Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Není na penze? Já to vidím trošku jinak.Po revoluci,či jak to nazvat, si politici sami pro sebe stanovily platy které neodpovídají situaci v ekonomice, za druhé, když by policie a soudy parcovali pořádně tak ty stovky miliard ba se pomocí exekucí dali od rozkradačů vrátit do státní kasy, za třetí, je nutné trestat i úředníky za jejich rozhodnutí a to prodáním jejich majetku.Nebudu ani psát o velkozlodějské velké privatizaci. Kdo ji navrhl a zrealizoval víme. Ale k důchodům.Oddělení do státního rozpočtu se po revoluci nechtělo, a to tam byl velký přebytek.Všichni politici okradli budoucí důchodce.Prodlužování věku do důchodu? je to blbost. To co bude muset důchodce pracovat navíc,tak tu dobu bude blokovat místo mladým. A na závěr. Ať mi stát dá to co jsem do jeho kasy za 40 roků odvedl a já nebudu chtít penzi, ale ne,že jsem platil jako mourovatej a teď mi řeknou,že nedostanu nic. Potom vezmu vidle a pojedu si pro svoje peníze na ministerstvo.
  • Už druhá dobrá analýza z pera pna Hlavenky, kterou čtu. Chybí mi tu ale jedna věc: Žijeme v době a v oblasti s nejvýkonnější ekonomikou v dějinách lidstva - kam se všechny ty vytvořené prostředky podějí? Že nezbývají Evropě prachy ani na důchodce, ani na zbrojení?

    je to docela jednoduché: odtečou skrze nadnárodní společnosti a neuvěřitelně nenažraný bankovní sektor v celém světě do kapes těch bohatých, bohatších a nejbohatších. Přitom jsou to často lidé, jejichž skutečný přínos ekonomice je minimální či nulový - myslíte si, že práce tzv. "špičkového manažera" má opravdu HODNOTU mnoha set tisíc za měsíc? Má nějaký přínos činnost "špičkového finančníka", když se v podstatě jedná jen o virtuální přehazování peněz z jedné hromady na druhou??

    ten systém je prostě dlouhodobě neudržitelný, TOHLE nemůže nikdo ufinancovat, ne důchody chudáků. Euroatlantické civilizaci už cca 100 let chybí odborník - vizionář, nějaký "Moderní Marx", který by byl schopen říci co dál a jak z toho ven. Bohužel. Jediná varianta je zhroucení, chaos, občanská válka...
    • Teď co je lepší? Prodlužovat tu agonii, nebo už skočit do té občanské války a doufat, že až se to vybouří zůstane svět lepší... a my to přežijeme
    • Dobrý den,

      uvedu jeden odkaz abych jej nemusel opisovat a možná vám věci doklapnou.
      Mám ho uveden na svém blogu.
      http://poradcezdravi.blog.cz/1303/jest-li-mi-neverite

      Pepa
      • A souvislost s ekonomikou a důchody je kde?
    • Ne ve všem ale v mnohém je to pravda, stroje které jsou rychlejší, kvalitnější nahradili, to co kdys dělali tří lidi postačí jeden - zisk za ty dva se nějak ztratil, pokračujeme toho jednoho nahradí počítač - zisk se opět nějak ztrácí, kdepak jsou uložené penízky? Jenom nadnárodní banky mají stále víc a víc zlata, až bude skutečně zle copak udělají se zlatem-najíst se ho nejde a přesto jsou "lidé" pro něho ochotní i zabíjet. Z toho je možné dedukovat pouze jediné, až se lidé začnou chovat jako lidé tak se to změní.
  • Stačilo by přestat krást, zlegalizovat akcie na doručitele a ostatní privilegia, které si naši političtí a vládní činitelé odhlasovali a dali do zákonů a bude peněz, že je ani nespotřebujeme. Bude školství i zdravotnictví zdarma, nebou chudí, žebráci a bezdomovci.
    Jak jednoduché - stačí chtít. Jenže s touhle vládní cháskou to nepůjde. *9*
  • jediné řešení je razantní snížení platů ve státním sektoru - tedy platy nad 40000Kč musí být historií. Takže ministři atd budou muset pracovat za 30 000 Kč a ani o korunu více. Tím stát výrazně ušetří. V soukromém sektoru se pak budou muset výrazně zvýšit daně bohatých třeba až na 70% a samozřejmě zamezit možnosti platit daně v zahraničí. Jinými slovy každý bude muset z hrušky dolů a radikálně si snížit svoji životní úroveň, aby měl jistotu, že ve stáří dostane důchod, který mu pokryje náklady. Jinak se to nedá vyřešit.
    • A taky nezapomeňte na snížení platů doktorů...Když všichni tak všichni.
  • Co bylo kdysi na důchody, to rozdal Mr. Klaus svým kámošům.
  • Nevím co tady pořád řešíme, stačí najít odpověď na základní životní otázky: kdo vystavěl školní budovy, tělocvičny a hřiště, kulturní domy, kryté bazény, zimní stadióny, fotbalové stadióny, sportovní haly, asfaltové cesty do každé vesnice, kdo rozšířil výstavbu železničních tratí a provedl elektrifikaci, kdo zajistil, aby vlakové a autobusové spojení bylo zabezpečeno na směnový provoz pracujících, kdo vybudoval metro, kdo prosadil právo na svačinu, obědy, pracovní oblečení atd. v pracovním procesu, kdo vystavěl vodní a tepelné elektrárny, kdo provedl elektrifikaci a plynofikaci, kdo vystavěl mnoho nových továren a rekreačních zařízení, kdo vybudoval zemědělská družstva po celé republice, která byla obdivována i západem a byli jsme soběstační výrobou většiny potravin, kdo postavil ty tzv. králíkárny pro občany, které mají dnes hodnotu miliónů, kdo umožnil bydlení mladým manželstvím v levných bytech, krátce po uzavření sňatku, kdo dával nenávratné půjčky na výstavbu rodinných domků, kdo dával novomanželské půjčky mladým lidem a za každé narozené dítě odečetl dosti vysokou částku z této půjčky, kdo dával všem práci, takže měli všichni z čeho platit dluhy, kdo zabezpečil, že nebyli bezdomovci, kdo vybudoval v obcích vodovody a regulace potoků, kdo vystavěl ve větších obcích a městech knihovny, požární zbrojnice, obchody, policejní stanice, kdo zveleboval obce a města bez nároku na jakoukoliv mzdu, kdo zabezpečil, že každý podnik, každá vesnice měla zajištěnou bezplatnou zdravotní péči, kdo postavil nemocnice a zdravotní střediska, kdo vystavěl telekomunikační, rozhlasové a televizní systémy, kdo zabezpečil, že se lidé nemuseli obávat o svůj život na ulici, ve svém domě, bytě a cítili se bezpečně? Je třeba připomenout, za jakých podmínek se to všechno dělo! Trvalo to 40 let! Poválečná doba začínala v krajině totálně zdevastované, vybombardované. Infrastruktura byla zničená nebo v lepším případě vážně poškozená. Neexistovala žádná pomoc ze zahraničí! – žádné eurofondy! Ba naopak, západní země nelibě nesly, že jsme nenastolili kapitalismus, jako u nich ! Náš hospodářský rozvoj byl záměrně brzděn, aby došlo k rozpadu. Země se musela trápit s vnitřním nepřítelem - to všichni dnes vidíme a slyšíme, jaké množství lidí se hlásí k tomu, že aktivně bojovali proti tehdejšímu režimu. Přesto všechno, země hospodářský rostla. Co dokázaly naše vědecké týmy. Nehrozil nám krach, pamatujete nějaký dluh naší republiky v r.1989 kdy země byla sametově předána ? Co hlásají dnešní vyvolení? Co dokázal kapitalismus za 22 let s touto malou zemi? Každý si může odpovědět sám. Většina nadšených podnikatelů krachuje, moc získávají nadnárodní koncerny. A řešení je jednoduché a prosté, stačí zodpovědně volit v parlamentních volbách stranu, která netuneluje, neodklání, nekrade a je tady pro pracujíci lid.
    • Vážený pane. Vaše pravda se dnes nenosí, naopak se důsledně popírá. Nedávno byl příspěvek matky 10-tiletého syna, který se jí po příchodu ze školy ptal, čím jsme před rokem 89 jezdili, když tady nebyly ani tramvaje ani ostatní veřejná doprava. Patrně jim ve škole vtloukají do hlavy, že co tady ještě nebylo rozkradeno, se vybudovalo po roce 89. Těžko jim budou asi říkat, že je tomu naopak a že všechno co kvalitně fungovalo, je již téměř zlikvidované.
    • neboj kazdej den rohlik s maslem jedenkrat tydne se sunkou a banany 2x do roka to si poridi kazdy duchodce dnes i za 20 let jenze jde o to ze to co bylo bezne normalni pred 30 lety dnes uz jaksi nestaci a kdyz bys dal duchodcu (a nejen jim) jen to co meli za komancu tak dnes by se kazdy citli podveden a chudy bylo by mu to malo proto dnes kazdy breci jak bylo lepe NEBYLO pletete si pojmy s dojmy a jestli se dnes ma nekdo tak spatne ze ani ten banan 2x do roka nemuze mit tak to je jedine liny netahlo jenz eono jde spis o ten pocit ze v krame vidim banany kazdy den jen na ne nemam zatimco sosed jo to driv za komaru jsme se meli vsichni spatne *11* *12* *12*
      • Vážený, než něco takového začnete psát, zjistěte si napřed spotřebu před rokem 89 a spotřebu po roce 89. Z 80% je spotřeba před rokem 89 vyšší, minimálně položek je, kde došlo ke zvýšení. Dokonce i u těch profláklých banánů je spotřeba stejná. Výrazné snížení je u masa a masnýžch výrobků, mléka a výrobků z mléka, vody apod. Není to v tom, že jak tvrdíte, nic nebylo. Je to v tom, že tenkrát si každý koupil třeba kg hovězího za 20 Kč, dnes si koupí 200g za 30,--. A nevykládejte, že mzdy jsou 10X vyšší. Většina mezd je vyší maximálně 3X. Třeba taková voda, plyn, elektřina je 100X dražší. Nájmy více než 10x vyšší, chléb 15X dražší. Teď můžete kecat. Důvěřuj, ale prověřuj, jinak jsi za blbce.
      • Položím pár otázek a pokusím se na ně odpovědět. Moudému naznačené souvislosti hodně napoví.
        Otázka:Proč nebyly "kdysi" na trhu moc často banány, pomeranče, mandarinky, grepy popř. další?
        Odpověď: Protože se v našich zeměpisných polohách nedaly v dostatečném tržním množství pěstovat.
        Otázka: Proč se nedovážely v dostatečném tržním množství?
        Odpověď: Protože by to oslabovalo domácí zemědělskou produkci jablek, hrušek, sliv, švestek, třešní a dalších komodit.
        Otázka: Proč dobrý hospodář prosazuje na svém domácím trhu svoji vlastní produkci?
        Odpověď: Protože je MOUDRÝ.
        Klasik: Boni pastoris est tondere pecus, non deglubere.
        Našinec: Dobrý pastýř má ovce stříhat, nikoliv dřít z kůže.
        Je to stará myšlenka moudrého filozofa Suetonia z 1.století našeho věku, z dob římské říše. Římská a řecká kultura je pramenem naší současné civilizace. Hledejme v historii poučení pro časy budoucí.
    • Samá pravda. Dnešní mladí vypatlanci a tzv. kapitalisté to ale nepochopí, nebo nebudou chtít chápat.
  • VŠECHNO BY BYLO DOBRÉ,KDYBY SE VE STÁTĚ POŘÁD NEKRADLO.Také vláda ,kdyby byla rozumná nerozprodávala státní majetek za hubičku.Dále by se neměly nakupovat drahá vojenská letadla,pronájmy letadel a dávat hodně peněz do armády a policie.Také šetřit,ale šetřit fakticky ne jenom o tom mluvit ve státní správě a to do.Úspořit by se dalo hodně.Kdo ,ale jim v tom rozhazování zabrání?To je ten problém. *16* *6*
    • Přesně tak, kdejakej nabob urychlenej v Plzni si zaměnil masarykovské - Nebát se a nekrást- za " Nebát se krást ", a pak se divěj, že je vazba nelidská a nepříjemná.
      Luboš
    • Jako máte pravdu ale kapitalismus nikdy jiný nebyl,není a nikdy nebude!!!Stát je nástroj vlády jedné třídy nad druhou a tady vládnou kapitalisti /každý kdo žije z kapitálu/ no a proletář je každý kdo žije z vlastní námezdní práce./
    • ... když krajská policejní ředitelství mají odbory na vyhodnocování děkovných dopisů od občanů ...
  • Není to skvěle napsáno. Jsou vybrány vždy z nekolika možností ty horší nebo nejhorší. Proč by měl počet seniorů přibývat? Přibývá dosud, ale ti, kdož mají nyní 80, žili převážnou část života v socialismu a nebyli tak zdevastovaní, joko ti, kdož půjdou do penze za 10let. Já si myslím že počet penzistů bude po dosažení jakéhosi vrcholu, klesat. řekl bych, že ten vrchol je nyní. A trocha počtů pro Havenku. Kdyby byl poměr mladých ke starým 2:1, a každá mladý odvéděl do průběžného systému 56%, zůstalo by mladým 44 % a každý senior by obdržel průměrně 112%. Což je hloupost. Podle vašeho článku, pane Havenka, bych já jako 58miletý, zatím produktivní, nejlépe udělal, kdybych přemýšlel o tom, zda si hodit mašli dnes, nebo až za týden, což neudělám. Neumíte počítat, neumíte předvídat, jen opakujete to, co někteří politici dokola omílají kvůli obhajobě vlastní politiky. Mladá generace se o své seniory dokáže postarat i za 50let a žádnou reformu k tomu nebude potřebovat, reforma je tu jen proto, aby si někdo zase nahrabal.
    • Jen si přeji, aby se současná produktivní a budoucí produktivní generace nenechaly demokraticky totálně zblbnout projekty typu ... zabij bábu ... a aby v sobě našly tolik morální síly a v e společnosti tolik ekonomického potenciálu, aby dokázaly ctít své rodiče a ve stáří o své rodiče jako projev vděčnosti a díku dobře pečovat.
  • Je mě hanba za toho písálka, který se snaží nahnat klienty do soukromých penzijních fondů! Stejně budou rozkradeny! Hlupáci typu kraďouska. přesčase a spícího dědka mají nakradeno. Proto nechtějí zrušit akcie na doručitele. Hlupáci, kteří nic nevytvořili jsou opravdu, ale opravdu parazity této společnosti. Ať mladí, nebo staří pravdoláskaři.
  • Bohužel dnes již i bývalí voliči pravicových stran, znám jich několik, jsou tak zhnuseni touto zločineckou vládou která i zavedla zločinecký systém za posledních 20 let, že volí KSČM a to proto, že je to jediná nezkorumpovaná strana!!!!
    Je to smutné,ale logicky k tomu došli!
    Já se jim nedivím, když vás několikrát zločinec(podnikatel) obere pomocí insolvence o mzdy a pak nemůžete sehnat slušně placenou práci tak jste v náruči KSČM.
    ...a z celého srdce přeji těmto Tykačům , Klausům , Topolánkům, Kalouskům, Bakalům, bývalým vekslákům, a všem nabobům co zločinně přišli k majetkům aby nastala nová revoluce a můžou si tomu říkat nový únor 48 , že Nečasi a Schwarzenbergu!!!
    Pak bude dost na důchody i soc. dávky pro nemocné a postižené!
    ...a ještě další zdroj, církvím odebrat jejich zločinně nabytý majetek a využít jej pro potřebné a nemocné, přestat platit církevní hodnostáře a't si je platí ti co je chtějí poslouchat ze svých příspěvků!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§
    • Kdybys nebyl falusem, nestal by ses soudruhem!
      • ty jsi oboje
    • Kam to všechno kráčí? Do pr.ele. Přesněji řečeno vstoupili jsme do sebedestrukční fáze kapitalismu. Výsledkem bude krach euroatlantické civilizace. Kdy to bude nikdo neví. Ale znám spoustu blbečků a gaunerů, kteří ze zištnosti či blbosti pořád ty kapitalisty volí. Tak se nedá nic dělat a takový osud si zasloužíme.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit