Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2013/33/EU  ze dne 26. 6. 2013, 

    kterou se stanoví normy pro  přijímání žadatelů o mezinárodní ochranu.

    S vracením žadatelů o azyl, co z Česka přešli do Německa  a chtěli žádat 

    o azyl tam, se na hranicích pracovníci celní správy setkali opakovaně. 

    Dokonce i s novorozenětem, co Němci zabalili do papírového prostěradla 

    a bylo předáno v náručí rodičky - v Evropě neplatí ius soli, ale ius originis! 

    A navíc - Schengenský systém počítačově propojuje celní správy i úřady 

    cizinecké policie všech země EU (i některých mimo EU, např Švýcarska)...

  • Kak gavarila Vasilisa...

  • Žádat o asyl podle mezinárodního práva má dotyčný výhradně v první zemi,

    do které vstoupil  při opuštění své vlasti, resp. po opuštění země, již  obýval.  

    Ani Polsko, nota bene ani Litva - těmi prvními zeměmi - rozhodně nejsou.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------

    Viz též:

    Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2013/32/EU ze dne 26. června 2013 o společných řízeních pro přiznávání a odnímání statusu mezinárodní ochrany

    Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2013/33/EU ze dne 26. června 2013, kterou se stanoví normy pro přijímání žadatelů o mezinárodní ochranu (přepracované znění).

     Sdělení Ministerstva zahraničních věcí č. 208/1993 Sb., o sjednání Úmluvy o právním postavení uprchlíků a protokolu týkajícího se právního postavení uprchlíků.

  • Možná, že by pomohla domobrana. Kdyby tito migranti viděli kromě vojáků na hranici i domobranu dobrovolníků v rouškách, s tyčemi a jinými zbraněmi, jak na ně čekají, asi by pochopili, že překročit hranice není žádná výhra a že je tam nikdo nechce. Takto si myslí, že to je jen nařízení vlády a že když překročí hranice, nic se jim nestane. Něco podobného prý údajně existuje na hranicích Srbska.

  • Pokud chce někdo azyl, tak by v jeho zemi musela být válka a musel by požádat na velvyslanectví ve svém státě. Pokud někdo útočí na hranice státu, přes který se chce dostat k snadným penězům, tak si nezaslouží řádné slitování. Na azyl v jakémkoliv státě není žádný právní nárok. Autoři článku to mohou zkusit požadavkem azylu v Saúdské Arábii. A napište nám jak s vámi rychle zatočili.

  • Co brání EU němcům aby si pro ně přijeli osobně????

  • Každý svrchovaný stát má za povinnost chránit své hranice a to i  zbraněmi.

  • A když Salvini chránil Italské hranice, stálo ho to funkci a čeká na soud. Když Orbán stavěl plot na hranicích Maďarska byl černou ovcí EU.... Ať si je vezme ten , kdo je do Evropy zval.

  • odhonie je tak ze je odhonie na kobilach !!!

  • Litva ani Polsko neni rozhodne prvni bezpecnou zemi se kterou se na svem uteku ze zeme puvoni tito lide setkali. Co je nebezpecneho napriklad na Belorusku a uz podruzna otazka , jak se do BY tito lide dostali ?! Jsem toho dojmu , ze jakakoliv debata timhle smerem nema vubec zadnou cenu , predem je dana stranicka ideologie a od ni se proste neodbocuje. 

    Jenom pro doplneni . Dnes tento list jeste neotiskl dostatecny pocet fotografii malych deti v roli uprchliku. Pochopitelne v pestre galerii . Dite placici , dite mrznouci , dite pokousejici se nasytit nejakymi zbytky z popelnice , dite v naruci zemdlene/ ho matky /otce , osoby tuto roli predstavujici. Semo tamo nejaky ten nebohy zmokly mrzacek , aspon pro tu fotku si urcite nejaky ten ud rad schova na chvili a dav silenych matek to jiste oceni. Tak prosim do toho rebjata. 

  • josef.chmela

    To jsou zase kydy rádoby představitelů nějaké EU.  Všechno to jsou ekonomičtí uprchlíci a míří pouze do Německa (jak se sami vyjadřují na kamery). Poláci a Litevci dobře vědí, že když je pustí na svá území ihned ty vtěrky zamíří do Německa a Němci je, jako nelegály, vrátí zpět. A problém bude mít Polsko. Co si počít se vtěrkami, kterým se nechce makat za mzdy a nesrovnatelně malou soc. podporou v bývalé východní Evropě. Ať si zůstanou u Lukašenka, tam válka není a pokud budou makat tak jim nic nehrozí.

  • Se jim nedivím. Proč by měli dávat azyl islámské verbeži, když je bez pochyb dokázané, že do Evropy táhne za sociálním zabezpečením, jako kobylky za potravou. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit