Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ano, Polsko si koleduje o čtvrtý a zřejmě již konečný zánik. Nebýt Rusů, tak by ten čtvrtý zánik měli již od Hitlera a jeho západních kamarádů. A nedělejme si iluze. Díky všelijakým výdobytkům co neumějí nic jiného, než antiruský šovinismus ( a naše nynější vládní pětidemoliční četa je toho zářným příkladem)  jsme na nejlepší cestě sledovat Polskou cestu, ostatně jako cestu celého slavného tzv. " demokratického " Západospolku.

  • Osobně myslím, že je jedno jestli je to rus nebo ušák. Oba jsou schopni pro své zájmy použít kdykoli a kohokoli a po použítí ho klidně zadupat do země. Opravdu mě ale s*re ta jejich "objetivita a pravdivé zpravodajství" Každý si upraví pravdu podle své potřeby a servíruje je ji masám jako tu jedinou opravdovou. Ten druhý vždy dezinformuje. Dějiny píšou vždy vítězové a přepisují pozdější vítězové. Takže jestli tu bude lidstvo ještě třeba za sto let, jistě se najde politolog historik, který to všem náležitě vysvětlí. Ale my se pravdu vpravdě nedovíme.

  • Ten pomäteusz si asi nepamatuje např. kdo zbořil Warszavu a kdo chtěl Poláky vymazat kompletně,ale hubu má fakt ostrou.Asi přes ni potřebuje znovu dostat.

    • Historické prameny píšou, že to bylo Rusko a později Sovětský Svaz. 

      Sovětská 61. armáda, bojující pod velením generálplukovníka P. A. Bělova vyčkávala jižně od Varšavy, téměř půl roku, než bylo Varšavské povstání utopeno v krvi, teprve pak se k ní přiblížila a zahájila obkličování varšavského uskupení nepřítele z jihozápadu.

      • Prosím proč tady píšete takové plky. Seznamte se nejdřív s fakty a pak možná něco pište. Tak jen pro tuto věc:  Tzv. druhá fronta  6. června 1944 vyloděním v Normandii přišla v době, kdy válka v Evropě již byla rozhodnuta. O kvalitě vedení této operace hovoří jasně faxová komunikace ze 6.ledna 45, kdy Churchil škemral u Stalina, aby pomohl tzv. spojencům, u Arden aby je Hitler nezahnal zpět do moře. viz ( http://www.marx2mao.com/Stalin/WWIICv1wm.pdf ) fax. č. 383 PERSONAL  AND  MOST  SECRET  MESSAGE FROM  Mr  CHURCHILL  TO  MARSHAL  STALIN. Takže neschopnost a nemohoucnost těchto opěvovaných Západních šéfiků zavinila právě u Varšavy, aby Rudá armáda urychlila přípravy na další zahnání Hitlera do doupěte  a místo aby řešili hurá akci s Varšavským povstáním tahali velikána Churchila z bryndy. Ostatně na jeho genialitu doplatilo Anglické loďstvo u Dardanel, kdy je právě kvůli Churchilovi Turci zdecimovali anglické loďstvo.( https://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_o_Gallipoli ). O fiasku Angličanů u Singapuru snad raději ani nemluvit.

  • Juzek vymýšlí jednu koninu za druhou.Není to dávno a pochtíval válečné peníze po Německu. Aktuálně se přimknul k UKáčkám.Spíš oni se přisály k Juzkovi.A sajou a sajou.Juzkovi nevadí ani radioaktivní mrak ze skladu darovaného obohaceného paliva.Co na sousedním území hoří a hoří.A darované neškodné obohacené střelivo škodí a škodí. Všem.Krom poláků. Hoši dobře to tam vedete. Všichni vám závidíme!

  • Pokrčování dalšího znesváření evropských národů vyhovuje těm, co na ukrajinském zbrojním šílenství vydělávají miliardy. 

  • No tak když vykrvácí Ukrajina, tak ušatí nasadí Poláky. Na Rusa je každý dobrý, jen když si Boys nešpiní ruce. 

  • USA uvažují, koho určí za oběť - pokračovatele ve svém boji  proti RF, ačkoli jsou vojenskou pomocí samy dosti vyčerpány. Dosud to byla Ukrajina. Bude to stát se zarytým protiruským poblouzněním. Polsko je takové a také podle faktů - historicky mimo "mísu." Navíc Polsko nikdo nepotřebuje, ale jelikož je s okolními státy spojeno řadou smluv, musí se s ním počítat. Německu například leží Polsko v žaludku už kvůli válečným reparacím které od něho chce, a svými některými postoji v protektorátu EU. Polsko si živí chutě proti Rusku svou tendenční propagandou a současným masivním zbrojením; údajně se jedná o přípravu proti ruské agresi ... Polsko nemá zatím zvláštní vojenskou sílu a má jen 38 miliónů osob. Avšak dostatečný počet, aby ukazovalo chlupatá prsa. Takže může dospět až do Speciální vojenské operace 2. Samozřejmě i s tímto Rusko počítá - i Polsko je předvídatelné. Už není problém si domýšlet některé konce takové Speciální operace: Tisková služba Jižního vojenského soudu v Rostově potvrdila informaci o započatí dvou trestných konání. První  bude vedeno proti nacistům z praporu „Azov“ a druhé proti nacistům z jednotky „Medvede SS“. V první kauze je obžalovaných 24 mužů. Jsou obvinění z násilného
    převzetí moci, účasti v nelegální ozbrojené formaci a absolvování
    výcviku na vykonávání teroristických aktivit.

    Je vhodné doplnit, že je řada států, které za svou existenci mohou/měly by, vděčit Rusku. Například Finsko. Zmíním podrobněji Turecko. Turecko Rusové, potažmo Sověti, zřídili pro to, aby mohla klidněji proběhnout v Rusku revoluční změna státního zřízení. Bez narušování z jihu.

    S nositeli názorů z opačného politického nebo intelektuálního břehu nediskutuji a s gustem je ani nezačínám číst. To by bylo už smysluplnější šlechtit kopytníky na hermafrodity, jejimane.

  • novak.vladislav

    Jakou cenu má lidský život? Kdyby měli Rusové platit za zavražděné občany různých států a etnik, zřejmě by se nedoplatili. Džentlmenská dohoda mezi NKVD a SS, která vedla k vydání polských židů a jiných domnělých nepřátel říše do německých rukou, vedla často k bezprostředním popravám těchto nepřátel říše, nebo pozdější smrti v plynových komorách. O mrtvých v Katyni se ani není třeba zmiňovat.

    Kde berou Rusové drzost požadovat cizí území a nehorázné peníze s jakýmsi fantasmagorickým právem? 

    Kdy nám Rusové zaplatí za zničené hospodářství z let 1948 až 1989? Proč jsme jako "suverénní" země nesměli přijmout Marshallův plán? Tato historicky krátká epizoda pod vlivem SSSR měla devastující účinek na Československo! Proč po Rusech nic nevymáháme? Protože víme, že je to naprosto zbytečné. Rus nikdy neuzná svoji vinu!!!

    Na lidi, kterými opovrhuji, zásadně nereaguji.

    • Novak, naše země se ničí právě teď, od r. 89. Do té doby se budovalo a budovalo. Kolik nemocnic postavili kapitalisti za posledních 30 let? Nic, nula. Dálnice? 15km ročně.

      A jakou cenu má lidský život? Tvůj naprosto žádnou. Hlavně že máš dva byty.

    •  Polsko s Německem podepsalo smlouvu o neútočení pakt Pilsudski-Hitler a společně s Hitlerem si ochotně kouslo do Československa a obsadilo Těšínsko jen pár měsíců předtím než samo bylo napadeno.

      Když Československu nabídl Sovětský svaz vojenskou pomoc v případě napadení Německem, Poláci deklarovali sestřelování jejich letadel ve svém vzdušném prostoru  a zakázali přesun jednotek přes jejich území.

      Historicky to vypadá, že každý hledal skulinku jak vyj...t s tím druhým a pro záchranu sebe obětovat druhé... dnes je to to samé.



    • mun.go

      Kdyby mělo USA platit za zavražděné občany různých států a etnik, zřejmě by se nedoplatili. 

      • Napiš konkrétně, který národ nebo etnikum Spojené státy vyhladili způsobem Ruska? Nemíchej do toho Indiány což je oblíbené téma podívej se jaké dnes mají výhody ve  státech a jaké výhody mají menšiny říše zla.

      • novak.vladislav

        Nevydržím... Když není argument, zbývá odkaz "a co USA"? 

        Vtip ze socialismu - Dotaz amerických studentů do Moskvy - za jak dlouho si sovětský dělník vydělá na automobil? Po kratší odmlce přijde odpověď - a vy zase mlátíte černochy!

        Takovou hodnotu má vaše odpověď!

        Definitivně: Na lidi, kterými opovrhuji, zásadně nereaguji.

        • Novák, ty seš teda trapnej. Na to neodpovídej, protože to všichni vědí.

        • mun.go

          Argumenty jsou. Bohužel vy také žádné neuvádíte.

          The Guardian: Nová zpráva uvádí, že od Afghánistánu po Jemen přišlo o život 4,5 milionu lidí - většina z nich jsou chudé ženy a děti, které se staly oběťmi ekonomického kolapsu a pokračujících traumat. Takto vypočtený celkový počet obětí, k nimž došlo v důsledku válečných akcí po 11. září v Afghánistánu, Pákistánu, Iráku, Sýrii, Jemenu, Libyi a Somálsku, dramaticky vzroste z horního odhadu 937 000 na nejméně 4,5 milionu, z čehož až 3,6 milionu tvoří "nepřímá úmrtí". Taková úmrtí v průběhu času nabývají na rozsahu. V Afghánistánu, kde válka rozpoutaná invazí vedenou USA v roce 2001 skončila v roce 2021, počet nepřímých úmrtí a souvisejících zdravotních problémů stále roste.

          Global Research: The U.S. Has Killed More Than 20 Million People in 37 “Victim Nations” Since World War II / USA od druhé světové války zabily více než 20 milionů lidí v 37 "obětních zemích"

          World Future FundDeath toll from modern american wars killed in the name of "Freedom": over 12 million dead in america's wars since world war II / Počet obětí moderních amerických válek zabitých ve jménu "Svobody": více než 12 milionů mrtvých v amerických válkách od druhé světové války

          Stránka "War and Peace" uvádí výmluvné grafy celkového počtu obětí v historickém přehledu ... ještě je vám to málo?  

          • Odpověz kam Sovětský svaz posílá humanitární pomoc jednu jedinou zemi, Jestli považuješ wagnerovu spodinu za humanitární pomoc , tak to je mi líto.

            • Je moc smutné  Jardo-Jano, že jste tací magoři.

            • mun.go

              Sovětský svaz neexistuje. Myslíte Ruskou federaci. Wagnerovci jsou nájemní žoldnéři - jdou tam, kde jim zaplatí.

              Turecko - letošní zemětřesení. Sýrie - humanitární pomoc /*.

              Obsáhlý seznam za 15 let máte tady: Ruská zahraniční humanitární pomoc / Russian Foreign Humanitarian Assistance

              /* Speciálně o Sýrii článek na Deutsche Welle - zde: Jak zásadní význam má Rusko pro humanitární pomoc v Sýrii? / How crucial is Russia for humanitarian aid efforts in Syria?

              • mun.go

                Reakce na příspěvek:

                A protože prostřední odkaz psal Američan z vojenské univerzity námořní pěchoty, není divu, že došel těmto závěrům:

                • RF  za posledních 15 let poskytla pomoc 5 014 krát Gruzii, Ukrajině, Sýrii a Náhornímu Karabachu/*,
                • Ruská pomoc je silně ovlivňována státem, má symbolický charakter a je zaměřena na města; má omezenou schopnost provádět více než jednu významnou akci najednou a je ovlivněna kontextem, na který Rusko reaguje,     
                • Ruská pomoc je povrchní a symbolická a zaměřuje se spíše na nabídku než na dopad;

                Ale - na druhé straně - sebekriticky dodává, že by bylo dobré porovnat humanitární pomoc Ruska s humanitárními akcemi USA.

                /* Není započítáno zemětřesení v Turecku / Sýrii

          • Nepřímá úmrtí, to je fakt argument. :-), "-)

            Z hlediska Sovětského Svazu/fašistického Ruska, lze pak mluvit minimálně  o stovkách miliónů obětí, ke  kterým došlo díky sovětské genocidě, gulagům, zavlečení komunismu do Číny, válce v Polsku, Finsku, Smlouvě Ribentrop -Molotov........, Gruzii, Nikaragui, Libyi, Čadu, Alžíru, Koreji, Vietnamu atd. 

            • mun.go

              "Nepřímá úmrtí, to je fakt argument.

              Ti mrtví jsou v každém případě po smrti:  přímo nebo nepřímo. 

              Výsledek je stejný.

          • mun.go

            Velmi názorný je graf na stránce "Oběti druhé světové války / World War II casualties":

            Sovětský svaz ... 12 milionů civilních obětí; USA ... nula.

          • Pane mun.go, komu není dáno odkudkoli, v Apatice nekoupí; ale ve společnosti MENSA se chytit může. 😐

            • Nemůže, chytit ho může tak akorát ochranka z Bohnic 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit