Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rusko jde ekonomicky ke dnu jako Titanik

    Fakta jsou neúprosná, ruské hospodářství zrychlilo v dubnu propad na 4,2%. S tak černým scénářem žádný odborník nepočítal. Je to důkaz toho, že kremelská říše je kolos na hliněných nohou a jen tak se to nezmění.

    A bude ještě hůře, experti ze Světové banky předpovídají Rusku vleklou recesi. Kde hledat příčinu? Svoji roli jistě hrají i ekonomické sankce Západu kvůli ruské okupaci Krymu a podněcování konfliktu na východní Ukrajině. Ale hlavním důvodem je pokles cen surovin, na jejichž exportu je Rusko existenčně závislé – ropy a plynu.

    Za to, že černé zlato je levnější než v loni v tuto dobu, může jeden z předních světových hráčů v oboru - Saudská Arábie, které se ovšem povedlo kouzlo nechtěného. Jako v té moravské lidové písni, kde myslivec střelil na lišku, ale trefil Maryšku. V tomto případě myslivec Saud vystřelil levnější cenou ropy na lišku- americké těžaře z břidlic, které chtěl zničit. Jenomže ve skutečnosti trefil Rusa Maryšku, která už téměř leží na bříšku. A Saudové hodlají nadále cenu ropy na světových trzích dále držet na současných kolem 65 dolarů za barel.

    To je ovšem pro Rusko, které by potřebovalo, aby se tato suma vyšplhala nad sto dolarů, zoufale málo. Tato krutá pravda dosvědčuje, že ruská ekonomika je silně závislá na vývozu surovin. Takto ovšem nevypadá hospodářství vyspělých zemí, ale těch rozvojových, ke kterým má Rusko blíž, než si jeho fanklub dokáže připustit. Ovšem nemohou s tím nic dělat.
    Současné ruské hospodářské potíže jsou jasným důkazem toho, že tamní ekonomika vyrábí nekonkurenceschopné zboží, které nemá na to, aby uspělo na vyspělých světových trzích. Proto musí spoléhat na vývoz ropy a plynu.
  • ano USA nejen že pomalu, ale jistě míří dolů, Detroit a teď i NY, ale nemá ani jinou vizi, než zbytek světa zotročit a vybrakovat, Pravda je, že s ním kolaboruje parta hlupáků v každé zemi...jejich Titanic se, ke dno, ale oni si myslí, že vsadili na vítězného koně. OMYL

    Rusko má vizi, jmenuje se Žít a nechat žít, neohrožovat druhé a nechat je svému osudu, to bude vítězný kůň , musíme doufat, že si to i mnoho Američanů uvědomuje a nepřipustí ze strany své země agresi, která dopadne se vší silou i na jejich území.

    To s Ruskem jsme na jedné lodi v případě války, s ním, ne s USA.
  • S článkem naprosto souhlasím, mám tu zkušenost. Ulice plné zlodějů a bezdomovců co obtěžují všude a to za bílého dne. New York upadá stejně jako celá Amerika. *9*
  • Komunisto Petere a co je na tom špatného že se občané honí za ziskem?
    Normální člověk si chce vydělat a mít se dobře,.

    Pokud ty chceš žít v zemljance nebo v jeskyni je to tvůj problém.

    Když řekneš A řekni také B: Občané USA se mohou stěhovat za prací protože je tam
    levný nájem plně zařízených bytů. Ano když není práce seberou se a jedou.

    Je to lepší než po Česku brblat u piva doufat že ta práce přijde do hospody sama
  • Zaveďte potravinové lístky, žádají ruští spotřebitelé

    Ruští ekonomové a spotřebitelské organizace vybízejí ruskou vládu, aby zavedla pro nejchudší vrstvy zvláštní poukazy na nákup potravin, kterými by bylo možné platit v obchodě. Systém by měl po americkém vzoru financovat státní rozpočet. Důvodem je růst cen způsobený pádem rublu.

    Podle spotřebitelské organizace Veřejná kontrola podíl výdajů na potraviny v rozpočtech ruských domácností neustále roste. Zatímco dříve na tuto položku připadalo 36 až 40 procent příjmů, po posledním prudkém zdražování je nutné počítat s polovinou výplaty. „Při zachování trendu lze předpokládat, že za pár měsíců tyto výdaje nejspíše přesáhnou 50 i 60 procent příjmů,“ předpověděla tato nevládní organizace.
  • Ale, a nedávno ještě všechno OK, nulová tolerance proti zločinu a vandalizmu, a nyní toto...
  • To nás tu čeká brzo taky, všechno tomu nasvědčuje..
  • Před týdnem jsem se vrátil ze Států, kde jsem pobýval pracovně půl roku. Mohu otevřeně říci, že je tam neskutečná honba za výdělkem, lidé mají peněz míň a míň a obracejí doslova každý dolar. Drtivá většina domácností má dvě a více zaměstnání a to jen aby přežili a uhradili veškeré poplatky, peníze na úhradu zdravotního pojištění jim již nezbývají. Doslova se hrozí toho, aby vážně neonemocněli. Přestávku na oběd tráví v práci a na oběd většinou "čínu" nebo hotdog, to samé pak na večeři doma. S dětmi se vidí pozdě večer, kdy už děti spí. Většina z nich během roku změnila zaměstnavatele nejméně 2x. To je realita všedního života ve Státech. A to nemluvím o stěhování za nejistou prací, hypotéce na dům v místě atd... Kamarádova rodina se kvůli jeho práci přestěhovala, koupili dům na hypotéku. Po dvou měsících jej z práce vyhodili (nadstav), nemají peníze a budou se muset vystěhovat, nemají ovšem kam, tak Steve půjde k rodičům a jeho žena s dvěma dětmi ke své matce, budou žít odděleně než se situace vyřeší. A víkendy? Žádné nejsou, tedy jsou pracovní, práce v domácnosti na kterou nebyl přes týden čas a pak odpočinek, hlavně spánek a děcka běhají okolo baráku. Na výlety zapomeňte, peníze máme na důležitější věci a tak jsem cestoval většinou sám...
  • je to tedy dost rozdíl oproti vzkvétající Moskvě, Petěrburku.....
  • Putin je reinkarnovaný adolf Hitler
  • Neotáčejte se ke Kremlu zády. Jinak do nich dostanete kulku jako Němcov.

    Pozvání na čaj Kremlu také odmítněte. Fašisté Hitlera Putina do něj dávají
    polonium
  • Fašista Putin vraždí Ukrajinské ženy a děti
  • Bandera byl vlastenec který bránil Ukrajinu před spojencem Hitlera
    - Ruskem.
  • Zbabělec Nacista Putin si troufá pouze na slabou Ukrajinu.

    Silné NATo by jeho říši zla srovnalo se zemí na věčný čas a nikdy jinak
  • Je třeba dát Ukrajině jaderné zbraně. Ať je namíří na Kreml - sídlo fašistů.
    Pak nájezdy Ruských zlodějů půdy rychle ustanou.

    Ukrajina na ně má nárok. Vzdala se jich ve smlouvě kterou Rusko krádeží Krymu
    pošlapalo
  • Putin je Hitlerův žák.

    Směšně to maskuje tím že si oholil knírek a ostříhal patku
  • Ruské fašistické základny na Krymu a v Donbasu je třeba
    bombardovat napalmem.
  • Putinova dcera - Ruská š l a p k a musela utéct z holandska.

    Jinak by ji holandský pracující lid zlynčoval za to že její fotr fotr z Kremlu
    dodal zbraně Ruským fašistům na Ukrajině k sestřelení civilního letadla
  • Nacista Putin bude poražen stejně jako jeho vzor Adolf Hitler
  • Putin chce válku.

    Proč ne. NATO má drtivou vojenskou převahu a svět si oddychne až bude
    fašistické Rusko - hrozba pro mír - konečně zničeno

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit