Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Se jim nedivím. Proč by měli dávat azyl islámské verbeži, když je bez pochyb dokázané, že do Evropy táhne za sociálním zabezpečením, jako kobylky za potravou. 

  • A když Salvini chránil Italské hranice, stálo ho to funkci a čeká na soud. Když Orbán stavěl plot na hranicích Maďarska byl černou ovcí EU.... Ať si je vezme ten , kdo je do Evropy zval.

  • Každý svrchovaný stát má za povinnost chránit své hranice a to i  zbraněmi.

  • Žádat o asyl podle mezinárodního práva má dotyčný výhradně v první zemi,

    do které vstoupil  při opuštění své vlasti, resp. po opuštění země, již  obýval.  

    Ani Polsko, nota bene ani Litva - těmi prvními zeměmi - rozhodně nejsou.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------

    Viz též:

    Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2013/32/EU ze dne 26. června 2013 o společných řízeních pro přiznávání a odnímání statusu mezinárodní ochrany

    Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2013/33/EU ze dne 26. června 2013, kterou se stanoví normy pro přijímání žadatelů o mezinárodní ochranu (přepracované znění).

     Sdělení Ministerstva zahraničních věcí č. 208/1993 Sb., o sjednání Úmluvy o právním postavení uprchlíků a protokolu týkajícího se právního postavení uprchlíků.

  • josef.chmela

    To jsou zase kydy rádoby představitelů nějaké EU.  Všechno to jsou ekonomičtí uprchlíci a míří pouze do Německa (jak se sami vyjadřují na kamery). Poláci a Litevci dobře vědí, že když je pustí na svá území ihned ty vtěrky zamíří do Německa a Němci je, jako nelegály, vrátí zpět. A problém bude mít Polsko. Co si počít se vtěrkami, kterým se nechce makat za mzdy a nesrovnatelně malou soc. podporou v bývalé východní Evropě. Ať si zůstanou u Lukašenka, tam válka není a pokud budou makat tak jim nic nehrozí.

    • Co brání EU němcům aby si pro ně přijeli osobně????

      • Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2013/33/EU  ze dne 26. 6. 2013, 

        kterou se stanoví normy pro  přijímání žadatelů o mezinárodní ochranu.

        S vracením žadatelů o azyl, co z Česka přešli do Německa  a chtěli žádat 

        o azyl tam, se na hranicích pracovníci celní správy setkali opakovaně. 

        Dokonce i s novorozenětem, co Němci zabalili do papírového prostěradla 

        a bylo předáno v náručí rodičky - v Evropě neplatí ius soli, ale ius originis! 

        A navíc - Schengenský systém počítačově propojuje celní správy i úřady 

        cizinecké policie všech země EU (i některých mimo EU, např Švýcarska)...

  • Pokud chce někdo azyl, tak by v jeho zemi musela být válka a musel by požádat na velvyslanectví ve svém státě. Pokud někdo útočí na hranice státu, přes který se chce dostat k snadným penězům, tak si nezaslouží řádné slitování. Na azyl v jakémkoliv státě není žádný právní nárok. Autoři článku to mohou zkusit požadavkem azylu v Saúdské Arábii. A napište nám jak s vámi rychle zatočili.

  • Možná, že by pomohla domobrana. Kdyby tito migranti viděli kromě vojáků na hranici i domobranu dobrovolníků v rouškách, s tyčemi a jinými zbraněmi, jak na ně čekají, asi by pochopili, že překročit hranice není žádná výhra a že je tam nikdo nechce. Takto si myslí, že to je jen nařízení vlády a že když překročí hranice, nic se jim nestane. Něco podobného prý údajně existuje na hranicích Srbska.

  • Litva ani Polsko neni rozhodne prvni bezpecnou zemi se kterou se na svem uteku ze zeme puvoni tito lide setkali. Co je nebezpecneho napriklad na Belorusku a uz podruzna otazka , jak se do BY tito lide dostali ?! Jsem toho dojmu , ze jakakoliv debata timhle smerem nema vubec zadnou cenu , predem je dana stranicka ideologie a od ni se proste neodbocuje. 

    Jenom pro doplneni . Dnes tento list jeste neotiskl dostatecny pocet fotografii malych deti v roli uprchliku. Pochopitelne v pestre galerii . Dite placici , dite mrznouci , dite pokousejici se nasytit nejakymi zbytky z popelnice , dite v naruci zemdlene/ ho matky /otce , osoby tuto roli predstavujici. Semo tamo nejaky ten nebohy zmokly mrzacek , aspon pro tu fotku si urcite nejaky ten ud rad schova na chvili a dav silenych matek to jiste oceni. Tak prosim do toho rebjata. 

  • odhonie je tak ze je odhonie na kobilach !!!

    • Kak gavarila Vasilisa...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit