Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Soudruhu Petře, ty původní, podívej se laskavě do kalendáře na rok. Tvoje StB, která nutila nepohodlné lidi k emigraci je přes 20 let zrušena, tak nikoho nikam neposílej. Uvědom si, že kdyby Tvé rady odešli všichni, komu se současný stav této země nelíbí, neměl by vás, výkvět této společnosti kdo živit !
  • Petře, výjimečně s Tebou musím souhlasit. Skutečně, "kdo druhému způsobí škodu, musí ji uhradtit". Crkev opravdu ke svému majetku přišla lží a podvodem na prostých lidech, vydírámím, vyhrožováním peklem a dalšími podvody, úplatky ve formě různých odpůstků, ale i válkami. A tyto škody by opravdu měla církev uhradit na nakradený majetek vrátit.
  • Dost bylo Havla, už škodit nebude.
  • Pro w: nepřehanejte to. Komunismus píšete s velkým K,kapitalismus s malým -K
  • Patří Pokud půjde o kněžského podvodníka,který se ve svojí nadutosti a troubovitosti vydává za něco ,co není a ani nemůže být,zůstane voda vodu.
  • Před každého kněze,který požaduje restituce,je třeba postavit kýbl s vodou.Pak mu dát minutu na to,aby toho boha,kterým se ohání prosil o zázrak a ten změnil vodu ve víno.A ten jeho bůh,pokud existuje,pro něho tento zázrak udělá,aby ho ochránil od krutého výprasku.Pokud půjde o kněžského zůstane voda vodou.Tak mu hned seřezat zadek bejkovcem tak,že se na něj v životě neposadí.
    Děj se vůle Boží!
  • V této nastupující vbídě,chtít ještě restituce,tak to je úplná sebevražda katolické církve.Pak stačí bezvěrcům,kteří jsou ve značné přesile,všechny kněze vymlátit.Pak zjistí,že bez církví a placení restitucí církvím se mají lépe.
  • Církev potřebuje vyplatit pořádné restituce,ale jedině na holý zadek bejkovcem.A to za dvoutisíceleté oblbování lidí a jejich zbídačování.V té bídě,jaká se na tuto zemi valí,na obživu církrvních oiblbovatelů nebude.A to je třeba ještě z majetku věřících vyplatit bezvěrcům restituce,že se museli na financování kněžského oblbování podílet.Pokud výběrčí restitucí,nebudou šetřit bejkovec a ani zadek věřících,tak od nich můžou získat peněz dost.Chce to jenom pevnou ruku mladé generace a pořádný bejkovec v ní.
  • I chování ČSSD k údajným zásluhám Havla ukazuje že jde o politický dobytek,kterému jde jen o politická koryta a je stranou lumpáckou.Levicovou stranu z ní dělá sama a lumpácká pravice.ČSSD je kádrovou rezervou,aby po dalších volbách,mohla svými lumpy doplnit sílu pravice,aby ta mohla zase vládnout.Uvedené už udělala za Topolánka.Mělo by se to stádo přitroublých důchodců probrat.Pomohlo už ,svojí troubovitostí,tuto zemi, zbídačit dost.Jinak bude muset se mladá generace dostat k moci,"přes ulici "a to přitroublé stádo důchodců,bez jakéhokoliv slitování nechat pomřít hladem.Důchodcům také nevadí,že se na jejich sladký život v důchodu dluží.
  • http://www.youtube.com/watch?v=8CL667GKlIg pustit zvuk, uložit, zapamatovat držky a doplnit ty dnešní aktuální. V době voleb přeposílat do nekonečna e-mailem
  • Otec arcibiskup má samozřejmě pravdu. Církev slouží společnosti již dva tisíce let a měla by sloužit i nadále. Církevní restituce jsou v zájmu všech občanů. Co bylo ukradeno, se má vrátit a podle nálezu Ústavního soudu se církve mohly bránit soudně, což by neprospělo nikomu.
    Tak trošku jinak Ústavní soude. Církevní restituce jsou kolektivní trest daňovým poplatníků za to co nespáchali. Zlo plodí zlo, dnes tím zlem je politické uspořádání v ČR.

    http://zpravy.tiscali.cz/obama-chce-rovnou-sanci-pro-vsechny-americany-117978

    Když u nás restituce církví, tak v USA restituce indiánům. Jim byla ukradená celá země, celé dva kontinenty, ať žádají nápravu křivdy od přistěhovalců, ušlý zisk za pár tisíciletí, kdy nemohli hospodařit na svém, co na tom, že je neokradli dnešní potomci přistěhovalců, tak, jako dnešní generace neokradla v ČR církve. Kdy dostanou zpět restituce občané Palestiny, tam došlo ještě k větším křivdám než v ČR u církve, zloději jsou známí, bude také užito v Israeli kolektivního trestu.

    Charita? Nadace? Možná tak pouze 1/7 vybraných financí se dostane potřebným, to je skutečnost. Mzdy vedení a zaměstnancům společnosti, pronájmy kanceláří plus energie, vozový park plus náklady PHM, atd. atd.
  • Imunitu žádnou, odpovědnost plnou.
  • pro w:
    jde taky o jednu zasadni vec-mit sanci.muzas byt jakkoli pracovitej a schopnej,ale bez znamych je vse na nic.kazdy nema zaludek podlejzat bastardum z ods-cssd!
    a laskave si uvedom-nejvit ten prevrat odskakali antibolsevici!!!
  • Petrovi, tomu původnímu:
    Je sice hezké, že se snažíte pomoci W z bryndy, byť jste svou odpovědí jen potvrdil, že to přehnal, když tvrdil, že situace před listopadem byla podobná situaci dnešní, Vaše odpověď ovšem rovněž kulhá. Stačí se jen porozhlédnout a zjistit datum vzniku.
  • Klasi Jaroslave, já jsem Klause nevelebil, protože jsem ho velmi rychle prokoukl. Jestli si ovšem někdo bere "výhodné" půjčky, je to trouba. Já jsem byl zvyklý nejdřív si vydělat, pak si ušetřit a teprve potom si to koupit. A vždy jsem věděl, že nemohu mít všechno co vidím. A také jsem byl zvyklý neutratit všechno, ale šetřit na "horší časy" (nemoc, stáří...). ten tzv. "kapitalistický svinčík" se neustále snaží vytvářet "bývalí" komunisti podle demagogie, kterou strašili občany.
  • Jak vidím, neustále kopírujete své starší výtvory. Už z Vašeho repertoáru schází snad jen ono pozoruhodné vysvětlení, že církev veškerý požadovaný a vládou přislíbený majetek potřebuje, aby mohla udržovat svatostánky pro svá kázání o morálce apod. Použiji proto taktéž kopii své reakce, tím spíše, že jste mi odpověď na mou otázku zůstal dlužen. Pokud je mi známo, Kristus sám byl především přítelem chudých. Jeho církev je je tedy také (nebo by měla být!) "především církví chudých". "Bude-li církev opravdu chudá a sloužící, pak všechno, co v ní Bůh dělá, se ukáže jako milost a sláva jeho samotného", napsal Max Thurian. Vy ovšem tvrdíte, že dnešní církev má být naopak majetná, aby mohla vykládat Slovo Boží a vštěpovat lidem morální zásady etc. Nehodlám zde spekulovat do jaké míry je tedy Vaše církev církví Kristovou, když tolik lpí na majetku, zajímalo by mne však, jak chce lidem kázat o morálce, když se její představitelé pokoušejí ve spolku s nemravnými politiky nemravně získat jako soukromý majetek církve statky, jejichž vlastnictví bylo účelově omezeno a mělo od dob monarchie a první republiky veřejnoprávní charakter. Není důležité, jakým způsobem jednotlivé instituce tyto statky v minulosti získaly, důležité je, kdo tyto instituce založil a byl držitelem původně zakladatelských, později patronátních práv. Důležité je, že to byl v konečné instanci vždy stát (panovník, vláda republiky), který byl církevním institucím na svém území nadřazen a disponoval právem kontroly.Ignorance a arogance dnešní politické garnitury, která se podezřele a proti vůli většiny obyvatelstva zamýšlí svého historického postavení vzdát, není důvodem k tomu, aby se představitelé církve podíleli na nemravném skutku, který se v konečném důsledku obrátí proti církvi samotné. Je to nejen otázka nemravnosti politiků, ale především otázka mravnosti či nemravnosti představitelů církve!
  • Kolemjdoucí, měli jsme u nás komunistický režim, totalitní systém s neomezenou vládou komunistů, zkráceně komunismus. "Komunismus" tak jak ho presentují komunisté ve své ideologii jsme tady skutečně neměli a nemají ho nikde na světě a také mít nebudou, protože to je pouhá chiméra, neskutečná představa, že každý si bude brát podle svých potřeb (= podle své chuti) a bude dělat podle svých schopností (= podle své chuti), tedy lenoch se podle svých "schopností" bude flákat.
    Po válce jsme byli stále ještě bohatší než Švýcarsko: průmysl, infrastruktura, schopní, vzdělaní a pracovití lidé, výborný vzdělávací systém, tradice vyspělé země. Bylo toho tolik, že to vystačilo na půl století plýtvání při "tureckém", správně "mongolsko tatarském ruském stepním" plýtvání. A ještě zbylo dost, aby si komunisté, kteří rychle navlékli modré a oranžové pláště i ti co nestihli pořídit si rudou knižku "nadlidí", aby si mohli rychle "rozprivatizovat" zbytek. Takže to nevytvořili komunisti, ale to tady zbylo i přes nesmírné plýtvání při zmíněném "mongolsko tatarském ruském stepním hospodářství".
  • Peppone, možná jsi slušný a poctivý člověk a manuálně zručný. Kdybys využíval komunistickou demagogii ku svému prospěchu, tak bys asi nekecal tady na netu, ale seděl bys někde v teplém místečku. Ale tvoje uvažování je silně ovlivněno komunistickou demagogií, ta používaná terminologie do dokazuje. Možná tomu i věříš. Znal jsem takové věřící komunisty a byli to poctiví lidé, kteří hold naletěli na falešnou ideologii. Žádná "buržoasie", pominu-li, že je to nepřesný termín používaný komunisty neodpovídající skutečnosti, nemohla pro "stát" nic udělat. Je třeba, aby každý občan pracoval, poctivě platil nezbytné daně ze zisku a choval se morálně. Tím něco děláme pro stát my všichni, nikoli žádné "buržoasie" a už vůbec ne komunisti.
  • Tak komunismus jsme u nás neměli, ba dokonce ho nikdy neměli a nemají nikde ve světě. O tom, že předchozí režim těžil do značné míry z první republiky a ta zase z pozice českých zemí v R-U není sporu, jestliže však na tom byla republika před listopadem podobně jako teď, jak tvrdíte, tedy bídně, je záhadou, kde se vzalo všechno to, co se zde již 22 let čile rozkrádá.
  • V jisté době pro nebožtíka Hitlera jásal skoro celý osmdesátimilionový německý národ.Kdybys pro něj šel v Německu,nebo u nás ,jásat dnes,tak tě zavřou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit