Přejít na výpis diskuzí
Pár náhrobků a tisíce protestních podpisů. Židovská historie paralyzuje Prostějov
5.2.2017 | Jakub Čech
119 příspěvků
-
velké a trojnásobné H prosím o autorizovaný překlad...
-
oni sedí hlavně na radnici města... PV
-
Myslím, že to bude i pro děti výchovné, že budou vědět, že zde žili takoví lidé, které nenávist, závist a hloupost skoro vyvraždila z našeho prostředí.... ale pokud vím, tak nemá jít v PV o hřbitov, ale zdůraznění piety daného prostoru... což nikomu neuškodí... škodí jen přílišná hysterie a nenávist...
-
si tady za holku sajmon? teplý né?
-
A ty bys to bral jako spravedlivé, kdyby židé nedostali nic... Němci je zabíjeli ve velkém, komunisti je po válce nerehabilitovali a spokojeně jsme zabrali jejich domy, protože už je nebylo komu předávat..Tam bych řekla, že byl možná problém v tom, že je Němci zabíjeli, ale nezbavili je vlastnictví, takže majetek měl své majitele, i když přímí majitelé již nežili. Každopádně jsem ráda, že to dostali zpět...na tvém blábolu je vidět, že komunisti a fašisti mají k sobě blízko...
-
tak najednou sajmon, včera si byl fašoun a dnes žid?
-
Tak to jsi nejspíš asi radní z PV...
-
... souhlasím: Je lepší, a to mi věř, být ateistou než vygumovaným ortodoxním židem neuznávající názory jiné!! Je to jako když si v Praze vydyndali žiďáci veškeré restituce, na které neměli právo, ale ukecali bez problémů tehdejší havloidní vládu.
-
fašismus je fanatické nesnášení jiného/myslím na náboženství, na barvu pleti, na kulturní tradice.../ Takže odpověď zní, asi ano jsi.....
-
...je lepší, a to mi věř, být ateistou než vygumovaným ortodoxním židem neuznávající názory jiné!!! Vidíme, že s židovskou obcí se nic nevyjedná.
-
Je lepší, a to mi věř, být ateistou než vygumovaným ortodoxním židem neuznávající názory jiné!
-
Je vždy divné a k smíchu, když někdo argumentuje majoritou..... sám může být za chvíli to druhé.. *7*
-
Omyl, tady popisuješ argumenty, které používá i Babiš vůči živnostníkům... Hitler dal hlupcům program... a to je nenávist.. je to snadné... nijak se na to nenadřeš.... a když máš na někoho zálusk, tak ho sejmeš.. třeba jen udáním----Na nedodržování zákonů máš přece soudy a ne plynové komory.. tím to zdůvodňuješ? Vždyť i Andrej Hrabiš hledá a využívá mezery v zákoně, aby nemusel platit daně... a chce někdo, aby se sním jednalo jinak než podle zákona? Ne,, všichni mu lezou do zadnice...
-
Shaimon, alias Alenka strašně smrdí
-
Zpátečnictví bylo, nebo aspoň to tak vnímám, vracení se k primitivismu.. a to je právě tento problém.. Co je víc ohleduplnost, soucit, nebo sobectví hloupost, nenávist... to je základní rozdíl mezi zpátečnictvím a tím druhým....A tzv. pragmatické rozhodování.. na tom právě pohořela dnešní politika.... Pragmatické rozhodování je rozhodování nekoncepční, nečitelné... protože se vždy rozhoduješ podle toho, co je v dané chvíli pro tebe výhodné.. Takže pragmatičnost se dá srovnat. s vyčůraností... Tak jsme byli zvyklí jednat za bolševika... do stran se vstupovalo, protože jsme chtěli lepší místa v práci,, děti do škol...S novou dobou přišel jiných bůh , realisté tomu říkají peníze... a tím se to vše určuje.. úplatkářská aféra minulého primátora PV, kde peníze z této hospodářské činnosti skončily v stranické kase... podivné financování dovolených na PV radnici, kde to vypadá obdobně, že tam je nějaký osobní zájem... nevím rodinné vazby, dovolená zdarma pro..?.. v daném penzionu, nebo sponzorský příspěvek přes prostředníka do stranické kasy...v každém případě je to divné, že je to selektivní pro dané penziony...
-
Shaimon smrdí
-
Židovství, islám, křesťanství mají stejné kořeny. Islám a židovství mají stejného praotce.. dalo by se říci, že jsou to bratranci nebo lépe, mají jednoho otce/Abrahama/ , ale matky jsou jiné.. takže to dělení , že islám je nenávistný a že je potřeba mít z nich strach...je hloupost. Islám má jeden základní problém, židovství i křesťanství z útlaku a nepřejícnosti mocných vycházelo většinou posílené...myslím na kriticky promýšlené problémy daných společenství v dané historické době...to islám neumí, nedaří-li se jim, tak to berou tak, že špatně věří.. odtud jde fundamentalismus.. v 8-9 století v islámských zemích byla ale větší náboženská svoboda než v tzv. křesťanských zemích, Byli před námi v matematice, stavitelství, astronomii....Tady ale nastává jeden problém... když se stane náboženství tzv. vládním, nebo lépe, oficiálním státním náboženství, kde z láskyplného myšlenkového proudu se stává společenství nenávistné vůči všemu jinému. Nemylme se, že se to týká právě islámu nebo judaismu. V takovém stavu je tady většina přispěvatelů/ třeba snící o sociální spravedlnosti, do které zahrnují ale pouze sebe nebo své blízké.. Je to také druh víry, která jim říká, že mají přece na vše práva a vždy větší, než všichni ostatní kolem.
-
žide Shaimone
-
Znalost češtiny je asi dobrá, hm, ale to je pouze gymnastika bez obsahu... kdybys znal češtinu sebelépe, tak můžeš být necitelným hlupákem.. Víra Tě staví do života s určitými hodnotami, Takovou základní hodnotou je lítost a slitování... to nás, jako lidi, posouvá do úplně jiného společenství. Zatím tady čtu.. máme právo.. jsme většina... nějací židé.. pcha..Co to je smíření se s realitou? Když se to mě nedotkne, tak je to v pořádku.. jen ať se mám dobře a v klidu.. ..na druhých mi nezáleží, ale běda, když se to dotkne mého pohodlí, mé představy o životě, mého komfortu, tak mám na vše nárok... Víra je samozřejmě jen víra, je nepřenositelná a je to hlavně osobní zkušenost daných lidí, nikomu se to nevnucuje, ale kde bereš tu jistotu, že...Když odhlédneš tedy od víry, tak nemáš ani lítost nad zmarněnými životy nevinných lidí, nemáš slitování s nespravedlivě stíhanými, kde máš jistotu, že příště nebudeš nespravedlivě stíhaný ty a tvoje rodina... jak to může být i v takové situaci úžasné, když se Tě někdo zastane... jak rychle zapomínáme?
-
Židovka je nějaká kvalifikace? Pokud ano, tak jsme jako Češi divný národ...Kdybych byla židovka, tak bych na to byla hrdá.. úžasná historie.. mají být na co hrdí..