Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Obcan.Havel
    Hele, ti tři zoufalci na Václaváku to už zabalili? Kosa có?
  • V tomhle hrál Gott čerta, nebo to byla jiná pohádka?








    PCHE !!!
  • Básník Čech v jedné své básni napsal: " Buď práci čest ,která dobro plodí "
    Jinak tady u koně dnes bylo "protestujících " tak do hospody !!! Toho roku 1948 byly tisíce a po celé zemi i nějaký milion !!! A ani při cinkání jich nebylo tolik co v 1948 !!!

    https://www.novinky.cz/domaci/464416-demonstranti-na-vaclavskem-namesti-kritizovali-komunismus-i-babise.html
    • Ve 39. roce byla také plná náměstí a ulice. Rozhodně více než ve 48. roce a po celých Sudetech. Protože byl při převratu plný Václavák, máme zapomenout na tisíce mrtvých, mučených, kriminalizovaných, pronásledovaných jen pro svůj vlastní (jiný) názor?
  • Obcan.Havel
    V tom trapným seznamu Sajmonovi schází ještě Olga Hepnarová, to byla taky "bojovnice" za svobodu a demokracii!
    • ObcanHavel
      jsem rád, že se za komunistické vrahy stydíš.
  • Naposledy, když se třeba Lidovci a Kalouskovci dostali přes 5 procent.
  • Obcan.Havel
    Útočník ruské reprezentace Nikita Gusev byl uznán nejlepším na ZOH v Pchjongčchangu
  • Obcan.Havel
    Protihitlerovská koalice začala patřit minulosti, nastoupil ostře protisovětský kurz živený aktivizací antikomunistických sil. Odtud již nebylo daleko k rozpoutání závodů ve zbrojení, hospodářské blokádě a vytváření nové vojenské aliance namířené proti bloku socialistických zemí. Americký ministr zahraničí Marshall koncem roku 1947 otevřeně prohlásil: „Došli jsme na konec cesty. Čas Jalty skončil. Rozdělení Německa nám umožní zapojit západní Německo do systému západních zemí.“ Jeho sovětský protějšek Molotov na druhé straně se stejnou otevřeností sdělil, že „americký imperialismus se stal největším nebezpečím a hrozbou pro nezávislost států.“ Tato prohlášení jen potvrdila rychle se měnící vývoj ubírající se k blokovému uspořádání do dvou hlavních ideologických táborů.

    Ani Československo nezůstalo stranou nové situace, kdy probíhal střet o vliv velmocí v Evropě. Po vítězství komunistů ve volbách byla jednostranně z americké strany zrušena dohoda o poskytnutí úvěru ve výši 50 milionů dolarů na nákup válečných přebytků americké armády. K tomuto kroku došlo již v září 1946. Brzy bylo zastaveno i jednání s Mezinárodní bankou o úvěru ve výši 350 milionů dolarů. Nebyla ani odeslána zařízení nacházející se v americké okupační zóně, která byla Československu již dříve přiřčena.
  • 25. Únorem začalo nejkrásnější období v dějinách ČSR, bohužel pak havloidi vše zmrvili!
    • ObcanHavel
      jestli považuješ mučení a zabíjení nevinných lidí za krásné, jsi opravdu duševně nemocný, o čemž nás tu stejně přesvědčuješ delší dobu, ale tohle je jasný důkaz
    • Jo a nejhezčí na tom vítězném únoru bylo, když se komouši vraždili mezi sebou.
  • Kdo se veřejně hlásí ke komunismu, ten patří buď do kriminálu nebo do ústavu pro choromyslné. Tady ten soudruh co tady tapetuje patří do blázince. Nejdřív by však zasloužil vysázet padesát ran holí na p.del.
  • Obcan.Havel
    V létě se v Karlových Varech sešlo na utajeném jednání vedení národních socialistů. Přítomni zde byli všichni ministři zastupující ve vládě tuto stranu – P. Drtina, H. Ripka, J. Stránský a P. Zenkl. Účastnili se rovněž ředitel Melantrichu J. Firt a také generální tajemník V. Krajina. Právě na této schůzce měli projednat taktiku na příští období s cílem destabilizovat a posléze ukončit činnost Gottwaldovy vlády. Šlo o zatlačení KSČ z vládních pozic do opozice a minimalizování jejího vlivu na veřejné dění. Koncem srpna byl karlovarský plán hotový, s tím že do něj zatím nebyla zapojena sociální demokracie. Ve stejném období se v bytě hoteliéra Vašaty koná schůzka zorganizovaná Zenklem a Krajinou s několika generály se zřejmou snahou získat na svou stranu a pro připravované plány i vlivné armádní činitele.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit