Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Funkce poslance a senátora by měla být čestná- a za odněnu, za max. průměrný plat bez jakýchkoliv náhrad...

    Nepřítomnost = A...

    NP - proplácena jako u všech pracujících...

    Imunita - pouze na poslanecké/ senátorské půdě...

    Stravování - za ceny v běžných restauracích...

    Bufety bez alkoholu...

    Pod vlivem alkoholu v práci = vyhazov na hodinu,...

    Atd...atd...

  • Jo jo, tak už máme tu "pravou demokracii", když jde o přidání pár korun k platům a důchodům je tam asi tak 5.5 poslanců tak že se "nemůže" hlasovat, ale jak jde o platy poslanců tak jsou všichni posranci ve sněmovně....😠

  • felix.julec

    Poslanci je jediná profese,kde si "zaměstnanci" určují výši svých příjmů.Jeden z důvodů proč máme málo učitelů a lékařů,cpou se do poslaneckých lavic.

  • fosilie

    Jestli to přibrzdí,bude mít Mareček(právník)zkažené vánoce,chudinka jedna upracovaná!

  • Wolfcastle

    Poslanci nemaj co hlasovat o vysi sveho platu ten ma byt jasne dany dle medianu mzdy v zemi, ktere vladnou!!!  stejne tak platy ve statnich firmach

  • ferda.borek

    Zajímavé je, že když se třeba má přidat důchodcům, kolik k vůli tomu v poslanecké sněmovně padá blbejch keců o nesystémovosti, prožírání budoucnosti, populismu, padá mnoho návrhů na odložení atd, ale když se jedná o zvýšení platů ústavním činitelům, tak v poslanecké sněmovně panuje (až na výjimky typu Okamury) naprostá shoda a obvykle je to bleskově schváleno. To je tak, když se sobecká hov*ada dostanou k poslaneckým korytům a vědí, že jistotu si nahrabat mají jen na čtyři roky.  

  • Tady se mi to překrývá. Podle encyklopedie. Termiti /poslanci/ též zvaní všekazi.Dříve samostatný druh hmyzu, dnes se řadí mezi šváby. Sociální hmyz, žijící v koloniích. Vytváří si hnizda. Extremně vyvinutá kusadla. Nevelký mozek.Pořád se mi to nebezpečně kryje s těmi na Malostranském náměstí, poslaneckými kluby, snahou ukousnout si nejvíce z krajíce peněz ...... Už aby Bochemie vyvinula nějaký nový přípravek.Možno li ve sray.

  • Poslanci o svých platech nebudou nikdy rozhodovat tak,aby odpovídaly jejich výkonnosti.Proto je třeba stanovit přehršli kriterií ke stanovení platů.Ten růst ekonomie není dostačující.Pod indexy bych stanovil další:

    -min.příjem(oprávněný)

    -min.mzda

    -reálný příjem

    -důchody nad úroveň hladovění

    -sociální příspěvky(jen potřebným)

    -rostoucí rodičovské příspěvky(jen do 3 dětí)

    -a další mimo mne,laika.

  • Poslanec,soudce,úředník atd pobírá tabulkový plat bez ohledu na pracovní výkon-není to podivné?Vždy a ve všech pracovních odvětvích se bere plat na základě odvedené práce.Hm,co k tomu dodat.Snad jen že neznám profesi,kde by si pracující na schůzi odhlasovali výši svého platu a kde jedna skupina výší svého platu ovlivnuje plat i jiných skupin jak je tomu u našich nadlidí.

    • Poslanec či senátor má pobírat plat od nátlakové skupiny, již v orgánu zastupuje. Nátlakové skupiny, které se účastní voleb, dostávají příspěvek za každý obdržený hlas, ne? Není to platba na jejich činnost, tu mají platit členové svými příspěvky, případně sympatizující nečlenové svými dary.

      Platy poslanců a senátorů ze státního rozpočtu jsou nemravné a nemají být poskytovány.

      • Naprostý souhlas, když někoho někam vyšlu - tak si ho také platím. Někdo řekne, že ho tam vyslali občané, ale jiný způsob rozhodování není.

        Platit je ze státního rozpočtu (kam přispívají i lidé, kteří nikoho nevolili) je nemravné a špatné.

  • vanhorne

    Kdyby vsichni zamestnanci a pracujici pracovali tak obetave a s takovym zapalem jako poslanci, kteri tak pracuji na zvysovani svych platu z Ceske Republiky by se stal economicky zazrak i bez pomoci Chiny.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit