Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takze klasika ozralej cyklista se bude motat na silnici a to tak ze primo vjede pod kola auta. Nasledny protokol nehody bude znit takto ridic neprispusobli rychlost a nepredvidal vinen v plnem rozsahu, to ze cyklista ridil pod vlivem nebude mit na vysi trestu vliv...
  • Už tak převážná část těch co jezdí na kole nemá ani páru o dopravních předpisech. Jezdí bez odrazek a světel v černém a aby toho nebylo málo, tak si dají do uší sluchátka. Teď ještě můžou být na šrot a chudáci řidiči budou mezi nimi kličkovat a doufat že je nesrazí. Pochopím nějakou stezku mezi vinným sklépkem a domovem , ale dněšní doprava není stavěná na takový to marazmus. To bude mrtvích a řidičů bez papírů a v base. To bude asi ta degenemogracie *9*
    • Nedávno jsem potkal na silnici 1. třídy u Poděbrad párek sebevrahů, jedoucích na kolech vedle sebe, i když v protisměru jelo jedno vozidlo za druhým...na vytroubení ta slepice vlevo reagovala velmi neochotně a sakra dlouho jí trvalo, než se zařadila za partnera.

      Policie není schopna je vycvičit, stejně, jako mnohé motorkáře donutit, aby si na svoje stroje připevnili RZ.
      • ... jsi dokonalý chudák :)))
        • jo.To sedne od prasiče stránek.Obyčejného páchnoucího odpadu z prasečího chlívku.
  • felix.julec
    Správné rozhodnutí,které by mělo platit i pro motoristy.Odůvodňovat to haváriemi alkoholiků je nesmysl.Alkoholici budou pít stejně při zákazu,jako při povolení jistého množství.Jde o to,že slušný člověk,který si dá po obědě jedno pivo,je šikanován stejně, jako opilec,který nectí žádné zákony.
    Copak jsme méněcenní Evropani?V kulturní Evropě absolutní prohibice jako v ČR nikde neexistuje.Těch pár ortodoxních abstinentů by to muselo přežít s bylinkovým čajem.
  • Více ožralých cyklistů na silnicích, to je přesně to, co potřebujeme. Utěšeně zvednou statistiku zabitých na silnici a tím umožní vyvolat další vlnu hysterie a následné represe (samozřejmě že řidičů, nikoli cyklistů). Cyklisté = mor a prašivina na cestách určených pro jízdu autem!
  • Stalingrad
    A proč jen cyklistům POVOLIT CHLASTAT A OSTATNÍM ŘIDIČŮM NÉ,proč né všem účastníkům silničničního provozu !!!! Cyklista je řidič nemotorového vozidla,už tak mají vyjímek až,až...jezdí si do protisměru v jednosměrkách,jezdí napříč vozovky po přechodech pro chodce,mají vyhrazované jízdní pruhy jako bus,cyklostezky kam auta nesmí atd.To je diskriminace řidičů motorových vozidel !!!! Vozovka je pro všechny účastníky silničního provozu-i pro chodce.Řidič po chodníku nesmí,na cyklostezku nesmí !!! Tak buď kolaři nebudou smět na vozovky a ožralí už vůbec né bo stejný práva a povinnosti pro všechny účastníky silničního provozu a řidiče !!! KDYŽ CHLASTAT,TAK VŠICHNI !!!!!!
  • A ty úsměvné podpůrné argumenty. Prý povolme to, ať jsme na tom stejně jako Rakousko *1*

    Tak kdo přijde i s návrhem na povolenou hranici při řízení auta. Vždyť ledaskde to přeci mají, tak se přibližme civilizovanému světu *1* *1*
  • Téměř každý třetí cyklista (29 procent), který nehodu zavinil, byl podle něho pod vlivem alkoholu.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    to znamená, že proti 29 procentům bourajících opilých cyklistů bylo 71 procent bourajících střízlivých cyklistů.

    Z toho jasně plyne že víc jak dvakrát více nehod způsobují nebezpeční střízliví d..bytci chlemtající minerálky čaje kávy a jiné nealko vody. POZOR NA NĚ!!!! JE TŘEBA TYTO NEBEZPEČNÉ ABSTINENTY ZAKÁZAT A VYTLAČIT JE Z CYKLOSTEZEK
    • Naprostý souhlas -:))
    • ... tvá ubohost je neskutečně nádherná, debílku, dávno jsem se nepobavil primitivem jako tebou, nikdy ti nedojde, že těch 29% opilců bylo z nesrovnatelně menšího počtu cyklistů než těch 71% střízlivých, rozvíjej svou ubohost pořád dál, zdegenerovaný chudáku :)))
      • už jsi dnes mečel?
      • ale no tak vyhlášeným degenem jsi tady výhradně TY, hnůj z chlíva.
  • Celé je to pitomost.

    Mimo jiné nám zase tato novela zavádí výjimky. Podle zákona je jezdec na kole řidič (nemotorového vozidla). Proč páni senátoři neustoupili i jezdcům na zvířatech, "řidičům" povozů a v neposlední míře VŠEM řidičům. Já bych si taky dal rád za jízdy jedno orosené...
    Cyklista je schopen si ublížit i sám pádem a je úplně jedno zda to bude na cyklostezce, polní cestě nebo na silnici (bez ohledu na to, zda 1, 2, nebo 3 třídy.
  • Všem, co tady píšete o ožralých cyklistech.0.8 promile jsou údajně 2 piva.
    Takže,jestliže vás tyto dvě piva zmordujou,tak máte pravdu.Zřejmě jste si za
    svůj život svůj rybníček vypili a je to pro vas už nepředstavitelné množství.
    Je dokázáno,že starým alkoholikům fakt stačí málo,aby byli na šrot.
  • Nevím, z jakých pramenů čerpal autor článku počty dopravních nehod. V roce 2015 šetřila Policie ČR více než 73 000 dopravních nehod (oficiální statistika P ČR). Ať počítám jak chci, stále mi ta procenta nehod zaviněných cyklisty nějak nevycházejí. Vypadá to na chybu v řádu. Nicméně si myslím, že je to zase velký humbuk o ničem. Stejně by se jednalo jen o legalizaci současného stavu. Pravděpodobně zákon neprojde Poslaneckou sněmovnou (už poněkolikáté), protože o něm budou rozhodovat politici a úředníci, kteří z dětských tříkolek přesedlali rovnou do drahých SUV. O většině si myslím, že ani na kole jezdit neumějí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit