Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je moc smutné  Jardo-Jano, že jste tací magoři.

  • Novák, ty seš teda trapnej. Na to neodpovídej, protože to všichni vědí.

  • Novak, naše země se ničí právě teď, od r. 89. Do té doby se budovalo a budovalo. Kolik nemocnic postavili kapitalisti za posledních 30 let? Nic, nula. Dálnice? 15km ročně.

    A jakou cenu má lidský život? Tvůj naprosto žádnou. Hlavně že máš dva byty.

  • Ano, Polsko si koleduje o čtvrtý a zřejmě již konečný zánik. Nebýt Rusů, tak by ten čtvrtý zánik měli již od Hitlera a jeho západních kamarádů. A nedělejme si iluze. Díky všelijakým výdobytkům co neumějí nic jiného, než antiruský šovinismus ( a naše nynější vládní pětidemoliční četa je toho zářným příkladem)  jsme na nejlepší cestě sledovat Polskou cestu, ostatně jako cestu celého slavného tzv. " demokratického " Západospolku.

  • Prosím proč tady píšete takové plky. Seznamte se nejdřív s fakty a pak možná něco pište. Tak jen pro tuto věc:  Tzv. druhá fronta  6. června 1944 vyloděním v Normandii přišla v době, kdy válka v Evropě již byla rozhodnuta. O kvalitě vedení této operace hovoří jasně faxová komunikace ze 6.ledna 45, kdy Churchil škemral u Stalina, aby pomohl tzv. spojencům, u Arden aby je Hitler nezahnal zpět do moře. viz ( http://www.marx2mao.com/Stalin/WWIICv1wm.pdf ) fax. č. 383 PERSONAL  AND  MOST  SECRET  MESSAGE FROM  Mr  CHURCHILL  TO  MARSHAL  STALIN. Takže neschopnost a nemohoucnost těchto opěvovaných Západních šéfiků zavinila právě u Varšavy, aby Rudá armáda urychlila přípravy na další zahnání Hitlera do doupěte  a místo aby řešili hurá akci s Varšavským povstáním tahali velikána Churchila z bryndy. Ostatně na jeho genialitu doplatilo Anglické loďstvo u Dardanel, kdy je právě kvůli Churchilovi Turci zdecimovali anglické loďstvo.( https://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_o_Gallipoli ). O fiasku Angličanů u Singapuru snad raději ani nemluvit.

  • mun.go

    A protože prostřední odkaz psal Američan z vojenské univerzity námořní pěchoty, není divu, že došel těmto závěrům:

    • RF  za posledních 15 let poskytla pomoc 5 014 krát Gruzii, Ukrajině, Sýrii a Náhornímu Karabachu/*,
    • Ruská pomoc je silně ovlivňována státem, má symbolický charakter a je zaměřena na města; má omezenou schopnost provádět více než jednu významnou akci najednou a je ovlivněna kontextem, na který Rusko reaguje,     
    • Ruská pomoc je povrchní a symbolická a zaměřuje se spíše na nabídku než na dopad;

    Ale - na druhé straně - sebekriticky dodává, že by bylo dobré porovnat humanitární pomoc Ruska s humanitárními akcemi USA.

    /* Není započítáno zemětřesení v Turecku / Sýrii

  • Osobně myslím, že je jedno jestli je to rus nebo ušák. Oba jsou schopni pro své zájmy použít kdykoli a kohokoli a po použítí ho klidně zadupat do země. Opravdu mě ale s*re ta jejich "objetivita a pravdivé zpravodajství" Každý si upraví pravdu podle své potřeby a servíruje je ji masám jako tu jedinou opravdovou. Ten druhý vždy dezinformuje. Dějiny píšou vždy vítězové a přepisují pozdější vítězové. Takže jestli tu bude lidstvo ještě třeba za sto let, jistě se najde politolog historik, který to všem náležitě vysvětlí. Ale my se pravdu vpravdě nedovíme.

  • mun.go

    Sovětský svaz neexistuje. Myslíte Ruskou federaci. Wagnerovci jsou nájemní žoldnéři - jdou tam, kde jim zaplatí.

    Turecko - letošní zemětřesení. Sýrie - humanitární pomoc /*.

    Obsáhlý seznam za 15 let máte tady: Ruská zahraniční humanitární pomoc / Russian Foreign Humanitarian Assistance

    /* Speciálně o Sýrii článek na Deutsche Welle - zde: Jak zásadní význam má Rusko pro humanitární pomoc v Sýrii? / How crucial is Russia for humanitarian aid efforts in Syria?

  • Odpověz kam Sovětský svaz posílá humanitární pomoc jednu jedinou zemi, Jestli považuješ wagnerovu spodinu za humanitární pomoc , tak to je mi líto.

  • Napiš konkrétně, který národ nebo etnikum Spojené státy vyhladili způsobem Ruska? Nemíchej do toho Indiány což je oblíbené téma podívej se jaké dnes mají výhody ve  státech a jaké výhody mají menšiny říše zla.

  • mun.go

    "Nepřímá úmrtí, to je fakt argument.

    Ti mrtví jsou v každém případě po smrti:  přímo nebo nepřímo. 

    Výsledek je stejný.

  • Historické prameny píšou, že to bylo Rusko a později Sovětský Svaz. 

    Sovětská 61. armáda, bojující pod velením generálplukovníka P. A. Bělova vyčkávala jižně od Varšavy, téměř půl roku, než bylo Varšavské povstání utopeno v krvi, teprve pak se k ní přiblížila a zahájila obkličování varšavského uskupení nepřítele z jihozápadu.

  • Nepřímá úmrtí, to je fakt argument. :-), "-)

    Z hlediska Sovětského Svazu/fašistického Ruska, lze pak mluvit minimálně  o stovkách miliónů obětí, ke  kterým došlo díky sovětské genocidě, gulagům, zavlečení komunismu do Číny, válce v Polsku, Finsku, Smlouvě Ribentrop -Molotov........, Gruzii, Nikaragui, Libyi, Čadu, Alžíru, Koreji, Vietnamu atd. 

  • Ten pomäteusz si asi nepamatuje např. kdo zbořil Warszavu a kdo chtěl Poláky vymazat kompletně,ale hubu má fakt ostrou.Asi přes ni potřebuje znovu dostat.

  • Juzek vymýšlí jednu koninu za druhou.Není to dávno a pochtíval válečné peníze po Německu. Aktuálně se přimknul k UKáčkám.Spíš oni se přisály k Juzkovi.A sajou a sajou.Juzkovi nevadí ani radioaktivní mrak ze skladu darovaného obohaceného paliva.Co na sousedním území hoří a hoří.A darované neškodné obohacené střelivo škodí a škodí. Všem.Krom poláků. Hoši dobře to tam vedete. Všichni vám závidíme!

  •  Polsko s Německem podepsalo smlouvu o neútočení pakt Pilsudski-Hitler a společně s Hitlerem si ochotně kouslo do Československa a obsadilo Těšínsko jen pár měsíců předtím než samo bylo napadeno.

    Když Československu nabídl Sovětský svaz vojenskou pomoc v případě napadení Německem, Poláci deklarovali sestřelování jejich letadel ve svém vzdušném prostoru  a zakázali přesun jednotek přes jejich území.

    Historicky to vypadá, že každý hledal skulinku jak vyj...t s tím druhým a pro záchranu sebe obětovat druhé... dnes je to to samé.



  • Nemůže, chytit ho může tak akorát ochranka z Bohnic 

  • Pokrčování dalšího znesváření evropských národů vyhovuje těm, co na ukrajinském zbrojním šílenství vydělávají miliardy. 

  • mun.go

    Velmi názorný je graf na stránce "Oběti druhé světové války / World War II casualties":

    Sovětský svaz ... 12 milionů civilních obětí; USA ... nula.

  • Pane mun.go, komu není dáno odkudkoli, v Apatice nekoupí; ale ve společnosti MENSA se chytit může. 😐

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit