které se to nevztahovalo. Znal jsem jednoho velice aktivního soudruha (malé postavy a zjevně trpícího napoleonským komplexem), který byl konfidentem StB a o němž pamětníci tvrdili, že byl za Protektorátu konfidentem Gestapa a byl za svou "práci" dokonce odměněn tím, že dostal vysoké boty. A když mu to lidé po válce připomínali, tak se bránil tím, že Gestapu ty boty vrátil. Takže na každého se ty Benešovy dekrety zjevně nevztahovaly. *3*
        • Benešovy dekrety vydával Beneš jako soukromá osoba - před Mnichovskou dohodou abdikoval a zbaběle uprchl do Francie, presidentem ČSR byl znovu zvolen až na jaře 1946. Ty své "dekrety" vydával pod záštitou Stalina, jehož armáda nás po válce obsadila. Západní mocnosti ho před těmi dekrety varovaly. Např. ve východních částech Francie a Belgie, v Alsasku a Lotrinsku se žádný "odsun" nekonal a dodnes se tam lze domluvit německy.
          • Takže odsun Němců z Československa a Polska zařídil Edvard Beneš jako soukromá osoba. Velké Británii platil za výcvik vojáků a vojenský materiál také jako soukromá osoba?
            Váš koníček je, jak vidno, paralelní dějepis.
            Inu, proti gustu...

            Jinak: "Kde mají dekrety prezidenta republiky kořeny a čeho jsou součástí? Jejich počátek lze nalézt v roce 1940, kdy byla vytvořena prozatímní exilová vláda, kdy Edvard Beneš prohlásil, že se ujímá funkce prezidenta republiky a kdy také byla utvořena Státní rada. Toto prozatímní státní zřízení pak bylo uznáno Velkou Británií. Prozatímní národní shromáždění v roce 1946 přijalo zvláštní ústavní zákon, kterým prohlásilo všechny ústavní dekrety od jejich vyhlášení za ústavní zákony a všechny ostatní dekrety za běžné zákony Československé republiky. Existovaly však také dekrety omezené na dobu londýnského zřízení, i tak ale byly zahrnuty do dodatečného schválení a na osvobozeném území byly v roce 1947 publikovány ve zvláštní příloze Sbírky zákonů. Takto se staly z dekretů zákony Československé republiky."
            "Problém, který se dnes v souvislosti s dekrety jeví jako problém česko-německý, nebyl ve skutečnosti v roce 1945 vnímán jako izolovaný československo- nebo česko-německý problém, ale byl správně vnímán jako mezinárodní, mezinárodněprávní a mezinárodněpolitický, protože se skutečně jednalo o výraz Spojenecké politiky vůči poraženému Německu a její projev v jednotlivých státech. Prezidentské dekrety, které zasahovaly vůči státnímu občanství a hlavně majetkovým otázkám, je třeba opravdu posoudit ve vztahu k zákonodárství jiných vlád v té době. Jak v rámci středoevropského regionu, tak třeba ve vztahu k Francii nebo Beneluxu. A pak samozřejmě s tou velkou Spojeneckou politikou vůči Německu, což je poněkud složitější záležitost."
      • Jestli jsou Němci občané Rakousko-Uherska nebo příslušníci EU, nedejbože SSE, mění na věci co přesně?
        Jinak: pokud lze k věci něco dohledat, vyplyne, že ti občané Rakousko -Uherska přijali při první příležitosti občanství Třtí říše a stali se bez váhání nadlidmi.
        • Oni to občanství přijmout museli, jinak se museli vystěhovat a to by bylo posuzováno jako zrada se všemi důsledky. Ti co nesouhlasili s připojením Sudet ke 3.říši, ti odešli do vnitrozemí a po vzniku Protektoratu Böhmen und Mähren to odnesli jako první.

          On totiž neexistoval žádný "československý národ", který by hovořil "československy", jak hlásal Beneš. Ale byli občané Československa, z nichž nejvíc mluvilo česky (různými dialekty), celá třetina mluvila německy a další slovensky, maďarsky...
          • Museli, jistě. Ale závisí to "od zorného úhlu".
            Teta Marie ze Stonařova to podávala trochu jinak (pro přesnost: teta samozřejmě matčina) a "bratranci" to nepodávali vůbec, protože byli jako správní říšští Němci odsunuti do Stalingradu, kde leží dodnes. Možná, že až jako druzí, ale vyjde to tak nějak nastejno.

            Jistě, idea národa Československého byla účelovým konstruktem, který se přežil ihned po splnění účelu.
  • Euro je úderná pěst německých finančních gaunerů, jejichž ideologickou podstatou je eurohujerismus. Italský prezident se vyprofiloval jako kolaborant ve službách Bruselu a Berlína, tedy jako eurohujer do morku kostí. Více eurohujerství znamená více islamizace. Konečným cílem eurohujerů, sluníčkářů a jejich kumpánů z neziskovek a pašeráckých gangů je nastěhovat celou Asii a Afriku do Evropy.
    • No bohužel někdy mi napadá totéž,jestli Merkel a Juncker nemají zájem na tomto kolotoči,jedno je jisté že soudruh Putin je ten třetí kdo se směje.
  • už aby Bakšiš s OKAmůrou schválili ono REFERENDUM o výstupu z EU chalífátu a teroristického NATA, aby těmto TUTŮM z TI a kavárenským germanofilům a válečným neoconům konečně někdo nahnal strach ! *1* *8* *1*
    • Vlastizrádné *12* Tak se seber a táhni do toho Putinova RF chalifátu !!! A můžeš sebou vzít toho Bakšiše a OKkAmůru *16* *16* *16*
  • Nalimst
    Společná evropská měna je cesta do pekla. Ital, Řek či Španěl nebude nikdy makat tak jako Němec - tedy ne do doby, než Němce nahradí Turci a Syřani a to bude ještě nějaký pátek trvat. Národní měny umožňovaly jednou za čas státům s jižní mentalitou devalvovat vlastní měnu, což sice není nic příjemného pro občany, ale je to ekonomický nástroj, který vždy zafungoval a nakopl ekonomiku. "Italské euro" proti "Německému euru" devalvovat nemůže. Devalvace měny je vlastně geniální krizový nástroj kdy výplaty i zboží v dané zemi zůstanou na stejné úrovni a zdraží pouze dovoz a tím nedojde k nějakým velkým nepokojům, protože běžní lidé se bez zboží z dovozu v drtivé většině nějakou dobu obejdou a to zvýší skokově poptávku po domácím zboží. Na druhou stranu devalvace měny skokově sníží cenu zboží co se v daném státě vyrábí či pěstuje vůči zahraniční měně a to se téměř okamžitě se zvýší vývoz a to se projeví masivním hospodářským růstem.

    Jižní státy jako Itálie, Řecko ale i třeba Francie přijali euro opravdu z jediného důvodu - aby se mohli jednodušeji a více zadlužovat.
    Němci euro opravdu nechtěli, nicméně pokud by dnes měli marku, jejich výrobky by stály o 50% víc a hůře by se prodávaly, takže jim přes jejich počáteční odpor euro vyhovuje, neboť mohou levněji vyvážet a ohromně na tom vydělávají.

    Zadlužení eurozóny je ale dnes naprosto alarmující a přes to, že se svět nachází na vrcholu ekonomického cyklu, dluhy nijak neklesají a v některých státech naopak rostou. Celé to perpétummobile může fungovat jen pokud věříte, že peníze vznikají tak, že je banky tisknou a věříte tomu, že dluhy se nemusí platit. Dluhy Itálie a Francie jsou už nesplatitelné!!! U Itálie dosahuje dluh kolem 130%HDP a ve Francii 100%HDP - další finanční krize, která s jistotou během pár let přijde jejich dluhy ZDVOJNÁSOBÍ !!!! a nebude z čeho to sanovat. Státní dluhopisy nakupují vedle centrální banky i soukromé banky a to z peněz, které do nich vkládají občané - bankrot Itálie či Francie způsobí bankrot poloviny ne-li víc evropských bank a ohromné množství občanů přijde o všechny peníze a to zřejmě povede k masovým nepokojům a možná revolucím...

    Samozřejmě to odneseme i my, ale s eurem daleko daleko hůře. Není žádná šance, aby se Itálie či Francie oddlužila - migroši, které si tyto státy pustily do svých zemích budou dále vysávat sociální systém a poškozovat ekonomiky hostitelských států ať už tím, že nepracují, pracují na černo, nebo plodí kopy dětí, které musí státy za ně živit. Navíc migroši z muslimských zemí a Afriky vytváří nepřátelskou atmosféru ať už chozením v pytlích, pácháním násilností nebo přímo terorismem, což poškozuje cestovní ruch a poškozuje ekonomiky těchto zemí...

    Nic dobrého Evropu nečeká...
    • Já jsem to už odnesl tím, že jsem strávil nad tvými výblitky svůj drahocenný čas.
      • No ono je v tom i kus pravdy
  • špíny nemecké by se měly ještě tisíc let modlit za odpuštění, nějak brzo jsme těm zrůdám odpustili a dokonce se nějací naši vlastizrádci omluvili
    • Ty jsi ve škole asi nedával pozor.
      • Neil Armstrong ty už vůbec ne
    • A co ruské špíny, které nás kolonizovaly a ničily bez mála po půl století. A vlastizrádci, kteří jenom schovali rudou knížku a převlékli kabáty nám díky naší b.bosti stále vládnou.
      • Pravda. Ovšem oni tihle soudruzi vlastizrádci a jejich přisluhovači už dávno obrátili o 180° a lezou do zadku západu místo východu. Oni prostě už jiní nebudou. Jak říkaly starý báby, - když přijdou Indiáni tak si tam strčí orlí péro a budou halekat. Ergo - pro moc, slávu a peníze všechno - to je jejich heslo...
      • hňupe rusové jsou naši bratři, za nás bojovali a umírali, navždy budu Rusku vděčný za osvobození od nacistů, našich dnešních kamarádíčků
  • "Pokud by jeho vláda vyhlásila referendum, Němci by euro nikdy nepřijali."
    .
    Naštěstí se už tenkrát vědělo, že hloupí občané v referendech rozhodují špatně a tak za ně ta důležitá rozhodnutí dělají moudří politici. *1*
  • Pisatel článku nepřesně popisuje situaci , Německo ovládá pomocí eura mnoho zemí , když v nějaké zemi vlastní používání některých energetik nap. plyn jako u nás přes firmu tranzit nebo největší automobilkou na území daného státu , tak vlastně díky vlastnictví takových firem ovládá chod takového státu .Má vliv na ceny a trh z vozidly nebo cen energií .Němci v mnoha zemích ovládají trh s plynem od ČR přes Belgii nebo Holansko a další země .Proto nepotřebují tanky pomocí společné měny mají pod dozorem mnoho států EU .Itálie není hrozba pro EU .Italové jsou nespokojeni díky špatné politice EU při řešení uprchlické krize ta odčerpává mnoho prostředků vládě a je příčinou vítězství nynějších syl ve volbách , pravým viníkem je EU neřešící reformu EU neschopnost V. Británie v řešení BREKSITU. Proto se situace v Itálii vyostřuje . Německo se stává lídrem EU kdo je lídrem EU ovládá a nepřímo ovlivnuje dění v ostatních zemích proto jim stačí přítomnost eura nepotřebují tanky.
  • Byl jsme ruskou kolonií a teď jsme pro změnu bruselským protektorátem. Obojí je špatně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit