Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Povolila bych jim to jenom na cyklostezkách. V momentě, kdy vjede na silnici, šup z kola a pěkně po svých. Argument, že všude nejsou cyklostezky, neberu, tak prostě nepijte alkohol. Jde totiž i o to, že když vám spadne cyklista pod kolo, poznamená vás to na celý život. I když víte, že jste to nezavinili. Takže tak.
  • Všem, co tady píšete o ožralých cyklistech.0.8 promile jsou údajně 2 piva.
    Takže,jestliže vás tyto dvě piva zmordujou,tak máte pravdu.Zřejmě jste si za
    svůj život svůj rybníček vypili a je to pro vas už nepředstavitelné množství.
    Je dokázáno,že starým alkoholikům fakt stačí málo,aby byli na šrot.
  • Senát zrušit.
  • Nevím, z jakých pramenů čerpal autor článku počty dopravních nehod. V roce 2015 šetřila Policie ČR více než 73 000 dopravních nehod (oficiální statistika P ČR). Ať počítám jak chci, stále mi ta procenta nehod zaviněných cyklisty nějak nevycházejí. Vypadá to na chybu v řádu. Nicméně si myslím, že je to zase velký humbuk o ničem. Stejně by se jednalo jen o legalizaci současného stavu. Pravděpodobně zákon neprojde Poslaneckou sněmovnou (už poněkolikáté), protože o něm budou rozhodovat politici a úředníci, kteří z dětských tříkolek přesedlali rovnou do drahých SUV. O většině si myslím, že ani na kole jezdit neumějí.
  • Takze klasika ozralej cyklista se bude motat na silnici a to tak ze primo vjede pod kola auta. Nasledny protokol nehody bude znit takto ridic neprispusobli rychlost a nepredvidal vinen v plnem rozsahu, to ze cyklista ridil pod vlivem nebude mit na vysi trestu vliv...
  • Více ožralých cyklistů na silnicích, to je přesně to, co potřebujeme. Utěšeně zvednou statistiku zabitých na silnici a tím umožní vyvolat další vlnu hysterie a následné represe (samozřejmě že řidičů, nikoli cyklistů). Cyklisté = mor a prašivina na cestách určených pro jízdu autem!
  • Celé je to pitomost.

    Mimo jiné nám zase tato novela zavádí výjimky. Podle zákona je jezdec na kole řidič (nemotorového vozidla). Proč páni senátoři neustoupili i jezdcům na zvířatech, "řidičům" povozů a v neposlední míře VŠEM řidičům. Já bych si taky dal rád za jízdy jedno orosené...
    Cyklista je schopen si ublížit i sám pádem a je úplně jedno zda to bude na cyklostezce, polní cestě nebo na silnici (bez ohledu na to, zda 1, 2, nebo 3 třídy.
  • Cyklisti i střízliví si většinou za nehody mohou sami způsobem svojí jízdy a ne chlastem někteří se v provozu chovají jak hovada.Pamatuji doby když jsem jezdil jako profi řidič tak byla každá hospoda v místech kde se hojně jezdilo na kolech obležená bicykly a ti cyklisti v té hospodě jistě nepili jen limču a kafe a nepamatuji že by se nějak zvýšila jejich nehodovost.Faktem je že nebyl takový provoz ale taky nebyli žádné cyklostezky a veškerá jízda na bicyklu se odehrávala na silnici.
  • Bude zajímavé sledovat další vývoj Śkromachova nápadu, který vznikl jistě v ovíněném stavu a možno i tehda v bazénu, které bylo vidět na facebooku. Musí se mu ale uznat jedno, a to jistě zná ze své zkušenosti, že jezdit kolem po stezkách přes vinohrady a búdy není jenom tak. To se nedá odolat nevypít sklínku-dva dobrého vína. Proto se zdá dosti logické, že za milióny postavené cyklostezky přes vinohrady a vinné sklepy by neplnily úplně svůj účel, kdyby se jimi jenom tak projíždělo. Víno, vinohrady a vinné sklípky, tak jako hospody, patří do naši kultury, ať to chceme, nebo ne. Já bych hlas dal pro, pokud by to platilo pouze na vedlejších komunikacích a do silnic III. třídy a obcí.
  • Jsou jen dvě možnosti, buď povolíme určitě množství alkoholu na kole, nebo se postaráme, aby se dodržoval stávající zákon o nule. Stav, který je teď, tedy, že se alkohol na kole nesmí, ale většina si dá pivo, nebo sklenku vína, sedne na kolo a jede, je špatný a takový zákon je pouze pro srandnu králíkům.
    • pro srandu králíkům je většina zákonů, dopravní předpisy nevyjímaje. Jsou tu od toho, aby se porušovaly. *1* *1* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit