Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Šéfka České marketingové asociace asi před dvěma roky pronesla:

    "Vánoce je období, kdy za peníze, které nemáme, pořizujeme věci, které nepotřebujeme pro lidi na kterých nám přes rok zase tak moc nezáleží..." (parafráze)

    S jistou mírou nadsázky na tom něco bude. Já se snažím být svým blízkým "po ruce" celý rok tak, aby věděli, že jsem tu pro ně. Nejen ve věcech darů a dárků. 

    Ale vánoce (i když jsou to orgie trhu) mám prostě rád. 

    Přirovnávat dnešní děti k nám moc nejde. My jsme žili v jiném světě a oni zase v jiném. Nejsou o nic horší, než my - jen jsou jiné. 

  • Celý rok nezájmu o druhé atd..se za nějaké ty vánoční dárky, často i za sakra předraženě drahé dárky., koupit nedají..a už vůbec ne na vyděračský dluh do budoucna, splátky atd..Bohužel lidé jsou dnes většinově a hodně často, jak nenažrané a již zcela šílené konzumní stádo..

  • Jedna starší paní se vyjádřila lapidárně slovy: "Už aby byly ty zatracené vánoce za námi !"

  • Toto je do jisté míry určitě pravda. Ono obecně všeho moc škodí. Já to třeba dělám tak, že našemu synovi k Vánocům koupím jen pár dárků, ale za to velkých. Letos jsem se například rozhodl zainvestovat do nové hokejové tašky pro něj. Jen teda doufám, že ji vůbec bude mít kdy využít, když stadion, kam chodí trénovat teď zavřeli.

  • Snažím se vždy vybírat něco co udělá hlavně radost. To si myslím, že je na dárku pro dítě nejdůležitější. Jenže je to pořád tak nějak těžší a těžší. Můžete mi zkusit prosím někdo poradit, jak vybrat dárek pro dítě, kterému je 10 let mimo elektroniky a nějakých her? 

    • Jo to asi každý chce vždy vybrat dárek, který udělá dítěti hlavně radost. Nebo alespoň já to taky takhle mám. Hele elektronika o tom mi ani nemluvte. Podle mého názoru to kazí dětem dětství. M2 se třeba naposledy podařilo udělat synovi radost, když jsem mu koupila magnetické kuličky, které si může skládat tak do stavebnice a dělat s tím různé věci. Prostě si vyhraje i bez nějaké elektroniky. 


  • Také
    jsem toho názoru, že raději dětem koupím jednu pořádnou věc než 10 drobností,
    které je zabaví jen na chvilku. Na minulé Vánoce třeba syn od nás dostal
    dětské chytré hodinky. Byl z nich tak nadšený, že ostatní dárky, které dostal
    od babiček, ho vůbec nezajímaly. Navíc jsme vybrali opravdu krásné hodinky,
    které mají v sobě hodně funkcí:
    https://www.smartomat.cz/smartomat-kidwatch-3-zelena/

  • Já se snažím to nikdy nepřehánět a spíš vždy vybrat něco co tomu druhému udělá opravdu radost. Takže třeba pro svoji dceru jsem vybrala moc pěkný dárek už teď, abych měla vše předem nachystané. Vybrala jsem pro ni chytré hodinky https://www.armodd.cz/armodd-roundz-5-rose-gold-s-kremovym-reminkem/ jsou moc pěkné, docela přemýšlím, že si je pak pořídím i pro sebe. 

  • Já to asi letos ani nebudu moct přehánět, protože absolutně nevím co kupovat. Máme doma syna, který by tak nejraději seděl pořád jen u počítače. Absolutně nevím co mu koupit. 

    • To je asi všude stejné, ale mě se podařilo mu teď dát na narozeniny co má syn v listopadu auto na dálkové ovládání, kterém může i do terénu. Od té doby je hodně často venku a u počítače nesedí. 

  • Naštěstí máme doma také nenáročnou dceru. Přála si pouze omalovánky a to ji baví asi ze všeho nejvíce. Snažíme se ji rozvíjet trošičku víc, a proto jsme ji letos na Vánoce objednali ještě malou dětskou kuchyňku a různé naučné knížky. Kamarádka mi doporučila stránku https://www.kreativni-hracky.com/melissa-doug/ a za mě fakt super výběr. Radši jsem vše objednala s předstihem, abych se pak nedivila, až před Vánocmi nikde nic v obchodech nebude.

    • To nevypadá vůbec špatně. :) Dobrá inspirace na příští rok. To u nás jak dcera, tak syn letos tradičně dostali nejvíc dárečků. Oběma jsem se snažila vybírat také nějaké, díky kterým se budou nějakým způsobem rozvíjet. Musím ale říct, že i já jsem u stromečku byla docela překvapená. Čekala na mě totiž nová dámská domácí obuv. Bačkory jsem k Vánocům dostala naposledy snad před pěti lety. Ale vlastně mě to hrozně potěšilo. :)

  • My kvuli corone planujeme toto https://coolzazitky.cz/army/649-paintball-doba-trvani-cca-4-hodiny-pocet-osob-8-lokalita-liberecky-kraj.html. Tak jsem uprimne zvedavej, asi jste nikdo nebyl v liberci na paintballu co?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit